Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Ayyy ilk defa duyuyorum bu lafı

Benim de tek kişilik bir ıspanak yemeğim var. Akşama ne yapsam düşüncesi bende de var. :26:

benim de kayınpederim çok söyler.
çok gıcık bi laf

ıspanak pirinçli değilse yanında makarna çok güzel gider.

benim de kayınpederim çok söyler.
çok gıcık bi laf

ıspanak pirinçli değilse yanında makarna çok güzel gider.

Maalesef pirinçli. Çünkü bir tek bu şekilde, bir de börekle yiyebiliyorum ıspanağı.

Eve geldim, kaç zamandır canım kabak tatlısı istiyordu, bal kabağı aldım şekere yatırdım.

Fırında etli türlü yapacağım, artık ıspanağı da yarın öğlende yerim

selam kızlar
karanfilce nasıl oldun?

bugün bi arkadaşım gelcek, kendisi hamile
benden pırasa istemişti
bugün sabah 4 dersim vardı, 11 gibi eve geldim
ufaklık yatınca pırasamı, çorbamı, salatamı yaptım
evi toparladım
yanına da vakıftan aldığım mantıyı haşlıycam
sadece sebze olmasın dedim ama :26:
alakasız olmaz sanırım

konu sahibi karanfili kutluyorum çok güzel bir noktaya değinmiş
ekonomi topiğinde tutumlulukla ilgili güzel şeyler var ama bu topik evde,mutfakta israfın önüne geçmek için önerilerde bulunabileceğimiz bir yer.
çok şükür helal kazanç giriyor evimize çoluğumuzun çocuğumuzun boğazından haram geçirmiyoruz
ben ev hanımıyım eşim serbest meslek yapıyor maaşlı bir gelirimiz yok o yüzden geldiği zaman tutmasını biliriz elimizde varsa alırız yoksa uzun taksitlere girmeyiz.

mutlaka haftalık yemek planı yaparım hem alışverişten hem de zamandan tasarruf
kayınvalidemin memleketten gönderdiği kuruları değerlendirmeye çalışıyorum mesela dün kuru biber dolması yaptım. ince bulgurum o kadar çok ki yarısı pirinç yarısı ince bulgur koydum.böylece tüketmeye çalışıyorum elimdekileri.
elektriği,suyu,doğalgazı bilinçli kullanırım gereksiz 1 damla su harcamam
eşimin işyerine yemek gönderirirm dışardan yemesinler diye
yürünecek mesafelere yürürüm dolmuşa otobüse daha az binmeye çalışırım
katı el sabunları küçülür atarız ya ben atmam onları biriktiririm çoğalınca ince ince rendeler çamaşır yıkarken deterjana karıştıtırım hem arttırır hem de güzel kokmasını sağlar
yumuşatıcı kokuları çoğu zaman ağır gelir bana suyla seyreltirim böylece çoğaltmış olurum
özeliikle meyve sebzeyi ayarında almaya çalışırım çöpe giderse çok üzülüyorum kahroluyorum resmen
baktım meyveler yumuşamaya başladı hemen bir kek yapıyorum meyveli..(bize fazla gelirse dondurucuya koyuyorum misafire çıkarıyorum) sebzeler de aynı şekilde baktım kullanılmayacak börek yada mücver yapıyorum hızlıca kahvaltılara hazırlıyorum
ekmek kaldıysa tost makinesinde bastırıyorum ya da küçük küçük tavada kızartıyorum biraz tereyağında çevirip omlet yapıyorum.
en önemlisi aldığım kadarını hem yetirmeye hem de arttırmamaya çalışıyorum bence bu ayarı iyi yapmak gerekiyor

sevimlim yaaa çok açım sana geliyorum

tüylerim diken diken olarak okudumm..
Allah razı olsun paylaşım için..

sevimlim yaaa çok açım sana geliyorum

buyur gel, her zaman beklerim
sen çocuğa bak, ben sana yemek yaparım, ne istersen yani
yeter ki çocuğa biri baksın

geçen gün, aylardan sonra saat 07.50de kalktı ahmet
o gün de 8.sınıfların sınavı var diye okul tatildi ya hani
normalde 6 buçuk 7 gibi kalkar
ben uyandım, uykumu almışım, bi mutluyum, sorma gitsin
evdeyim diye, kadın çağırmıştım, yarım gün evi elden geçirsin
kadın geldi, abla dedim, sen al çocuğa bak, ben evi temizlerim
yani aylardır uykuya da hasretim, o gün kendime gelmişim uykumu aldığım için

