Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

tum esmaları degıl canım kendı ıhtıyacım olduklarını dusundugum seylerı cekıyorum ,
tövbe edıyorum nıyet edıyorum canım

Canım mesela hangi esma ne anlama geliyor? Çocuklarımın iyiliği, huzur, hayırlı kazanç için hangi esmaları okumalyım. bir de sayısı var mı?

İyi akşamlar kızlar.Kışın hem sebze hem bakliyat oluyor o yüzden seçenek çok.mesela hafta yedı gün diye yedi çeşit sebze alır annem .Ben öyle yapmam iki bilemedin üç çeşit sebze iki çeşit meyve alırım .sonraki hafta bir önceki hafta almadıklarımı alırim.Böylece israf olmaz.Birde tek başına kıvırcık ya da domates salatalık salatası yapmam.karışık yapınca kıvırcık bir hafta yetiyor.amaann düsmüşüz bir boğaz derdine pişir babam pişir

Kızlar merhaba şu an İzmir'deyim. İş için. Çocuklarımı özledim. İnanın ağlayasım geliyor.. Ekonomi desen aldı başını gidiyor. İzmir olayı da içeri soktu bizi. Şu an 320 tl içerideyiz iyi mi.. Gerçi 200 tl'si İzmir için geri alacağım ama almam 1 ayı bulur. Yarın son maaş günü artık toplayacğız bu ay.

Ayyy kaanfilcem senin kv benimkinin yan sanayi benimki daha beter ama seninki msj atmis bnmki yuzume neler soyledi neler..

Ben haftalik menu yapamiyorum esim ayni yemek 3. Gun onune gelince mizirdaniyo ayrica mutis yemek seciyo :KK12:
Bende onun aksine ne bulsam yerim

Bugun oglumu kursa goturdum 1ders ingz. Orda bekledim arkadasimda vardi sohbet ettik baya

Eve gel odev yaptir yemek yap ancak oturdum simdi de esim gelir

Kuru kofte
Pilav
Sarma
Piyaz var yemekte :kk77:

Evde neler yapilir cikmadan markete
Evde neler var ama

Bulgur pilavi
Yayla corbasi
Un corbasi
Sehriye corbasi
Patates puresi
Makarna (soslu olabilir)
Eriste kesilebilir (ben bazen azicik kesiyorum)
Patates yemegi
Bos manti

Kısın masraf ne cok oluyo ya

Yazın biz yemek bile fazla yemiyoduk yani az cesit ve aparetif seylerle hafif bisiler yiyoduk pesine dondurma meyve bol su

Kisin sanki 3 cesit olmayinca doyulmucak gibi geliyo
Birde cesit bol
Baklava yapmak istiyorum esim findik getirdi bol findikli bi baklava usenmezsem yapicam bi ara ins.

Dun aksam biraz oglumla kirdik kavurduk yemelik
Tereyagida parcalara bolup buzluga attim
Peynirleride kotu olmasinlar diye birazini buzluga koydum

Misir ununa kavustu esim(ist. Satilanlari begenmiyodu)
Kuymak ister durur artik oglumda alisti o da istiyo

Lcw gittim kendime yine bise bulamadim
Ogluma 12.90tshrt- 19.90kazak aldim ciktim
Kendimede 10 tane midye ismarladim

Gel kiz sana kimse bise almiyo ismarlamiyo yazik sana aciyorum biside bulamiyosun paranda yok pis fakir dedim kendime midyeyle kandirdim kendimi

