BİRİKİMCİ HATUNLAR

uykusuz bir güne daha merhaba..bu aralar kızımın uyku düzeni okadar bozulduki...ne yapcam bilmiyorum...gece zaten 2 gibi yattım..heryeri toplamadan uyuyamıyorum..tum işler bitti..gece3 kere kalktı kızım..fakat 5 de tamamen kalktı...7 ye kadar uyumadı...tam 7 de uyuttum bu seferde oğlumun okul vakti geldi...onu hazırladım ..derken saat 8 gibi oldu..biraz uyuyayım dedim yarım saat sonra bizimki gene kalktı...resmen uyku delisi oldum..uzun zamandır böyleyim...birde oglen işe gidiyorum...işten 5 gibi geliyorum hemen arkamdan eşim giriyor...birde yemek hazırmı demezmi:)işte bende fırtına kopuyor...ev hanımlarının uykusuna bayılıyorum...kızımın bir tek gulusu yorgunluğu alıp gidiyor..eminim benden daha yorucu hayatı olan vardır...herkesin Rabbim yardımcısı olsun

Allah kolaylık versin. Ama uyku düzensizliği çok kötü. Ev hanımıda olsan zorlanıyorsun. Bide ben uykumu alamazsam o gün sıfır iştah,sıfır huzur modunda dolanıyorum ordan oraya

Derksea benimki 7.5 aylık 1.550 doğmuştu. :KK45:Ama şimdi fizik olarak sınıfının en büyüğü. 66 aylık başladık. Subat 1 doğumlu zaten. Bu ay bittiğinde tam 66 aylık olacak. Konuşmasında bizdede problem var. Bazı kelimelere dili dönmüyo,yarım söylüyo falan..
ooo çok küçük başlatmışsınız ya canım. inşallah çocuğun için iyi olur ama bence çok çok küçük. bir sene geç gitmeyle hiç birşey kaybetmez ama hayatını kazanabilirdi. tabi ben genelleme yapıyorum. senin oğlunu görmeden konuşuyorum. bu dediğim her çocuk için geçerli değil, kimi çocuk tabi ki hazırdır ilkokula.hakkınızda hayırlısı olsun...

Günaydın herkese :KK52:
havalar serinledi bana yaradı :KK49:
dün kumbaraya 4 tl gitti.
bugün 90 tl lik kitap alışverişi yaptım.:KK37::) Cin Ali serisi çıkmış tekrardan çok mutlu oldum görünce.Kendi arşivime ve yeğenime aldım.:KK33: ilerde çocuğum olursa ona da hazır kalsın .Hem de ben çocukluğumu yad edeyim dedim.
Bu bayram da çocuklara kitap hediye etmeyi düşünüyorum. :KK36::KK36:
Çok güzel bir fikir. Ben küçükken kitaba verilen para ziyanlık olarak görülürdü. Küçük yerde yaşıyorsun,geçim zor falan haklıydılar aslında. Şimdi bu yüzden heralde kitap açlığımı doyuramıyorum bir türlü bende.

A
ooo çok küçük başlatmışsınız ya canım. inşallah çocuğun için iyi olur ama bence çok çok küçük. bir sene geç gitmeyle hiç birşey kaybetmez ama hayatını kazanabilirdi. tabi ben genelleme yapıyorum. senin oğlunu görmeden konuşuyorum. bu dediğim her çocuk için geçerli değil, kimi çocuk tabi ki hazırdır ilkokula.hakkınızda hayırlısı olsun...
Ahh darksea ahh!!!sağolasın hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah

merhaba kızlar
neler yazmışsınız okuyamadım. canım çok sıkkın. yıllarca emek verdiğim, ablası gibi davrandığım zor gününde yanından ayrılmadığım bir insandan öyle pis bir kazık yedim ki...
sinirden hiç bir yerlere sığamıyorum...
insanların bu nankörlüklerinden sonra gerçekten insanlardan uzaklaşıyorum. kabuğuma çekiliyorum. evimde olmayı kitap okumayı ailemle vakit geçirmeyi daha çok sever oldum. yanımda kimseyi istemiyorum artık.
neden böyle bu insan ilişkileri. bende mi bir sıkıntı var.
ne oluyor insanlara...
iyilikten maraz doğuyor gerçekten de....