kızlar size soruyorum
bunalıma girdim
evet oğlumu çok seviyorum, onu kaybedersem nasıl yaşarım diyorum
ama böyle bunalınca da "keşke birkaç yıl daha bekleseydim" diyorum
psikolojim bozuk, napcam bilmiyorum

senin açından bakılınca sen de haklısın da canım.. şu sıralar benim de acayip psikolojim bozuk.
en iyisi tavsiye veren ben olmayım.
vay be bu çocuk ne menem bişeymiş iki ucu da bunalım

günaydın hanımlar nasılsınız?
ben bu sıralar bunalım halindeyim sebebi maddi durumlar
çok borç altındayız ev kredisinden dolayı
ve masraflarımız hiç bitmiyo evin olsun, çocukların olsun bir çok eksikleri var
hani çok şükür kimseye muhtaç değiliz ama biri olsa biri olmuyo
aslında güzel gidiyoduk ama bu yaz çok yakınlarımızın düğünü oldu
sonra kurban derken ekstra harcamalar belimizi büktü
sonuçta insanız nefsimiz herşeyi istiyo
ne biliyim çvremizdeki insanlar alıyo geziyo tozuyo
biz borçlardan dolayı çoğu şeyden mahrum kalıyoruz
neye nasıl yetiştiricem şaşırıp kalıyorum:44:
offfff bilmiyorum işte halimize bin şükürrr
umarım çok sürmez bu bunalımım

ben de çocukları çok severim. Etrafımdaki herkes çocuk sevgimden dolayı benden çocuk bekliyor. (Ailem dışında, onlar nene-dede olmak istemiyor)

Ama işte yaşam komforumdan vazgeçemiyorum, daha yapmak istediğim, eşimle gitmek, gezmek istediğim çok şey var. Zaten eşim de baba olmayı pek istemiyor. Şimdi sen de böyle yazdın ya iyice tırstım:18:

Allah doğru zamanda, isteyince nasip etsin, eğer gelecekte çocuksuz kalacaksam şimdi nasip etsin yine de ama tırsıyorum ne yapayım

Son düzenleme:

şu sıralar herkes bi bunalımda sanırım.

Allah hepimize selamaet versin çekemeyeceğimiz yük vermesin inşallah.

Al benden de okadar çok canım sıkkın
Bizde araba+kredi borcu ödüyoruz
Ayrıca taksitlerimiz var faturalar vs derken birde diğer evin banyosunda sorun çıkmış komple kırılması lazımmış falan fena moralim bozuldu
Durup dururken masraf ya bıktım bu çorap söküğü gibi çıkan extra masraflardan püfss.
Bizde,bende, çocuğumda dahil mahrum kalıyoruz bi çok şeyden
Kafama takmadanda duramıyorum
Nezaman biticek bu sıkıntılar, diyorum paaaat başka bir sıkıntı daha çıkıyo ötekini unutuyorum.
Bazen kaybolup gidesim geliyo Müge anlı bulurmu acep:26:

Son düzenleme:
Kizlar merhabalar ben geldiim
Bilgisayardan sonra tablete de birseyler oldu,yaptirdik gecti sukur..Beklenmeyen zamanlarda cikan bu masraflar yok mu..Allah beterinden korusun.
Borcu olan arkadaslar sizi cok moralsiz gordum,nicin moralinizi bozuyorsunuz,borcuz mal sahibi olabilen var mi?Allaha sukur odeyecek gucumuz var,sikintili da olsa.zamani gelince,taksitler bitince biz de gezip yitip icicez.Zannediyor musunuz ki o gezen tozan insanlar bunu borcsuz harcsiz yapiyor?Cogu kredi kartlarina bagimli,hicbir birikimi olmayan ve olamayacak insanlar..Bazi akrabalarima bakiyorum da gencliginde gezip tozan,tatillerden beri gelmeyenler su anda 60 yasinda ve hala kiralarda geziyor.bir emekli maasiyla gecinmeye calisiyor.Babam bizi her yaz tatile goturemezdi o insanlar gibi,asla onlarin cocuklari gibi bastan ayaga marka giymedim cocujlugumda ama babamin akilli yatirimlari sayesinde kendimi guvende hissediyorum,arkama daha rahat yaslaniyorum.Cocuklar kucukken marka giymese,gezmese de olur.Onemli olan kendini bildiginde karsiniza gecip 'nicin bu gunleri dusunmedin anne-baba'demesin..Nefsimiz var genciz,tabi ki canimiz bazi seyleri istiyor ama inanin para insana yasliliginda lazim.Hic moralinizi bozmayin,cok sukur kumar borcu degil,kefil borcu degil.Bittiginde cok rahat edeceksiniz..

