BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydın birikimci hatunlar,
nasılsınız bakiim...

sabah kalktım çamaşır, ütü, bulaşık..anca toparladım evi..sildim süpürdüm, yeni oturdum...

bu ay çok zor geçecek benim için.çünkü hem aralıkta çok açıldım hem de kredi ödemesi bu ay ama zamlı maaş şubatta alınacak,onu atladım sanırım ben..fazladan 700 civarı kredi ve aralıkta hesapsız yapılan harcamaların ödemeleri bu ay canıma okuyacak gibi...şuan 20 tl nakit param var :KK43: maaş ayın 10 unda ama bu cuma 300 tl gelecek param var neyse ki...200 civarı aidata gidecek kalan 100 tl ile ayın 10 una kadar idare etmeye çalışacağım artık....

dün teyzem evde kalan tüm yemekleri kuzenimle bana paylaştırmış, zorla tutuşturdu elime,tek başıma ben yiyemem dedi, sağolsun...eve gelince et sote,kadınbudu köfte, sosyete mantılarını buzluğa kaldırdım..mücver,karışık kızartma, karnabahar kızartma,hindili pilav ,arnavut ciğeri ve bir kaç meze daha dolaba girdi, cumaya kadar yemek sıkıntımız olmaz çok şükür...cumadan sonra da buzluktakileri tüketiriz...ayın 10 una kadar kk ya da nakit harcama yapmayı istemiyorum, tek masrafım sigara ve su gibi gözüküyor şimdilik...

gerçekçi olmak gerekirse ayın 10 una kadar 100 lirayla idare etmek zor. sigara paketinin 11 lira olduğunu varsaysak, yedekte sigaran olmadığını ve günde bir paket içtiğini düşünürsek en az 88 lira sigaraya vermen gerekir, ayın 10u dahil değil. geri kalan 12 lira için ekstra harcamalar (ekmek vs) çıkmazsa sadece suya para vererek ucu ucuna yetirebilirsin. :KK43:

gerçekçi olmak gerekirse ayın 10 una kadar 100 lirayla idare etmek zor. sigara paketinin 11 lira olduğunu varsaysak, yedekte sigaran olmadığını ve günde bir paket içtiğini düşünürsek en az 88 lira sigaraya vermen gerekir, ayın 10u dahil değil. geri kalan 12 lira için ekstra harcamalar (ekmek vs) çıkmazsa sadece suya para vererek ucu ucuna yetirebilirsin. :KK43:
sigaram 10 tl..bugün paketim var henüz açılmamış..ayın 9 u dahil 7 paket sigara almam gerekiyor..20 tl şuan param var ve cumadan 100 tl kalacak..yani 120 tl nin 70 i sigaraya gidecek geri kalan da su için yeter, ekmek hiç almıyoruz :KK66:

bu arada benim sigarasız 2. günüm. dün spor yapmaya da başladık. eşimle aynı anda bıraktık.
ocak ve şubat ayı için birikim planım yok marttan itibaren bir aksilik çıkmazsa....

bu arada hatuncanlar, elimde nakit olmadığından ve olanı da sömestr tatilinde oğlumun sağlık giderlerine harcamam gerektiğinden altın dolar işine girmedim.

fakat dolar son ayların dibinde... daha ne kadar düşer bilemiyorum ama naktim olsaydı kesinlikle alırdım. incelemenizi öneririm.

aynen canım, her zaman... o halde bundan sonra amaan boşver ütüyü demek yok, kalk kız ütünü bitir diyecez birbirimize :))))

ben de yapayım bi ara hedefler listesi
ewet ya ütü, en çok destek burada lazım
ben hala ütü yapmadım
ama eşimin hala 2 tane ütülü gömleği var, bu hafta hiç toplantı da yok, şanslıyım yine :)):)
ama evle ilgili yapılacak ilk şey ütü :)
hadi yap listeni birbirimize hem destek olalım, hem feyz alalım

ewet ya ütü, en çok destek burada lazım
ben hala ütü yapmadım
ama eşimin hala 2 tane ütülü gömleği var, bu hafta hiç toplantı da yok, şanslıyım yine :)):)
ama evle ilgili yapılacak ilk şey ütü :)
hadi yap listeni birbirimize hem destek olalım, hem feyz alalım
tamam canım ütü için gazlayalım birbirimizi..ben sabah yaptım bir kaç parça :KK66:
listeyi iyice düşünerek yazayım...bir kaç güne gelir liste :)

o zaman gelsin benim 2018 plan/hedeflerim :)
hadi inşallah diyerek yazmaya başlıyorum :):)