merhaba kızlar
neler yazmışsınız okuyamadım. canım çok sıkkın. yıllarca emek verdiğim, ablası gibi davrandığım zor gününde yanından ayrılmadığım bir insandan öyle pis bir kazık yedim ki...
insanların bu nankörlüklerinden sonra gerçekten insanlardan uzaklaşıyorum. kabuğuma çekiliyorum. evimde olmayı kitap okumayı ailemle vakit geçirmeyi daha çok sever oldum. yanımda kimseyi istemiyorum artık.
ne oluyor insanlara...

merhaba hoşgeldin..
benimde başıma böyle şeyler geldi.. 10senelik dostum kardeşim dediğim insan.. 9aydır konuşmuyoruz.. yediremedim.. inanamadım bir türlü.. bir gün bile aklıma gelmediği gün yok..
şuandada arkadaşlarım var.. ama sadece arkadaşlarım.. kimseyle eskisi kadar samimi olamam.. olmakta istemiyorum..

merhaba kızlar
ne oluyor insanlara...
insanlara iyilik yapmayacaksın bunu her zaman hatırlatıyolar. paptya sıkma canını gerçek yüzünü görmül oldun

merhaba kızlarneler yazmışsınız okuyamadım. canım çok sıkkın. yıllarca emek verdiğim, ablası gibi davrandığım zor gününde yanından ayrılmadığım bir insandan öyle pis bir kazık yedim ki...
ne oluyor insanlara...

Bende her zor anında yanında olduğum biriyle onun tercihiyle 4 aydır konuşmuyorum. Çünkü bana ihtiyacı kalmadı ihtiyaç ortadan kalkınca benden hızlı bi şekilde uzaklaştı. Sadece merhaba dedi beni gördüğünde o kadar ama ben o merhabayıda kestim. Hiç konuşmadık bu konu hakkında çok şey kaldı içimde. Bigün olurda konuşursak çok ağır laflarım var kendisine. Kaldırabilir mi bilmiyorum. Bu konuşmayı yapamamış olmak beni çok yoruyo keşke sıcağı sıcağına konuşup içimdekini kussaydım. Hayatımdan çıkması büyük bi eksiklik değilmiş aslında kamburumdan kurtulmuşum haberim yokmuş.

Kizlar herkesi kendimiz gibi biliyotuz bu yuzden bunlari yasiyoruz benmde doatum sandigim arkadasim arkadas bile olmaktan vazgecti biz esimle ne kadar yakin davrandik ama onlar bizde uzaklaati hic insancil gelmedi 2ay arayla evlendik tum heecanlari paylastik ama sonradan istemesiler bizi bize en sson iftara geldiler davet ettim evnde tadilat var diye doatum die
ama evndeki tadilat bitti ne mesaj ne gel oturlaim laflari hic solemedi bile
facete ve whatsap tlefon msjlasma bile yok hep soledim ben atmadan atmiosn die en son soledim bi dahada solemedim
mesafeli istiyoraa kendi bilir
bu yaz sahile gidelm evden bisiler yapalim dedik yok dediler sonra bi baktm izmitten golcuge arkadasim halasiyla mangala gelmisler ben cagirdim hep bahamesi oldu
en son olayimiz bu arkadasimla esiklede konustuk aynen sal konusmayi dedi
biz icten samimi davrandik vicdanimiz rahat o dusnsun

Misafirperverligi cok severim gocunmadimda ama yaptigi agrima gitti
Haaa pardon ben ramazandm sonra cagirdim kahvaltiya tadilati devam ediyordu en son simdi konstk 5gun oncd mesj yazmisti facete bilerek yazmamistim smfi yazdim tadilat bitmis bi gun gel flan hic demedi ya vicdanlariyla basbasa birakmak lazim bunlari ben rahatim o konuda

merhaba hoşgeldin..
benimde başıma böyle şeyler geldi.. 10senelik dostum kardeşim dediğim insan.. 9aydır konuşmuyoruz.. yediremedim.. inanamadım bir türlü.. bir gün bile aklıma gelmediği gün yok..
şuandada arkadaşlarım var.. ama sadece arkadaşlarım.. kimseyle eskisi kadar samimi olamam.. olmakta istemiyorum..

