zytin şöyle bişey var 1.sınıfta çok ödev veriliyor maalesef peki 1e başmaya uygun muydu. okul nası bi yönlendirmede bulundu. erken gitmenin bi avantajı yok açıkcası. çocuğun sınıfa uyum sağladıysa birazcık yorulacak. öğretmenini abah arayıp gerekçenizi söylesen bazen ödev yapmmak diğer arkadaşlarınca dalga unsuru olabiliyor. uygun olduğunda da öğregtmeniyle konuş. öğretmeninin ilk yılı hatırladığım kadarıyla biraz fazla idealiste çok öğreteceğim diye abartabiliyo bazen öğretmenler. kaç sayfa ödev uygundur inan çok fikrim yok. öğretim kısmından biraz uzağım birde ortaokulda görev yapıyorum. ama özel okulun avantajını sonuna kadar kullan derimAllah varya direk sana soracaktım limon.
Canım şimdi benim oğlumu biliyorsun,daha yeni başladı. 6. Günü daha bugün okulda ama 13-21 sayfa arası ödev verilmiş. Ve sayfalar 13 satır. Bu çocuk 16:30 da eve geliyo ve 20:00 da yatıyo. Yeni başlayan bir çocuk için çok değilmi. Normali budurda benim çocuğumamı fazla geliyo acaba. Hafta sonu 4 sayfayı saat üçe kadar ancak bitirdik
Şimdi bide hasta,şurup verdim uyuyo. Yapmadık tabiki ödev ama böyle devam edersek çok pişman olucam galiba anasınıfına vermediğim için. Geçen yıl kreş bölümüne gitmişti bu yılda anasınıfına verseydim keşke
16641 ya latif canım onunla ilgili topiğe gel anlarsınBizde dün alışveriş yaptık. pazar sütçü market bugün pikniğe gidicez onun için alışveriş derken 150 lira civarı para harcamışız. Allah aldıklarımızı ağız tadıyla yemeyi nasip etsin hepimize inşallah.
Farmasi şu 16647 (sayıyı doğru yazdım inşallah) ya latif zikrini nasıl çekiyoruz. Atladığım bişey olmasın istiyorum.
Allah yardımcın olsun canımgünaydın kızlar
papatyacım RABBİM oğluna ömür versin cnm
bizim bebişimizin de durumunu biliyorsun,dr bana da bi daha çocuk yapma dedi,hem buna üzülüyorsun,he m de çevrendeki kötü niyetli insanların hareketlerine,kvalidem ve kayınbabam bebişe bakarız diye geldiler, okadar masrafa girdik,uçak bileti aldık,daha haftası yetmeden biz bakamayız dediler dün gittiler
yarın göreve başlıycam,bakıcı bulamadık,apar topar annem geldi,annem de egzama var,yemeğini zor yiyor elleri perişan halde,bu halde o da bakamaz,zaten doğudayız,ben nereden bulcam bakıcıyı,bütün bakıcılar kapılmış,dünden beri ağlıyorum,annem mmlekete götüreyim diyor,ben nasıl sütten kesiyim bebişimi,nasıl göndereyim uzaklara
çok moralim bozuk kızlar,her şey üst üstüne geldi
Birikimlerin hayırlı olsunGünaydın kızlar
Kumbaraya bozukları atmaya devam ediyoruz... Önceki hafta Almanyadan akrabam geldi. Düğünüme gelememişti 12.7 gramlık 3 burma bilezik almış. Fakat hem koluma olmadı hemde benim bileziklerimin yanında ince kaldı. Kuyumcumuza gittim bileziği verdim üzerine de geçenlerde eşimin yaptığı 2 küçük altını ve kenardaki 2 küçük altını verdim 18,7 gramlık bir 3 burma yaptırdım. Kumbarayı da boşalttım 160 lira çıktı ondan da bir küçük altın yaptım koydum kenara... Bereket versin rabbim..
Hafta sonu düşük yaptım 600 lira tuttu masraflar.. Apartman gününden aldığım 550 liranın 300 lirasını vermiş eşim 300 lira da karrtan çekmiş.. Bir de pilav tenceremin kapağı kırılmıştı Karacadan 80 liraya tencere + tava set aldık. Masraflar bitmiyor ki...
Ayın 10 unda gün yine bende 550 lira gelecek yine..
Kenardaki parayla eşim kredi kartlarını ödeyelim diyor bakalım oturup hesap yapıcaz. Ona göre ödemelerimizi ayarlıcaz..
1 kasa domates aldım 25 lira tuttu.. Bugün kayınvalidemle kışlık domates yapıcaz biraz da menemen yapıcam inşallah..
Sağolsun kayınvalidem 1'er kavanoz reçel , kışlık yufkalarımı , kesmeyi ve tarhanamı yaptı. Domatesleri de yapınca bir tek turşu kalacak geriye onu da yaparız dedi.. Düşük yaptığım için yorulma sen yapılır onlar diyor sağolsun...