Misafirlerim gitti dün üşütmüşüm başım ağrıyo. Halıda çay döküldü silinecek bekliyor.
3 çocuk vardı ama arkadaşın çocuğu kıvır kıvır hiç durmadı. Mübarek araya araya buldular sanki bikere bile kızmadı. Şimdiki hatunlar öyle. Bizim olsa nasıl oluruz bilmem de çocukluğum aklıma geldi misafirliğe gittik mi annem babam kızcak diye nasıl korkardık.
Ama eltimi bi konuda taktir ettim onun çocuklar yaramaz da olsa durmasını biliyorlar.
Babadan da korkarlar.
Aslında ben çocuklara değil de anne babaya kızıyorum bunu farkettim.
Neyse bugünlük kınamamı da yaptım belki başıma gelir:KK76:
Aslında misafir gelen çocuklardan hiç şikayetim olmazdı. misafirden de asla olmaz da ama şımartılmış bi bebe ve arkasını takip etmeyen bi anne kızdırdı beni

Dün akşam yazamadıklarimi şimdi yazim
Karanfilce kekin süper görünüyor
Tadı da öyledir eminim
Biz ogluşla kek delisiyiz
Sık sık yaparım
En son küçük kağıtlarda yaptım p.tesi akşamı
Ahmede farkli geldi galiba
Kuzum acikmisti da fırının önünde mama diye ağladı onlara bakarak

Kv.konusunda da şaştım kaldım
Ne insanlar var yaa
Allah ıslah etsin
Ama sana da maşallah
İyi idare ediyor, iyi sabrediyorsun

Karanfil benim oglanla size gelelim mi :KK53:
Senin o düzenli odalarını bi elden gecirsin
Misafir çocuklar kac yaşındaydılar bilmem
Ama benim oğlan hiç durmaz
Umarım küçük diye böyledir

Diğer vyazilanlari da okudum dün ama aklımda bir şey kalmamış

[QUOTE="sevimsiz_25, post: 37317860, member: Dün akşam yazamadıklarimi şimdi yazim
Tadı da öyledir eminim
Sık sık yaparım

Ne insanlar var yaa
Allah ıslah etsin
Ama sana da maşallah

Diğer vyazilanlari da okudum dün ama aklımda bir şey kalmamış[/QUOTE]
Canım senin çocuk için normal ama bu kız ve 3 yaşında.
Tv ye sarılıp tv de sallanıyor.
Vestiyerin tepesine çıkıp dış kapının sürgüsünü acıyor.
Benim çocuklu çok misafirim gelir ama bu biraz değişikti :)
Annesi evde herseyi sakliyom buluyo diyo
Aman olsun

Aslında anneler misafirlikte çocuğu takip etti mi sorun yok. Çünkü benim ev çocuklu bi eve benzemez. Tahmin etmediğim yerlerden temizlik malzemesi ya da elektrikli ürün çıkabilir. Ben hem misafire hizmet hem çocuk takibi yapamam olay bu kadar basit aslında
Aslında konu açıldı ya bi kere ondan söylüyorum misafirin hep gelsin varsın dağıtsın çocuklar yeter ki onlara bişey olmasın. Benim derdim o. Bi kere kuzeninin kızının benim yapıp kaldırdığım ütü yüzünden eli yandı. O bugün bu gündür çok korkarım.

Kızlar bu sabah moralim çok bozuk.sizi sıkmayım diye anlatmadım ama içim içimi yiyor.biz 4 geliniz yani ben dahil dört elti.ikisi benden büyük biri benden on yaş küçük.benim bir buyüğüm olanla en küçük aynı semtte otiuruyo ve keseleri bir eşleri ortak.o yüzden aralarında bir kıskançlık var.en buyükle de ben yakın oturuyoruz kendisi dünya iyisidir ablamdır benim gerçekten.şimdi bu en küçük olan ramazn bayramından sonra oğluna sünnet düğünü yapmaya karar verdi.aile meclisi toplandı bigün bizde varız eşimle .Atıp tutuyolar arkasından küçüğün işte ne gerek varda bilmemnede.Ben de dedimki,o daha genç hevesi varsa yapsın baba karışmayın sonra içinde kalır vs..k.p ile konuştum o da tamam kızım mantıkli diyosun yapsınlar amaaan dedi.gel zaman git zaman bu olaydan sonra her biraraya geldiğimizde bunlarin ortağı olan elti bana surat ,trip yapar oldu.Ama öyle böyle değil kızlar taş gibi küs bana.Eşime soruyorum er vet farkediyorum diyo.Ama iki buçuk aydır aynı.düğünü yaptık orda bile ayrı masada oturmalar küçügün ailesine hoşgeldin dememeler bana tsırtıni dönmeler.Bu kurban bayramında da hastalandim kurban kesmeye gidemedim eşimi gönderdimm.benim oglana yalnız yakalamış dünyanın lafını söylemis.İşte ananın hastalığı ya düğunu bulur ya bayramı ,anan bizim içişlerimize nasıl karışir anan (kküçükten için diyor) yengene akıl veriyor bizim düzenimizi bozuyor,anan işten kaçmayı çok sever vs. Çocuk akşam geldi suratı bir tuhaf ne oldu diyorum söylemiyor.en sonunda babası patladı böyle böyle yapmış çocuga diye.

