günaydın birikimci hatunlar,
nasılsınız bakiim...
sabah kalktım çamaşır, ütü, bulaşık..anca toparladım evi..sildim süpürdüm, yeni oturdum...
bu ay çok zor geçecek benim için.çünkü hem aralıkta çok açıldım hem de kredi ödemesi bu ay ama zamlı maaş şubatta alınacak,onu atladım sanırım ben..fazladan 700 civarı kredi ve aralıkta hesapsız yapılan harcamaların ödemeleri bu ay canıma okuyacak gibi...şuan 20 tl nakit param var maaş ayın 10 unda ama bu cuma 300 tl gelecek param var neyse ki...200 civarı aidata gidecek kalan 100 tl ile ayın 10 una kadar idare etmeye çalışacağım artık....
dün teyzem evde kalan tüm yemekleri kuzenimle bana paylaştırmış, zorla tutuşturdu elime,tek başıma ben yiyemem dedi, sağolsun...eve gelince et sote,kadınbudu köfte, sosyete mantılarını buzluğa kaldırdım..mücver,karışık kızartma, karnabahar kızartma,hindili pilav ,arnavut ciğeri ve bir kaç meze daha dolaba girdi, cumaya kadar yemek sıkıntımız olmaz çok şükür...cumadan sonra da buzluktakileri tüketiriz...ayın 10 una kadar kk ya da nakit harcama yapmayı istemiyorum, tek masrafım sigara ve su gibi gözüküyor şimdilik...
gerçekçi olmak gerekirse ayın 10 una kadar 100 lirayla idare etmek zor. sigara paketinin 11 lira olduğunu varsaysak, yedekte sigaran olmadığını ve günde bir paket içtiğini düşünürsek en az 88 lira sigaraya vermen gerekir, ayın 10u dahil değil. geri kalan 12 lira için ekstra harcamalar (ekmek vs) çıkmazsa sadece suya para vererek ucu ucuna yetirebilirsin.