• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

Benim dolapta patlıcanım yeşil fasulyem ve 12 tane yarım kiloluk kavanozla domates koydum yA yeter ben sıkılıyorum öle aşırı birşey yapınca

Uzun vadede evi değiştirmek istiyorum..o zaman için küçük ve eski aldık mecbur ..
Kısa vadede ilk defa altınsever oldum :halay:bu sene yaza kadar bakalım ne kadar alabileceğim merak ediyorum doğrusu..geçen gün dışardan yiyelim dediler ben izin vermedim evde birşeyler yaptık ..parasını yemiş gibi kumbaraya attım bende :KK66:
Süper

az önce bu yazıya denk geldin, şuraya iliştireyim istedim..hepsine tamamıyle uyduğumu görmek mutlu etti beni...

"""""Yüksek fiyatlar ile genellikle eser derecede artan kazancı denkleştirmek için hepimizin bazı ipuçlarına ihtiyacı var. İşte tecrübeli annelerden bazı tavsiyeler:

Kendiniz pişirin:
Evde yemek yapmak, en tesirli başlangıçlardan biri olacaktır. Hazır aldığınız ürünlerin evde ne kadar kolay hazırlanabileceğini görünce kendinizi geliştirmeniz ve daha ileri gitmeniz kaçınılmaz. Dondurulmuş gıdalar depolamayı seviyorsanız, mevsimlik meyve ve sebzeleri yıkayıp poşetleyip kendiniz de dondurabilirsiniz. Mutfakta yapabileceğiniz her şey için birçok yemek tarifi vardır. Korkmayın ve deneyin!

( dışarıda inanılmaz yemek yer, eve sürekli sipariş getirtirdik, bunu şuan hiç yapmıyorum ve çoook rahatladı bütcem )

Basit tutun:
Ailenizin beslenme alışkanlık ve tercihlerine uyan ucuz sağlıklı ürünlerin bir listesini hazırlayın. Paketlenmiş ve işlenmiş yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Taze sebze ve meyveler her zaman daha lezzetlidir ve geniş zamanda size daha az maliyeti olur.
( burada da inanılmaz tasarrufum oldu, menüleri basit hazırlıyorum artık..kremalar, fazladan hazır soslar, asitli içecekler uzun zamandır evimize girmiyor)

Farklı marketleri deneyin:
Her zaman aynı yerden mi alışveriş yapıyorsunuz? Bu takıntılı durum, civardaki pek çok fırsatı kaçırmanıza sebep oluyor olabilir. Farklı yerlerdeki indirimleri takip etmek, bütçenizi oldukça rahatlatabilir. İndirimler ve kampanyalar bir yana, aynı ürünün her markette farklı fiyatlara satılabiliyor olduğunu görmek de sizi şaşırtacak ama doğru tercih yapmanıza da imkân tanıyacaktır.

(en az 2 market gezmeden alış veriş yapmıyorum)

Daha az gidin:
Basit bir tavsiye gibi görünebilir ama markete yapılan ziyaretleri azaltmanın oldukça faydasını göreceksiniz. Haftalık alışverişler yeterince sık ve yeterli olacaktır. Gündelik ihtiyaçlar veya eksik tamamlamak için uğrayacağınızda ise, mutlaka alacaklarınızın bir listesini yanınızda bulundurmayı unutmayın ve orada yazan bir şeyi almamaya özen gösterin.

(haftalık alış veriş yapıp eksiğim bile olsa hafta içi alış verişe çıkmıyorumm, bu da çok etkili bi yöntem..yoksa herkes gibi ben de 1 ekmek için gidip 2 poşetle geri dönüyordum )

Toptan alın:
Bütün ay boyunca kullanacağınız ürünleri -un, makarna, patates gibi- mümkün olduğunca toptan alın, hatta yakın dostlarınız ya da komşularınız ile bu çeşit alışverişleri ortaklaşa yapabilirsiniz. Toptan alışveriş, fiyatları her zaman ucuzlatır.

