BİRİKİMCİ HATUNLAR

sıgara ısı nasıl gıdıyor bebegım

seni görünce sigara aklıma geliyor hep :KK53::KK53:
geçen ctesi arkadaşlarla toplanmıştık. ozaman içtiğimi söylemiştim.
başkada içmedim.
çok zorlanmıyorum. ama biri iç bitaneden ne olacak derse hemen atlayacak moddayım :KK14::KK14:

Günaydın kızlar

2-3 gündür doğru dürüst yazamıyorum ve farkettim ki yazmayınca daha çok harcama yapıyorum...

Birikim yapanlara bereketli olsun , yeni gelenler hoş geldiniz..

her sabah ilk buraya bakıyorum ahh Varyemez Varyemez ne iyi etmişssin bu konuyu açmakla..:KK60:

Arçelik telve tekli kahve makinam vardı. Onunla uğraşıyorum 2 gündür.
Servise götür - eve getir - dene - çalışmıyor - tekrar servise götür.. Döngüye girdi resmen...
Makinaya bağlıyoruz sağlam diyor.. En sonunda serviste " gözümün önünde kahve yapın bakalım siz içebilecekmisiiniz o köpüksüz kahveyi bir de yapar mı bilemicem yarısında kırmızı ışık yanıyor "dedim.. Adam denedi kahveyi yapmıyor kırmızı ışık yanıyor.. Bakmıyorlar mı , denemiyorlar mı serviste ben anlamadım ki.. Nasıl görmez kırmızı ışığıı ???
Cezvesindenmiş mecbur değiştirdi.. 25 tl dedi galiba cezve fiyatına ama garantisi olduğu için 5 kuruş vermedim. Demekki ısrarcı olmak lazımmış..:KK59:

Markette 50+15 tl harcadım dün akşam.. 50 tlsini kredi kartından almak zorunda kaldım. Nakit almamışım yanıma.. Eşim kızdı :KK61:kredi kartını kullandım diye.. Aslında hiç alışveriş yapmamıştım bu ay karttan hep nakit alıyordum.. Ama evde unutmuşum parayı işte bana da zor geldi eve dönüp para alıp tekrar markete gitmek karttan çekiverdim...
"Nakit cebinde 1000 lira varsa harca hiç bişey demem ama karttan almaa " dedi Aldı kartımıı :KK34:

Ayy çok kızdım neyse gidip kahve yapayım kendime aklıma geldikçe kızıyorum çünküü :KK12:

ay ben de kahve istiyorum..ne güzel olurdu şimdi :(

buarada kredi kartı ciddi anlamda sıkıntı..ama taksitli alışverişte napalım mantıklı oluyor...aslında en iyisi nakit maa..napalım

Gunaydınn bayanlar herkesin birikimleri hayırlı olsun bende bugun kumbarama 3 tl atabildim....
Çok merak ediyorum kumbaramda ne kadar oldu dıye yarın bildirim yapıyoruz dimi? Sayıp ne kadar çıkarsa artık onla gidip ceyrek ya da gram alacağım
Yeni gelen arkadaslar hoş geldiniz....

günaydın ben de yeni,yim sayılır :))

naparsaınız sistem nedir?

Günaydın kızlar

2-3 gündür doğru dürüst yazamıyorum ve farkettim ki yazmayınca daha çok harcama yapıyorum...

Birikim yapanlara bereketli olsun , yeni gelenler hoş geldiniz..

her sabah ilk buraya bakıyorum ahh Varyemez Varyemez ne iyi etmişssin bu konuyu açmakla..:KK60:

Arçelik telve tekli kahve makinam vardı. Onunla uğraşıyorum 2 gündür.
Servise götür - eve getir - dene - çalışmıyor - tekrar servise götür.. Döngüye girdi resmen...
Makinaya bağlıyoruz sağlam diyor.. En sonunda serviste " gözümün önünde kahve yapın bakalım siz içebilecekmisiiniz o köpüksüz kahveyi bir de yapar mı bilemicem yarısında kırmızı ışık yanıyor "dedim.. Adam denedi kahveyi yapmıyor kırmızı ışık yanıyor.. Bakmıyorlar mı , denemiyorlar mı serviste ben anlamadım ki.. Nasıl görmez kırmızı ışığıı ???
Cezvesindenmiş mecbur değiştirdi.. 25 tl dedi galiba cezve fiyatına ama garantisi olduğu için 5 kuruş vermedim. Demekki ısrarcı olmak lazımmış..:KK59:

