BİRİKİMCİ HATUNLAR

[Tam da bu aralar üzerinde konuştuğumuz konuya değinmişsin
Hepinizin firkirini de merak ediyorum kızlar, yorum yapın lutfen
Biz Allah nasip ederse ev almak istiyoruz
Hazirana kadar bu evden çıkmak zorundayiz, kiraciyiz
Eşimle fikir ayriligimiz var
O, uygun bir yer alıp kafanızı sokalim borç bitince, onu satıp yeniden kredi cekip oturacagimiz evi alalım, bu arada da azar azar biriktirelim diyor. Düşük miktarda kredi ödersem biriktiririz diyor
Ben ise oturacağımiz evi şimdi almak düşüncesindeyim, bir tane evimiz olsa yeter çocuk düşünmüyoruz
Eşimin dediği gibi yaparsak coook uzun yıllar kredi borcundan kurtulamayiz diyorum.
Almak istediğimiz evin fiyatı da ilerleyen yillarda daha yükselir faizlerin ne olacağı belli olmaz. Borç öderken birikim nasıl olur hiç bilmiyorum. Biriken ile borcu erken kapatmak isteyebilir eşim. Bir de zaten evimiz var diye 3-5 yıl sonra daha iyi bir ev alma fikri eşime uzak gelebilir
Siz ne dusunuyorsunuz

Şu anki maddi durumda oturmak istediğimiz evi alinca kredi taksidini odeyecek maddi imkanımız da var,
Eşim ikimizde ozel sektör olduğu için bir anda yüksek miktar borcun altına girmek istemiyor
Canım porsuk'un dediği gibi alacağınız evlerin fiyat mukayesesi, elindeki ve çekeceğin meblağ artı verecekleri faiz vs vs vs detaylı bilgi lazım canım. Düşününce ikisi de mantıklı çünkü

[Tam da bu aralar üzerinde konuştuğumuz konuya değinmişsin
Hepinizin firkirini de merak ediyorum kızlar, yorum yapın lutfen
Biz Allah nasip ederse ev almak istiyoruz
Hazirana kadar bu evden çıkmak zorundayiz, kiraciyiz
Eşimle fikir ayriligimiz var
O, uygun bir yer alıp kafanızı sokalim borç bitince, onu satıp yeniden kredi cekip oturacagimiz evi alalım, bu arada da azar azar biriktirelim diyor. Düşük miktarda kredi ödersem biriktiririz diyor
Ben ise oturacağımiz evi şimdi almak düşüncesindeyim, bir tane evimiz olsa yeter çocuk düşünmüyoruz
Eşimin dediği gibi yaparsak coook uzun yıllar kredi borcundan kurtulamayiz diyorum.
Almak istediğimiz evin fiyatı da ilerleyen yillarda daha yükselir faizlerin ne olacağı belli olmaz. Borç öderken birikim nasıl olur hiç bilmiyorum. Biriken ile borcu erken kapatmak isteyebilir eşim. Bir de zaten evimiz var diye 3-5 yıl sonra daha iyi bir ev alma fikri eşime uzak gelebilir
Siz ne dusunuyorsunuz

Şu anki maddi durumda oturmak istediğimiz evi alinca kredi taksidini odeyecek maddi imkanımız da var,
Eşim ikimizde ozel sektör olduğu için bir anda yüksek miktar borcun altına girmek istemiyor
Elindeki peşinat uygun bi evle değerlendirilmemeli canım.istediğini al aynen. Peşinatın çok iyi çünkü. Söylemeyi unutmuşumda :))