1- sağlıkla, huzurla oturacağımız bir ev almak ( inşallah nasip olur)
2- daha sağlıklı bir hayat sürmek
-sigarayi tamamen hayatimdan çıkarmak
-ideal kiloma gelip, bunu sabitlemek
-sabah erken uyanıp düzenli beslenmek
-paketli ve işlenmiş gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak
-daha aktif spor yapmak
-saglik kontrollerine daha çok önem vermek
- hergun aynı saatte uyuma alışkanlığı kazanmak
-mutfak alışverişinde daha bilinçli olmak
-kişisel gelişim adına birşeyler yapmak
-yeni bir hobi edinmek/dil öğrenmek
3- ailem ve eşimle daha kaliteli vakit geçirip, ev yaşantısında daha düzenli olmak
- evde TV izleme sürelerini kısmak, alternatif programlar yapmak
- ailem ile daha sık görüşmek ve konuşmak
- daha çok kitap okumak
- temizlik ve düzen konusunda daha pratik ve rutin alternatifler bulmak
- evde yemek düzenini oturtmak
- utuleri biriktirmemek :))
4- daha iyi bir kariyer için farklı/ek iş fırsatlarını değerlendirmek
5- yarını unutmadan bugünün keyfini çıkarmak
- birikimin önemini eşimin iyice anlamasını sağlamak, bütçe alışkanlığımı onunla devam ettirmek
- harcama kalemlerinde daha dikkatli ve tasarruflu olmak (detaylı planlama yapmak)
- daha verimli tasarruflar yapmak (birikimi sepet şeklinde değerlendirmek)
- en fazla 3 ayda bir yeni bir yer/mekan görmek, kısa kaçamaklar yapmak
- tatil için ucuz ama kaliteli alternatifler aramak
- pasaport çıkartmak
6- ayıklama yapmak
- gerekli gereksiz düzenlemesi yaparak daha sade ve kaliteli yaşamak
* evde
* işte
*hayatımda
bana yenilik katmayan, ufkumu açıp beni geliştirmeyen kişi/eşya/olayları hayatımdan uzaklaştırmak

elime aldım kağıt kalem, o kadar çok şey vardı ki aklımda,hepsi uçtu gittii...ben de çok detaya girmeden kabataslak yazmaya karar verdim...

1.kontrollü beslenip hedeflediğim kiloma ulaşacağım (yaklaşık 15 gündür devam ediyor zaten çabalarım)
2.havalar ısınınca açık havada spora başlayacağım...spor yapamazsam da daha hareketli bir hayat süreceğim.
3.sağlık kontrollerimi sık sık yaptırıyorum, devam edeceğim. vitamin kullanacağım her zaman yaptığım gibi ve sağlığıma dikkat edeceğim.
4.sosyal medyada daha az vakit geçireceğim..bir kısım sosyal medya hesabımı kapatacağım,zaten dün birini iptal ettim bile..daha fazla film izleyeceğim....
5.haziran ayına kadar eşimin ve benim pasaportlarımız çıkarılmış olacak. yazın günü birlik bile olsa yunanistanda bir adaya gelip gideceğim,yılbaşında avrupada bir şehirde olacağım ( bunu uzun zamandır istememe rağmen bu sene pintilik yaparak parama kıyamadım, Allah ömür verirse 2018 de istiyorum gerçekleştirmeyi)
6.daha fazla yardım yaparak rızkımı paylaşacağım.barınaklara yardım yapacağım, muhtarlık kanalıyla zor durumda olan ailelere yardım yapacağım.
7.yeni bir meslek edineceğim (bunu planladım ve şubat ayı gibi açılacak kursa kaydımı yaptırdım, zamanını bekliyorum)
8.daha sıkı bütçe hesabı ve tasarruf yapacağım.gereksiz ve abartı olan mutfak masrafımı düşüreceğim,daha az alkol tüketeceğim...
9.gezmemden kısmayacağım...her haftasonu yakın ya da uzak çevremi keşfe devam edeceğim (bunu yıllardır yapıyoruz zaten, devam edeceğim)
10. anneme güzel bir hediye alacağım (henüz karar vermedim)

şimdilik bu kadar...inşallah hedeflerimize,hayallerimize ulaşırız...

damla cikolata damla cikolata senin hedeflerinde çok iyi
yardım konusunda ben de daha fazla birşey yapabilir miyim bir düşüneceğim
şu an bir öğrenciye aylık yardım ediyorum,
gelecek maaş zammıma göre detaylı bir bütçe yapıp bunu tekrar kontrol edeceğim
sosyal medya konusunda da evet haklısın, bunu benim de yapmam lazım.
pasaport için henüz tarih belirlemedim, sen hazirandan önce çıkartmalısın planlarına göre,
ben sanırım sonbahar hatta belki kışa doğru çıkarmış olurum.
ev aldıktan sonra çıkartacağım pasaportu.
yurtdışı gezisi için yaza kadar ekstra bütçe ayıramam, onun içinde ufak ufak usd birikim yapmaya başladım, umarım devamı gelir

damla cikolata damla cikolata senin hedeflerinde çok iyi
yardım konusunda ben de daha fazla birşey yapabilir miyim bir düşüneceğim
şu an bir öğrenciye aylık yardım ediyorum,
gelecek maaş zammıma göre detaylı bir bütçe yapıp bunu tekrar kontrol edeceğim
sosyal medya konusunda da evet haklısın, bunu benim de yapmam lazım.
pasaport için henüz tarih belirlemedim, sen hazirandan önce çıkartmalısın planlarına göre,
ben sanırım sonbahar hatta belki kışa doğru çıkarmış olurum.
ev aldıktan sonra çıkartacağım pasaportu.
yurtdışı gezisi için yaza kadar ekstra bütçe ayıramam, onun içinde ufak ufak usd birikim yapmaya başladım, umarım devamı gelir
Süper, o halde birbirimizi yoklayalım sürekli hedeflerle ilgili. Hazirana kadar bi gayret çıkarayım artık istiyorum.arkadasimin annesi pasaport şubede,2 sefer randevu iptal ettim, ayıp oldu kadına. Yazın günübirlik geziler oluyor Yunan adalarına, o gezilerle başlarız diyorum...ben de Şubat'tan itibaren ayda 50 Euro atayım kenara.ufak ufak biriksin.

