BİRİKİMCİ HATUNLAR

birikim yapmak için mecburi ihtiyaçlardan sonra paran kalmış olması lazım paran artarsa herkes her türlü birikimi yapar zaten
dediğin de doğru lakin

kimi zaman insan mecburi ihtiyaçlarından sonra bile kalan para kişiyi harca diye dürtükler illaki harcayacak bir yer bulur kendince ve de onun bile adına ihtiyaç der vs der harcar

kimi zaman da insan mecburi ihtiyacı bile olsa kısıtlamayı bilir , ötelemeyi bilir nefsini terbiye eder hiç alıp satamayanı aklına getirir aklına geldiği gibi harcama yapmamayı öğretir kendine vs vs

mecburi ihtiyaçtır dersin ev alırsın araba alırsın sonuçta o da birikimdir :KK66:
kiminin evine ayda 6000-7000 tl para girer ama onun içinden bir 100 tl yi bile kenara koymaz koyamaz çeşitli nedenlerle

Merhaba bende katılmak istiyorum :)

bugün gidip bi tane kumbara alacağım hani su açmak için kırman gerekenlerden :p elime geçeni atacağım inşallah. Geçen ay harcadığım paraya bakıyorum, birde aldıklarıma bakıyorum ortada hiç birşey yok :)
Çocuklarıda ortak edicem onlarıda alıştırmak istiyorum :) Anneleri gibi olmasınlar :)

selam beybiler benide katıverin araya....

birikim yapmak için mecburi ihtiyaçlardan sonra paran kalmış olması lazım paran artarsa herkes her türlü birikimi yapar zaten

öyle ama 10 lirada olsa kenara atınca birikiyo be.... biz yolunda olalımda Allah yardım eder....

ben yıllardır bir tülü bitmeyen kk borcumu üç ayda kapayabildim çok şükür.... dönem borcu maaşımın iki katı olurdu.... her ay fuzuli 40 küsur lira faiz öderdiö..... harcamalarımı azaltarak krutuldum çok şükür.... şimdi kk dan uzak durma zamanı inşallah... ve birikim zamanı.... bu ay anca 20 tl ile başlıyorum.... malum kk yı kapatınca para kalmadı elimde :) olsun yaparız....

Merhaba bende katılmak istiyorum :)

bugün gidip bi tane kumbara alacağım hani su açmak için kırman gerekenlerden :p elime geçeni atacağım inşallah. Geçen ay harcadığım paraya bakıyorum, birde aldıklarıma bakıyorum ortada hiç birşey yok :)
Çocuklarıda ortak edicem onlarıda alıştırmak istiyorum :) Anneleri gibi olmasınlar :)

çocukların kumbaraları da ayrı olsun bence ve hedef koyun yılbaşı hediyenizi kendi paranızla alacaksınız gibi :) ne hoş olur...

Merhaba birikim adina bende bi karar aldim bugun .ben sigara icen biriyim ama esim icmez bugn forumda sigara bagimlilik forumnda okuyunca heveslendm bi karar aldik eylulde 15gun sonra yani 15gun daha icicem hazirlicm kendmi hep esimle anlastim hergun bana sigara parami vercek 6tl bnde sabir kumbarasi alirim dedim Ama onlarda pahali gelio bana normal cocuk kumbarisi vardirya onlardan alcam o parayi oraya aticam bu da buyuk adim bnm icin :)

kızlaaar bende varım :))
eski dostları burada görmek güzel :KK24:
darksea,sevimsiz nasılsınız kızlar görüşmeyeli.kuzucuklar ne yapıyor.

:emir_bebek:
Iyimin canım çok şükür. Oğluşum da gayet iyi maşallah..
Eşim yurt dışındaydı altı aylığına gitmişti 10 gün sonra dönüyor. Çok heyecanlı ve mutluyuz.
Ayrılıklar zor ama sonrasında dünyanın en güzel duygusunu yaşatıyor. Kavuşmak :))

Iyi akşamlar kızlar
Biz de tatilden dönüyoruz az önce hesapladık 1500 tl ye kapatmışsa tatil olayını.
Haftaya yine iş için şehir dışında olacağı. Bir haftalık.
Eylül birde kemerleri sıkmamız gerek. Şimdi ilk hedefim ayda 4000 tl yi geçen kk yı azaltmak. Kk azalınca zaten para artıyor otomatik olarak
Farmasi yine bildirim yapacak mıyız.
Aslında gün gün kumbaraya koyduğumuz parayı da yazsak mı