neyse ben zaten bayadır depresif durumdayım bunlar da tuz biber oldu ben bayramı hasta geçirdim.tabii bu arada ufak ufak laflar dönmeye devam ediyor.erkeklerin hiçbişiden haberi yok .Ben kaıynbiraderlerimi k.v yi k.p yi severim ve sayarım bir kötülük görmedim çünkü .eşime dedim ki kalk ben nefsimi ayaklarımın altına alıcam gidelim bayramlaşalım bitsin bu küslük.evine gittik uzaktan yarım ağız bir hoşgeldin dedi kolonya şeker tuttu.ve bizim evimiz onlarınkine uzaklığı 35 km.düşünün.biz de tam çıkıyoduk dedi.oturmamızla kalkmamız bir oldu.eve geldik ben tabii berbat oldum .eşimde tamam dedi bundan sonra sana asla gidelim görüşelim filan demiycem kredisini tüketti dedi.işte bu olaylar (,kuran kursundaki olaylar biraz anlatmıştım ) bir türlü geçmeyen ağrılar ve engelli raporu alabilmek için günlerdir hastanede koşuşturmalarım sonucunda eve hiç bakamdım.sabah oğlum kalkmış anne ne zaman kendine geleceksin bu evi bok götürüyor (4 gündür)süpüremedim yatağımın çarşafını niye değiştirmiyon heryer niye böyle dağınık ? bana böyle eleştirilerde bulundu.ben de ben yapamıyosam siz yapın birazda diye bağırdım.eşim de oğlana bağırdı hasta işte hali olunca yapıyo zaten yüklenme şu kadına diye .birbirimize girdik sabah sabah .13 yaş ergenlik sıkıntıları yavruma yetemiyorum eve yetemiyorum kocacım zaten yazık ağzını bile açmıyor garibim gönlünü ne zaman yaparsam tamam diyor kendi istemeye bile çekiniyor .ne olacak bu halim benim ?zaten bu şehirde yalnızım anam babam yok kuzenim kardeşim yok .yalnızlık çok zor .öyle doluyum ki.param olsa psikoloğa gitmek istiyorum ama o da yok .Kızlar ne olur hakkınızı helal edin çok sıktım başınızı ağrıttım bide dua edin ne olur bugün heyete gircem saat 3 de .çıksın şu rapor .eğer çıkarsa 3 sene sonra emekli olcam .

Aslında anneler misafirlikte çocuğu takip etti mi sorun yok. Çünkü benim ev çocuklu bi eve benzemez. Tahmin etmediğim yerlerden temizlik malzemesi ya da elektrikli ürün çıkabilir. Ben hem misafire hizmet hem çocuk takibi yapamam olay bu kadar basit aslında
Aslında konu açıldı ya bi kere ondan söylüyorum misafirin hep gelsin varsın dağıtsın çocuklar yeter ki onlara bişey olmasın. Benim derdim o. Bi kere kuzeninin kızının benim yapıp kaldırdığım ütü yüzünden eli yandı. O bugün bu gündür çok korkarım.
çocuklar konusunda sonuna kadar haklısın canım.BİR anne gittiği yerde yayılıp oturmamalı hep tetikte olmalı başkasının evindeyiz dökerse döksün olmaz .bu kul hakkına girer.nerde öyle düşünceli insan .Ayrıca ilaç olur bıçak olur çocuk merak eder eline alır kendine zarar verir Allah korusun .dikkat etmek lazım

