ben de aksamları en erken 7 de evde oluyorumevde yemek yemeye nasıl alıştınız bize yürüme mesafesi 5 dk yemek yapmayı bazen gözüm kesmiyor eve 8de geliyorum ne ara yemek yapıp yicem evde yemek yoksa .... hemen fast food a saldırıyoruz bunu ayda 2 3 kere yapıyoruz malesef
*-df
eşimle benim aylık gelirimiz 8 bin tl
burdan hesap edebilirsiniz .
ben kendi maaşımdan yaptıgım birikimden bahsettim , pasta almak kahve içmek demişsiniz.
senede 2-3 kere tatile gideriz biz pasta ne ki:)
güldürdünüz beni açıkcası
bu kadar para dediğiniz ne onu da anlamadım pek.
şuanda evimiz için borca girdik kredi ödüyoruz.
onun dısında fuzuli harcamalar yapmıyorum
saatlerım , parfümlerim takılarım kıyafetlerım hep markalıdır
dikkat ederim
ama cebimde fazladan para olunca illa o gidecek bir yer bulur
ben de kendıme bır sınır belırleyıp kalanla idare edıyorum
bu kadar parayı ne yapacaksınız deyınce sasırdım acıkcası :)
Ne güzel belki de sizin kişilik özelliğiniz zaten öyle kiyafet makyaj vb.sevmiyorsunu.ondan zorlanmiyorsunuz.Maasini alinca bankaya yatir ben gram altin aliyorum kalaniyla ay sonunu getirmeye calis en guzel en garantili birikim yontemi
Ekonomi topiginde sayfalar var orda guzel birikim tuyolari veriyoruz orayi da oku
Ben evlenmeden once de cok para harcamazdim ogrenciyken bile para biriktirdim genel olarak yaptiklarim marka kiyafet vs almam. Makyaj malzemem pek yoktur. Bir allik bir ruj onlari da kuzenim yurt disindan hediye getirir zaten. Evlenirken beyaz esyalarimizi yeni aldik digerleri hep ogrencilik esyalarimiz. Bogazimizdan asla kismayiz en iyisini almaya calisiriz. Gelirimiz iyi ama ben savurganlik yapmaktan kaciniyorum. Biriktirdiklerimizle gezmek dolasmak istiyoruz. Gereksiz seyleri evde tutmayiz. Buzdolabimda fazladan hicbir sey bulamazsin. Yiyeceklerimiz planlidir onceden ayarlamisizdir. Disarda giyilmeyecek kiyafetleri evde giyilecekler olarak ayiririz. Bunun yani sira esimle cok kitap aliriz. Kutuphane yaptiricaz bu gidisle. Internetimiz yoktur, sadece benim telimde sinirli paket var, ampullerimiz tasarruflu ampuldür. Disarda cok guvendigimiz yerlerde yemek yeriz. Tatli şekerli gidalar vs tuketmeyiz. Şeker almayiz mesela :))Simdilik aklima gelenler bunlar.
Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladimsiz fakirlikten ölüyorum cebimde 50 lira var deyince ben yemek bile yemiyorsunuz diye düşündüm
zira 50 lirayı 15 gün idare ettirmek zor yani.
benim evde öyle yerlere yakın eskiden neredeyse hep dışarda yerdik ... haklısınız bende acıyorum dışarda yediğimiz yemeğe .. evde aynısını yapsan 10 tl dışarda 100 tl .. tebrik ederim sizi eskiye göre daha az dışardayız ama yine de ayak alışmış gidiyoruzben de aksamları en erken 7 de evde oluyorum
asla ve asla dısarıda yemek yemem
çok merkezi ve çok cazip restoranlar olan bir yerde yasıyoruz
eşime kalsa her aksam dısarda yıyebılırız ama ben dısarıda yenen yemeğe( özel gun ve keyfi gezmelerımızın içinde olanlar hariç) acıyorum
bütün gün çalışmamın ne anlamı kalıyor her aksam dısarıda yıyeceksem
ben pratık yemekler yaparım
çorba , düdüklüde pişen yemekler ( kısa süreli)
fırın yemekleri vs
hıcbırsey olmasa mantı yaparız eşimle, makarna yaparız
ya da evde kahvaltı yaparız evdekı yemek hem temiz hem de bedavaya gelir:)
şuanda zaruri bir ihtiyacım yoksiz fakirlikten ölüyorum cebimde 50 lira var deyince ben yemek bile yemiyorsunuz diye düşündüm
zira 50 lirayı 15 gün idare ettirmek zor yani.