Markette 50+15 tl harcadım dün akşam.. 50 tlsini kredi kartından almak zorunda kaldım. Nakit almamışım yanıma.. Eşim kızdı :KK61:kredi kartını kullandım diye.. Aslında hiç alışveriş yapmamıştım bu ay karttan hep nakit alıyordum.. Ama evde unutmuşum parayı işte bana da zor geldi eve dönüp para alıp tekrar markete gitmek karttan çekiverdim...
"Nakit cebinde 1000 lira varsa harca hiç bişey demem ama karttan almaa " dedi Aldı kartımıı :KK34:

Ayy çok kızdım neyse gidip kahve yapayım kendime aklıma geldikçe kızıyorum çünküü :KK12:

Neden o kadar fevrı davrandı ki eşin, kart ile daha once sorun mu yasadınız?

Afıyet olsun benım yerime de iç.

Gunaydınn bayanlar herkesin birikimleri hayırlı olsun bende bugun kumbarama 3 tl atabildim....
Çok merak ediyorum kumbaramda ne kadar oldu dıye yarın bildirim yapıyoruz dimi? Sayıp ne kadar çıkarsa artık onla gidip ceyrek ya da gram alacağım
Yeni gelen arkadaslar hoş geldiniz....

Bereketlensin canım.

sıgara ısı nasıl gıdıyor bebegım

Kimleri goruyorum;) Nasılsın canım, ne var ne yok?;)

bende öyle düşünmüştüm. mesela düğün yaparsak ortaklaşa kredi çekip öderiz

ben farklı bi şehirde yaşıyorum. iş nedeniyle.

benm buzdolabım eski ondanda olabilir.
tabiki beraber yaparsınız ya da senn alman gerekenleri ordan alırsın meseka ben şimdiye kadar hiç bişey almadım çeyiz olarak o gün geldiği zaman içimden gelen en güzel şeyi biriktirdiğim paranın bir kısmıyla alırım inşallah onları kullanmama gerek kalmadan alırım ama :)

günaydın ben de yeni,yim sayılır :))

naparsaınız sistem nedir?
merhaba hoş geldin bende yeni sayılırım ama hızlı bir şekilde adapte olmaya çalışıyorum :) öncelikle harcamalarımızı kontrol altına almaya çalışıyoruz bunun içinde günlük harcamalarını yazarak başlayabilirsin sonra gereksiz harcamalarını iptal edebilrsin mesela benm telefon faturam red tarifeydi ve dolduramayacağım bir paketti onu değiştirdim %30 daha avantajlı bir pakete geçtim kumbara aldım onun içine her gün para atıyorum vs... işte her ay sonunda da burda hesap tutan bir arkadaş var ona bildireceğiz yani yarın

seni görünce sigara aklıma geliyor hep :KK53::KK53:
geçen ctesi arkadaşlarla toplanmıştık. ozaman içtiğimi söylemiştim.
başkada içmedim.
çok zorlanmıyorum. ama biri iç bitaneden ne olacak derse hemen atlayacak moddayım :KK14::KK14:
pekı ben dun neredeyse 10 tane ıctım
esımle cok pis kavga ettık
yanı yapacak baska bıseyım yoktu sıgara ıctım
10 gun olmustu halbukı
sımdı ısın yoksa sıfırdan basla
en son dun aksam ıctım :S
kavga sonlanana kadar bırakmaya calısmıcamda herkez bıraktıgımısanıyor ıs te toplumda fılan ıcemem grururuma yedıremem kı

@Snowyy canım selam nasılsın?

buarada bırıkımlerı toplumu yazıyoruz yoksa sadece bu ay olanımı

10 gun olmustu halbukı
kavga sonlanana kadar bırakmaya calısmıcamda herkez bıraktıgımısanıyor ıs te toplumda fılan ıcemem grururuma yedıremem kı

hadi en kısa sürede geçer inşALLAH. sen iyimisin..
iş yerinde içmezsin olmazdı:S

10 gun olmustu halbukı

bence bırakmamak için bir şeyi bahane etme kendin için bırakmalısın sigara içince ne oluyor ki bir onu düşün derdine çözüm mü buluyor yok öyle bi özelliği :) seni oyalayacak başka bir şey bul el işi örgü vs... bırakabilirsin buna inan

