BİRİKİMCİ HATUNLAR

Bitki çayı koydum içip yatıcam, elim kolum kalkmiyor
Yılda bir iki alkol anca alıyorum ama ilk kez bu kadar fena oldum. Sosyal mesajım alkol çok kötü içmeyin, icirmeyin :))
Kahvemsi ya bir metin kahve iceydin belki geçerdi. Dermisim. Evet icmeyiniz alkolü icmedigim halde alkolik haftası yapıştırılmış biri olarak özellikle annnelerden adayları veya düşünenler öncesinde biraksin

Kahvemsi ya bir metin kahve iceydin belki geçerdi. Dermisim. Evet icmeyiniz alkolü icmedigim halde alkolik haftası yapıştırılmış biri olarak özellikle annnelerden adayları veya düşünenler öncesinde biraksin
Merin yazmışım olmuş metin. Yaftasi derken olmuş haftasi

galiba uyudun yada etkisine daldin Zeynep. Haydi iyi geceler sahur bittti yatayım bende
Canım hastadaydım. Tamam inş atıcam bitmiş halini. Ayağına göre ayarlayabilirsen hiç potluk olmuyor. Elimde ipler var. Kafama göre karıştırıyorum ben. Bir ara çok almışım bitirmeye çalışıyorum. Hepsi az az. Onları da karmakarışık yapıcam işte.

günaydın kızlar
mutlu bir hafta temennisiyle güne başlayalım
Z zeyneprer mecburen ayıldım yılın ilk çalışma günü ayılmayıp ne yapacan. kapitalist sistem, çalışmak lazım :)
pazartesi sendtomunu atlattınız ama yılbaşı sendromu yaşadınız artık :) nasıl işlerin yoğunluğu azalmıştır umarım.

Hımmm ilk günlerde sıkıntı yani. Allah kolaylık versin tatlım o zaman . benim nöbette yoğundu biraz. Bi ara uyuklarım sanırım
son gün kapanış, ilk gün yeni yıl açılışları derken zaman su gibi akıp geçiyor yanında stresi ile beraber:)))
iyice dinlen kuzum uykusuz kalmak kötü birşey

günaydın birikimci hatunlar,
nasılsınız bakiim...

sabah kalktım çamaşır, ütü, bulaşık..anca toparladım evi..sildim süpürdüm, yeni oturdum...

bu ay çok zor geçecek benim için.çünkü hem aralıkta çok açıldım hem de kredi ödemesi bu ay ama zamlı maaş şubatta alınacak,onu atladım sanırım ben..fazladan 700 civarı kredi ve aralıkta hesapsız yapılan harcamaların ödemeleri bu ay canıma okuyacak gibi...şuan 20 tl nakit param var :KK43: maaş ayın 10 unda ama bu cuma 300 tl gelecek param var neyse ki...200 civarı aidata gidecek kalan 100 tl ile ayın 10 una kadar idare etmeye çalışacağım artık....

dün teyzem evde kalan tüm yemekleri kuzenimle bana paylaştırmış, zorla tutuşturdu elime,tek başıma ben yiyemem dedi, sağolsun...eve gelince et sote,kadınbudu köfte, sosyete mantılarını buzluğa kaldırdım..mücver,karışık kızartma, karnabahar kızartma,hindili pilav ,arnavut ciğeri ve bir kaç meze daha dolaba girdi, cumaya kadar yemek sıkıntımız olmaz çok şükür...cumadan sonra da buzluktakileri tüketiriz...ayın 10 una kadar kk ya da nakit harcama yapmayı istemiyorum, tek masrafım sigara ve su gibi gözüküyor şimdilik...

günaydın birikimci hatunlar,
nasılsınız bakiim...

sabah kalktım çamaşır, ütü, bulaşık..anca toparladım evi..sildim süpürdüm, yeni oturdum...

bu ay çok zor geçecek benim için.çünkü hem aralıkta çok açıldım hem de kredi ödemesi bu ay ama zamlı maaş şubatta alınacak,onu atladım sanırım ben..fazladan 700 civarı kredi ve aralıkta hesapsız yapılan harcamaların ödemeleri bu ay canıma okuyacak gibi...şuan 20 tl nakit param var :KK43: maaş ayın 10 unda ama bu cuma 300 tl gelecek param var neyse ki...200 civarı aidata gidecek kalan 100 tl ile ayın 10 una kadar idare etmeye çalışacağım artık....

dün teyzem evde kalan tüm yemekleri kuzenimle bana paylaştırmış, zorla tutuşturdu elime,tek başıma ben yiyemem dedi, sağolsun...eve gelince et sote,kadınbudu köfte, sosyete mantılarını buzluğa kaldırdım..mücver,karışık kızartma, karnabahar kızartma,hindili pilav ,arnavut ciğeri ve bir kaç meze daha dolaba girdi, cumaya kadar yemek sıkıntımız olmaz çok şükür...cumadan sonra da buzluktakileri tüketiriz...ayın 10 una kadar kk ya da nakit harcama yapmayı istemiyorum, tek masrafım sigara ve su gibi gözüküyor şimdilik...
çok hamaratsın piremseees
yemek işini çözmüşsün, ekstra bir harcaman çıkmaz ise elindeki ile idare edersin bence
bu ay sağlam bütçeler ile yıl içindeki gidişata yön verme zamanı

