BİRİKİMCİ HATUNLAR

kesinlikle öyle.. ay bunu alayım,şunu alayım nasılsa taksit yaptırıyorum diyorsun alırken ama ay sonu öyle olmuyor ..
frenledim artık.

en altta yine görebiliyoruz. konuyu okuyan kullanıcılar diye.
ben neden göremiyorum ki acaba :KK43:

günaydın kızlar
biz de para biriktirmek istiyoruz ama bayağı zorlandık bu sene,hamileliğim zor geçtiği için okula gidemedim,doğum parası derken bi de ameliyet oldum özelde,bebişin masrafları ,uçak masrafı derken biraz cepten de yedik
az da olsa ben de birikim yapmak istiyorum
tecrübeli anneler,bebişe ne tür oyuncaklar alalım,bakıyorum 20,25 ten aşağı oyuncak yok 3-6 aylık arası,çok kıyafet akmamaya çalışıyorum,şimdi eylül de de raporlu olcam,bebiş için de kayınvalidem gelecek bakmaya,tuhafınıza gidebilir ama o da bebek bakım parası istiyor bizden,mecbur vericez,kimseyi bulamadık güvenecek birini burada,bizde böyle kızlar

Pro üyelik de neymiş be.... Ilk defa duydum
Poeticcry bebeğin hayırlı olsun canım.
Kv nin isteğine gerçekten şaşırdım. Yani sizin evde kalacak yiyecek içecek ve para mı vereceksiniz yoksa o başka bir evde mi kalacak
Hakkında hayırlısı....

Pro üyelik de neymiş be.... Ilk defa duydum
Poeticcry bebeğin hayırlı olsun canım.
Kv nin isteğine gerçekten şaşırdım. Yani sizin evde kalacak yiyecek içecek ve para mı vereceksiniz yoksa o başka bir evde mi kalacak
Hakkında hayırlısı....
saol cnm,evet biz de kalacak cnm,şu an doğudayız,bizle gelecek,ama bebişe bakacaksam aylık 400-500 arası bi para istiyorum dedi,biz de vereceğiz cnm

saol cnm,evet biz de kalacak cnm,şu an doğudayız,bizle gelecek,ama bebişe bakacaksam aylık 400-500 arası bi para istiyorum dedi,biz de vereceğiz cnm
allah insaf versin,akıl fikir,vicdan versin bazılarına.
eskiden anlattıklarından bunu beklerdim gerçi,hatunda o kapasite var.
inşallah iyi olur sizin için ama bazı insanlar huzur kaçırır,iş yapar burundan getirir.
sen o parayı ele versen dilediğini söyler,istediğin gibi baktırırsın ama kv ye konuşamazsın.
bana hiç mantıklı gelmedi güzelim.mecbur olmasan sen de kabul etmezdin eminim.hakkınızda hayırlısı diyelim.

bir arkadaş sigarayı bırakmış maşallah kendisine.
sevimsiz sen de biraz dardasın çocuk konusunda sanırım,allah kolaylık versin.bazı çocuklar daha zor büyüyor,rabbimin sınavı.ben de küçükte çok zorlandım.artık 4 yaşında ve biz geçen yazdan beri oldukça rahatız,çok şükür.allah sağlık derdi vermesin.
farmasi katılımın az geliyor bu ara bana,ne işlerle meşgulsün yaz bakalım.
bu arada kışlık hazırlık yapıyor musunuz.
ben başladım ufaktan.
yavaş yavaş yapacağım,aynı anda hepsine girişince canım çıkıyor.
dondurucuya bezelye,barbunya ve çilek attım bolca.
geçen gün 5 kavanoz minik biber turşusu yaptım.
patlıcan kuruttum,hem dolmalık,hem yemeklik.
bu hafta yine turşu[biber,kornişon ve patlıcan] ve kavanoz domates işine girişeceğim inşallah.
eee kızlar bunlar da birikim sayılır şimdi değil mi...:)

Tabikide mutfakta birikimde onemli ben buzluga bisi atamiom cunku kucuk kurban etleri zor sigiyor :KK43: annm yapio bana kavanoza bahceden koy fasulyesi ne yapalim bnde anck bubkadr :)

Merhaba kızlar
Poe cim Allah yardımcın olsun canım
Banucum ben sadece bezelye vişne közlenmiş patlıcan koyabildim. Bir de barbunya alacağım haftaya. Turşuyu Eylül'de yaparım inşallah.