Merhaba kızlar
Dün tatilden döndük. Bavul boşalt makineye at as topla uğraşıyorum işte.
5 gece ege turu yaptık arabayla. 1500 tl ye mal oldu bize konaklama yeme içme mazot dahil. Çok da iyi oldu. Değişik yerler gördük.
Haftaya yokum yine bir yere gideceğim sonrasında tam gaz para tutma moduna gideceğiz ailecek

Frmasii slm cnm beni hatirlarsan Cigdem ben daha önce bayagi siklikta gidiyordum uzun bir ara oldu kk ya yorum yapmayali . topigini gördüm hem hayirli olsun deyim hem de artik birikime kaldigim yerden baslayim istedim. :*

Selam eski ve yeni dostlar
Konuyu görünce eskiye gittim :)
Birikim benim için çok önemli
Bazen sıkışıp kumbaradan yiyince,
Eşime diyorum ki ben bi daha birikim yapmiycam
Sonra kendimi tutamayip kenara 3-5 bişey atıyorum :KK14:

hoş geldin canım nasılsın ? oğlan nasıl ?

Merhaba birikim adina bende bi karar aldim bugun .ben sigara icen biriyim ama esim icmez bugn forumda sigara bagimlilik forumnda okuyunca heveslendm bi karar aldik eylulde 15gun sonra yani 15gun daha icicem hazirlicm kendmi hep esimle anlastim hergun bana sigara parami vercek 6tl bnde sabir kumbarasi alirim dedim Ama onlarda pahali gelio bana normal cocuk kumbarisi vardirya onlardan alcam o parayi oraya aticam bu da buyuk adim bnm icin :)
kolay gelsin gelsin canım inşallah sigarayı bırakırsın
Frmasii slm cnm beni hatirlarsan Cigdem ben daha önce bayagi siklikta gidiyordum uzun bir ara oldu kk ya yorum yapmayali . topigini gördüm hem hayirli olsun deyim hem de artik birikime kaldigim yerden baslayim istedim. :*

merhaba twentcim hiç unutmadım ki seni çokkkk uzun zamandır da ortalıkta yoksun
nerelerdesin neler yaptın bunca zamandır
çocukların nasıllar?

topik için temennine teşekkür ederim inşallah daha sık görmek dileğiyle seni canım çok öpüyorum

gerçekleştirilebilir hedefler koyarak kendi hayatımız ın gerçeklerine göre birikim yapmaya ne dersiniz az çok demeden yeterki birikim yapalım .......
birikim yaparken amaç birbirimizi cesaretlendirmek şu kesinlikle unutulmamalıdır burada paylaşılanlar kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez....
ben aslında çok para harcayan biri değilim,evlenmeden önce üstüme başıma o kadar alırdım ki adım süslüye çıkmıştı,şimdi eşim vicdan yapıyor bizzat mağazaya bırakıyor alış veriş yap diye ama benim müsriflik olmasın diye alasım gelmiyor,ama yinede olmuyor her ay başka hesap edilmeyen yeni masraflar çıkıyor borçsuz bir ayımız olmuyor :KK43:

Merhabalar:KK3:
Ben de katılmak isterim, para tutmayı pek beceremiyorum:KK22:
Peki yaptığımız bikimlerimizi paylaşacakmıyız, günlük, haftalık vs...

[QUOTE="farmasi, post: 36533825, member: 2249hoş geldin canım nasılsın ? oğlan nasıl ?

kolay gelsin gelsin canım inşallah sigarayı bırakırsın

merhaba twentcim hiç unutmadım ki seni çokkkk uzun zamandır da ortalıkta yoksun
nerelerdesin neler yaptın bunca zamandır
çocukların nasıllar?

topik için temennine teşekkür ederim inşallah daha sık görmek dileğiyle seni canım çok öpüyorum
[/QUOTE]
Bundan sonra topiginin daimi uyesiyim cnm :) cocuklar büyüdüler cnm şükür iyiyiz biz. Çok oluyorum seni

Market alisverisimi yaptim geldim. Listede hesapladigimdan az tuttu nedeni ise çoğu urunu indirimden aldim. 30 TL artirdim birde ice tea teneke aldim içtim kutusunu yikayip kurutup parayi bismillah cekip içine koydum.
Gecen hafta basi bankadaki paralarimla gr. Altin hesabi actirdim. Her ay maastan belli kismi üzerine ilave edicem hedefim esimdende destak alarak yil sonuna kadar o parayi 10 bine tamamlamak. Sizinde buradan desteğiniz ve motiveniz önemli tabi birbirimize bu konuda destek olalim gereksiz harcamalardan uzak duralim cunku bu birikim isi cok daha zevkli :KK66: :)

X