M maviduvar1 yalnız değilsin. Bende feci bir kazık yiyenler grubundanım.Kk da çok anlatmışımdır hatta. Bu yüzden herkese mesafeliyim. Bu hayatta herkes herşeyi yapabilir bunu öğrendim.

insanlara iyilik yapmayacaksın bunu her zaman hatırlatıyolar. paptya sıkma canını gerçek yüzünü görmül oldun

Bende her zor anında yanında olduğum biriyle onun tercihiyle 4 aydır konuşmuyorum. Çünkü bana ihtiyacı kalmadı ihtiyaç ortadan kalkınca benden hızlı bi şekilde uzaklaştı. Sadece merhaba dedi beni gördüğünde o kadar ama ben o merhabayıda kestim. Hiç konuşmadık bu konu hakkında çok şey kaldı içimde. Bigün olurda konuşursak çok ağır laflarım var kendisine. Kaldırabilir mi bilmiyorum. Bu konuşmayı yapamamış olmak beni çok yoruyo keşke sıcağı sıcağına konuşup içimdekini kussaydım. Hayatımdan çıkması büyük bi eksiklik değilmiş aslında kamburumdan kurtulmuşum haberim yokmuş.

Kizlar herkesi kendimiz gibi biliyotuz bu yuzden bunlari yasiyoruz benmde doatum sandigim arkadasim arkadas bile olmaktan vazgecti biz esimle ne kadar yakin davrandik ama onlar bizde uzaklaati hic insancil gelmedi 2ay arayla evlendik tum heecanlari paylastik ama sonradan istemesiler bizi bize en sson iftara geldiler davet ettim evnde tadilat var diye doatum die
ama evndeki tadilat bitti ne mesaj ne gel oturlaim laflari hic solemedi bile
facete ve whatsap tlefon msjlasma bile yok hep soledim ben atmadan atmiosn die en son soledim bi dahada solemedim
mesafeli istiyoraa kendi bilir
bu yaz sahile gidelm evden bisiler yapalim dedik yok dediler sonra bi baktm izmitten golcuge arkadasim halasiyla mangala gelmisler ben cagirdim hep bahamesi oldu
en son olayimiz bu arkadasimla esiklede konustuk aynen sal konusmayi dedi
biz icten samimi davrandik vicdanimiz rahat o dusnsun

gerçekten inanamıyorum. insanlar neden bu kadar nankör oluyor. ben artık kimseyle görüşmek istemiyorum. eve misafir geldin yada ben bir yere gideyim istemiyorum. çünkü birşeyler anlatıyorsun paylaşıyordun. sonra o insanlar aran kötü olunca milletin ağzına düşüyor anlattıkların.
ama bu insanla yaptığım bir işten dolayı ortak çalışıyorduk ve o iş bitene dek yüz yüze bakmak zorundayız.
nasıl olacak bilmiyorum. şu anda işteyim. eve geç gideceğim bugün. ama bir an önce eve gitmek istiyorum. evime girince sanki bu dünyanın kötülüklerinden kurtulacakmışım gibi geliyor.
baktım da yazdıklarınıza aslında herkes benzer şeyler yaşamış da nasıl düzene sokulacak bu ilişkiler.
eskiden annemlerin zamanında ne güzel dostluklar vardı. şimdi herşey menfaat.
bundan sonra kimseyle samimi olmayacağım. artık. sonrasında böyle üzülmektense öncesinde kimseyle arkadaş olmam daha iyi.

gerçekten inanamıyorum. insanlar neden bu kadar nankör oluyor. ben artık kimseyle görüşmek istemiyorum. eve misafir geldin yada ben bir yere gideyim istemiyorum. çünkü birşeyler anlatıyorsun paylaşıyordun. sonra o insanlar aran kötü olunca milletin ağzına düşüyor anlattıkların.
ama bu insanla yaptığım bir işten dolayı ortak çalışıyorduk ve o iş bitene dek yüz yüze bakmak zorundayız.
nasıl olacak bilmiyorum. şu anda işteyim. eve geç gideceğim bugün. ama bir an önce eve gitmek istiyorum. evime girince sanki bu dünyanın kötülüklerinden kurtulacakmışım gibi geliyor.
baktım da yazdıklarınıza aslında herkes benzer şeyler yaşamış da nasıl düzene sokulacak bu ilişkiler.
eskiden annemlerin zamanında ne güzel dostluklar vardı. şimdi herşey menfaat.
bundan sonra kimseyle samimi olmayacağım. artık. sonrasında böyle üzülmektense öncesinde kimseyle arkadaş olmam daha iyi.