kızlar bi yandan hazırlık yaptım bi yandan içim içimi yiyor.
benim kv 3 yıl önce bana face den bi mesaj atmış bi erkek hesabıyla. kenarda köşede buldum görmemiştim. hatta reklam mesajı filan zannettim.
o zamanlar kendisiyle görüşmüyordum. zaten görüşmeyince daha çok saydırma cesareti buluyor.
ağzına geleni saydırmış. nebenim o luk kalmış ne annemin.
o zamanlar babamlar araba alınca kudurmuş iyice.(çok sinirlendim kusura bakmayın)
ben evlenirken param da vardı maaşım da anneme babama bişey yaptırmadım. zaten onlara çalıştığımdan beri hiç para vermemiştim. zaten istemezler de. bari yüküm olmasın dedim.
bu hanımefendi de 3 kuruşluk koltuk kanepe aldı ya. bütüüüüünnn derdi bu. hala sinirlenince attığı mesaj oğlumun maaşı size haram olsun. sen kimsin. senin oğlun senelerce asgari ücret aldı benim her zaman eşimin 2-3 katı maaşım oldu hiç sesimi çıkardım mı?
neymiş oğlu kpss yi bi kazansın kazandığı yerde gidip evlendircekmiş. kız da hazırmış.
bu kadın ne nasıl bişey anlamıyorum.
sabrım öyle sınanıyor ki.
bana düğünde ne aldıysa eltime de yaptı. eltim çalışmaz, paraları yetmiyor her ay yardım yapıyorlar. bilmiyorum bu yaptıklarını ona da yapıyor mu.
eltimin annesigil de para yardımı yapıyor sanırım benim annemler de bana yapsın istiyor. ben kaç bin maaş alıyorum napayım başkasının vereceği parayı. senin paranı da istemem. inanın o koltuklardan iyice soğudum evlendim evleneli aldıkları tek mal düğünde aldıkları. ve başıma kakıyor.
zaten bu bayramda kayınpederimin verdiği parayı da görümcemle kaynıma geri verdim diyor ki kayınpederime senin yüzünden almıyor kız. ulan senin yüzünden almıyorum.

daha bu ve benzeri ne mesajlar atmıştı.
ağlamak istemiyorum ama elimde değil.
şu an herşey iyi görünüyor bana aileme iyi davranıyor ama ne zaman o içindeki şeytan kudurtsa neler yapabilceğini kestirmek çok zor.
nolur bana da dua edin.
eşimin canını sıkmak istemiyorum. yine bişey olmamış gibi devam etcem.
Allahm yardım etsin bu hasta kadınla bana.
sizin de başınjızı ağrıttım ağlamaktan yazamıyorum.
karanfilce valla bu yazını dun aksam okudum şaştım kaldım
neden niçin nasıl olurd böyle bişey yapar bilmiyorum
çok saygısızca
bence bunları aklına getirip kendini doldurma zira konuşmadığınız dönemdede pek değişen bişey olmamış
durup durup kendini bunlarla uğraştrma

Canım mesela hangi esma ne anlama geliyor? Çocuklarımın iyiliği, huzur, hayırlı kazanç için hangi esmaları okumalyım. bir de sayısı var mı?
çocukların söz dinlemesi için el - hadi 20 tane
ya hadi diyede çekebilirsin daha makbul derler.
bak sana bir yer vereyim oradan bakabilirsin canım
http://nrlstyle.blogspot.com.tr/2012/07/esmalar-ve-anlamlari.html