Düğüne gelemeyipte sonradan gelenlerin hediyelerini de toparlamış gidip onları da alıcam.. Onları napıcam bilmiyorum
kızlar ... Siz düğünden sonra gelen bardak çanakları nasıl değerlendirdiniz ?
Birikimlerin hayırlı olsun
ve de geçmiş olsun
Canım oğlun kaç yaşında. Benim oğlum prenatüre olmasına rağmen 6 yaşını dolduğunda verdim. Bizim için de çok sıkıntılı geçmişti. Ama ben pişman olmazım.
Öğretmen değilim ama bana da ilk günler için fazla geldi ödev.
Sıkma canını zamanla düZene girer. Ama o e harfi yok mu öldürür insanı[/QUOTE
5,5 ay sonra 6 yi dolduracak 6 yi benimkide.yas olarak sinifinin en kucugu,fizik olarak en buyugu..bu yaz kendi kendine 100 e kadar,100 den geriye falan sayiyodu. 2 basamakli sayilarida toplamaya baslayinca anasinifindan vazgectim.harflere karsida ilgisi vardi acikcasi ama sistem cok degismis.sesle okuyolar artik diye,pek yardim etmedim yanlis bisey yaparim diye.ahh keske en azindan cizgi falan yaptirsaydim.ama aklimda ilkokul yoktu.sıkmayım dedim
ahh o e ler.butun derdimiz yazmada aslinda.e nin basta sonda yada ortada oldugunu soyleyebiliyo sordugumda fakat is yazmaya gelince perisaniz.
zytin şöyle bişey var 1.sınıfta çok ödev veriliyor maalesef peki 1e başmaya uygun muydu. okul nası bi yönlendirmede bulundu. erken gitmenin bi avantajı yok açıkcası. çocuğun sınıfa uyum sağladıysa birazcık yorulacak. öğretmenini abah arayıp gerekçenizi söylesen bazen ödev yapmmak diğer arkadaşlarınca dalga unsuru olabiliyor. uygun olduğunda da öğregtmeniyle konuş. öğretmeninin ilk yılı hatırladığım kadarıyla biraz fazla idealiste çok öğreteceğim diye abartabiliyo bazen öğretmenler. kaç sayfa ödev uygundur inan çok fikrim yok. öğretim kısmından biraz uzağım birde ortaokulda görev yapıyorum. ama özel okulun avantajını sonuna kadar kullan derim
yaşlarınız bence gayet uygun. çoğu kişi 30 da yeni evleniyo :) geçmiş olsun kuzunazaten okul yonlendirdi bizi limonum ya.erken olmasinin bi avantaji oldu aslinda.bir yil maddi olarak kurtarmis olduk.bide ben 30 yasinda.babada 35 yasinda olunca bazi seyleri yasayamamaktanda korkuyoruz acikcasi.
Ben cok ciddiye aliyomusum esimle tartistik biraz once.belkide dogrudur ama varim yokum bir evlat olunca fazla kaptiriyorum kendimi heralde
yarinda gidemiycek kuzum hasta,yatiyo.gecende hastaydi surup falan gondermistim.yarin gondermiycem ama.
Allah varya direk sana soracaktım limon.
Canım şimdi benim oğlumu biliyorsun,daha yeni başladı. 6. Günü daha bugün okulda ama 13-21 sayfa arası ödev verilmiş. Ve sayfalar 13 satır. Bu çocuk 16:30 da eve geliyo ve 20:00 da yatıyo. Yeni başlayan bir çocuk için çok değilmi. Normali budurda benim çocuğumamı fazla geliyo acaba. Hafta sonu 4 sayfayı saat üçe kadar ancak bitirdik
Şimdi bide hasta,şurup verdim uyuyo. Yapmadık tabiki ödev ama böyle devam edersek çok pişman olucam galiba anasınıfına vermediğim için. Geçen yıl kreş bölümüne gitmişti bu yılda anasınıfına verseydim keşke
zaten okul yonlendirdi bizi limonum ya.erken olmasinin bi avantaji oldu aslinda.bir yil maddi olarak kurtarmis olduk.bide ben 30 yasinda.babada 35 yasinda olunca bazi seyleri yasayamamaktanda korkuyoruz acikcasi.