Benim anladığım bu ay ki birikmi bildiriyoruz farmaside liste yapıyor listede diger birimlerimizide görebiliyoruz diye biliyorum yanlışım varsa duzeltin kızlar....
ben geçmiş 2 ayda yaptığım birkimleri de söyleyeceğim çünkü üstüne eklenerek gider

10 gun olmustu halbukı

Bir tane yaktın mı arkasında geliyor maalsef canım ister 5 ister 10 olsun bir sekilde zincirleme devam ediyor bu illet bende 9 ay bıraktıktan sonra başladım onceleri geceleri 1 taneydi şimdi gunde 5-6 taneyi buluyor o da cocuklar bilmiyor onlar gelince içmiyorum bilseler belki daha fazla içeceğim....

ay ben de kahve istiyorum..ne güzel olurdu şimdi :KK43:

buarada kredi kartı ciddi anlamda sıkıntı..ama taksitli alışverişte napalım mantıklı oluyor...aslında en iyisi nakit maa..napalım

Sahihuban Sahihuban Gel ben yaparım kahve sana :) Kartın içinde zaten taksitli alışverişlerin son taksitleri var.. Kredi kartı ödemelerimiz her ay düzenli olarak azalıyor.. Alışveriş yapmıyoruz karttan sadece içindeki taksitleri ödüyoruz.. En iyisi nakit alışveriş... :)

Neden o kadar fevrı davrandı ki eşin, kart ile daha once sorun mu yasadınız?

Afıyet olsun benım yerime de iç.

@Snowyy Normalde böyle fevri değildir aslında.. Sorun yaşadık denemez kart konusunda sadece yüksek meblalar ödendi kredi kartına ...düğün alışverişi falan derken bir sürü de taksit oldu içinde.. Aylık 1000 tl civarında taksit var içinde.. aydan aya da azalıyor ödemeler.. O taksitlerin bitmesine de bir kaç ay kaldı.. Mart ayında da tamamen bitecek taksitler.. alışverişimizi paramız varken yapıcaz olmadığında da mecbur kalmadıkça kartı kullanmıcaz diye konuşmuştuk.. Kızacağını bilseydim zaten almazdım karttan eve gelip parayı alıp giderdim.. Ama 50 lira için kartı alacağını düşünmemiştim.. Canım sıkıldı cidden :KK43:

bende ustune ekleyerek soylemeyı dusunuyorum ama

10 gun olmustu halbukı

Cok şukur ıyıyım canım.

Evde içmiyorsunuz degil mi gülüm? Cocuk solumasın...

Sahihuban Sahihuban Gel ben yaparım kahve sana :) Kartın içinde zaten taksitli alışverişlerin son taksitleri var.. Kredi kartı ödemelerimiz her ay düzenli olarak azalıyor.. Alışveriş yapmıyoruz karttan sadece içindeki taksitleri ödüyoruz.. En iyisi nakit alışveriş... :)

@Snowyy Normalde böyle fevri değildir aslında.. Sorun yaşadık denemez kart konusunda sadece yüksek meblalar ödendi kredi kartına ...düğün alışverişi falan derken bir sürü de taksit oldu içinde.. Aylık 1000 tl civarında taksit var içinde.. aydan aya da azalıyor ödemeler.. O taksitlerin bitmesine de bir kaç ay kaldı.. Mart ayında da tamamen bitecek taksitler.. alışverişimizi paramız varken yapıcaz olmadığında da mecbur kalmadıkça kartı kullanmıcaz diye konuşmuştuk.. Kızacağını bilseydim zaten almazdım karttan eve gelip parayı alıp giderdim.. Ama 50 lira için kartı alacağını düşünmemiştim.. Canım sıkıldı cidden :KK43:

Anladım canım. Guzel bir karar verip uygulamışsınız. Az kalmış feraha cıkmanıza da. O da uzulmuştur tepkisine, sınırle hareket etmiştir.

Back
X