İyi akşamlar kızlar.Kışın hem sebze hem bakliyat oluyor o yüzden seçenek çok.mesela hafta yedı gün diye yedi çeşit sebze alır annem .Ben öyle yapmam iki bilemedin üç çeşit sebze iki çeşit meyve alırım .sonraki hafta bir önceki hafta almadıklarımı alırim.Böylece israf olmaz.Birde tek başına kıvırcık ya da domates salatalık salatası yapmam.karışık yapınca kıvırcık bir hafta yetiyor.amaann düsmüşüz bir boğaz derdine pişir babam pişir
bende oyle canım zaten bızde yemekler 2 gun gıdıyor hatta 3. gunede bır tabak kaldıgı oluyor

Kızlar merhaba şu an İzmir'deyim. İş için. Çocuklarımı özledim. İnanın ağlayasım geliyor.. Ekonomi desen aldı başını gidiyor. İzmir olayı da içeri soktu bizi. Şu an 320 tl içerideyiz iyi mi.. Gerçi 200 tl'si İzmir için geri alacağım ama almam 1 ayı bulur. Yarın son maaş günü artık toplayacğız bu ay.

Ayyy kaanfilcem senin kv benimkinin yan sanayi benimki daha beter ama seninki msj atmis bnmki yuzume neler soyledi neler..

Ben haftalik menu yapamiyorum esim ayni yemek 3. Gun onune gelince mizirdaniyo ayrica mutis yemek seciyo :KK12:
Bende onun aksine ne bulsam yerim

Bugun oglumu kursa goturdum 1ders ingz. Orda bekledim arkadasimda vardi sohbet ettik baya

Eve gel odev yaptir yemek yap ancak oturdum simdi de esim gelir

Kuru kofte
Pilav
Sarma
Piyaz var yemekte :kk77:

Evde neler yapilir cikmadan markete
Evde neler var ama

Bulgur pilavi
Yayla corbasi
Un corbasi
Sehriye corbasi
Patates puresi
Makarna (soslu olabilir)
Eriste kesilebilir (ben bazen azicik kesiyorum)
Patates yemegi
Bos manti

Kısın masraf ne cok oluyo ya

Yazın biz yemek bile fazla yemiyoduk yani az cesit ve aparetif seylerle hafif bisiler yiyoduk pesine dondurma meyve bol su

Kisin sanki 3 cesit olmayinca doyulmucak gibi geliyo
Birde cesit bol
Baklava yapmak istiyorum esim findik getirdi bol findikli bi baklava usenmezsem yapicam bi ara ins.

Dun aksam biraz oglumla kirdik kavurduk yemelik
Tereyagida parcalara bolup buzluga attim
Peynirleride kotu olmasinlar diye birazini buzluga koydum

Misir ununa kavustu esim(ist. Satilanlari begenmiyodu)
Kuymak ister durur artik oglumda alisti o da istiyo

Lcw gittim kendime yine bise bulamadim
Ogluma 12.90tshrt- 19.90kazak aldim ciktim
Kendimede 10 tane midye ismarladim

Gel kiz sana kimse bise almiyo ismarlamiyo yazik sana aciyorum biside bulamiyosun paranda yok pis fakir dedim kendime midyeyle kandirdim kendimi
benımde üst kat akrabamız samsundan geldi bir dolu erzak getirmiş arıtk bu akşam yada y arın akşam oturmaya gideriz alırız mamalarımızı :KK70: fındık 5 kg kadar getirmiş sağolsun mısır unu pekmez peynir vs getiiryor sagolsun
ha birde fasulye turşusu
benım kaynanam 1 bidon tursu yapmış hayatımda ilk defa boylesii gördüm
dolma biber ve pğatlıcan içlerinde minicik minicik lahana , havu, salatalık, kırmızı biber doldurmuş öyle lezzetliki anlatamam

