BİRİKİMCİ HATUNLAR

kızlar bende birikim yapmak için işyerime evden yemek getiriyorum.ayda 300 lira yemek parası vermek devri geride kaldı. hem daha lezeetli hemde temiz. günlük lokantaya vereceğim parayı kumbara yaptım ona atıyorum. 3 ayda 900 lira olacak. 4 AYDA BİR BİLEZİK PARASI OLUYOR. ALLAH BEREKET VERSİN....

günaydııın arkadaşlar :))
bu topiğin açılmasına ve aktif olmasına gerçekten çok sevindim.,
kızlar birikimleriniz hayırlı olsun şimdiden...
derfat maş. oğluşlara :)) ne güzel olmuş abi kardeş. benim kuzunun yanında kardeş lafı edilmiyor. çıldırıyor çocugum
sevimsizcim eviniz hayırlı olsun canım, allah ödeme kolaylığı versin.
Sağol canim benim ufaklik erkek değil canim caganda çok seviyor kardeşini kiz olmasini çok istiyordu

selam:) bende ara ara bakıyorum bırıkım yapan hatunlara..lakın yazamıyorum her daım..
kırılmaz bır kumbaram var 250-50-100 vs kuruşlar atıyorum ıcıne..ne zaman tamamlanır kımbılır:)
ara ara yarım bır gr altın yapıp bırıkım yapmaya calışıyorum..alacaklarım ve bırıkımım aşagı yukarı 2 bın ..
bakalım şu saatten sonra neler yapacagım..umarım ugramayı ıhmal etmem ..rabbım gonlumuze gore hayırlısıyla versın herşeyı...

Kızlar eve dair iyi dilekleriniz için teşekkürler
Ama evi henüz almadık
Çünkü kredi değil de gün usulü düşünün girdiğimiz sistemi
Bize seneye ağustosta sıra gelcek inşallah
Bu arada 450 de kira ödüyoruz
Yine de kumbaraya bağımlı biri olarak 3-5 atıyorum:KK53:
Hatta geçen gün oglanin bayram harcliklarinin falan üzerine biriktirmistim
Bi çeyrek parası birikmişti
Ama harçlığımiz kalmayınca harcadık:KK12:

günaydın hanımlar birikimleri ne zaman bildirelim ne yapalım fikirlerinizi bekliyorum

Günaydın kızlar
Daha önceki gibi her ayın sonu olabilir bence. Mesela ben ayın 15 inde maaş aldığım için o gün kıyıyorum kenara ama ayın birinde maaş alanlar da var.

kk ' nın değişen bu yeni sisteminde tablo yapmayı bilen var mı kızlar ?

İyi aksamlar kozlar,

Bence ay ortasi en uygun zaman yada ay basi ama bir liste şart farmasicim sen en güzel şekilde yaparsin bu isi

Birikimleri nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz kızlar. Döviz altın. Ben geçen yıl aldığım dövizden çok zarar ettim ve yaz aylarında boZdurmak zorunda kaldık.
Şu an 23 gram altından başka hiç bir şey yok bizde.
Bu altında oğluma her ay aldığım gram altın zaten.
Ileride lazım olduğu zaman kullanır.
Eğitiminde düğümünde Yada başka birşey de.
Ekim ayında başlayacağız inşallah birikime

Birikimleri nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz kızlar. Döviz altın. Ben geçen yıl aldığım dövizden çok zarar ettim ve yaz aylarında boZdurmak zorunda kaldık.
Şu an 23 gram altından başka hiç bir şey yok bizde.
Bu altında oğluma her ay aldığım gram altın zaten.
Ileride lazım olduğu zaman kullanır.
Eğitiminde düğümünde Yada başka birşey de.
Ekim ayında başlayacağız inşallah birikime
ben tl de kalacağım sanırım.
uzun vadede altın mantıklı ama kısa süre sonra kullanmayı planlıyorsak birikimi gerek yok.

ben tl de kalacağım sanırım.
uzun vadede altın mantıklı ama kısa süre sonra kullanmayı planlıyorsak birikimi gerek yok.

Günaydın tatlım
Ben de öyle yapayım en iyisi. Daha önce de yazmıştım bi Kıştan para biriktirip yazın yiyoruz. Yaz aylarında ders ücretimiz olmadığı için gelirimiz ciddi anlamda düşüyor. Ev ve araba bitince inşallah daha uzun vadeli birikimler yapabileceğiz. Gerçi yıllardır kredi borcu ödediğimiz için hiç bitmeyecek miş gibi geliyor

Günaydın tatlım
Ben de öyle yapayım en iyisi. Daha önce de yazmıştım bi Kıştan para biriktirip yazın yiyoruz. Yaz aylarında ders ücretimiz olmadığı için gelirimiz ciddi anlamda düşüyor. Ev ve araba bitince inşallah daha uzun vadeli birikimler yapabileceğiz. Gerçi yıllardır kredi borcu ödediğimiz için hiç bitmeyecek miş gibi geliyor
canım ev ve araba da birikim aslında.her borç biter ,allah ödeme kolaylığı versin.

Benim su anda demir paralardan biriktirdigim 10,35tl var kagit para olarak simdilik 25 ama artik sigara almicam ve hegun 5 tl atcm kenaara bankads hesap actik kuveytte hesap isletm ucreti almiyorlar hicbisekilde her maastab 5-10 bisi aticaz oryada birikim listesine benide alin hanimla ben tl birikimi yapcm sadece

canım ev ve araba da birikim aslında.her borç biter ,allah ödeme kolaylığı versin.
Sağol canım. Öyle aslında ama evi 6 yıldır arabayı da 3 yıldır ödüyoruz ve insan bi zaman sonra bu alıyor. Hani çok şükür yine başka ihtiyaçlarımızı da görüyoruz sıkıntı yapamıyorum ama gerçekten bunalıyor insan.
Ir yerden toplu param gelecek belki üzerine 3-5 de bi koyabilirsek arabayı kapatırız inşallah

Benim su anda demir paralardan biriktirdigim 10,35tl var kagit para olarak simdilik 25 ama artik sigara almicam ve hegun 5 tl atcm kenaara bankads hesap actik kuveytte hesap isletm ucreti almiyorlar hicbisekilde her maastab 5-10 bisi aticaz oryada birikim listesine benide alin hanimla ben tl birikimi yapcm sadece
Merhaba ben geçen yıllarda bir ara her akşam cğzdanımdaki bozuk paraları ve kağıt 5 lira varsa onu kumbaraya atıyordum ve onlarla çeyrek altınlar almıştım. Doğum düğün onlara götürmüştüm hep.
Şimdi dımdızlak vazşywtteyim ve insanın kenarda hep bir birikimi olmalı diyorum.
Eskiden deli gibi kıyafet alırdım elim şimdi hiç gitmiyor. Artık paramı daha özenli harcıyorum çünkü çok zor kazanıyorum hepimiz çok zor kazanıyoruz.
Ders ücretlerimiz başlayana kadar birikim yapamayız ama sonra başlarız inşallah

İnsan kenara attiklarini sayinca daha bi mutlu oluyor cogalsib istiyor :) bizim icin ii bi baslangic olcak insll. Sigara icmm bdha smdiden zorlanck gbiiym ama dayanicam

X