canım, aile gibi oluyoruz burada yazıştıkça.. sıkıntılarını çok iyi anlıyor ve de seni hissedebiliyorum.sadece hepsinin geçici olduğunu bil.Rabbim sana güç,evladına sağlık sıhhat versin. bir zaman gelecek tüm bunlar acı ya da tatlı hatıra olarak kalacak.her şey değişecek, güzel günler gelecek. Tabi ki dualarım seninle,sen çok güçlü bir kadınsın,Rabbim mükafatını verecek elbet, gönlünü ferah tut.
çok çok sağolasın
Bacım. Beni onure ettti güzel ve naif cümlelerin.insallah cidden oyleyimdir
Ay kızlar ya uyansam ilk işim buraya bakmak oluyo. Ben sizleri özlüyorum bunu farkettim. Alıştım size.
samimisin seviliyorsun bacim

merhabalar
geçen yıl bu zamanlar da yazmıştım bu konuyla ilgili, bu yıl da hatırlatayım dedim.
ocak ayında mtv (motorlu taşıtlar vergisi)
emlak vergisi (iki taksitte ödeniyor)nin tamamını ödedim, böyle ocak ayında zam almamış gibi olacağız. neyse borç ödesin de kalan parayla da geçinmeye alıştık nasılsa
borç ödeme derken, bu yıl hamilelikte tutamadığım 30 gün ve emzirirken tutamadığım 30 gün, 2016 yılına ait 10 gün, 2017 yılına ait 7 gün (tam gün olarak bilmiyorum ama 7-10 gün olarak yuvarladım) oruçlarımı tutmaya başladım. Allah kabul ederse hamilelik dönemi bitti, emzirme döneminde olanlardan 26. günüm bu gün.

ben kendime maddi bir birikim hedefi koymadım aylık ve yıllık olarak, maaşımdan elime bazen 200 kalıyor, bazen hiç kalmıyor, kalanı biriktirmeye çalışıyorum. kendime hedef koymayalı yıllar oldu, çünkü ben o hedefleri gerçekleştiremiyorum, salıyorum kendimi, sonra da pişmanlık ve yetersizlik duyguları oluyor.
ama ekonomik anlamda ve çevreye sorumluluk anlamında az tüketmeye çalışıyorum
oruçta aynen devam benimde durumum aynı sizinle. Ayrıca birikim de yeme içme gibi zorunlu koymalısınız 100 TL yap ama yap bacım...

Bu güzel birikim hedefleri için çok çok teşekkürler sinirliportakal sinirliportakal gerçekten ufuk açıcı hedeflerin bacım.en çok çocuğa sinir koymayı beğendim.benimde hedeflerinin arasinda bakalım insalllah
Uygulamalarınız gayet güzel ama birikimi 100 tl de olsa geliriniz geldiği gibi ayırmalısınız. Kalan parayla yaşamaya alışacaksınız bir zaman sonra. Bizim yanlış yaptığımız şey kalanı biriktirmeye çalışmak. Halbuki en başta ayrılmalı. Maşallah ne güzel oruçlarıda tutuyorsunuz. Kısa günleri değerlendirmek lazım :)
vallla süper bacım bende bugün tutmadım orucu hem çok yoğunum hemde inanılmaz üşüyorum haftaya yine devam insalllah

o zaman gelsin benden de yeni yıl hedefleri :))

İş için:
-Sabahları kızımı en geç 07.30 da uyandıracağım ki öğlen eve gidince erken uyutabileyim işe de geç kalmayayım.
-Sınavım var ona çalışacağım gerek işte, gerek otobüste, gerek akşamları kızım uyuyunca.
-Dosyaları yazabildiğim kadar yazacağım çok iş yapana yükleniyor sistem çalışanı çalıştırıyor bıktım bu durumdan.
-İş kıyafetlerini kombin yapıp ne giyeceğim düşüncelerinden kurtulmak istiyorum.

