BİRİKİMCİ HATUNLAR

saolun kızlar,inşallah güzel,huzurlu,sağlıklı bir yıl geçiririz
ben de eve gidince kışlık hazırlıklara başlarım
evde buzluğa önceden haşladığım kuru fasulye,nohut,barbunya kurtarıcım oluyor,ilk iş onlardan başlarım

merhaba banucum bu yıl yaz tatilimde genelde benim geçen seneki okulun hemen yanı kütüphane kütüphane ile okulun bahçeleri iç içe orada çalışan hanım benim eski müdür yardımcımın eşi olur ve sağolasun hemen hemen her gün beni bahçeye çaya çağırıyor.... ne yapacaksın evde çocukları da al gel onlarda gözümüzün önünde oynasınlar diye ... ben de çocukları rahat takip edebilmek hem de açık havada oynasınlar diye öğleden sonralarının çoğunluğunu orada geçiriyorum birkaç saat...

bunun dışında bu yıl tayin istedim malum öğretmenlere rotasyon çok dillendirilmeye başlandı ben de okulumda 13 seneyi aşkın süredir çalışıyorum en iyisi kendi istediğim seçtiğim bir okul olsun dedim ve tayin istedim çok şükür çıktı....

kış hazırlığı olarak bezelye ve de bolca vişne koydum dolaba ...

Günaydın kızlar
Farmasi ne güzel canım ya. Hergüm bahçede olmak. Stres atar insan. Bu arada yeni görev yerin hayırlı olsun.
Ben de yarın yola çıkıyorum param yatmış. Hiç kart kullanmadan yatan ödeneği harcamaya ve yetirmeye çalışacağım.
Uzun zamandır lazer yaptırıyordum. Koltuk altı ve özel bölge bitti ama bacaklarım hala tam anlamıyla bitmedi.
Benim gittiğim yerde bacağa 250 veriyordum. Burada bir hastane de yapıyor. Orayı aradım az önce. 200 dedi. Eğer az ise fiyat düşer dedi. Şimdi çıkanları jilet yapıcam dönünce ve onlar çıkınca hastaneye gideceğim. Sonuçta ben de parayı kazmıyorum değil mi

Günaydınlaaaar,

İnternet problemimden dolayı kac gündür ilginc bir şekilde face girebiliyorum(gerçi fotoları kısmen ve videoları hiç goremesem de ) buraya bir turlu giremiyordum.. sizleri yeniden gormek cok güzel
Mayıs ayındanberi duğün, arabanın masrafı ve akraba ziayerti derken bırakın birikim yapmayı açılmısız bile şu anda da görunen okul ve diger masraflardan dolayı yilbaşına kadar birikim yapilacak gibi de görünmüyor .... ancak kartlarımı kapatma hedefim var .. yılbaşından sonra ise daha sıkı bir birikim programı uygulamayı planlıyorum .. bakalım bunlar benim planım ama inşaallah gercekleştirebilirim ..
Kendinize çok iyi bakın

bugün facede gördüğüm hoşuma giden bir paylaşımı ,sizlerle paylaşmak istedim kızlar ...

Warren Buffet'dan....
Gelir Üzerine : Asla tek bir gelir kaynağın olmasın. İkinci bir kaynak için yatırım yap.
Harcamalar : Eğer ihtiyacın olmayan şeyleri satın alırsan, bir gün ihtiyacın olanları satmak zorunda kalırsın.
Tasarruf : Harcamalarından kalanı tasarruf etme, tasarruflarından kalanı harca.
Risk Üzerine : Bir nehrin derinliğini iki ayağınla birden ölçme.
Yatırım Üzerine : Bütün yumurtaları tek sepete koyma.
Beklentiler Üzerine : Dürüstlük pahalı bir hediyedir. Bunu ucuz insanlardan bekleme.

Evet bunu ben de gördüm ve çok beğendim. Kesinlikle çok çok doğru.
Helinim o kartlar yok mu ben de deli oluyorum ama nir kere kaptırmışız nasıl kurtulacağı bilmiyorum.
Bizim kartlarımızda çok taksit var. Ilk hedefim taksitleri sıfırlamak. Aldığımız ürün 250 den az ise tek çektireceğim bundan sonra. Yok değilse taksit yaptıracağım.
Uçak biletimizin taksiyi vardı. 600 tl. O bitti Ağustos ayında. Bu ay da 120 tl lik bir taksit bitiyor. Böyle böyle inşallah bitecek.

