Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

biz de iyiyiz şükür.
ben de okuldan geldim yemeğimi yedim.
tekrar çarşıya çıkcam.
her zamanki yoğunluk işte..
akşama da ne yapsam diye düşünüyorum ama acaba buzluktan bamya mı çıkarsam ki eşim bayılır.

Allah islerimizi bitirmesin canim
Ben de karisik kizartma yapmayi dusunuyordum haftalik planimda ama diyete basladigim icin kizartma yok
Ben de deep freezeden taze fasulye yaptim,yanina da yogurt corbasi yaptim,yogurdumun tarihi yarin bitecekti,atmamak icin corbaya donusturdum
Bir miktar antep fistigim var,artik bayatlamistir sanirim,citirligi gitmistir.acaba diyorum antep fistikli sekerpare mi yapsam,dayanamam yerim diye korkuyorum

ayyy aynı şeyleri düşünmüşüz.
benim yoğurdun tarihi yok zaten kendim mayalıyorum da hafif ekşimiş, yenilmez hale gelmeden çorba mı yapsam diye ben de düşündüm de eşimin çorbayla arası yok. ve gayet yorgunum yarına filan artık.

bu arada buzluktan bamya ve kuşbaşı et çıkardım. yanına da pilav yaparım.

Ellerine saglik canim eminim cok lezzetli olur
Yogurdu evde mayalamak en dogrusu ve sagliklisi,en iyisini yapiyorsun canim
Eeaklin yolu bir,yogurtlarimiz ziyan mi olsun yani

Bu arada son zamanlarda murfakta ince buzdolabi posetlerini cok fazla kullandigimi fark ettim,isimi o kadar kolaylastiriyor ve o kadar cok seyi ziyan olmaktan kurtariyor ki neden gecen senelerde cok az kullaniyormusum anlam veremedim.
Mesela dun guvec yaptim,sogan cok buyuktu ve yarisi fazla gelecekti.yarim sogani dolaba koysam kokutacak,saklama kabina koydum kapagi kapanmadi hemen ince posete koydum kaldirdim dolaba..ne burusmus ne kokusmus..ayni seyi yarim limonlar icin de yapmayi dusunuyorum.pazardan aldiklarimin yarisini cope atmak istemiyorum

şu an kendimi çok enerjik hissediyorum
temizlik başlasınnn
aman hevesim kaçmadan başlayım

ayy yerim ben onun yanaklarını
kime benziyo daha çok sana mı eşine mi?

ilk doğduğunda kimseye benzetemedik
tuhaf bişeydi
eşim esmer ve siyah saçlı, ben kumral (biliyosun zaten :) )
çocuk beyaz tenli ve azıcık olan saçı da kınalı gibiydi
öyle kalcak diye korkmuştum
sonradan saçı sarıya döndü ve daha sonra koyulaşmaya başladı
3-6 aylık döneminde hep eşime benzettiler
ama ben umudumu yitirmedim hiç
artık bana da benzetiyorlar

bu arada meraba kızlar
kaç gündür size yetişmek için çaba gösteriyorum
Ahmet uyudu da okuyup bitirdim
birazdan hazırlancam, yeğenimin doğumgününe gidicez

dün bi bebek görmeye gittik
eve gelirken kapının önü sulu kardı
iki ayağımda kaydı, toparlanamadım ve çocuk kucağımdayken yere düştüm
kalçamın üstüne oturdum, çok şükür çocuğu yere veya başka bi yere çarpmadım
ama o da sarsıldı tabi
çığlık da attım gayri ihtiyari
ama kimse duymadı galiba

zaten Ahmet de burnumdan getiriyor gittiğim yerlerde, neden bu kadar mızmız anlamıyorum :26:
bi daha gitmiycem bu tür yerlere dedim
ama dayanamaz giderim sanırım yine

Kizlar gunaydin,hayirli gunler..
Nasilsiniz keyifler nasil bakalim..
Bugun esim hastalandi saat sabah 09:00 dan beri hastanedeyiz.serum taktilar cok atesi var.buranin sularindan herhalde.serumun etkisiyle uyudu simdi biraz ben de sizlerin hatrini sorayim dedim.
Birazdan uyanacak,atesin etkisiyle ici yaniyor,ffresh,hafif bir seyler yemek isteyecek.tarhana corbasi kaynaticam yanina hafif,atesi dusurecek ne yapabikieim,bir turlu aklima gelmiyor.yogurtlu falan mi birseyler yapsam?