Mahallî olanı tercih edin:
Eğer yaşadığınız yerde organik tarım yapan ve satan marketler varsa, mutlaka bunları tercih etmelisiniz.

Yavaş pişirin:
Yavaş pişirilen yemekler –çorba, pilav, tüm tavuk gibi- hem doyurucu hem de genellikle ucuza mâl olan cinstendir. Üstelik kalanları buzdolabında saklamak daha sağlıklı ve kolay olur.

Öğün planlama:
Planlı programlı olmak her zaman işe yarar. Kontrolü kaybetmemek ve ihtiyaçtan fazla olan alışverişi önlemek için tercih edilmelidir.

(menülerimi de yazılı olmasa da haftalık kafamda belirleyip alış verişi yapınca tasarruf edebildiğimi gördüm)
çok güzel tavsiyeler.
bizde giderler nasıl fazlalaşıyor: aniden çıkan masraflarla. işte vergi, bozulan bir şey, birine verilmesi gereken harçlık gibi..

bugün 1 seneden sonra ilk kez ihtiyacım olmadığı halde kendime bluz aldım almamaya söz vermiştim kendime evdekileri eskiteceğim diye ama bu da 1 yıl hediyesi olsun zaten 20 liradan 10 liraya düşmüş 1 yıl daha bişey almam artık
10 lira çok ucuzmuş bişey olmaz 1 kerecik almışsın. güle güle giyin

çok güzel tavsiyeler.
bizde giderler nasıl fazlalaşıyor: aniden çıkan masraflarla. işte vergi, bozulan bir şey, birine verilmesi gereken harçlık gibi..

bizimde çıkıyor maalesef o saçma sapan giderler..onları yazıyorum ben, ay ay.. en azından o tarz giderler olmazsa ne kadar daha birikime atabilirmişim diye hesap yapıyorum

bugün 1 seneden sonra ilk kez ihtiyacım olmadığı halde kendime bluz aldım almamaya söz vermiştim kendime evdekileri eskiteceğim diye ama bu da 1 yıl hediyesi olsun zaten 20 liradan 10 liraya düşmüş 1 yıl daha bişey almam artık

güle güle kullan..10 tl bir şeycik değil, güzelde indirim olmuş..iyi günlerde olsun...

bizimde çıkıyor maalesef o saçma sapan giderler..onları yazıyorum ben, ay ay.. en azından o tarz giderler olmazsa ne kadar daha birikime atabilirmişim diye hesap yapıyorum

güle güle kullan..10 tl bir şeycik değil, güzelde indirim olmuş..iyi günlerde olsun...
benim hiç yazma alışkanlığım yok ya.. bende mi yazsam napsam

benim hiç yazma alışkanlığım yok ya.. bende mi yazsam napsam
normal alış- verişleri yazmıyorum..yani marketten yok domates yok biber gibi liste tutmuyorum..zaten alış veriş kalemlerimi tek tek ayırdığım için fazladan giden parayı daha iyi görüyorum..

misal market+pazar için 150 tl ayırıyorum hepsi bitene kadar harcıyorum diyelim..artarsa 150 den o hafta sonuna kadar yanımda tutup kalanı kumbaraya...( kumbaraya yeni başladım...)

faturaları ayırıyorum direkt
kk ödemelerini ayrı yazıyorum

birazda gezme tozma gibi aktiviteler için ayırıyorum
kalanı harçlık olarak farklı bir zarfa ya da yere koyuyorum...gibi gibi...

bu tarz gereksiz harcamalar harçlık olarak ayırdığım yerden gidiyor...onu da not düşüyorum..

normal alış- verişleri yazmıyorum..yani marketten yok domates yok biber gibi liste tutmuyorum..zaten alış veriş kalemlerimi tek tek ayırdığım için fazladan giden parayı daha iyi görüyorum..

