- 1 Mart 2010
- 44.612
- 113.436
-
- Konu Sahibi karanfilce
Merhabalar,
Kaç haftadır müsriflik aldı başını gidiyor evimizde. Pazardan fazla meyv sebze almıyorum ziyan olmasın diye ama yine ziyan oluyor bir şekilde. Hadi meyve daha uzun ömürlü ama sebzeleri bazen poşetini bile açmadan atıyorum. Hamileliğim nedeniyle yemek pişirmeyi de yemeyi de hiç istemiyorum son zamanlarda.
E haliyle de aldığım sebzeler bozulup gidiyor. Ahh anneciğim yakınımda olsa gelir pişirirdi ya da hiç alışveriş yapmazdık hep onlarda yiyip içerdik bu yemeklerden tiksintim geçene kadar.
Bugün pazar var mesela mahallemizde ama baktım ki 1 hafta rahatlıkla yetecek kadar meyve var dolapta. Sebze de almasam iyi olacak sanırım. Dolapta karnıbahar ve ıspanak duruyor ama yine çöpe gidecekler büyük ihtimalle...
Sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım bu yemek olayına?
Sevgili karanfilce tabii ki pro diyebilirsinuzun zamandır yazamıyorum şu sıralar birazcık yoğunum da..
samyeli bişey sormuşsun tatlım ben hiç hatırlamıyorum o programı ne yazık ki izledim geçtim..
şimdi de tv miz bozuk zaten.
tr_lelli ve prometheus(ismin çok zor geldi pro desem olur mu)
çok güzel konulara değinmişsiniz var ya..
israftan kaçınıp boşa para harcamayıp ev araba sahibi olabilmekten bahsetmiş, en sonunda ise ne olursa olsun ne kadar malımız da olsa hepiciğini koyup gideceğimizle kapatmışsınız konuyu..
bu kısır döngü benim de kafamı kurcalar durur hep..
İçimde bu konuyla ilgili şöyle bir denge kurmayı hedefledim ben,
Rabbimiz demiyormu niyetleriniz önemli diye, inşallah niyetlerimize her konuda Allah rızasını koyalım maksat ev araba almak olmasın.
maksat yaradanın rızasını kazanmak olsun.
onun için israftan lüksten kaçalım. bereket zaten Allah tan gelecektir. ve bize dünyalık güzellikleri de nasip edecektir.
demesi zor, insan oturacağı evin bineceği arabanın hayalini kurmaktan geri duramıyor. ama en azından ne kadar sıklıkla niyetlerimizi kontrol edersek o kadar çok kendimizde oluruz inşallah.
sevimli canım, bol bol öp o yaramazı yerime olur mu?
canım Rabbim en yakın zamanda en hayırlı bi şekilde ev nasip etsin size de bize de.
bizim daha kuralardan haber yok bakalım inşallah bu yılki kurada çıkarız. biz de arabalara bakmaya başladık yavaştan.
10 bin civarı biriktirebildik.
ben fazla pahalı olmasın diyorum 15 binlik ufak tipli az yeni model arabalar işimizi görür.
zaten eşim de ben de yine de toplu taşıma kullanma taraftarıyız. ama işte gezmelerde hastane işlerinde illa ki lazım oluyor.
ama para biriktirmek iyice zorlaşmış onu anladım. eskiden meğerse altına yatırdığımdan ve altın sürekli yükseldiğinden paramız ekstra bereketlenmiş. şu son 1-2 yılda her üründe aşırı artış gözlemliyorum eskiden herşeyin fiyatı aynı kalıyordu. tabi şikayet gibi olmasın çocukluğumdaki enflasyonları Allah bir daha vermesin ama işte araba fiyatları da baya artmış. İnşallah Allahkazasız belasız nasip eder.
Merhabalar,
Kaç haftadır müsriflik aldı başını gidiyor evimizde. Pazardan fazla meyv sebze almıyorum ziyan olmasın diye ama yine ziyan oluyor bir şekilde. Hadi meyve daha uzun ömürlü ama sebzeleri bazen poşetini bile açmadan atıyorum. Hamileliğim nedeniyle yemek pişirmeyi de yemeyi de hiç istemiyorum son zamanlarda.
E haliyle de aldığım sebzeler bozulup gidiyor. Ahh anneciğim yakınımda olsa gelir pişirirdi ya da hiç alışveriş yapmazdık hep onlarda yiyip içerdik bu yemeklerden tiksintim geçene kadar.
Bugün pazar var mesela mahallemizde ama baktım ki 1 hafta rahatlıkla yetecek kadar meyve var dolapta. Sebze de almasam iyi olacak sanırım. Dolapta karnıbahar ve ıspanak duruyor ama yine çöpe gidecekler büyük ihtimalle...
Sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım bu yemek olayına?
Canım eğer 2 kişiyseniz haftalık olarak 3 çeşit yemeklik sebze yeter diye düşünüyorum.
Her gün sebze yemeği zaten yenmiyor.Arada et,bakliyat,hamurlu,unlu yemekler de yaparsın..
Sebze alışverişinin yanında salata malz,yeşillik,2 çeşit meyve de ekledin mi tamamdır..
Meyveler zaten 1 haftada bitmiyor..Her hafta değişik 2 çeşit alsan,birbirini idare eder..
Böylece sebze meyve alışverişin çok pahalı olmaz..
Bir de canım "nasılsa 2 kişiyiz" diyerek sebzeleri yarım kilo alma.Taze ve uygun fiyatlı bulursan al,ayıkla dondurucuya at..
Hem iş yükünden kurtulursun hem de uygun fiyatlı taze sebzeyi kaçırmamış olursun..
Dolabında her daim haşlanmş baklıiyatın ve etin bulunursa sebzesiz kaldığın anlarda kurtarıcı olur..
İyi birikimler ve israfsız günler dilerim canım..
Sağlıklı şeyler ye bebişe yarasın..
Sevgili karanfilce tabii ki pro diyebilirsin
Evet dünya malı ve sonsuz aleme sadece manevi azıklarımızla gideceğiz.
Ancak "dünyada mekan ahirette iman" sözünü unutmamak gerek..
Zira biz "iyi bir eş,iyi bir ev,iyi bir binek kişinin mutluluk vesilesidir" buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz..
Bunu düşünerek edinilecek dünya malının kalbimizi karartmayacağı düşüncesindeyim
Zira dünyanın binbir türlü hali var..Yarınımızı düşünmek zorundayız..Bilinçsizlik ve tedbirsizlik bizlere yakışmaz..
Öperim hepinizi tutumlu kızlar
Kızlar ya ben şimdi israflıkdan kaçıyorum ya (yani bu kış yaza kadar böyle olması gerekli) arkadaşım sürekli hadi dışarı çıkalım,hadi alışveriş yapalım,hadi bişiler alalım, yemek yiyelim diye hemen hemen haftada 2-3 defa arıyo
Zaten birlikde dışarı çıktığımızda yiyoruz alıyoruz ama bunu sık sık dillendirmesinden rahatsız oluyorum.
Ben her hafta dışarı çıkıp dışarda yersem ay sonunu nasıl getircem?
Bahane buluyorum olmuyo, bana gel oturalım diyorum yok hep evdeyiz çıkalım diyo.
Genelde her çıktığımızda da yemek yiyoruz (yemeyi seviyo) ben 1 porsiyon döneri bitiremeyen biriyim yarım porsiyon demekde paradan kaçmak gibi oluyo
ee Oğlum ve ben en az 50-60 tl ancak çıkıyoruz.
direkt de söyleyemiyorum param yok denmiyo(çünkü benim durumum ona göre daha iyi sadece borçlar kitliyo beni)
Sohbet esnasında bu yıl çok sıkışığız, çok borcumuz var aysonu zor geliyo felan dedim bir kaç defa.
Kırmak istemiyorum çıkmayıncada onla vakit geçirmekden hoşlanmadığımı sanıyo
kim istemez her gün çıkim dışarda yiyim içim alışveriş yapim en sevdiğim şey ama işte şuan ben 1-2 defa çıksam 3-4 hafta çıkmamam gerekli.
:44:napsam ben
Kızlar ya ben şimdi israflıkdan kaçıyorum ya (yani bu kış yaza kadar böyle olması gerekli) arkadaşım sürekli hadi dışarı çıkalım,hadi alışveriş yapalım,hadi bişiler alalım, yemek yiyelim diye hemen hemen haftada 2-3 defa arıyo
Zaten birlikde dışarı çıktığımızda yiyoruz alıyoruz ama bunu sık sık dillendirmesinden rahatsız oluyorum.
Ben her hafta dışarı çıkıp dışarda yersem ay sonunu nasıl getircem?
Bahane buluyorum olmuyo, bana gel oturalım diyorum yok hep evdeyiz çıkalım diyo.
Genelde her çıktığımızda da yemek yiyoruz (yemeyi seviyo) ben 1 porsiyon döneri bitiremeyen biriyim yarım porsiyon demekde paradan kaçmak gibi oluyo
ee Oğlum ve ben en az 50-60 tl ancak çıkıyoruz.
direkt de söyleyemiyorum param yok denmiyo(çünkü benim durumum ona göre daha iyi sadece borçlar kitliyo beni)
Sohbet esnasında bu yıl çok sıkışığız, çok borcumuz var aysonu zor geliyo felan dedim bir kaç defa.
