Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Toplanti halloldu

Hep para hep para gitti 50 tl param

Kitap parasi ve 1yillik fotokopi parasiymis
Ben surekli okula gidemiyorum o sebepden verdim cikti aradan

Oglumada ingilizce ve matematik icin bi yer buldum 700tl anlastik
Simdi o da cikti
Oglusu banyo yaptirdim gecen usumesin diye azicik isiticiyi actim yagmurlugu vardi yatagin uzerinde onu atip firlatirken isiticiya yapistirdi 60tl almistim gecen sene ve teeeeee kadikoy lcw kadar gitmistim buyuk beden icin burdakilerde yoktu cok sverek almistim icim gitti
Simdi yagmurluk alicam ona
60tl de ona bayarimm

Gitti paraciklarrrrr
Maas gunune var 6 gun daha ve parasiz kalmaya baslicam sanirim paralarimi harcimmm harcimmm bitmesinnn ama yaaa

ay ben de dün erik reçeli yapcaktım erikler ziyan olmasın diye biz çay içerken dibi tutuvermiş. sanırım şeker dibe çökmüş.
çok üzüldüm ama napalım nasibimizde yokmuş. bilerek olmadı ya..

ay ben de dün erik reçeli yapcaktım erikler ziyan olmasın diye biz çay içerken dibi tutuvermiş. sanırım şeker dibe çökmüş.
çok üzüldüm ama napalım nasibimizde yokmuş. bilerek olmadı ya..
Saglik olsun tatlim
Azicik unutsan yanar basinda beklesen pismez o olaya kıl oluyorum yahu

tr_lelli nasılb ır yagmurluktu o canım bende oglana bakıyorum ama kızlarınınkı gıbı bualmıyorum acıkcası

buarda karanfilce kek hmm ne guzel ama , buarada bende senın gıbı evdekı malzemelerımı degerlendırıyorum acıkcası cok fazla markete gıtmemeye calısıyorumkı para gıtmesın
ben yıne ufak bır hesap yapayım onumuzdekı ay zaten cok bısı atamam kenara dıye dusunuyorum alısverısten 50 tl kenara mutlakka atsam super olacak

bizde dünden tavuk var ben ikinci güne kalan tavuğu ısıtıp yiyemiyorum
o yüzden bu akşam onu ayıklayıp didikliycem fazla değil zaten
küp küp doğranmış patatesi kızartıcam
yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp önden yağda soldurup tavuğu koyucam içine
en sonda kızarttığım patatesi ekleyip kapatıcam altını.
hem böylece bi öğün daha yenmiş oluyo
hemde farklı bi tat olmuş olur

benim de dünden dolmam var belki çorba yaparım
evde bakliyatlar var, dondurucuda tavuk var et var. ha bi de karnabaharım var kötü olmadıysa kızartırım.
alısverıs yapmadan evden neler çıkabilir, basit menüler ?

valla aslında cıkar yanı
dusununce ben bu hafta p*azardan mesela sadece karnıbahar aldım 1 kılo
2 tane cıcek ayırdım kızartma yapanlar varmıs ben hıc yapmadım ama denıcem
baklıyatlardanda nohut fasulye ysıl mercımek bunlar zaten hep bana gore baslıca kıs yemeklerı
tavuga gelınce onları kus bası dogratıp yagsız tavada kendı suyuyla pısırıyorum cıkmaya yakın yag baharat ve tuz atıyorum
cok pratık oluyor
ete gelınce oda aynısı yapılabılır
sotelenebılır bunlar
yanı dıkkatlı olmaya calısıyorum ben sureklı
evde s ureklı 2kabak 2 patlıcan seklıdne devam edıyor dolap
1 patates az bıraz kıyma bır cesıt yemek demek

hoşgeldin..
sefalar getirdin..
Allah hepimizin yardımcısı olsun maddi ve manevi anlamda..
hoşbulduk karanfil amin inşallah canım bu tür maddi konuları insan etrafıyla pek konuşmak istemiyor yani akraba iş arkadaşı felan ama paylaşmak ihtiyacı duyuyorum bazen böyle fikirler almak istiyorum amacım bu

işte ben de biraz dikkatli olayım hem de evdekiler bitsin diyorum.
bugün dünden dolma var yoğurt var, yanına bişey yapasım yok
ertesi gün fırında tavuk, yayla çobrası
sonra da erişteli yeşil mercimek yanına bişey uydururum
bir gün de karnabaharlı bişey yapsam, oh üç günü çıkardım

tutumlu olmayı çok önemsediğim için özellikle bu sayfa hoşuma gitti bende elimden geldiğince tasarruf etmeye geyret edenlerdenim ama daha fazla ne yapabilirim bunu da sizlerden öğrenecem inşallah
mesela bu akşam evimde yemek yok işten çıkışta gidip yapacam genelde pratik şeyler yapmayı tercih ediyorum bir de çocukların yiyebileceği şeyleri

karnıbnahar kızartması hıc yaptınmı?
valal benım 15 gundur dolapta dolma bıberım var bu aksam en azından oları pısırmem lazım bozulacaklar ıyı aklıma getırdın

ha bir de ben lohusayken eşim işten çıkarılmıştı, o dönem elimizde resmen kuruş yoktu ama yaptığım yemekler nasıl bereketliydi anlatamam. ben bereketli olsun istiyorum yaptıklarım
canım yapılan yemeğin bereketi önce besmeleden gelir.
sonra da israf etmemekten, ufak bir ekmek tanesini bile israf etmememiz gerek.

buarada babam hala gırmedı
dekan yapacak anjıyoyu
ayrıca yarın oglumu napıcam kara kara dusunceye dustum sabah 6.30 evden cıkıyorum esımle cıkarlar evdenyengeme gotururler artık yapıcak bısey kalmadı
ayretten bu aksam oglumu dıscıye goturucez
sanırım kabul guunumdeyım stresten olcem
gıdım sıgara ıcım

markete çıkmadan evde neler yapılır sorusunda benim aklıma bakliyat, erişte, kuru, patates filan geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…