Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kizlar cok tesekkur ederim,misal,cocuga koltuk alinacak,hep biriktirelim diyoz ama icraat yok,esim de isin ciddiyetini anlayip ,destek olur insallah.Boyle iyi oldu,hedef koyduk ya,birikir insallah.
Disari ciktim,bankaya ugradim moralim bozuldu,liste yapmistim,eksikleri aldim,hemen eve geldim.
Tam 40 harcamisim,10 euro bouzukluk kalmis cuzdanda, kalanlarida yaptigim kumbaralara bolusturup siftahi yapiyorum insallah.simdilik her sey var evde,onlarin hepsini tuketelim oyle alisverise cikicam.

Karanfilce,belkide kendin boyayabilirsin,o fiyat nedir oyle,cok pahali.koltuklarini seviyor ve kullanmak istiyorsan kendin boya,yada bu isi becerebikecek bir yakinindan yardim al.yok yapamam diyorsanda yenisini al,yada fazla odanvarsa fazla odana koy,sonra Kidman ikna.sonucta ev yeni olucak,e bide kendi evin,o yuzden,istedigin gibi. Dayayip dose.Tamam tutumluluk onemli ama,ev hayalini gercekledtirmisken,herdeyin en gizelini yap bence.Allah kolaylik versin.

Canım ben de ilk atmayı düşündüğüm hatta ilk gittiğim yer eskici dükkanı oldu. Adam en fazla 700 TL te alırım dedi.
Aslında bu mobilyaları gerçekten ihtiyacı olan durumu kötü bi kişi bulsam çevremde veririm.
Canım bu olay tutumluluktan da öte zaten yeni mobilyalar benimkinin bi benzeri olmuş. Çoğu sorduklarım sakın atma simdi bunlar çok moda diyor. Gidip aynını 7 bin civarınq almaktansa bunları 3 binebboyatsam fikri sonradan hasıl oldu bende de. Bilmiyorum önümde koca bi 8 ay var. Allah kerim. Ömrümüz varsao zamana ne ffikirler gelir aklımıza.

boyamam sanırım canım kendim yani olmaz boyayacak alan vs profesyonel de olmaz. e bi de kumaşlar kaplancak.. ben boyatmadan sadece kumaşı değiştirtmeyi bile düşündüm bi ara ama yakışmaz sanırım.

kızlaarr ben geldim
karanfilce annemin 30 yıllık koltukları var 6 7 senede bir boyatır döşer kullanır
mobilya yerleri beyaz boyalı pudra renk kumaşla kaplı avangard tarz koltukları var
keşke resmi olsa atsaydım sana. Sağlam mobilya bulmak çok zor artık. bence değerlendir

bende akşama annemler gelcek diye
tarhana çorbası
izmir köfte
pilav
yoğutlu karnabahar
karışık kızartma
salata
ayran
mozaik pasta yaptım

ama herşeyden az az yaptım

kimler İstanbulda yaa , hakaten buluşup kahve içme şansımız olsa keşke

karanfilce İstanbullu olmak eminönünde balık ekmek yemek vapurda çay simit yemektir bana göre.
zor şehir ama çok seviyorum ben İstanbul u.

tr lelli senle burda olma saatlerimiz tutmuyo hiç ama hep bakıyorum sana ne zaman girmişsin diye

Sağolasın canım..
Annenin koltukları bi ara çeksen de yüklesen :)
çok merak ettim.
Afiyet olsun canım ben de akşama karnıyarık yaptım ama fırına vermedim daha eşim gelmeye yaklaşınca vercem. yanına da pilav. bir de salata yaparım.
biz yutdışına giderken bulunduğum şehirden aktarma yaptık İstanbulda sabahtan akşama 12 saatten fazla süremiz vardı. eşimin arkadaşı gezdirmişti vapura bindik ama adam bize balık yedirtmedi şimdi güzel olmaz dedi başka yere yemeğe götürdü. ama benim içimde kaldı işte..
benim kardeşim de istanbulda okuyor bu sene. az önce watsuptan ona foto yollamıştım o da bana deniz resimleri filan göndermiş üsküdardaymış. gezmelik çok istiyorum istanbulu ama yaşamalık değil

Civvenim istanbulsuzda olmuyo istanbulda da zor oluyo
Adalar da bi yurumek
Camlicadan izlemek
Vapurla eminonune gecip kalabaliga karismak
Kiz kulesine dalmak
Kadikoyde alisveris yapmak
Seviyorum bazen bu koca sehri avrp. Yakasini pek bilmesemde...

Ama esim emekli olunca gidicem buralardan ölmezde sag kalirsam..

Balik ekmek bende yemedim uskumru koyuyolar sanirim icine her baligi sevmiyorum.
Ama tursu suyu ictim

Gecen ay oglani gezdirmek icin gittim vapurdan butun baliklari besledi gidene kadar.