Birikim için:
-Aylık 1200 tl kadar nakit 300 tl kadar gram altın olarak hesapta birikime devam edeceğim kızımın kreş durumu netleşinceye kadar.
-Borçlarımı ödemeye devam edeceğim.(Ev kredisi-İhtiyaç kredisi-Öğrenim kredisi düzenli ödemelerim olur ve 2018 de bitmiyor hiç biri)
-Pazar ve market alışverişlerini dikkatli yapmaya devam edeceğim.
-Aylık 150-300 tl arası ihtiyaç dahilinde kıyafet vs harcaması için ayıracağım.(kızım-eşim-kendim için)

Ailem için:
-Kardeşim ve yeğenime hediye harçlık göndermeyi sıklaştıracağım çocuklar sevinsin.
-Büyüklerime saygısızlık etmeyeceğim ne düşünürsem düşüneyim iyice ölçüp tartmadan laf etmeyeceğim.
-Eşim benim dünyam onun kıymetini bileceğim üzmemeye yersiz trip atmamaya çalışacağım.
-Kızıma sınırsız davranmamaya çalışacağım kıyamıyorum diye sınırsız bir birey olmasını istemem.

Başkaları için: (İş yerimde ve sokaktaki insanlar)
-Kimseye güvenip sırrımı vs paylaşmayacağım.
-Paramın miktarını kimseye söylemeyeceğim.
-Herkesin hakkına dikkat edeceğim.
-Çok muhabbet etmeyeceğim ki sınırlarını çok çabuk aşmasınlar.
-(Böyle olmak zorunda kalmak beni üzse de bu halimle iş yerindekiler özellikle canımı sıkıyorlar)

Hedefler şimdilik böyle inşallah gerçekleştirebilmek ümidiyle.
Bu arada ben diyorum böyle oluyormuş kk da kızlar dedi diye bana eşim ve annem kk müdürü oldu bu da diyorlar :KK70:
benimki diyordu 2012 2014 arası genellikle buralara takilirdimm telefonla arayanlara bizimki kulüpte derdi.telefonda ki ne kulübü ne işi var gece gece gokcenin kulüpte derlerdi.kadinlar kulübü diye yanitlardi gayet sakasiz hattta bu yüzden ailemin arayıp gece 9 da on da ne işin var kulüpte evinde otur dediklerini bilirim.yani kk müdürü çok güzel bile derken:KK66:

Dün erkenden çocukla uyumuşum oruç oluncak ve bugün cinngibiyim oğlan uyusam laptop başına gececem işlerim var. Vallla bu arada kafam gidik etheryum dan 3450 ye aldığım 1 etheryum oldu 3855 yarısını satttirmak yani 170 civarı kar başka birde 700 TL lik aldığım 0.2 lik etheryum da 3.555 den satttirmak yani 120 kar civarı o yüzden moralimde iyi yarın biance de varlığını gosterecem. Kafa ve göz lazım bakalım. Eğer mevcut paramı tamamen riske atıp 1990dayken tamamına etheryum alaydım bugün 30 binin olmuştu 60 bin o yüzden kendime kontrollü olmama kızgınım.
kgokce kgokce nerdesin bakimmm sennn

Dün erkenden çocukla uyumuşum oruç oluncak ve bugün cinngibiyim oğlan uyusam laptop başına gececem işlerim var. Vallla bu arada kafam gidik etheryum dan 3450 ye aldığım 1 etheryum oldu 3855 yarısını satttirmak yani 170 civarı kar başka birde 700 TL lik aldığım 0.2 lik etheryum da 3.555 den satttirmak yani 120 kar civarı o yüzden moralimde iyi yarın biance de varlığını gosterecem. Kafa ve göz lazım bakalım. Eğer mevcut paramı tamamen riske atıp 1990dayken tamamına etheryum alaydım bugün 30 binin olmuştu 60 bin o yüzden kendime kontrollü olmama kızgınım.
Bende bugün hesap oluşturdum
Onay bekliyorum
Sana diğer konudan sordum
Hesap onaylansin çok basının etini yiycem, beni bu yola sen ittin :)

