E peki hiç mi dışarı çıkmıyorsunuz?yüklü miktarda ev kredisi ödediğimiz halde yapıyorum
ay sonu sıkısıyorum bu sekılde ama ayırdıgım parayı yok sayıp elımdekı ıle ıdare etmeye calısıyorum
suanda kenarda bu ay için 400 tl ayırdıgım param var ama ay sonuna kadar cebımde harcayacagım 50 tl m var
Fakırlıkten ölüyorum ama oyle oyle aguıstos ayından berı 12 bin tl biriktirdim
Bir de ben bozukları biriktirip her ay dolar alıyorum. Öyle öyle 500dolar oldu.
Minimalist yaşam önemli. Gereksiz o kadar harcama var ki! Lazım olmadıkça almıyorum. Özellikle giyim konusunda. Bir sürü kıyafet var. Sıkıldım diye yenisini almak saçma geliyor. Kitaplara çok harcıyorum ben de. Bir kitaplığım var dolsun ben de kütüphaneden alacağım. Kuaför masrafım zaten 2ayda bir oluyor. Kaş ve boya başka bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Kozmetik desen tek bir tane alıyorum. Kaliteli olanı tercih ediyorum. O da 6-7ay yetiyor zaten. Yemek evde yemeye çalışırız. Dışarı çıkınca 3liralık yerden değil de bir liralık yerden çay içeriz. Starbuckstan kahve içmeyince ölmüyorum. Ayda yılda bir çok lüks yere gideriz. O da arkadaş ortamında. Böyle böyle masraflar azalıyor. Göze küçük geliyor ama birikince dağ oluyor.Nakit para ile alışveriş yapıyorum, kredi kartını sadece taksitlendireceğim zaman kullanıyorum, mecbur değilsem taksitlendirmiyorum.
Birikimi asla TL de tutmam, çünkü yemeye daha müsait :) altın veya dövz, ya da vadeli tl de olabilir.
Eskiye nazaran daha minimalist yaşıyorum, gereksiz şeyleri satın almıyorum.
Oğluma kütüphaneden kitap almaya başladım, baya kar ettirdi:) bu tarz küçük değişiklikler çok etkili oluyor.
4-5ay oldu. Şöyle 1likler 50kuruşları kumbaraya atıyorum. Ay sonunda 150-200lira civari bi para oluyor. Eşimdekileri de alıyorum tabi. Üstüne kalanı hesaptan çekip 100dolar yapıyorum. Ufak birikim bu ama işe yarar. Bugün maaş yattı. Bozukları saydım. 235tl çıktı. Şimdi gidip hesaptan çekip üstüne dolar yapacağız.bu iyiymiş. ne kadar sürede 500 oldu? bozuk dediğiniz 1 tl ler dimi?
çıkıyoruz tabiki.E peki hiç mi dışarı çıkmıyorsunuz?
Sinemaya, bi arkadasla kahve içmeye ya da aksamlari bir yere eglenmeye??
yüklü miktarda ev kredisi ödediğimiz halde yapıyorum
ay sonu sıkısıyorum bu sekılde ama ayırdıgım parayı yok sayıp elımdekı ıle ıdare etmeye calısıyorum
suanda kenarda bu ay için 400 tl ayırdıgım param var ama ay sonuna kadar cebımde harcayacagım 50 tl m var
Fakırlıkten ölüyorum ama oyle oyle aguıstos ayından berı 12 bin tl biriktirdim
*-dfBakin hic kotu niyetim yok pesinen soyleyeyim. Benim birikimle ilgili konum da var bakabilirsiniz. Sunu sormak istiyorum. Evet ev zaruri. Ev icin biseylerden kisilir borca girilir basimin ustune. Ama bunun disinda mesela parayi ne yapacaksiniz da bu kadar kendinizi kisiyorsunuz? Para tabii degerlendirilir ama bu kadar kistiginiza degecek ne yapiyorsunuz?
Mesela bi arkadas cagirsa kahve icelim dese ne diyorsunuz? Caniniz bi sinemaya gitmek veya bi pasta da mi istemiyor? Hic mi gezmiyorsunuz?
Be
Bakin hic kotu niyetim yok pesinen soyleyeyim. Benim birikimle ilgili konum da var bakabilirsiniz. Sunu sormak istiyorum. Evet ev zaruri. Ev icin biseylerden kisilir borca girilir basimin ustune. Ama bunun disinda mesela parayi ne yapacaksiniz da bu kadar kendinizi kisiyorsunuz? Para tabii degerlendirilir ama bu kadar kistiginiza degecek ne yapiyorsunuz?
Mesela bi arkadas cagirsa kahve icelim dese ne diyorsunuz? Caniniz bi sinemaya gitmek veya bi pasta da mi istemiyor? Hic mi gezmiyorsunuz?
Ben bu konudan cok muzdaribim. Ondan soruyorum.
n bu konudan cok muzdaribim. Ondan soruyorum.
evde yemek yemeye nasıl alıştınız bize yürüme mesafesi 5 dk yemek yapmayı bazen gözüm kesmiyor eve 8de geliyorum ne ara yemek yapıp yicem evde yemek yoksa .... hemen fast food a saldırıyoruz bunu ayda 2 3 kere yapıyoruz malesefMinimalist yaşam önemli. Gereksiz o kadar harcama var ki! Lazım olmadıkça almıyorum. Özellikle giyim konusunda. Bir sürü kıyafet var. Sıkıldım diye yenisini almak saçma geliyor. Kitaplara çok harcıyorum ben de. Bir kitaplığım var dolsun ben de kütüphaneden alacağım. Kuaför masrafım zaten 2ayda bir oluyor. Kaş ve boya başka bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Kozmetik desen tek bir tane alıyorum. Kaliteli olanı tercih ediyorum. O da 6-7ay yetiyor zaten. Yemek evde yemeye çalışırız. Dışarı çıkınca 3liralık yerden değil de bir liralık yerden çay içeriz. Starbuckstan kahve içmeyince ölmüyorum. Ayda yılda bir çok lüks yere gideriz. O da arkadaş ortamında. Böyle böyle masraflar azalıyor. Göze küçük geliyor ama birikince dağ oluyor.
büyük bir kumbara al içine 1 tl at cepte ne kadar varsa işte dün açtım ben kumbaramı elimiz sıkışıktı 295 tl çıktı çok para değil ama zor zamanda 1 krş bile değerlidir ... o 5 kr 10 kr 25 krş lar varya onlarıda dolmuş param yaparım ya da ekmek alcaksam ordan alırım küçükler ama iş görüyorlarBirikim yapabiliyor musunuz,yapıyorsanız nasıl..ipuçlarını paylaşalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?