Ben cok ciddiye aliyomusum esimle tartistik biraz once.belkide dogrudur ama varim yokum bir evlat olunca fazla kaptiriyorum kendimi heralde
yarinda gidemiycek kuzum hasta,yatiyo.gecende hastaydi surup falan gondermistim.yarin gondermiycem ama.
yaşlarınız bence gayet uygun. çoğu kişi 30 da yeni evleniyo :) geçmiş olsun kuzuna
kuzun kaç aylıkken başladı okula. benim oğlumda seneye okul açıldığında 71 aylık olacak. raporla göndermeyebilirim ama... işte aması var.zaten okul yonlendirdi bizi limonum ya.erken olmasinin bi avantaji oldu aslinda.bir yil maddi olarak kurtarmis olduk.bide ben 30 yasinda.babada 35 yasinda olunca bazi seyleri yasayamamaktanda korkuyoruz acikcasi.
ooo işin zormuş arkadaşım allah kolaylık versin.uykusuz bir güne daha merhaba..bu aralar kızımın uyku düzeni okadar bozulduki...ne yapcam bilmiyorum...gece zaten 2 gibi yattım..heryeri toplamadan uyuyamıyorum..tum işler bitti..gece3 kere kalktı kızım..fakat 5 de tamamen kalktı...7 ye kadar uyumadı...tam 7 de uyuttum bu seferde oğlumun okul vakti geldi...onu hazırladım ..derken saat 8 gibi oldu..biraz uyuyayım dedim yarım saat sonra bizimki gene kalktı...resmen uyku delisi oldum..uzun zamandır böyleyim...birde oglen işe gidiyorum...işten 5 gibi geliyorum hemen arkamdan eşim giriyor...birde yemek hazırmı demezmi:)işte bende fırtına kopuyor...ev hanımlarının uykusuna bayılıyorum...kızımın bir tek gulusu yorgunluğu alıp gidiyor..eminim benden daha yorucu hayatı olan vardır...herkesin Rabbim yardımcısı olsun
uykusuz bir güne daha merhaba..bu aralar kızımın uyku düzeni okadar bozulduki...ne yapcam bilmiyorum...gece zaten 2 gibi yattım..heryeri toplamadan uyuyamıyorum..tum işler bitti..gece3 kere kalktı kızım..fakat 5 de tamamen kalktı...7 ye kadar uyumadı...tam 7 de uyuttum bu seferde oğlumun okul vakti geldi...onu hazırladım ..derken saat 8 gibi oldu..biraz uyuyayım dedim yarım saat sonra bizimki gene kalktı...resmen uyku delisi oldum..uzun zamandır böyleyim...birde oglen işe gidiyorum...işten 5 gibi geliyorum hemen arkamdan eşim giriyor...birde yemek hazırmı demezmi:)işte bende fırtına kopuyor...ev hanımlarının uykusuna bayılıyorum...kızımın bir tek gulusu yorgunluğu alıp gidiyor..eminim benden daha yorucu hayatı olan vardır...herkesin Rabbim yardımcısı olsun
Günaydın herkese
havalar serinledi bana yaradı
dün kumbaraya 4 tl gitti.
bugün 90 tl lik kitap alışverişi yaptım.:) Cin Ali serisi çıkmış tekrardan çok mutlu oldum görünce.Kendi arşivime ve yeğenime aldım. ilerde çocuğum olursa ona da hazır kalsın .Hem de ben çocukluğumu yad edeyim dedim.
Bu bayram da çocuklara kitap hediye etmeyi düşünüyorum.
Teşekkür ederim.Uzun zamandır kitap alışverişi yapmıyorum. Elimdeki stoklar erisin diye uğraşırken yeni kitapları kaçırıyorum.
Bayramda çocuklara kitap hediye etmek de çok güzel bir fikir.
Güle güle oku kitaplarını.
Bizde de var canım aynı sorun çok ödevleri oluyor bizimki de aynı saatte çıkıyor okuldan daha ilk haftadan hepimiz bıktık. Yapmak istemiyor haklı olarak zaten akşama kadar okulda evi geliyor bir sürü ödev bilmiyorum nasıl olacak benim oğlumda daha Aralık'ta 6 olacak. Özel okullarda daha fazla yükleniyorlar herhalde anlamadım velilerle görüşüyorum herkeste var aynı sıkıntı yalnız değilizAllah varya direk sana soracaktım limon.
kuzun kaç aylıkken başladı okula. benim oğlumda seneye okul açıldığında 71 aylık olacak. raporla göndermeyebilirim ama... işte aması var.
benim oğlan 8 aylık ve 2 kilo doğdu. konuşmasında hala az biraz sıkıntı var ama boyu da uzun maşallah. seneye ilkokul mu anaokulu mu karar veremiyorum...
Bizde de var canım aynı sorun çok ödevleri oluyor bizimki de aynı saatte çıkıyor okuldan daha ilk haftadan hepimiz bıktık. Yapmak istemiyor haklı olarak zaten akşama kadar okulda evi geliyor bir sürü ödev bilmiyorum nasıl olacak benim oğlumda daha Aralık'ta 6 olacak. Özel okullarda daha fazla yükleniyorlar herhalde anlamadım velilerle görüşüyorum herkeste var aynı sıkıntı yalnız değiliz