@sinirli_porsuk bacım aç kalma sitene hayranım. Ya böyle birşey okumuştum yabancı kaynaktan yani insan midesini ciddi süreler aç bırakarak ancak kucultebilir. Kizkardesimede bir diyet uyguladı dediğin gibi açlık süresi uzun ve üretken az az ve aralarda dilediğin kadar su meyve suyu vs serbestti iştahı açıkken kapanıyordu güya ( bende işlemez 3 kiloyu veremedim gittti )
ya bende doğumdan sonra yüzümün büyüdüğünü hissediyorum.bana öyle geliyormuş kaç kişiye sordum hayır yok öyle bir şey sadece gözlerin cansız bakıyor yorgun duruyorsun dediler.yuzumu bunu nasıl kucultucem. Kuzen var plastik cerrah estetisyen iyidir iyi iş çıkarır burun ameliyatı botoks falan ona Goji kremi soracam dr.oz anlatmış nettte karşıma çıkıyor ama önce size sorayım sonra dalga geçmesin benle bileniniz kulllanmis varmı hem alırsam annenemin çizgilerinde test edecek:KK66: aman annnem duymasın sonra kendime gecerim

Bende 3 gün tuttum normalde devam edecektim ama benim adam yarın evdeymiş ara vericem sanırım 2 3 gün. Dediğin gibi haftaya devam artık. Yav iyi anlıyosun bunlardan. Ben hiç bakmadım cesaret etmedim. Hayırlı olsun senin adına sevindim canım

Bende 3 gün tuttum normalde devam edecektim ama benim adam yarın evdeymiş ara vericem sanırım 2 3 gün. Dediğin gibi haftaya devam artık. Yav iyi anlıyosun bunlardan. Ben hiç bakmadım cesaret etmedim. Hayırlı olsun senin adına sevindim canım
İyi evde eş olunca kahvaltı yemek vs olmuyor oruç .neyse haftaya devam.kar yagaydida gitmeyeceğim ise diyom bende... Zeynep bacım benimki cidden boşluktan arayış diyelim. Ankara'dan evi barkı terk Edip şaka gelebilir size ama inanılmaz bir yere tayin istedim. Ha pişman mıyım asla ama şunu diyim ki anlatamam bir AVM bileyok burda yani bu yüzden ya internet alışverişi yada bu işler bende sizler birikim deyince bu şekilde zaten yatkindim kafam alır az çok bunu tercih etttim. Bakalım nasip 9100 TL koydum iyice cozersem işi Ocak sonunda 20bin daha ekleyecegim.

Zeynep artık sulaleden kardeşlerden para ister parayı ekler işletir karı alıp ana paralarını verirmisim. :KK66: Şaban'ın kapıcılar kralindaki Üzeyir beygibi puhahahaha

Ama bu erkekler kendini bir p... Sanıyorlar yani değme erkeği cebimden çıkarırım yok şu yok anlamazsın aman boşver diye diye yapmadığım şey kalmadı .ha yıpratıcı senmyaptikca eş üstüne yük yükler oldu desteği iyice çeker oldu o yurtdışına gider ben evde çocuk market iş alışveriş birde çalışan idare et bakıcı vs derken aman zordu zor yani bakmayın bana bilin herşeyi ama yapmayın :KK66:

Daha geçmişiyle 7 sayfa okumadım kızlar bir sürü isim var yarın ile gitme durumum var .bir görseniz Recep İvedik gibi Kaş bıyık oldu Allah'tan lazer yaptirmism öte taraflarını:KK66: çok işlerim var ve belki 1 aya hayatım başka yola girmiş olucak

Daha geçmişiyle 7 sayfa okumadım kızlar bir sürü isim var yarın ile gitme durumum var .bir görseniz Recep İvedik gibi Kaş bıyık oldu Allah'tan lazer yaptirmism öte taraflarını:KK66: çok işlerim var ve belki 1 aya hayatım başka yola girmiş olucak
Hahahah harikasın canım ya. Aman bende öyleyim kaşı ayda bir alıom. Bıyık hiç aldırmadkm

X