Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

karnıbnahar kızartması hıc yaptınmı?
valal benım 15 gundur dolapta dolma bıberım var bu aksam en azından oları pısırmem lazım bozulacaklar ıyı aklıma getırdın
yaptım ben çok beğeniyorum
karnabaharı çiçek çiçek ayıkladıktan sonra çok az haşlıyorum, yumurta ve mısır ununa-bazen galeta ununa- bulayıp kızartıyorum. üstüne de sarımsaklı yoğurt şahane bence

kızlar merhaba,
ya deniz_1988 ' in konusunu gördüm bdv de nasıl üzüldüm anlatamam Allah yardımcısı olsun bol bol dua edelim

benim eşim pek yemek seçmez,o yüzden çok şanslıyım.mesela çalışmaya başladığımdan beri tatlı yaptığımı,4 çeşit yemek yaptığımı hatırlamıyorum
dün evde hiç yemek yoktu gider gitmez mercimek çorbası yaptım.arpa şehriye almıştım epey önce bizde pirinç pilavı pek pişmediği için kaldı öyle.ben de arpa şehriye pilavı yaptım ilk defa çok da hoşuma gitti yanına da kendi mayaladığım yoğurtla,salatalık turşusu koydum..ooo bizim için yeme de yanında yat oldu
cumartesi tatile çıkacağımız için eve pek birşey almak istemiyorum,evdekileri tüketme çabasındayım

pekı az yagdamı nasıl oluyor?
yemeklerımı bıtıreyım oyole denıyeyım dıyorum

ayy hep heves etmişimdir böyle menü yapanlara ama ben yapmıyorum.evde öyle ahım şahım yemek yemiyoruz.bende genelde o gün aklıma ne gelirse onu yapıyorum.ama haftalık sisteme geçmeyi çok istiyorum :)
bende yapmıyorum ama yanı haftalık menu yapmıyorum ama yapsak cok ıyı olur
hatta bununla ılgılı harıka bır excelde tablom vardı cutemom'ın mutfagı fılan dıye buzdolabına asmak ıcın ama hak getıre ama pazara cıkmadan bakıyorum
bu hafta dedıgım gıbı nohut karnı bahar var
yarın bıtmıs olsa
dolma yapıcam, tarhana mucver yaparım tamam
2 gunde bunları yerız cuma akşamınada mercimek yemegı makarna kabak kızartırım
cuma aksamıda pazar yaparız yenı sıralamaya gecebılırz

ayy nasıl güzel gözüküyor maşallah. ben kek pek sevmem belki 2 senedir kek yapmıyorum, zaten ne zaman yapmaya kalksam böyle çıkmıyor kalıptan.evde şuan kek kalıbım bile yok düşün. ama bunu görünce hemen kek kalıbı alıp yapasım geldi nasıl kek kalıbı kullanıyorsun,böyle çıkması için ne yapıyorsun? ben hiç silikon kalıp kullanmadım sanki onda çok güzel olacak gibi geliyor,o yüzden silikona hevesliyim

tatilden sonra bende deniyeyim bari gerçekten kışın sulu yemeklik sebze daha çok olduğu için kışın yapmak daha uygun.
yazın bazen kızartma,bazen karpuz-peynirle geçiştirdiğimiz bile oluyor nihayetinde