Kırmak istemiyorum çıkmayıncada onla vakit geçirmekden hoşlanmadığımı sanıyo
kim istemez her gün çıkim dışarda yiyim içim alışveriş yapim en sevdiğim şey ama işte şuan ben 1-2 defa çıksam 3-4 hafta çıkmamam gerekli.
:44:napsam ben
ben sadece ilk evlendiğimiz ay dışarda çok yemek yiyordum. ama şimdi yiyemiyorum. içim almıyor hiç bi şeyi beğenemiyorum.
dönerler zaten Allah muhafaza.. şiş falan olsa ya yakıyorlar ya da az pişiyor yemekte çok zorlanıyorum.
bu benim bi bahanem değil gerçekten artık dışarda aşırı seçicilikten yiyecek yer bulamıyorum.
sen de kendin ve oğlun için dışardaki katkılı gıdalardan uzak durduğunu söyle
haftada 2-3 kere arıyormuş haftada 1 bile olsa bu durum çok bence vücut yapısı dışarda yemeyi kaldırmıyor. eşimin iş yeri değişti burda daha sağlıklı şeyler yapıyorlar kullanılan yağ bile önemli. bu yıl zayıfladı yağları eridi.
diyeceğim o ki zaten zararlı madem gezmek istiyorsunuz. hep yiyin çıkın dışarda çay bahçesinde çay filan için. biz eşimle de böyle yapıyoruz.
Diyet yapıyorum de canım..
Arkadaş çevresinin insana ne müsriflikler yaptırdığını bilirim..
Bir dönem kolejde çalıştım,arkadaşlar sebebiyle feleğim şaştı..
Kilom olmamasına rağmen diyetteyim diyordum..
Günleri,çayları,gezileri,etkinlikleri,kutlamaları,partileri hiç bitmiyor ki..
Oturdum evimde o sene bana da araba aldık..
çay,kahve kesmiyo onu yemek istiyo eşlik etmemi istiyo.
daha pazartesi sabahı dışarda kahvaltı yaptık dün yine aradı alışveriş merkezine gidelim bişiler yer gezeriz diye
Ben zaten dikkat ediyorum yediklerime o sebepden de bitiremiyorum
Ama işte ben anlıyorumda anlatamıyorum ona.
çay içicez diye çıktık daha önce bi gün ee çocuklar hamburger istedi ee künefe yiyelim dedi derken yine 30 tl gidiyo o yiyince sen ben yemicem ya diyemiyosun işte
sadece çay içecektik işte
Sürekli bahanede bulamıyorum
Bazıları pek yarınını düşünmüyo sanırsam
çay,kahve kesmiyo onu yemek istiyo eşlik etmemi istiyo.
daha pazartesi sabahı dışarda kahvaltı yaptık dün yine aradı alışveriş merkezine gidelim bişiler yer gezeriz diye
Ben zaten dikkat ediyorum yediklerime o sebepden de bitiremiyorum
Ama işte ben anlıyorumda anlatamıyorum ona.
çay içicez diye çıktık daha önce bi gün ee çocuklar hamburger istedi ee künefe yiyelim dedi derken yine 30 tl gidiyo o yiyince sen ben yemicem ya diyemiyosun işte
sadece çay içecektik işte
Sürekli bahanede bulamıyorum
Bazıları pek yarınını düşünmüyo sanırsam
Canım o zaman onunla dışarı çıkmamaktan başka yapacağın bir şey yok..
Haftada birkaç kere avm'ye gidip 50-60 tl'lik yemek yemek keseyi çok yorar..
Sağlığına da yazık..
Her hafta 120 tl harcadığını varsayarsak her ay bir cumhuriyet altını parası eder neredeyse..
Dikkat etmek lazım..
Canım o zaman onunla dışarı çıkmamaktan başka yapacağın bir şey yok..
Haftada birkaç kere avm'ye gidip 50-60 tl'lik yemek yemek keseyi çok yorar..
Sağlığına da yazık..
Her hafta 120 tl harcadığını varsayarsak her ay bir cumhuriyet altını parası eder neredeyse..
Dikkat etmek lazım..