Dün akşam yazamadıklarimi şimdi yazim
Tadı da öyledir eminim
Sık sık yaparım

Ne insanlar var yaa
Allah ıslah etsin
Ama sana da maşallah

Diğer vyazilanlari da okudum dün ama aklımda bir şey kalmamış

dün kaşm oğlumu doktora götürdük kuzene
geçiçi dolgumu desem ilacını filan koydu haftaya salı akşamı dolgusu olacak
eger yaptırırsa dişlerini komple o yapacak
eger o yaparsa kafadan daha 1000 tl masraftan kurtaracak bizi, 800 tl anestezi ve 240 tl çekim parasından
ama dolgularun fiyatlarını nasıl alırlar iblmiyorum.
babam hala anjıyo olamadı bu sabah bekliyorlar hastanede.
bu sabah 6.10 gece oglumu esımle amcamlara bıraktık sabah sabah sırtımdan ter boşaldı yani
akşam yemekten sonra doktora gittiğimiz için akşam sofrasını bile toplayamadım.
ayretten istanbul bugün çok gri

neyse ben zaten bayadır depresif durumdayım bunlar da tuz biber oldu ben bayramı hasta geçirdim.tabii bu arada ufak ufak laflar dönmeye devam ediyor.erkeklerin hiçbişiden haberi yok .Ben kaıynbiraderlerimi k.v yi k.p yi severim ve sayarım bir kötülük görmedim çünkü .eşime dedim ki kalk ben nefsimi ayaklarımın altına alıcam gidelim bayramlaşalım bitsin bu küslük.evine gittik uzaktan yarım ağız bir hoşgeldin dedi kolonya şeker tuttu.ve bizim evimiz onlarınkine uzaklığı 35 km.düşünün.biz de tam çıkıyoduk dedi.oturmamızla kalkmamız bir oldu.eve geldik ben tabii berbat oldum .eşimde tamam dedi bundan sonra sana asla gidelim görüşelim filan demiycem kredisini tüketti dedi.işte bu olaylar (,kuran kursundaki olaylar biraz anlatmıştım ) bir türlü geçmeyen ağrılar ve engelli raporu alabilmek için günlerdir hastanede koşuşturmalarım sonucunda eve hiç bakamdım.sabah oğlum kalkmış anne ne zaman kendine geleceksin bu evi bok götürüyor (4 gündür)süpüremedim yatağımın çarşafını niye değiştirmiyon heryer niye böyle dağınık ? bana böyle eleştirilerde bulundu.ben de ben yapamıyosam siz yapın birazda diye bağırdım.eşim de oğlana bağırdı hasta işte hali olunca yapıyo zaten yüklenme şu kadına diye .birbirimize girdik sabah sabah .13 yaş ergenlik sıkıntıları yavruma yetemiyorum eve yetemiyorum kocacım zaten yazık ağzını bile açmıyor garibim gönlünü ne zaman yaparsam tamam diyor kendi istemeye bile çekiniyor .ne olacak bu halim benim ?zaten bu şehirde yalnızım anam babam yok kuzenim kardeşim yok .yalnızlık çok zor .öyle doluyum ki.param olsa psikoloğa gitmek istiyorum ama o da yok .Kızlar ne olur hakkınızı helal edin çok sıktım başınızı ağrıttım bide dua edin ne olur bugün heyete gircem saat 3 de .çıksın şu rapor .eğer çıkarsa 3 sene sonra emekli olcam .
geztapo benım olan bıtenden haberım yok
küslüktende öyle kuran kursundaki olaylardanda öyle
ben evde olsam asla özel doktora gidip para dökmem
üni hastanelerine gitsene psikolojik destek için canım?

geztapo benım olan bıtenden haberım yok
küslüktende öyle kuran kursundaki olaylardanda öyle
ben evde olsam asla özel doktora gidip para dökmem
üni hastanelerine gitsene psikolojik destek için canım?
Canım ben zaten eltimle olayları yeni anlattim.kursta da bu yaşta şeker mi olurmuş haca desen aman ufak şeyler için devamsızlıkmï yapilırmış hastalik herkesde vatrmış.yani anlıycağin bu dünyada dış kaporta sağlam olunca içın çürükte olsa kimse inanmıyor.

X