elime aldım kağıt kalem, o kadar çok şey vardı ki aklımda,hepsi uçtu gittii...ben de çok detaya girmeden kabataslak yazmaya karar verdim...

1.kontrollü beslenip hedeflediğim kiloma ulaşacağım (yaklaşık 15 gündür devam ediyor zaten çabalarım)
2.havalar ısınınca açık havada spora başlayacağım...spor yapamazsam da daha hareketli bir hayat süreceğim.
3.sağlık kontrollerimi sık sık yaptırıyorum, devam edeceğim. vitamin kullanacağım her zaman yaptığım gibi ve sağlığıma dikkat edeceğim.
4.sosyal medyada daha az vakit geçireceğim..bir kısım sosyal medya hesabımı kapatacağım,zaten dün birini iptal ettim bile..daha fazla film izleyeceğim....
5.haziran ayına kadar eşimin ve benim pasaportlarımız çıkarılmış olacak. yazın günü birlik bile olsa yunanistanda bir adaya gelip gideceğim,yılbaşında avrupada bir şehirde olacağım ( bunu uzun zamandır istememe rağmen bu sene pintilik yaparak parama kıyamadım, Allah ömür verirse 2018 de istiyorum gerçekleştirmeyi)
6.daha fazla yardım yaparak rızkımı paylaşacağım.barınaklara yardım yapacağım, muhtarlık kanalıyla zor durumda olan ailelere yardım yapacağım.
7.yeni bir meslek edineceğim (bunu planladım ve şubat ayı gibi açılacak kursa kaydımı yaptırdım, zamanını bekliyorum)
8.daha sıkı bütçe hesabı ve tasarruf yapacağım.gereksiz ve abartı olan mutfak masrafımı düşüreceğim,daha az alkol tüketeceğim...
9.gezmemden kısmayacağım...her haftasonu yakın ya da uzak çevremi keşfe devam edeceğim (bunu yıllardır yapıyoruz zaten, devam edeceğim)
10. anneme güzel bir hediye alacağım (henüz karar vermedim)

şimdilik bu kadar...inşallah hedeflerimize,hayallerimize ulaşırız...
Aslinda süper bu sekilde bende yazayim

Vay canlar hedefler belirlenmiş neler neler olmuş ben yokken. Mis gibi bi uyku çektim. Oruçluyum bu gün ve bu haftayı öyle geçirmek istiyorum nasip olursa. Hedefleriniz gerçekten güzel. Sigara konusunda tekrar birşey yapmaya değer diye düşünüyorum. Bendr spor yapmak istiyorum kızlar göğsüm çok daralıyor 10 seneyi geçkin sigaradan olsa gerek. Genel olarak fikirlerinize bayıldım. Avrupadan evvel balkan turu istiyorum ama henüz bir adım attığım yok :) ben çok üşengeç bi insanım ya :)))

2018 hedeflerinize bayıldım...
Benim de yapmak istediğim planladığım şeyler var :KK66:
Daha çok yürüyüş yapacağım. Nerde hareket orada bereket :KK66:
İnsanlara maddi manevi daha çok yardım edeceğim.
Daha relax olmaya çalışacağım.
Aylık birikimlerimi sürekli ve düzenli olmasını istiyorum.
İnsanları, özellikle yakınlarımı daha çok mutlu edeceğim :)
Olumsuz duygulardan uzak duracağım.

Vay canlar hedefler belirlenmiş neler neler olmuş ben yokken. Mis gibi bi uyku çektim. Oruçluyum bu gün ve bu haftayı öyle geçirmek istiyorum nasip olursa. Hedefleriniz gerçekten güzel. Sigara konusunda tekrar birşey yapmaya değer diye düşünüyorum. Bendr spor yapmak istiyorum kızlar göğsüm çok daralıyor 10 seneyi geçkin sigaradan olsa gerek. Genel olarak fikirlerinize bayıldım. Avrupadan evvel balkan turu istiyorum ama henüz bir adım attığım yok :) ben çok üşengeç bi insanım ya :)))
Allah kabul etsin canım.
Uykunu da almışsın, ohh...bugün var mı nöbet?

Sigarayı hiç yazmadım hedeflere, basaramiyorum diye :KK43:
E o halde senin de bi yurt dışı hayalin var?
Pasaport var mı? Yoksa bu sene birbirimizi dürtüp alalım..

Hadi sen de yaz hedefleri.

X