misal market+pazar için 150 tl ayırıyorum hepsi bitene kadar harcıyorum diyelim..artarsa 150 den o hafta sonuna kadar yanımda tutup kalanı kumbaraya...( kumbaraya yeni başladım...)

faturaları ayırıyorum direkt
kk ödemelerini ayrı yazıyorum

birazda gezme tozma gibi aktiviteler için ayırıyorum
kalanı harçlık olarak farklı bir zarfa ya da yere koyuyorum...gibi gibi...

bu tarz gereksiz harcamalar harçlık olarak ayırdığım yerden gidiyor...onu da not düşüyorum..
hımm her kaleme para ayrılıyor ve artan kumbaraya gidiyor.. tuttum ben bunu. geçende de söylemiştin gerçi, market zarfım var diye.
bugün naaptım pikiii, harcadım say diyerek kumbaraya 20 lira attım:) çünkü eşim bi yere harcamıştı, ben de ona karşılık attım:)

10 lira çok ucuzmuş bişey olmaz 1 kerecik almışsın. güle güle giyin

Teşekkür ederim hanımlar:KK200:

hımm her kaleme para ayrılıyor ve artan kumbaraya gidiyor.. tutyum ben bunu. geçende de söylemiştin gerçi, market zarfım var diye.
bugün naaptım pikiii, harcadım say diyerek kumbaraya 20 lira attım:) çünkü eşim bi yere harcamıştı, ben de ona karşılık attım:)
aynen öyle geleni önce nasıl birikime atıyorsak, kalanı da haftalara bölüp tutumlu oluyoruz...mesela haftalık 150 mi ayırdık, yetmezse o hafta diğer haftadan tırtıklamıyoruz, o zaman ipin ucu kaçıyor..yok kampanyalı, yok indirimde diye 3 er 5 er almıyoruz...uzmanlar stok yapmayın diyor, indirimin sonu yok, nasılsa ayda bir dönüşümlü her şey indirime giriyor..e savaş da çıkmayacak, neden paramı bağlayayım ki diyorum bende...

süpersin hayırlı olsun, darısı başıma 10 tl hala bekliyor kenarda kumbaraya girmek için

kızlar biraz beynimi yormaya çalıştım çevremde çok tutumlu insanlar var. onlar napıyordu diyerekten.
mesela birisi meyve sebze yıkamak için sirkeli su hazırlar kapta. 3 gün kadar onu kullanır.
diğeri de bulaşık yıkamak için hazırlanan ilaçlı suyu dökmez, kirlenene kadar kullanırdı.
belki işinize yarar.

kızlar biraz beynimi yormaya çalıştım çevremde çok tutumlu insanlar var. onlar napıyordu diyerekten.
mesela birisi meyve sebze yıkamak için sirkeli su hazırlar kapta. 3 gün kadar onu kullanır.
diğeri de bulaşık yıkamak için hazırlanan ilaçlı suyu dökmez, kirlenene kadar kullanırdı.
belki işinize yarar.
su tasarrufu önemli gerçekten, senin de fatura baya yüksek gelmiş..sen neler düşünüyorsun? tasarruf yapabileceğin bir yer var mı su ve elektrik konusunda?

müsrif misin sence kullanırken?

aynen öyle geleni önce nasıl birikime atıyorsak, kalanı da haftalara bölüp tutumlu oluyoruz...mesela haftalık 150 mi ayırdık, yetmezse o hafta diğer haftadan tırtıklamıyoruz, o zaman ipin ucu kaçıyor..yok kampanyalı, yok indirimde diye 3 er 5 er almıyoruz...uzmanlar stok yapmayın diyor, indirimin sonu yok, nasılsa ayda bir dönüşümlü her şey indirime giriyor..e savaş da çıkmayacak, neden paramı bağlayayım ki diyorum bende...

