Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kırmızılı yeri anlamadım ben. rica etsem bidaha açıklarmısın

Yani ben şu kapatıp açarsanız daha çok fatura gelirlere inanmıyorum
kapatırsan daha az yakıyosun tabiki
Yani daha az petek ve akşamdan kapatılıp sabah açılan doğalgaz ve daha çok tasarruf
anlatabldim umarım ya toparlayamadım

Kenara 1 kuruş atıcak para kalmıyo elimde (ki zulam olmalı mutlaka böyle alıştım)
Eşim bile inanmıyo hadi hadi vardır senin kıyıda köşede diyo (adam alışık parasız kaldığıma o bile inanmıyo) ama yok tırt.

Ve ben günlerdir evden dışarıya çıkmıyorum. Çıkınca çok harcanıyo diye ne lazımsa ya anneme sipariş veriyorum yada eşime.
En güzel yaşlarımız borç ödemekle geçiyo diye düşünüyorum
Ben gençken yemiceksem,gezmiceksem,giymiceksem nezaman yapıcam bunları?
İleriye çıkacağımın garantisimi var..
Bir markete girip hiç bişeyin fiyatına bakmadan doldurmak istiyorum arabayı.. artık o günler gelsin istiyorum
İndirim takip et, "ne gereği var canım şimdi" sonra alırızla avun, Gözün kalsın istediğin bişeyde için gitsin.. ne biçim duygular yahu bunlar.
Yinede dik durmaya çalış, ağlayamadığından gülümse
Para ne çok büyük bir ihtiyaçmış,bu durumlara düşene kadar hiç değerini anlayamamıştım
Çocuğum için zaten bırakabileceğim evim vs var.
Hala neyin sıkıntısı bu
Niye sürekli herşey,herkes,dertler bizi buluyo diye evde oturdukça kuruyorum..

Şeytan de get...:KK47:

bence de de get şeytan.:KK55:

canım ev borçlarınız bitince bir daha bişeylerin borcuna girmeyin. rahatlayın biraz bunalmış gördüm sizi.

bizim kredi kartımız bile yoktur. elhamdülillah borcumuz da yok.
ayda 1000 tl kooperatif taksidi ödüyoruz. o kadar. kiradayız. elimizde kalanı da araba için biriktiriyoruz.
harcarken orta yolunu bulmaya çalışırız hep. ne gözümüz kalacak kadar kısar ne de israfa kaçacak kadar harcarız.
4 yıllık evliyiz. Allah izin verirse 3 yıl sonra evin tüm aidatları biter otururuz da. o zamana arabamız da olur inşallah.
bizde de olunca alma mantığı var henelde. şimdi tv almayı planlıyoruz. 37 ekranımız vardı. ama peşin alcaz mecbur borçsuz.
biz ilk bir yıl borç ödedik eşya borcu filan. ayın sonunu getiremiyorduk. sei çok iyi anlıyorum Allah kolaylıklar versin.

Son düzenleme:
az önce girdim eve işletmeleri gezzdim. amann iyi soğuk Allah dışarda kalanlara sabır versin kimseyi evsiz barksız bırakmasın.

canım ev borçlarınız bitince bir daha bişeylerin borcuna girmeyin. rahatlayın biraz bunalmış gördüm sizi.

ayda 1000 tl kooperatif taksidi ödüyoruz. o kadar. kiradayız. elimizde kalanı da araba için biriktiriyoruz.
harcarken orta yolunu bulmaya çalışırız hep. ne gözümüz kalacak kadar kısar ne de israfa kaçacak kadar harcarız.
4 yıllık evliyiz. Allah izin verirse 3 yıl sonra evin tüm aidatları biter otururuz da. o zamana arabamız da olur inşallah.
bizde de olunca alma mantığı var henelde. şimdi tv almayı planlıyoruz. 37 ekranımız vardı. ama peşin alcaz mecbur borçsuz.
biz ilk bir yıl borç ödedik eşya borcu filan. ayın sonunu getiremiyorduk. sei çok iyi anlıyorum Allah kolaylıklar versin.

