BİRİKİMCİ HATUNLAR

damla cikolata teşekkür ederim canım iyi dileklerin için
kızlar yarın da benim doğum günüm :)
ya ben biraz ince olayım istiyorum sadece bu kiloda da spor yapmayınca o pek olmuyor ama azimliyim tekrar yapabilirim
kız Z zeyneprer sana üşengeçlik yasak, kalem kağıt alıp yaz demedim mi ben sana
en azından elinin altında olsun düşündükçe ekle birşeyler, biz sana destek oluruz

aaa ne güzel,şimdiden kutlu olsun canım yeni yaşın...tüm dileklerin gerçek olsun yeni yaşında inşallah..
ben şu an tam anlamıyla intermittent fasting uyguluyorum aslında..aralıklı oruç yani ve inanılmaz iyi hissettiriyor.bugün 12 de yedim belki 17 de yemem bile, yarın 12 ye kadar bol sıvı ile devam edebilirim...faydası da çok olan bir yöntem.gerçi sende insülin direnci var galiba yemeden duramıyorsun sanırım di mi canım? az az sık sık beslenmek sana uygun olan...

Nice senelere tatlım eşinle, ailenle, bizimle :) güzel, mutlu, sağlıklı günlerin olsun. Erkeğe de hediye almak çok zor zaten. ben geçiştiriyorum çoğu zaman :))

Ne kadar devam edeceksin peki? Hedefe ulaşana kadar mı? Yoksa böyle devam mı

sağol tatlım
evet benim sık sık beslenmem lazım.
iki saatte bir, iki lokma birşey ağzıma atmam lazım, bazen gece bile uyanıp yediğim oluyor o kadar fenayım.
ara öğün şart yani bana
iki gündür dikkat etmeye başladım ben de mayısa kadar inşallah ideal kiloma döneceğim
evdeki yemekler ve şu doğum günlerimiz geçsin daha planlı ve sağlıklı beslenebileceğim

Nice senelere tatlım eşinle, ailenle, bizimle :) güzel, mutlu, sağlıklı günlerin olsun. Erkeğe de hediye almak çok zor zaten. ben geçiştiriyorum çoğu zaman :))
sağol kuzum
ben genelde ihtiyacı olan şeyleri alıp hediye niyetine veriyorum ama bu sene masraf yapmayalım sen bana altın al, senin birşeye ihtiyacın yok ben de ihtiyaç olursa onu alırım diye konuştuk
ama bu da pek içime sinmedi açıkçası yine küçük birşey bile olsa almak istiyorum.
parfüm/deodorant seti beğenmişti onu alacağım sanırım, öğlen de baktım ama birşey bulamadım.

Ne kadar devam edeceksin peki? Hedefe ulaşana kadar mı? Yoksa böyle devam mı
canım zaten alışması zaman alan bir sistem, önceleri oldukça açlık hissediliyor, ama 1 hafta geçtikten sonra inanılmaz huzur vermeye başlıyor..ben devam etmek istiyorum aslında, ama sosyal yaşam varsa zorlayıcı olabiliyor..yaza kadar bu sistemde devam etmeye çalışacağım inşşallah...

evet canım ya evde yemek varken sıkıntı oluyor diyet yapmak...
mayısa kadar çook rahat gider fazlalıklar...

Evet canım çok iyi düşünmüşsünüz. Beğenmişse hiç daha fazla arama. Bulmak zor çünkü

merhabalar
geçen yıl bu zamanlar da yazmıştım bu konuyla ilgili, bu yıl da hatırlatayım dedim.
ocak ayında mtv (motorlu taşıtlar vergisi)
emlak vergisi (iki taksitte ödeniyor)nin tamamını ödedim, böyle ocak ayında zam almamış gibi olacağız. neyse borç ödesin de kalan parayla da geçinmeye alıştık nasılsa
borç ödeme derken, bu yıl hamilelikte tutamadığım 30 gün ve emzirirken tutamadığım 30 gün, 2016 yılına ait 10 gün, 2017 yılına ait 7 gün (tam gün olarak bilmiyorum ama 7-10 gün olarak yuvarladım) oruçlarımı tutmaya başladım. Allah kabul ederse hamilelik dönemi bitti, emzirme döneminde olanlardan 26. günüm bu gün.

ben kendime maddi bir birikim hedefi koymadım aylık ve yıllık olarak, maaşımdan elime bazen 200 kalıyor, bazen hiç kalmıyor, kalanı biriktirmeye çalışıyorum. kendime hedef koymayalı yıllar oldu, çünkü ben o hedefleri gerçekleştiremiyorum, salıyorum kendimi, sonra da pişmanlık ve yetersizlik duyguları oluyor.
ama ekonomik anlamda ve çevreye sorumluluk anlamında az tüketmeye çalışıyorum

Uygulamalarınız gayet güzel ama birikimi 100 tl de olsa geliriniz geldiği gibi ayırmalısınız. Kalan parayla yaşamaya alışacaksınız bir zaman sonra. Bizim yanlış yaptığımız şey kalanı biriktirmeye çalışmak. Halbuki en başta ayrılmalı. Maşallah ne güzel oruçlarıda tutuyorsunuz. Kısa günleri değerlendirmek lazım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…