bende annemin vaktindeki dostlukları yaşadığımı düşünürdüm hep..
ama ağzımı açıp tek kelime bile etmedim kimseye hakkında..ortak arkadaşlarıma.. ortak olmayan bir arkadaşımız var.. bir ona anlattım.. başka kimseyede tek kelime etmedim.. kendine yakıştırdı varsın o olsun.. onun gözünden bakıp, defalarca empati yapmaya çalıştım.. verebildiğim cevap ben bunu yapmazdım..

kısa sürede yakın olmuştum bi arkadaşımla bi şehirde göreve başladı yanlız diye o kadar destek oldum sevgilsiinden ayrıldı günlerce ilgilendim. benim ilişkime sevgilime sürekli olumsuz yorumlarda bulunurdu. aıcısı vardı dedim başkasıyla başlaı onlada kötü bişekilde ayrıldı kız üzülüyo diye çocukla günlerce konuştum açıkladım barıştılar ve kız uzaklaştı gittikçe sürekli işim var modundaydı. erkek arkadaşımla ayrıldım bi kere destek olmadı ben orda acı çekerken kendi çeyiz alıyordu sende alsana modunda takıldı ve sürekli işi vardı. ben de uzaklaştım o yazmadıkça yazmadım şimdi konuşmuyoruz. kazık yemek çok zor sırf nişanlandı diye insan vazgeçer mi? çok kişi uyarmıştıbu kadar ilgilenme diye. :KK43: salak yerine konmak çok kötü

Amaann ben yediğim kazıkları anlatsam dostlarımdan burdan bizim köye yol olur. Ama ben hiç vazgeçmedim insanları sevmekten,güvenmekten...ben kendi hissettiğimden mesulum. Kimseye kazık atmadım buda bana yetiyo

Amaann ben yediğim kazıkları anlatsam dostlarımdan burdan bizim köye yol olur. Ama ben hiç vazgeçmedim insanları sevmekten,güvenmekten...ben kendi hissettiğimden mesulum. Kimseye kazık atmadım buda bana yetiyo
Ben insanlara olan güvenimi kaybediyorum.
O insanla birşeyler paylaşıyorsun anlatıyorsun ama sonra kazığın âlâsını yiyorsun. Herşey bir anda tepetqklak oluyor.
Ben artık insanlardan korkuyorum.

Bu arada iki gündür para harcamıyorum. Bugün öğlen de bir yemek programı vardı. Hatta yarın da varmış. Süpermiş para harcamamak
Ama bizim teeeee çok uzaktan bir akrabanın oğlu burada bir yerde işe başlamış. Babası aramış eşimi. Bir çiçek yollayıvrr de parasını ben vereyim demiş. Bu adam çatır çatır internet kullanıp foto paylaşan biri. Pekala netten gönderebilirdi
Ayda yılda bir gördüğümüz biri. O para gitti yani. Ben iki gündür öğle yemeğine para vermesem ne olur.

Bu arada iki gündür para harcamıyorum. Bugün öğlen de bir yemek programı vardı. Hatta yarın da varmış. Süpermiş para harcamamak
Ama bizim teeeee çok uzaktan bir akrabanın oğlu burada bir yerde işe başlamış. Babası aramış eşimi. Bir çiçek yollayıvrr de parasını ben vereyim demiş. Bu adam çatır çatır internet kullanıp foto paylaşan biri. Pekala netten gönderebilirdi
Ayda yılda bir gördüğümüz biri. O para gitti yani. Ben iki gündür öğle yemeğine para vermesem ne olur.
çok saçma be ya gönderme ya da gir nete yiğenine başka çocuğuna yaptır adam beleşe getirşmiş. böle olmak lazım:)

X