Harcasam da zorlanmayiz eşim çok şükür iyi kazaniyor. Mesela 1 liraya aldigim tisortlerim var hala da giyerim 3 liraya aldigim yeleklerim var. Hosuma giderse alirim ucuzmus bu diye gecip gitmem. Tabiki kisiden kisiye degisir. Herkesten ayni seyi bekleyemeyiz.Ne güzel belki de sizin kişilik özelliğiniz zaten öyle kiyafet makyaj vb.sevmiyorsunu.ondan zorlanmiyorsunuz.
Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladim
:)Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladim
Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladim
ayağınızı geri çevirin:)benim evde öyle yerlere yakın eskiden neredeyse hep dışarda yerdik ... haklısınız bende acıyorum dışarda yediğimiz yemeğe .. evde aynısını yapsan 10 tl dışarda 100 tl .. tebrik ederim sizi eskiye göre daha az dışardayız ama yine de ayak alışmış gidiyoruzpilav dolma hariç tüm yemeklerimi düdüklüde yaparım bende daha da kezzzetli oluyor
Aslinda yeni yetisirken ailemin durumu iyi degildi.memeur cocuguyduk ve herseye gozum bakar imrenirdim.bu yuzden ac gozluluk oldu bende.benimki psikolojik olduğunu düşünüyorum.düşün sadece karne zamanı harçlık alırdık oda çok az .okuldakiler de yemeleri giyimleri hep çok iyiydi.kompleks yapmışım galibaHarcasam da zorlanmayiz eşim çok şükür iyi kazaniyor. Mesela 1 liraya aldigim tisortlerim var hala da giyerim 3 liraya aldigim yeleklerim var. Hosuma giderse alirim ucuzmus bu diye gecip gitmem. Tabiki kisiden kisiye degisir.
o kadar diş sıkmıyorum burda yanlıs anlasıldım sanırımyani ben öyle yaşayamam. o kadar dişimi sıkıp 12 bin biriktirdim diyelim ahanda ecel geldi öldüm. napayım o parayı??? elbette tasarruf iyidir ama çık sıkmak bana göre değil.
Yapıyorum. Artıyor kendiliğinden zaten. Bir ara daha güzel yapabileyim diye eşimin adına olan birikim hesabına göndermiştim, çok iyi birikti. Ama sadece 6 ay kadar. Şu an zaten para harcama zamanım geldi yapamayacağım ama, eşimle biriktirdiklerimizi yiyeceğim daha çok :)Birikim yapabiliyor musunuz,yapıyorsanız nasıl..ipuçlarını paylaşalım.
Ben daraliyorum.birde bizim saniye teyze vardı öyle biriktirdi.taa uzaktaki halk ekmekten ucuz diye hasta hasta gider alırdı.zaten kadın ölümcül hastaydı oldu kocasi o biriken paraya yeni kadına bilezik aldı .çok uzulmustu annem cocuk aklı hep aklima bu geliyor.yani ben öyle yaşayamam. o kadar dişimi sıkıp 12 bin biriktirdim diyelim ahanda ecel geldi öldüm. napayım o parayı??? elbette tasarruf iyidir ama çık sıkmak bana göre değil.
bakışı değiştirdin mi uzaklaşıyorsun bana göre aslında ticaret kısır döngü oluşmuş ve en kötü yani zararlı olması özellikle fass food lar .... tatillere de gidelim yani iyi yada kötü bir yer tatil olsun yeter kiayağınızı geri çevirin:)
biz eşimle mesela yakın yerlere gezmeye gıderız haftasonları
orda tabıkı de oturur yeriz orda bunun hesabını yapmam
tatillere gideriz her sene iyi yerlere bunun da hesabını yapmam
ama her aksam calısıp dısarıda da yemege para versem içim acır.
değişik hiçbirsey yok çnk , hep aynı yerler aynı lezzetler
benim bakısım bu yönde.
Aboww ne hırs tamam o kadar değilde azıcık bende de olsa iyi olurBen de oyle anladim ondan sordum ama beni sanirim yanlis anladi. Uzuldum biraz.
Bizim is yerinde her gun oglen yemeginde çay (bedava sirketten) ve bir paket cubuk kraker tuketip bmw alan bi kiz var. Bakin daha fenasi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?