Bulundugum semti sevmiyorum ben ama is yuzunden istedigim semtede gidemiyoruz.

Ömur geciyo iste öyle böyle
Sonra dönüp geriye bakicaz koca bir hiiiiiiç!

Offf istanbulu ben de çok seviyorum. Neredeyse 4 yıldır gitmedim. Gördüğüm bşr yeri gezmek için para harcamaktansa başka yerleri görürüm diye düşünüyorum.
Kumbaraya attığım parayı da Mayıs ayındaki yurtdışı görevimde harcayacağım inşallah. Allah nasip ederse Artık ne çıkarsa. Zaten iş yegöiyemi verecek.

karanfilce yıllardır işim gücüm bütün boş zamanım dekorasyonla eşya bakmakla geçen bundan zevk alan biri olarak sana şunu söyliiycem:kesinlikle 5 bin lira bu saglamlıkta ve bu modelde bir salon için çok değil.istikbal bellona vs.gibi mağzalar fabrikasyon suntalam satıyor.benim oğlanın odası istikbal salon takımım siteler ahşap masif fark o kadar barizki.sen şimdi istikbalden bu model bir koltuk takımı bir de yemek odası alsan 10 ila 15 bini bulur.AHŞAP MASİF ALMAYA KALKSAN 20 BİN LİRA.daha yeni siteleri gezen bir arkadaş söyledi.uzun lafın kısası bütün ahşap kısımlarını beyaza boyat istediğin renk bir kumaş seçip koltukları döşet canım sen bu koltuklara kıyılmaz yazık .sadece rengi ve deseni boğucu .Elden geçince harika bişeyu çıkar ortaya.salon büyükse yemek odasınıda boyat .benim fikrim bu canım .

hmm böyle pembişli birde halı alırsın ayy çok güzel olur .Anladığım kadarıyla sen country tarzı bir salon istiyorsun .Ben ona göre yorum yapıyorum.Bana kalsa ben modern bir salon yapardım ama tabii ben çiçek deseni sevmediğimden böyle diyorum.Ama sen bu konsept üzerinden devam edersin.Forumda aqualliy arkadaşımızın salonuna bak bayılırsın hatta dur bulayım sanahttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/aqualillynin-evi.542302/ canım olmuştur inşallah .işte bence country böyle olur .seninkiler country ye uyumlu hale gelicek tarif ettiğin gibi yapabilirse adamlar.YALNIZ SANA TAVSİYEM 100 lira gibi bir rakam kapora ver iş tamamen bitmeden asla parayı verme .

Sağolasın canım tavsiyelerin için, yani bu takıma country uyabilir diyorsun? doğru mu anladım?
en büyük endişem o.
Zaten berjerler çiçekli diğerleri düz renk olsun istiyorum.
Halılarımı hiç değiştiresim yok, o yüzden boyayı tam bi beyaz yerine kırık beyaz yaptırmak istiyorum zaten keskin renkler yerine soft renkleri daha çok severim.
ordaki mobilyacıda sedef denilen tarzda (yani lake değil) boyalar da gördüm daha bi parlak ve şık duruyor. Tür olarak da onları düşündüm.
koyu mor ya da açık mor tek renk bi kumaş kanepeler için, berjerler için ise mor çiçekli ama içerisinde krem de içeren kumaşlar düşündüm.
bak burdaki gibi ahşapların rengi, halım filan burdaki gibi;
(alıntı)

sadece 2 yere baktım mobilya işinde zaten amacım aşağı yukar bi fiyat öğrenmekti.
gittiğim yer şehir merkezinde zenginlerin oturduğu bi muhit.
ilk yerdeki kumaşlar çok kaliteliye benziyordu ama vitrinleri boyamayız dedi.
İkinci yer hepsini yaparız dedi ama kumaşları çok güzel gelmedi.

Daha araştırırz inşallah. Mobilyacılar sitesine filan hiç gitmedik daha oralarda da vardır belki.
Bi de ocak şubat gibi daha az yoğun oluyorlar sanırım.belki o zaman yaptırırm. daha taşınmadan.
taşınacağım salonum burdakinden biraz daha küçük ve daha karemsi.

Koltuklar dediğim gibi kesinlikle çok güzel olur .salon bu evde bile kalabalık duruyor yeni eve masa konsol ve sandalyeler gitsin bence boyaninca tabii .vitrinle gümüşlüğü çikar elden bence

karanfilce,koltuklarin cok guzel.Boyanir ve sirin guzel bir kumasla kaplanirsa daha modern ve sik olurlar.vitrin ve gumuslukte genelde sus esyalari duruyor icinde,bana gore gereksiz,sen kullanmayi seviyorsan onlarida boyat tabi.dekorasyon isleri zor ya,ben bi duvar boyasina karar verene kadar ne kadar dusundum,ama o ilk adimdan sonra hersey baslamis oluyor,fikirler,yapmak istediklerin cogaliyor emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…