BİRİKİMCİ HATUNLAR

İnsan kenara attiklarini sayinca daha bi mutlu oluyor cogalsib istiyor :) bizim icin ii bi baslangic olcak insll. Sigara icmm bdha smdiden zorlanck gbiiym ama dayanicam
Ben çok uzun yıllar sigara kullandım. Ve bırakma aşamamda para biriktiriyordum. Normalde günde bir paket içerdim. O zaman günde günde yarım pakete indirip sigara almadığım günlerin parasını kenara koyardım. Allah kolaylık versin

ahh zaten en büyük sorun şu alışveriş sevdamız ne olacak bilmiyorum :) bende alıkoyamıyorum kendimi ne yapayım :) bugün bile 2 tane kargo bekliyorum markafoniden :))

Ben disari ciksam muhakkak almazsam kendimi suçlu hissediyorum o derece yani.. :-)
Kizlar insallah herkes güzel guzel birikimlerini yapar. Yarini da dusunmemiz gerekiyor gercekten :-)

Kızlar bir de çocuk olunca alışveriş olayı o zaman abartılıyor
Kendime hiçbirşey almak istemiyorum
Varsa yoksa oğlum kızım için harcıyorum çok fena:)

Kızlar bir de çocuk olunca alışveriş olayı o zaman abartılıyor
Kendime hiçbirşey almak istemiyorum
Varsa yoksa oğlum kızım için harcıyorum çok fena:)

Aslında çocuklara da çok şey almaya gerek yok. Bir sonraki yıl giyemiyorlar. Ben bir ara oğluma da çok şey alıyordum şimdi onu da azalttım. Oğlum 9 yaşında olmasına rağmen hala 2-3 yaş şortları giyiyor. Bu durumu da etkisi var tabi

Kizlar sigarayi birakamadim ama birikime aynen devam etcem :)
kenara attiim para su an toplamda 43,50
Bugunde aticam 5tl o da toplamda 48,50 olur :)

Birikimleri nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz kızlar. Döviz altın. Ben geçen yıl aldığım dövizden çok zarar ettim ve yaz aylarında boZdurmak zorunda kaldık.
Şu an 23 gram altından başka hiç bir şey yok bizde.
Bu altında oğluma her ay aldığım gram altın zaten.
Ileride lazım olduğu zaman kullanır.
Eğitiminde düğümünde Yada başka birşey de.
Ekim ayında başlayacağız inşallah birikime

Ben altın hesabı açtırdım her ay alıyorum 2-3 gram altın cnm

Aslında çocuklara da çok şey almaya gerek yok. Bir sonraki yıl giyemiyorlar. Ben bir ara oğluma da çok şey alıyordum şimdi onu da azalttım. Oğlum 9 yaşında olmasına rağmen hala 2-3 yaş şortları giyiyor. Bu durumu da etkisi var tabi
Ben de azaltacağım. Bu topic faydalı olacak sanırım.
Açan iyi düşünmüş...

Bugün cuzdanimdan artan bozukluklari ve kagir paralari saydim tam 78 kiram olmuş 12 lira daha artirsam 1 gr altin parasi hazir aslında maasininbin lirasini birikime ayiracaktim ama bu ay kredi kartimi kapatayim diyorum rahatlayim önümüzdeki ay itibariyle büyük birikim yapmaya basliycam inşallah. Kredi kartinida az tutucamcoçok harcama yapmiycam

Burasida daha yoğun olsun motive edelim birbirimizi

Bugün kumbarama 6 lira koydum. Daha önce de azıcık birşey vardı. Çeyrek alıcam kumbarada biriken paralarla. O altınları da düğün bebek onlara götürürüm.