çok geçmiş olsun canım..
ateş düşürecek yiyecek ne bilmiyorum ama bol bol ıslak havluyla soğuk uygulama yapın

sorma daha dün bi arkadaşım aradı. kızı 2 yaşını bitircek ve kızı oldu olalı iki kere görüşebildik beni özlemiş.
o da senle aynı şeyleri söylüyor bi yere gidince beni hiç rahat ettirmiyo bi daha gitmeyecem diyor.
ama yazık kızz onların da gezmeye orayı burayı karıştırmaya hakları var boşverin gezin gezdirin.

demek ki büyür de akıllanır diye hiç heveslenmiyim
ya kucağıma alıyorum olmuyo, yere bırakıyorum olmuyo
mutlu edemiyorum bazen
ama bazen de çok iyi
şimdi sürekli peşindeyim, çünkü tutunup kalktığı için düşüyor yere hemen
dolap çekmece karıştırması da cabası...
öğretmeye çalışcam ama doğuştan bu sanırım
çok meraklı ve de Ahmet diye seslensem de dönüp bakmıyor, istediğini yapıyor
ama başka evleri dağıtmasına da izin veremem
çünkü ben en çok misafir çocuklardan rahatsız olurdum

prometyus geçmiş olsun
eşin şimdi nasıl?

Evet gerçekten çok güzel demişiniz israftan kaçınmak gerekir ve kullanmadığımız eşyalar var ise paylaşmalı insanlar örneğin o kadar fakir çocuk varki okula gittikleri ayakkabıları delik yani evde bekletene yada atana kadar ihtiyacı olanlara dağıtılabilir

kızlar ben de hastalandım :2:

Geçmiş olsun karafilcim. Benim ilacım zencefil-bal karışımı. Öksürüğe hele birebir. Eğer evinde varsa dene derim.

Bir de bol limonlu çay gerçekten iyi geliyor. Eğer üşüme falan varsa hafif dut pekmezini ısıtıp, ılık ılık içebilirsin. Hem üşümen geçer, hem de terletir iyice.

Kizlar hayirli sabahlar Karanfilim gecmis olsun,bu ararlar hastaliklar kol geziyor,hepimiz sinaniyoruz Allah beterinden korusun..
Ben de simdi yuruyusten geldim,klasik ev isleri ve kitap okumayla gececek bu gun..

sağolasın canım.öksürme tıksırma üşütme hepsi var işte.
kardeşimin alay ettiği benim "atom" diye tabir ettiğim bi karışım var dünden beri onu içiyorum.
ıhlamur, nane, limon, karanfil, tarçın, zencefil, karabiber...
dün akşam yemekli misafirlerim vardı.
aslında bu hastalığın çaresinin bi yarısı da dinlenme.
neyse bugün 9.buçuğa kadar uyudum. bugün de boş günüm dediklerini de yapayım ve dinleneyim inşallah.
Kizlar hayirli sabahlar Karanfilim gecmis olsun,bu ararlar hastaliklar kol geziyor,hepimiz sinaniyoruz Allah beterinden korusun..
Ben de simdi yuruyusten geldim,klasik ev isleri ve kitap okumayla gececek bu gun..

sağolasın canım.
benim de yatmakla geçcek bu günüm.
güneşe yatmayı planlıyorum o zaman çabuk atıyorum.

Son düzenleme:

Bol bol dinlen canım, yoksa geçmez bu hastalık valla.

hayırlı sabahlar kızlarr
bugün pilavım var yanına ne yapsam bi türlü aklıma gelmiyor...

ay kendime çok güldüm.
sabah sabah düşündüğüm şey, bi sözü aklıma getirdi.

kadın kısmı akşama ne pişirsem erkek kısmı da ikinciyi ne zaman alsam diye düşünürmüş.

Ayyy ilk defa duyuyorum bu lafı

Benim de tek kişilik bir ıspanak yemeğim var. Akşama ne yapsam düşüncesi bende de var. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…