süpersin hayırlı olsun, darısı başıma 10 tl hala bekliyor kenarda kumbaraya girmek için
o 10 lira o kumbaraya girecek kaçarı yok gibi:)
evet ben de stoklamam. çoluk çocuk olsa neyse de.. 2 kişi için gerek yok. kaliteli şeyleri ucuza alıyorum, ama litresi veya kilosu fazla oluyor. mesela yumuşatıcı ve bulaşık deterjanı almıştım 5er litrelik, aylarca kullandım hala bitmiş değil.

o 10 lira o kumbaraya girecek kaçarı yok gibi:)
evet ben de stoklamam. çoluk çocuk olsa neyse de.. 2 kişi için gerek yok. kaliteli şeyleri ucuza alıyorum, ama litresi veya kilosu fazla oluyor. mesela yumuşatıcı ve bulaşık deterjanı almıştım 5er litrelik, aylarca kullandım hala bitmiş değil.
tabi canım o ayrı bende büyük boy alıyorum daha ucuza geliyor ama büyük boy indirimde diye 3 tane almıyorum misal...

su tasarrufu önemli gerçekten, senin de fatura baya yüksek gelmiş..sen neler düşünüyorsun? tasarruf yapabileceğin bir yer var mı su ve elektrik konusunda?

müsrif misin sence kullanırken?
evet güzel soru.
en son gelen faturadan sonra düşündüm bunu..:)
elektrik konusunda müsrif olduğumu düşünmüyorum. klimayı mecbur çalıştırdık. ayrıca evimiz karanlık, gün içinde mutfak lambası hep yanmak zorunda. onun dışında prizde fiş bırakmam, evde tek olduğumdan hiçbişey yok ekstra çalışan.
suya gelirsek. bulaşık mak. dolduruyorum ama elimde de tencere, plastik ve büyük parçaları yılıyorum.
duşta su harcıyor olabilirim, mesela liflenirken suyu kapatmam.
bunlar geldi aklıma..

evet güzel soru.
en son gelen faturadan sonra düşündüm bunu..:)
elektrik konusunda müsrif olduğumu düşünmüyorum. klimayı mecbur çalıştırdık. ayrıca evimiz karanlık, gün içinde mutfak lambası hep yanmak zorunda. onun dışında prizde fiş bırakmam, evde tek olduğumdan hiçbişey yok ekstra çalışan.
suya gelirsek. bulaşık mak. dolduruyorum ama elimde de tencere, plastik ve büyük parçaları yılıyorum.
duşta su harcıyor olabilirim, mesela liflenirken suyu kapatmam.
bunlar geldi aklıma..
balkon falan var mı? yıkıyor musun..benim en çok balkonda gidiyordu su, her defasında 3-4 hatta 5 kova...
duşta kapatmayı dene o halde..
bi de ben vanaları alttan çok az kıstım, şarıl şarıl akıtmıyorum suyu

balkon falan var mı? yıkıyor musun..benim en çok balkonda gidiyordu su, her defasında 3-4 hatta 5 kova...
duşta kapatmayı dene o halde..
bi de ben vanaları alttan çok az kıstım, şarıl şarıl akıtmıyorum suyu
oyy 5 kova çokmuş. evet yıkıyorum ama 2 kova suyla.
vanalara gerek yok zaten çeşmeleri kısarım ben.
haaa bak ne geldi aklıma..
bizde güneş enerjisi olmasına rağmen bütün yaz elektrikli şofben kullandık :olamaz:

damla cikolata damla cikolata fatura konusunda yardım et bana yaa
edeyim canım, istikrarlı olmak çok önemli...ben geçen ay gündüz evde piştim ama klimayı açmayacağım dedim açmadım...
elektriği çok etkiliyor klima...
daha az fırın çalıştırmak gerek...o da çok çekiyor...

ben gece yatarken her şeyin fişini çekip yatıyorum klima dahil
tv, uydu vs hepsinin fişini çekiyorum bi tek buzdolabı kalıyor fişte(o da olmasa şalteri indirecem, kökten çözüm;) )

senin elektrik klimadandı bu ay düşer, ama suya dikkat etmelisin 86 çok fazla geldi bana da

Back
X