Şu an kumbarama hiçbir şey atamiyorum :KK12:
Çünkü eşim harçlık olarak zaten bozukluk veriyor.
Onu da pazara ve süte harcıyorum
Bana bir şey kalmıyor
Aylardır annemlerde yiyip içiyoruz zaten
Oğlan evde durmuyor, beni bunaltiyor
Ben de annemlere gidiyorum
Annemin de kolu rahatsız
Yemeği falan genelde ben yapıyorum
İşlere de yardım ediyorum tabi
Alışveriş yaparken oraya da bir şeyler alıyoruz tabi
Gıda, deterjan, pazar vs.yardimci olmaya çalışıyorum
Sonuçta babam da tek maaş
Ama sağolsun borcumuz var diye o daha çok yardımcı oluyor
Pazardan genelde meyve alıyorum artık
Bu hafta babamla gitmiştik
Meyveleri bile o ödedi
Fasulye almış kış için
Çok aldım, sen de götür buzluguna at dedi
Ek dersim olmazsa zorlanacak gibiyiz:KK51:

Merhaba kızlar:KK24:
bende buraya katılayım artık. borçlar bitti derken eşimin iş kurma durumu var gene 4-5 ay pek birşey yapamayacağım ama fuzuli alışveriş ve netten alışverişi yasakladım kendime.:confused: yoksa ucu bucağı kaçıyor.

Bekarlığımdan beri kumbarada birikim yapardım zaten. Ona devam ediyorum. orda birikenle kendime yarı prof. foto mak. almayı hedefledim.

Ayrıca karta talimat verdim her ay 1er gram kendimize, 1er gram da ileride çocuğumuz olursa rahatlık olur diye damlaya damlaya birikecek. Bu miktarı önümüzdeki zamanlarda gelir-gider oranımıza göre arttırabilirim de.

Bol kazançlı günler bizlerin olsun.:KK6::KK39:

Merhaba kızlar:KK24:
bende buraya katılayım artık. borçlar bitti derken eşimin iş kurma durumu var gene 4-5 ay pek birşey yapamayacağım ama fuzuli alışveriş ve netten alışverişi yasakladım kendime.:confused: yoksa ucu bucağı kaçıyor.

Bekarlığımdan beri kumbarada birikim yapardım zaten. Ona devam ediyorum. orda birikenle kendime yarı prof. foto mak. almayı hedefledim.

Ayrıca karta talimat verdim her ay 1er gram kendimize, 1er gram da ileride çocuğumuz olursa rahatlık olur diye damlaya damlaya birikecek. Bu miktarı önümüzdeki zamanlarda gelir-gider oranımıza göre arttırabilirim de.

Bol kazançlı günler bizlerin olsun.:KK6::KK39:
insan heleki internetten alışverişe dadandı mı çok zor oluyor para tutmak... burada irademizi ortaya koymayı bilerek işin içinden çıkabiliriz bence yoksa neredeyse mümkün değil insan neredeyse kazanmadığı parayı harcayarak borçlu duruma bile düşer Allah korusun ....

gelirimizi göz önüne alıp aylık haftalık harcama - biriktirme planları yapmalıyız 3 aşağı 5 yukarı en azından daha vahim tablolardan kendimizi korumuş oluruz diye düşünüyorum:KK66:

kızlar kk 'nın bu yeni sistemiyle kim topikte kim değil göremiyoruz sanırım öyle değil mi ??

insan heleki internetten alışverişe dadandı mı çok zor oluyor para tutmak... burada irademizi ortaya koymayı bilerek işin içinden çıkabiliriz bence yoksa neredeyse mümkün değil insan neredeyse kazanmadığı parayı harcayarak borçlu duruma bile düşer Allah korusun ....

gelirimizi göz önüne alıp aylık haftalık harcama - biriktirme planları yapmalıyız 3 aşağı 5 yukarı en azından daha vahim tablolardan kendimizi korumuş oluruz diye düşünüyorum:KK66:
kesinlikle öyle.. ay bunu alayım,şunu alayım nasılsa taksit yaptırıyorum diyorsun alırken ama ay sonu öyle olmuyor ..
frenledim artık.

kızlar kk 'nın bu yeni sistemiyle kim topikte kim değil göremiyoruz sanırım öyle değil mi ??

en altta yine görebiliyoruz. konuyu okuyan kullanıcılar diye.

X