BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydınlar herkese.
ufaklık sabahın köründe uyandırdı beni,dinlenemedim bile.
sabah ezanından sonra uyuyamıyorum bir süredir.ilk defa bugün dalmışım azıcık onu da banu halletti.
bu ara bende alışveriş tam gaz maşallah.
daha küçüğün listesi bitmedi,pzt büyüğünkini de verirler.
allahtan çanta, giyecek,ayakkabı vs indirimdeyken almıştım.sezon açılınca hepsi iki katı olmuş yine.
okul taksidi,servis,alışveriş derken biz bile sıkışabiliyoruz.allah durumu olmayanların yardımcısı olsun.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar. dün bende para harcamadım. iş yerinde iştiğim çayları saymazsam onlarda markalardan gitti
günaydın hanımlar

benim kumbaram da bu

Eki Görüntüle 1238964

ben genelde bozuklukları harcayıp bütünleri saklıyorum....

dün ajandamın arasında 5 Euro buldum ne zaman koyduysam
bnm kumbaramda bu genelde kullanmıyorum

Bence bir hedefin olması ve o hedefe göre para biriktirmek çok daha hırs yapıyor insanda:) İnşallah ehliyet alırsın en kısa zamanda. Ben bu servis işlerine uzak olduğum için bayaa fazla geldi valla.

Yesa bu çok büyük gibi duruyo. Arada açıp saymazsam daral gelir bana

:) olabilir canım ya arada saymak gaza getirebilir. Benimde kumbaram var aslında ama arada paramı tümletmeye götürüyorum:)

Gunaydin hatunlar :) bende saymadan duramam ama bende defterrde yazicam
zaten her ay altin ve euro yada dolar alicam bilinir zaten benim icin yani :)
ayyy ekim gelse biran evvel :) Bozukluklarimda cogalir insl :)

bu ayki birikimin şu şekilde olacak diye planladım.
inşALLAH extre bişi çıkmaz. biraz sıkışıcam ama ay sonunu getiririm diye düşünüyorum
bana 310 TL kalıyor. geçinirmiyim bu ay bilmiyorum. ama 10 gün bayram tatili ailemin yanında olacam. 300 liradayıda yettirmeye çalışcam inşALLAH extre bişi çıkmaz. araba için biriktirmek istiyorum. 1 senedir çalışıyorum hep sağa sola gitti. şimdi 700 lira köşeye atmaya çalışıyorum. iki ay oldu yapalı

kira 300
birikim 700
aidat 15
fatura 100
çay 25
kredi 200
aöf 250
BES 100
1590

Ya kızlar o sabır kumbarası hiç bana göre değil.
3 lira atarım 3 gün sonra kırarım ben onu.
Darlık gelir bana.
Ben paramı ellemeliyim.
Kumbarayı incelerken bunaldım

bende kumbara kullanmıyorum. çünkü yol param yok işe giderken. hergün ekmek alıyorum. 5 lira bozup ekmeğe verip geri kalanı kumbaraya bozuk diye atarsam diğer gün yine para bozdurmak zorunda kalıyorum

Ev için girdiğimiz sistem gün usulü gibi
Bize seneye ağustosta sıra gelcek
O zaman kiradan kurtulcaz inşallah
O zamana kadar sanırım böyle sıkışık olcaz
Ben zaten para harcayamiyorum, param olmadığı için
Isterseniz bana katılın

Ya kızlar o sabır kumbarası hiç bana göre değil.
3 lira atarım 3 gün sonra kırarım ben onu.
Darlık gelir bana.
Ben paramı ellemeliyim.
Kumbarayı incelerken bunaldım
cnm banada ama ben ona bozuklullari atamam zatan bnde kirarim :)
İlerde bozdurmayalim die altin ve doviz koyicam altin ve doviz icin ideal bence

Bireysel emeklilik yapılabilir düşüncesindeyim.. 70 - 100 TL ayda köşeye atılır % 25 te devlet katkısı alınır. Bende baya iyi bir tutar birikti şu ana kadar..

beni de alır mısınız aranıza:)
ben de artık birikim yapacağım
maaşı aldım 5inde, ödemeleri düştük bugün 1 çeyrek alıcam e bı de kumbaraya atarsam bıseyler bu aylık yeter.
maaslarımız ıyı ama ıdare edemeyenlerdenim maalesef

günaydın arkadaşlar...
ya ben sevdim bu birikim tasarruf işini. dün haşladığım mısıeların birazını yiyememiştik bende onu ayıklayıp dondurucuya attım pizzalar için. hem doğal oldu hem de hazır :)
ya kızlar hala bizim gibi öğrenim kredisi ödeyen var mı. bu ay eşim ve benim toplam 1100 tl kredi ödememiz var. 2015 haziran da biticek. hayırlısıyla bitseydi bi...

gelir 6500
kira 7
canım ehliyette arabada şart. benim iki yıldır ehliyetim vardı ama bir türlü cesaret edipte kullanamıyordum. eşimin yurt dışı işi olunca ben bu işi yapıcam dedim ve aldım arabayı çıktım. 6-7 aydır kullanıyorum hatta eşimin araba sürüşünü beğenmiyorum :)
önceden oğlumun okuluna yakın olmak için evi bile taşıdık. servise vermek istemiyoduk çünkü. şimdiyse istediğimiz okula verdik uzak ama olsun. kendim alıp bırakıyorum. içim çok rahat :))

nekadar gibi bir sürede trafiğe tam çıktınız. bende ehliyet var ama pratiklik yok. otomatik vitesmi sizin

Benimde aylık giderim şöyle

Bes 200(artık kredi kartından otomatik ödenecek)
Sigara 225(180e düşecek,7.50 ilk alıyodum,6lıkta varmış,bugün ona başladım
Telefon 45
Kuaför 50-100 arası ama bu ay kendim boyamayı düşünüyorum. Kaş-bıyığa giderim oda 10-15 tutar

Kira yok..faturalar eşimden..büyük alışveriş(deterjan,yağ,şeker vb...meyve genelde..)eşimden..giyim alışverişi eşimden..pazar günü büyük küçük tüm alışveriş eşimden..
Kredi kartım var ama kullanmıyorum. Acil durumlar için çıkardık

Haftalık 200 lira alıyorum mutfak masrafı için.
200 liracıkta aylık gelirim var her ay bankaya yatıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…