Poe bebegin hayırlı evlat olsun inşallah
Benim de kv bakıyor çocuğa
O benim evladım, tabiki bakıcam diyor
Sağolsun, hem de çok iyi bakıyor
Senin kayinvaliden gibileri de var tabi
Benim arkadaşımın kayinvalidesi ben bakmam diyordu
Kayinpederi baktı çocuğa
Allah iyilerle karşılaştırsin.

Banucum evet çok zorlanıyorum
Çocuğu zor olmayan kişilerce de tuhaf karşılanıyorum :KK43:
Sanki ben sabırsız, güçsüz biri gibi görülüyorum.
Ama öyle günler gecirdim ki...
Ben ev sahibi olmayı cok istiyordum mesela.
Artık hiçbir şey yok gözümde
Kirada olayım ama huzurum olsun yeter ki diyorum

Merhaba kızlar
Poe cim Allah yardımcın olsun canım
Banucum ben sadece bezelye vişne közlenmiş patlıcan koyabildim. Bir de barbunya alacağım haftaya. Turşuyu Eylül'de yaparım inşallah.
iyi hatırlattın ben de közleme yapacağım daha.
kışın taze biber salçası yapabilmek için kırmızı biber de attım dondurucuya bu arada.
kahvaltıda çok güzel oluyor.
Poe bebegin hayırlı evlat olsun inşallah
Benim de kv bakıyor çocuğa
O benim evladım, tabiki bakıcam diyor
Sağolsun, hem de çok iyi bakıyor
Senin kayinvaliden gibileri de var tabi
Benim arkadaşımın kayinvalidesi ben bakmam diyordu
Kayinpederi baktı çocuğa
Allah iyilerle karşılaştırsin.

Banucum evet çok zorlanıyorum
Çocuğu zor olmayan kişilerce de tuhaf karşılanıyorum :KK43:
Sanki ben sabırsız, güçsüz biri gibi görülüyorum.
Ama öyle günler gecirdim ki...
Ben ev sahibi olmayı cok istiyordum mesela.
Artık hiçbir şey yok gözümde
Kirada olayım ama huzurum olsun yeter ki diyorum
çekmeyen anlamaz canım.ben de büyük kızımı kolayca büyüttüm ama ufaklık beni 10 sene yaşlandırdı inanki.
inatçı,aşırı hareketli,uykusuz,yemeyen bir çocuk.eyüp sabrı lazım bu durumda.
ya halim okudum uyuturken,nazar duaları okudum.ona rahatlık kendime sabır diledim.bugünümüze şükür herşeyin sonu var,çözülmeyecek dert vermesin rabbim.
işin sırrı biraz da rahat olabilmekte sanırım.

Evet Banucum kırmızı biberi ben de yapacağım. Kurban da geliyor. Geçen yılki Et'ler bitmedi hala. Çok büyüktü kesilen hayvan. O kadar dağıttım ama yine de bitmedi

Yeni gördüm konuyu, Allah'ın izniyle ben de katılayım aranıza. Kasımda evlenirken aldığımız kredi borcumuzun da bitmesiyle sıkı bir birikime başlayacağız. Hedefimiz ev için peşinat biriktirebilmek.
Gerçi kardeşim üniye başlıyor, her ay 300-400 elimden geldiğince ona da göndereceğim ama yine de güzel biriktirebileceğimi düşünüyorum. Hadi bismillah.

X