Aynen Karanfilcim,elhamdulillah biz de hicbir seyden eksik kalmayiz ama oldugunda da orta yolunu bulmaya calisiriz..Ne cok luks ne de tatmin etmeyecek kadar ucuzuna gideriz.Sukurler olsun her sene bir yurt ici bir yurt disi tatile gideriz ama kredi kartina yuklenerek degil.Kisin tatil parasini biriktiremediysem yazin tatile gitmem.Borcum varsa,zaruri olmadigi surece yeni bir esya almam..Eski veya modeli gecmis bir seyi kullanmaktan gocunmam.

Canım şükür benim evim, kirada evimiz ve arabamız var.
Allah olmayanlarada nasip etsin
Benim borçlar sadece zamanlık yani 1 yıl sıkışığız ee sıkıntıyada alışık olmayınca zor geliyo
Rabbim herkesin gönlüne göre versin banada sabır versin.:18:

Hanimlar gunaydiiin nasilsiniz keyifler nasil bakalim :-)
Bugun ayin 6 'si gel ayin 15'i geeell :-) :-)

Soğuk ya evde pinekliyoruz.
Dün arkadaşlarla toplandık yedik içtik bugün evdeyim.
Yemek yapıcam :KK43:
Ama cnm hep uyumak istiyo sevmiyorum ben kışı, soğuğu evim zor ısınıyo daha da bi geriyo beni kış ayları bu sebeple.

Ama cnm hep uyumak istiyo sevmiyorum ben kışı, soğuğu evim zor ısınıyo daha da bi geriyo beni kış ayları bu sebeple.
Evet canim burasi da cok soguk evde misir patlatip film izlemekten veya arkadaslarla toplanip tabu oynamaktan baska yapacak daha iyi bir sey yok gibi :-)
Kis dedin mi masraf artar onun icin ben de cok sevmiyorum.Hem sebze meyve daha pahali oluyor hem yakit parasi canimiza okuyor :-)
Neyse boyle boyle atlaticaz insallah,Allah saglik versin ne yapalim :-)

Hanimlar gunaydiiin nasilsiniz keyifler nasil bakalim :-)
Bugun ayin 6 'si gel ayin 15'i geeell :-) :-)
merhaba canım.
elhamdülillah iyiyiz sen nasılsın?
eskiden eşim maaşı 1 inde alırdı ben 15inde. 6-7 gibi de ek dersler yatardı. acayip güzel oluyordu.
şimdi benim eşim de 15 inde alıyor.
gündüz uykularımı çok özeldim. benim yere de uyu canım. geçen yıl iyi uyuyordum.
ben de okuldan geldim. şimdi bi arkadaşa gitcez. Allah tan evi bana yakın.
hafif bi kaza geçirmişti. etli pide bişeyler yapıp evinde yiycez. akşama da kv çağırdı. bir de malum hastalık sancıları. Rabbim bugün yardımcım olsun.
Evet canim burasi da cok soguk evde misir patlatip film izlemekten veya arkadaslarla toplanip tabu oynamaktan baska yapacak daha iyi bir sey yok gibi :-)
Kis dedin mi masraf artar onun icin ben de cok sevmiyorum.Hem sebze meyve daha pahali oluyor hem yakit parasi canimiza okuyor :-)
Neyse boyle boyle atlaticaz insallah,Allah saglik versin ne yapalim :-)

ben kışı seerim ya böyle üşüyüp de yatağın içine girmeyi kar yağışını izlemeyi:KK16:
tabi bi de maaşlar kışın artıyo bizim :KK1:

Son düzenleme:
merhaba canım.
eskiden eşim maaşı 1 inde alırdı ben 15inde. 6-7 gibi de ek dersler yatardı. acayip güzel oluyordu.

gündüz uykularımı çok özeldim. benim yere de uyu canım. geçen yıl iyi uyuyordum.
hafif bi kaza geçirmişti. etli pide bişeyler yapıp evinde yiycez. akşama da kv çağırdı. bir de malum hastalık sancıları. Rabbim bugün yardımcım olsun.

ben kışı seerim ya böyle üşüyüp de yatağın içine girmeyi kar yağışını izlemeyi:KK16:

Geçmiş olsun arkadaşınıza acil şifalar

benimde en kısa zamanda kumbara almam gerek :KK1:

bozuk para biriktireyim bari.....çünkü kağıt paraları saçma konusunda benden üstünü yok :KK53:

merhaba canım.