Cok sukur ki kredi kartimiz yok en rahati o
gercekten.buyuk yuk kredi karti
Bence de en güzeli. Az önce hesap yaptım kart Eylül'ün 7 şinde kesilecek. Ve şuanda borcu tam 3991 tl. Maaş yatınca 4000 küsür lirayı karta verince cepte para kalmıyr. Ve kısır döngü devam ediyor.
Eylül ayında kartı 3000 tl den fazla yapmamaya çalışacağız. Bu arada taksitler de azalır. Böyle böyle kapatmayı planlıyoruz inşallah
Kart tam baş belası işte

ben kredi kullanırım .... ama aylık cep telefonu , benzin ,market alışverişi ,giysi ya da varsa herhangibir taksitim vs hepsi 600- 1000 tl arası anca olur
asla faiz ödemem
aylık borcumu kapatırım .
kredi kartımın hesap kesim tarihinden sonra alış veriş yapmaya özen gösteririm böylelikle elimde param kalır ben 40 gün filan geç ödemiş olurum ,yanımda fazla nakit taşımak durumunda kalmamış olurum alışverişlerimde bir de puan biriktirmiş olurum az da olsa ve onları da harcarım

Zaten sen benim idolümsün....
Biz son zamanlarda karta fazlaca yüklendik
Bir ara 2000 tl den fazla taksit vardı.
Son 2-3 aydır hiç taksit yapmıyoruz.
Bu şekilde sıfırlamayı Yada en az düzeye indirmeyi hedefliyoruz.
Başka türlü olacak gibi değil.
Taksitler insana çok cazip geliyor.
Ben bu ay kart kesiminde her yaptığım harcamayı not edicem. Böylelikle gidişat nasıl görebilirim

Kredi karti bende bu sekilde kullaniyotum. Ama bu ay kapatayimmi tamamen kullanmasammi diye dusynuyorumm ana sen boyle söyleyince Vazgeçtim sanki cnm :)

ooff bi de biz birikim yapabilsek ..

ye , iç , gez ... para kalmıyor hiçç..

Kredi karti bende bu sekilde kullaniyotum. Ama bu ay kapatayimmi tamamen kullanmasammi diye dusynuyorumm ana sen boyle söyleyince Vazgeçtim sanki cnm :)
borcunu tamamen kapatıp ölçülü ve de faiz bindirmeden kullanmanı öneririm

birde ben başlasam birikime..

Ben bugun bir cilginlik yaptim kozlar. Avivasa emekliligim vardi 3 yol önce acilmis bir hesapti 3 ay odedim sonra döndürdüm. Bugün arayip tekrar kesinti yapilmsini istedim. 2 yilim kalmis eylül itibariyle ayda 130 kredi kartondan çekilecek. Eşime söylemedim bu sürpriz VIR birikim olsun istiyorum. Nasil olsa herhalukarda KK oduyoruz en azindan 130 birikmiş olur.siz ne dusunuyorsununz bu bankalarin emeklilik adi altında birikime

twentcim ben şahsen bankaların bireysel emeklilik sistemlerine olumlu bakmıyorum bunun çeşitli nedenleri var
ama en önemlisi paraya ihtiyacımız olduğunda geri paramızı almak istediğimizde belirli zaman dilimleri çerçevesinde kesinti yapıyorlar bu çok kötü
aylık tıpkı BES ödüyor gibi döviz altın alsak uzun vadede bence daha mantıklı
emeklilik hakedildiğinde zaten ele geçen meblağ çok aman aman bir tutar değil bildiğim kadarıyla

benimde 200 liralik bes im var.calismayan hanimlar icin cok mantikli geliyo bana.guzel olan tarafida istediginde cekemiyor olmk ve riskide yok.tabi bu benim dusuncem.altin yada dolarim olsa hayatta tutamam 10 yil.ustelikte %25 devlet katkisi.biz calismayan yada sigortasi olmayanlar icin guzel bence

Merhaba hanımlar, bençalışıyorum ama benim de besim var. Aylık 120 lira ödemesi var. Kısa zamanda altın yada döviz gibi getirisi yok. Ama uzun vadede getirisi var. Bence biraz gün gibi.yıllarca ödüyorsunuz sonra onu getiriyle birlikte aliyorsun.ayrıca bence birikimleri tek cesitte tutmamali biraz altın biraz döviz.biraz tl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…