Birde giysi felan alırsam(gecen hafta triko felan bakalım demişti hastaydım çıkamadım) yandım ben.
ben evde oturmakdan hoşnutum hani illa alim yiyim aranmıyorum hiç sıkılmıyorumda(kendimi odakladım ya bu kış sıkıcam diye)
Kendime uğraşlar buluyorum. kitaplarım var okuduğum, mutfağı seviyorum, oğlumun dersleri, annem var onla çıkıp dolaşıyoruz bi hava alıyoruz
Oğlumda aman aman düşkün değil ve bazen o da çıkmak istemiyo ben gelmicem diyo.
iki ara bi derede kalmak zor zanaat kızlar.
Canım laf arasında bir kaç defa söyledim.hakkaten işin zormuş, insan sevdiği kişilerin karakterini de değiştiremiyor ki..
ona desen ki açık açık biz bu yıl baya sıkıştık biraz bu tarz şeylerden uzak kalcam diye..
alış verişe de çıkınca illa beğenecek bişey bulur insan.
biz de bu yıl bi eşime bi bana pantolon ve bana bir bluz aldık. 80 tl tuttu hepsi.
geçen yıl çizme çantamı ve kabanımı almıştım. bu yıl sadece eşime kaban bakcaz. onu da kabanı var o yüzden biraz indirime girmesini bekleriz belki.
Merhabalar birikimci hanımlar
Bizim de eşimin kredi borcu vardı, öğrenci kredisi icralık olmuştu.
Nasıl mödeyelim diye düşünürken güne katıldım, bu ay bendeydi. Eşimin kredi borcunu ödedik, üstüne para kaldı onu da yarın altına çevirip saklayacağım.
Günler güzel oluyor, küçük meblağlar gibi görünse de işimizi görüyor. Gerçi ben iki günüme toplam ayda 800 tlcik veriyorum ama
Kredi kartımız felaket durumda, kullanıma kapattık şükür, bi borcunu kapatmak kaldı. Allah sağlık versin öderiz inşallah ama çok sıkıştık. İkimizin de kışlık kıyafet ihtiyacı var, artık önümüzdeki aya inşallah.
Allah bolluk, bereket versin. Yine girersiniz inşallah.Canım laf arasında bir kaç defa söyledim.
Şukadar kredi borcu bukadar araba borcu bukadar taksitlerimiz var yetmiyo eşim baya sıkı çalışıyo bu aralar felan dedim.
Ben olsam anlarım ama anlamadı yada anlamak istemedi sanırım bilmiyorum.
bende bu yıl giysi almak istemiyorum
Gecen yıl 3 çizme 2 kaban aldım
kot triko zaten arada alıyorum
bu yıl dışarıda çıkmıcam(yani geçen yıl oğlumu okula götürüp getiryodum en azından mecburda olsa çıkıyodum) bu yıl servisle gidip geliyo
bişiler yapıcam bahanelerle olmuyo param yok demekde zoruma gidiyo açıkcasıbilmiyorum
Outlet tarzı alışveriş mağzalarında baya uygun kabanlar kışlık kıyafetler oluyo
Günler evet kurtarıcı benimde 2 ay önce bitti günüm bilezik almıştım
1 yıl ara verdim güne ben girmedim borçlardan dolayı
Seneye artık inşallah.
Hepimize bol bereketli kazançlar.
Hanımlar merhaba
Az önce eşimle gezmelere gittik,kitap aldım yine maalesef en büyük zaafım..60 tl verdik..
Biraz sebze meyve alışverişi yaptık,yemek falan derken gitti paralar..
Bir de kızlar bugün eşimle ata lira alacaktık..avm'ye gitmişken alalım dedik.Kuyumcuya sorduk 600 tl dedi
Çok şaşırdık çünkü sabah netten baktım 554 tl idi paramızı ona göre hazır etmiştik..
Vazgeçtik almadık..Sonra avm dışında bir kyumcudan sorduk 554
Aman Allah'ım bu kadar fark oluyor mu,bunca yıldır birikim yaparım ilk defa bu kadar farka denk geldim..:44::44:
Boşuna gidecekti 50 tl..Kitaplarımı aldım o paraya..
Allah bolluk, bereket versin. Yine girersiniz inşallah.
Ben öyle büyük bir şehirde yaşamıyorum, outlet mağaza yok burda, her şey sezon
Ben de eşime sordurdum 550 demişler:26: İnternette bile daha ucuz bu nasıl bir farktır anlamadım.
Ben de inanılmaz bir kitap tutkusu var, hatta kitap blogum bile var
Evde okunmayı bekleyen 80-90 kadar kitap var. Söz verdim kendime yılbaşına kadar kitap yok. Benim kötü alışkanlığım da bu olsa gerek. Elimdeki kitapları bir yılda okurum, ama kendime marta kadar kitap diyeti verdim. Bir tek takas yapıyorum.