Gecmis olsun,ayni zamanda iyi gezmeler olsun karanfilim :-)
Her mevsim kendi bereketiyle geliyor desene,bereketli olsun,hayirli yerlere harcansin maaslarimiz :-)

selam kızlar
ufaklığı uyuttum, internete bakayım biraz dedim
bugün çok yorucu geçmedi, en azından yemek yapmama fırsat verdi Ahmet
o yüzden mutluyum
fazla mızmız da değildi bugün
gerçekten çok etkiliyor onun ruh hali beni :KK37:

biz bu ay ve diğer ay pek birikim yapamıcaz
eşim çok yakın arkadaşının düğününe gidicek istanbula
yol masrafı, takı derken epey tutuyor
bir de artık giyecek kıyafeti kalmadı nerdeyse, istanbula gitmişken alayım diyor
umarım uygun bi yer bulur da, birkaç takım alabilir
çocuk var diye ben gidemiyorum :KK31:

Günaydın!

Her sabah olduğu gibi yine erkenciyim ben..
eşi işe yollama,hafta içi çocuğu okula yollama faslından sonra uyuyamıyorum ben.
topla,yıka,sil,süpür,toz al derken öğlen oluyo..
Bugün keyf yapıcam
tv,pc,müzik,kahve,yağmurda yağıyo hali hazırda bu ambiyansı kaçırmak olmaz ayıp olur :) gücüne gider keyfimin.:KK1:

Günaydın!

Her sabah olduğu gibi yine erkenciyim ben..
eşi işe yollama,hafta içi çocuğu okula yollama faslından sonra uyuyamıyorum ben.
topla,yıka,sil,süpür,toz al derken öğlen oluyo..
Bugün keyf yapıcam
tv,pc,müzik,kahve,yağmurda yağıyo hali hazırda bu ambiyansı kaçırmak olmaz ayıp olur :) gücüne gider keyfimin.:KK1:
oh ohh oh..
bizim de iki gün önce kar yağdı. bugün bi daha bekleniyormuş 4 gözle onu bekliyoruz.
ben de eşimi işe gönderdim bugün kahvaltısını hazırladım geri yattım aylardım yapmıyordum ne kaa özlemişim.. 10 buçuğa kadar uyudum. bugün de iş çıkışı kitap fuarına gitmeyi planlıyoruz.

nargross da da çaykur 1 kg indirime girmiş 11.95
iki paket zulalasam mı ki:KK52:
selam kızlar
ufaklığı uyuttum, internete bakayım biraz dedim
bugün çok yorucu geçmedi, en azından yemek yapmama fırsat verdi Ahmet
o yüzden mutluyum
fazla mızmız da değildi bugün
gerçekten çok etkiliyor onun ruh hali beni :KK37:

biz bu ay ve diğer ay pek birikim yapamıcaz
eşim çok yakın arkadaşının düğününe gidicek istanbula
yol masrafı, takı derken epey tutuyor
bir de artık giyecek kıyafeti kalmadı nerdeyse, istanbula gitmişken alayım diyor
umarım uygun bi yer bulur da, birkaç takım alabilir
çocuk var diye ben gidemiyorum :KK31:

arada oluyor canım napalım böyle masraflar.
benim de eşimin cep telefonu artık iyice teklemeye başlamıştı. yeni bilgisayar pardon telefon aldı:KK37:
bizim de bu ay birikim az olcak.