herkesler bunalımda herkeslerde bir dert var
yalnız değilsiniz arkadaşlar biz de dükkanı alırken kredi çektik mecburen. yazdıklarınıza bire bir katılıyorum boşa koysan dolmuyor doluya koysan almıyor..pazardı marketti,kızın okulu masrafı,kıyafetimiz minimumda tutmaya çalışıyoruz en azla geçinmeye hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. şükrediyorum evimize giren helal, kursağımızdan geçiyor karnımız doyuyor çok şükür bin şükür bu günümüze.bu günlerde yapabileceğimiz en iyi şey 1 kuruşu bile kenara atmak.kavanoz kumabarama hergün 1 kuruş da olsa atıyorum biraz hallenince eşim üzerine koyuyor küçük altın alıyoruz ama ayda 1 olmuyor da 2 ayda bir..önemli değil önemli olan niyetlenip kenara atmak. acil bir durum bir hastalık bi şeye lazım olursa diye

Birikimciler biz de evlenince kredi çektik, kira, yakıt şu bu derken bizim de elimizde hiçbir şey kalmıyor. Ay sonunu güç bela görüyoruz. Kendimi sıktım iki güne birden girdim, biraz da ben sıkıştırdım elimizi. Şimdi de iki güne ne gerek vardı diyorum.

Çoluk çocuk olsa perişan olurmuşuz demek ki. Halbuki Allah bereketini arttırsın ikimiz de çalışıyoruz. İki kişi için az değil öyle gelirimiz ama insanın gelirine göre de gideri oluyormuş.

Kenara 1 kuruş atıcak para kalmıyo elimde (ki zulam olmalı mutlaka böyle alıştım)
Eşim bile inanmıyo hadi hadi vardır senin kıyıda köşede diyo (adam alışık parasız kaldığıma o bile inanmıyo) ama yok tırt.

Ve ben günlerdir evden dışarıya çıkmıyorum. Çıkınca çok harcanıyo diye ne lazımsa ya anneme sipariş veriyorum yada eşime.
En güzel yaşlarımız borç ödemekle geçiyo diye düşünüyorum
Ben gençken yemiceksem,gezmiceksem,giymiceksem nezaman yapıcam bunları?
İleriye çıkacağımın garantisimi var..
Bir markete girip hiç bişeyin fiyatına bakmadan doldurmak istiyorum arabayı.. artık o günler gelsin istiyorum
İndirim takip et, "ne gereği var canım şimdi" sonra alırızla avun, Gözün kalsın istediğin bişeyde için gitsin.. ne biçim duygular yahu bunlar.
Yinede dik durmaya çalış, ağlayamadığından gülümse
Para ne çok büyük bir ihtiyaçmış,bu durumlara düşene kadar hiç değerini anlayamamıştım
Çocuğum için zaten bırakabileceğim evim vs var.
Hala neyin sıkıntısı bu
Niye sürekli herşey,herkes,dertler bizi buluyo diye evde oturdukça kuruyorum..

Şeytan de get...

s.a kızlar..

bnde bişi sorucam
:44::44::44:

bu doğal gaz olayı
kimisi hiç kapatma kısık ateşte bırak yoksa daha çok gelir.
kimisi her peteği aç zaten farketmiyor aynı fatura gelir.
kimini sadece kullandıgın oda yı aç daha az gelir..

ben şansen eve gidiyorum. eger üşüyorsam duş alcakcam sadece odamı açıyorum 2 3 saat.. sonrada uyuyorum kapatıyorum.

Nekadar az petek yanarsa ve nekadar az(yani kapatılırsa) yanarsa okadar fatura düşük geliyor
Mesela sabah yak akşam kapat sabah bir daha yak fatura daha az geliyo ben denedim bende olay böyle..

Canim egrisini dogrusunu bilmiyorum ama ben de bazi odalarin petegini kapatiyorum.Salona hic girilmiyor,bir oda zaten bos,kullanilan mutfak ve oturma odasi.hele gunduz de evde yoksak kisikta calistiramam.kapatip yeniden calistiriyorum oyle astronomik bir faturayla karsilasmadim sukur..

Nekadar az petek yanarsa ve nekadar az(yani kapatılırsa) yanarsa okadar fatura düşük geliyor
Mesela sabah yak akşam kapat sabah bir daha yak fatura daha az geliyo ben denedim bende olay böyle..

kırmızılı yeri anlamadım ben. rica etsem bidaha açıklarmısın

bende evde yoksak kısıkta çalıştırma fikri bana mantıklı gelmiyor. hani misafirin gelir vs açarsında sabahtan diğer türlü doğru deil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…