çok hamaratsın piremseees
yemek işini çözmüşsün, ekstra bir harcaman çıkmaz ise elindeki ile idare edersin bence
bu ay sağlam bütçeler ile yıl içindeki gidişata yön verme zamanı
sağol canım..
bu ay zor geçecek,ama inşallah önümüzdeki aya rahata çıkarım...ben zam ocakta oluyor diye planlamıştım, oysa daha aralık maaşı alınacak...bu ayı borçsuz bitirebilirsem sonra düzlüğe çıkarız umarım...

o zaman gelsin benim 2018 plan/hedeflerim :)
hadi inşallah diyerek yazmaya başlıyorum :):)

1- sağlıkla, huzurla oturacağımız bir ev almak ( inşallah nasip olur)
2- daha sağlıklı bir hayat sürmek
-sigarayi tamamen hayatimdan çıkarmak
-ideal kiloma gelip, bunu sabitlemek
-sabah erken uyanıp düzenli beslenmek
-paketli ve işlenmiş gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak
-daha aktif spor yapmak
-saglik kontrollerine daha çok önem vermek
- hergun aynı saatte uyuma alışkanlığı kazanmak
-mutfak alışverişinde daha bilinçli olmak
-kişisel gelişim adına birşeyler yapmak
-yeni bir hobi edinmek/dil öğrenmek
3- ailem ve eşimle daha kaliteli vakit geçirip, ev yaşantısında daha düzenli olmak
- evde TV izleme sürelerini kısmak, alternatif programlar yapmak
- ailem ile daha sık görüşmek ve konuşmak
- daha çok kitap okumak
- temizlik ve düzen konusunda daha pratik ve rutin alternatifler bulmak
- evde yemek düzenini oturtmak
- utuleri biriktirmemek :))
4- daha iyi bir kariyer için farklı/ek iş fırsatlarını değerlendirmek
5- yarını unutmadan bugünün keyfini çıkarmak
- birikimin önemini eşimin iyice anlamasını sağlamak, bütçe alışkanlığımı onunla devam ettirmek
- harcama kalemlerinde daha dikkatli ve tasarruflu olmak (detaylı planlama yapmak)
- daha verimli tasarruflar yapmak (birikimi sepet şeklinde değerlendirmek)
- en fazla 3 ayda bir yeni bir yer/mekan görmek, kısa kaçamaklar yapmak
- tatil için ucuz ama kaliteli alternatifler aramak
- pasaport çıkartmak
6- ayıklama yapmak
- gerekli gereksiz düzenlemesi yaparak daha sade ve kaliteli yaşamak
* evde
* işte
*hayatımda
bana yenilik katmayan, ufkumu açıp beni geliştirmeyen kişi/eşya/olayları hayatımdan uzaklaştırmak

o zaman gelsin benim 2018 plan/hedeflerim :)
hadi inşallah diyerek yazmaya başlıyorum :):)

1- sağlıkla, huzurla oturacağımız bir ev almak ( inşallah nasip olur)
2- daha sağlıklı bir hayat sürmek
-sigarayi tamamen hayatimdan çıkarmak
-ideal kiloma gelip, bunu sabitlemek
-sabah erken uyanıp düzenli beslenmek
-paketli ve işlenmiş gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak
-daha aktif spor yapmak
-saglik kontrollerine daha çok önem vermek
- hergun aynı saatte uyuma alışkanlığı kazanmak
-mutfak alışverişinde daha bilinçli olmak
-kişisel gelişim adına birşeyler yapmak
-yeni bir hobi edinmek/dil öğrenmek
3- ailem ve eşimle daha kaliteli vakit geçirip, ev yaşantısında daha düzenli olmak
- evde TV izleme sürelerini kısmak, alternatif programlar yapmak
- ailem ile daha sık görüşmek ve konuşmak
- daha çok kitap okumak
- temizlik ve düzen konusunda daha pratik ve rutin alternatifler bulmak
- evde yemek düzenini oturtmak
- utuleri biriktirmemek :))
4- daha iyi bir kariyer için farklı/ek iş fırsatlarını değerlendirmek
5- yarını unutmadan bugünün keyfini çıkarmak
- birikimin önemini eşimin iyice anlamasını sağlamak, bütçe alışkanlığımı onunla devam ettirmek
- harcama kalemlerinde daha dikkatli ve tasarruflu olmak (detaylı planlama yapmak)
- daha verimli tasarruflar yapmak (birikimi sepet şeklinde değerlendirmek)
- en fazla 3 ayda bir yeni bir yer/mekan görmek, kısa kaçamaklar yapmak
- tatil için ucuz ama kaliteli alternatifler aramak
- pasaport çıkartmak
6- ayıklama yapmak
- gerekli gereksiz düzenlemesi yaparak daha sade ve kaliteli yaşamak
* evde
* işte
*hayatımda
bana yenilik katmayan, ufkumu açıp beni geliştirmeyen kişi/eşya/olayları hayatımdan uzaklaştırmak

harikasın, maşallah , hedeflerine ulaşırsın inşallah..hedefler içinde ütopik herhangi bir şey yok,rahatlıkla ulaşacağına inanıyorum...hatta bir kısmı benim de yapmayı istediklerim...

X