selam kızlar
keyifler yerinde bakıyorum :KK53:

ben acaba, alarm ya da bebek ağlaması dışında ne zaman uyancam
şöyle şişe şişe ne zaman uyuyacam :KK37:

karanfilce eşimin de telefona ihtiyacı var artık
işin kötüsü, az önce Ahmet telefonumu ele geçirip yere düşürdü, bi parçası kırıldı

bana kalsa ben idare ederim bi süre daha
hem benimki dokunmatik falan da değil, eski tip
kendimi yaşlılar gibi hissediyorum aslında bu telefonla :KK53:

selam kızlar
keyifler yerinde bakıyorum :KK53:

ben acaba, alarm ya da bebek ağlaması dışında ne zaman uyancam
şöyle şişe şişe ne zaman uyuyacam :KK37:

karanfilce eşimin de telefona ihtiyacı var artık
işin kötüsü, az önce Ahmet telefonumu ele geçirip yere düşürdü, bi parçası kırıldı

bana kalsa ben idare ederim bi süre daha
hem benimki dokunmatik falan da değil, eski tip
kendimi yaşlılar gibi hissediyorum aslında bu telefonla :KK53:

ay canım aynen ben de sendenim.
bu yıl 6. yılına girdi telefonum ilk atandığımda 300 küsüre almıştım.
3g si interneti filan var iyi kötü de yine de eski akıllı değil işte:KK37:

ama ben de niyeti bozmaya başladım:KK31:

Kizlar seytana uymayin elektronik merakinin sonu yok :-)
Ne kadar iyisini alirsaniz alin yenisi o kadar hizli cikiyor ki yetismek mumkun degil.En azindan boyle dusunmek alamayanlari bir nebze rahatlatabilir :-)
Biz de esimle bugun haftalik sebze-market alisverisine ciktik Allahim sebze yok,delirecegim :KK43:
Hep karbonhidrat veya et turevleri mi tuketecegiz ?Butun hafta hatta butun kis boyle mi gececek ne yapacagimi bilemiyorum..Butun bir hafta ne pisirecegimi dusunmek yemek pisirmekten daha cok yoruyor..Yine de halimizee hamd olsun ne diyebilirim..
Pazartesi kuru fasulyefasulye,pilav,tursu.
Sali firinda patates kofte.
Cars yuvalama corbasi,peynirli eriste.
Persembe patlican musakka,corba.
Cuma balik-salata..

Kizlar seytana uymayin elektronik merakinin sonu yok :-)
Ne kadar iyisini alirsaniz alin yenisi o kadar hizli cikiyor ki yetismek mumkun degil.En azindan boyle dusunmek alamayanlari bir nebze rahatlatabilir :-)
Biz de esimle bugun haftalik sebze-market alisverisine ciktik Allahim sebze yok,delirecegim :KK43:
Hep karbonhidrat veya et turevleri mi tuketecegiz ?Butun hafta hatta butun kis boyle mi gececek ne yapacagimi bilemiyorum..Butun bir hafta ne pisirecegimi dusunmek yemek pisirmekten daha cok yoruyor..Yine de halimizee hamd olsun ne diyebilirim..
Pazartesi kuru fasulyefasulye,pilav,tursu.
Sali firinda patates kofte.
Cars yuvalama corbasi,peynirli eriste.
Persembe patlican musakka,corba.
Cuma balik-salata..

hakkaten doğru söylüyorsun canım teknoloji merakının sonu yok.
benim laptop da cep telefonu da 5 yılı bitirdiler 6. yıla döndüler.
yaşam ömürleri biteseye kadar kullanırım ama bitince de affetmiyecem.:KK47:
ben ne kadar geri dursam da bu konuda eşimin tek ve büyük zaafı beni çıldırtabilir en sonunda.
4 yıldır 2 cep telefonu
bir netbook
bi tablet(çok şükür bunu aldığı fiyata birine sattı)

ben ise garip hep aynı şeyler.:KK43:

şimdiden afiyet bal şeker olsun canım.:KK56:

hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben bu hafta gittiğimde kendimi zor tuttum o kadar sebze çeşidi vardı ki hepsiden alasım geldi.
ıspanak
lahana
brokoli
karnıbahar
mantar
balık
pırasa

fazla olmasın diye sadece koyu olanları aldım.

X