kızlar bi yandan hazırlık yaptım bi yandan içim içimi yiyor.
benim kv 3 yıl önce bana face den bi mesaj atmış bi erkek hesabıyla. kenarda köşede buldum görmemiştim. hatta reklam mesajı filan zannettim.
o zamanlar kendisiyle görüşmüyordum. zaten görüşmeyince daha çok saydırma cesareti buluyor.
ağzına geleni saydırmış. nebenim o luk kalmış ne annemin.
o zamanlar babamlar araba alınca kudurmuş iyice.(çok sinirlendim kusura bakmayın)
ben evlenirken param da vardı maaşım da anneme babama bişey yaptırmadım. zaten onlara çalıştığımdan beri hiç para vermemiştim. zaten istemezler de. bari yüküm olmasın dedim.
bu hanımefendi de 3 kuruşluk koltuk kanepe aldı ya. bütüüüüünnn derdi bu. hala sinirlenince attığı mesaj oğlumun maaşı size haram olsun. sen kimsin. senin oğlun senelerce asgari ücret aldı benim her zaman eşimin 2-3 katı maaşım oldu hiç sesimi çıkardım mı?
neymiş oğlu kpss yi bi kazansın kazandığı yerde gidip evlendircekmiş. kız da hazırmış.
bu kadın ne nasıl bişey anlamıyorum.
sabrım öyle sınanıyor ki.
bana düğünde ne aldıysa eltime de yaptı. eltim çalışmaz, paraları yetmiyor her ay yardım yapıyorlar. bilmiyorum bu yaptıklarını ona da yapıyor mu.
eltimin annesigil de para yardımı yapıyor sanırım benim annemler de bana yapsın istiyor. ben kaç bin maaş alıyorum napayım başkasının vereceği parayı. senin paranı da istemem. inanın o koltuklardan iyice soğudum evlendim evleneli aldıkları tek mal düğünde aldıkları. ve başıma kakıyor.
zaten bu bayramda kayınpederimin verdiği parayı da görümcemle kaynıma geri verdim diyor ki kayınpederime senin yüzünden almıyor kız. ulan senin yüzünden almıyorum.

daha bu ve benzeri ne mesajlar atmıştı.
ağlamak istemiyorum ama elimde değil.
şu an herşey iyi görünüyor bana aileme iyi davranıyor ama ne zaman o içindeki şeytan kudurtsa neler yapabilceğini kestirmek çok zor.
nolur bana da dua edin.
eşimin canını sıkmak istemiyorum. yine bişey olmamış gibi devam etcem.
Allahm yardım etsin bu hasta kadınla bana.
sizin de başınjızı ağrıttım ağlamaktan yazamıyorum.

ah canımm..söylemesi kolay belki ama takma kafana bak şükür ki Allah sizi ona muhtaç etmiyor.bir de ona muhtaç olduğunuzu düşünsene Allah korusun..Mümkün olduğunca da yakın ilişki kurma kendisiyle baksana ne zaman ne diyeceği belli değil,oğlunun eşine kötü söz söyleyen bir kadından herşey beklenir. Boşver Allah'a havale et..

sağolasın canım.
çok değişik bi insan ben ailemde böyle şeyler görmedim.
annemle babannemi arasında halalarım arasında da zaman zaman kötü şeyler oldu. ama hiç böyle laflar duymadım ben.
şimdi yavaş yavaş alışıyor takmıyorum ama ne bileyim o mesajı görünce depreşti irden yaptıkları.
eşimin annesi ne kadar uzak durabilirim ki.
böyle çok yaptığı olay oldu bir kaç yıl görüşmedim. ama değişen hiç bişey olmadı.
sadece Allah rızası için büyük olduğu için insanlık için sesimi çıkarmıyorum ama kayınpederimin dediği gibi bu yaptıkları yanına kalmaz kim zulmetti de feraha erdi ki..
ben zulmedenlerden olmayacağım inşallah.
Rabbim hidayet versin.

amin inşallah canım..
benim babamın rahmetli babası da böyleymiş anneme hiç sebep yokken etmediği küfür kalmazmış,o... dahil..85 yaşında vefat etti,kan kanseriydi biz de kalıyordu,annem bakıyordu babam nerdeyse hiç ilgilenmezdi.2 kızı,1 gelini daha var hiçbiri de ben bakarım demedi.Ona rağmen ölmesine yakın anneme "seni gençken dövmediğime pişmanım" demiş düşünebiliyor musun?
Sonuç ne oldu o gitti zamanı gelince biz de gideceğiz.Bakalım nasıl verecek yaptıklarının hesabını.

o yüzden takma kafana,görüşmemek çözüm değil inan. saygını kaybetme ona karşı ama aranızda hep bir mesafe olsun.(samimiyet anlamında) hani derler ya "iyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir" sende öyle düşün

İnanır mısın yanında konuşurken o kadar dikkat ediyorum ki. Dedektif gibi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…