Birikim..

Yapiyorum.
Maaşım gelince bir kısmını başdan ayiriyorum.
Geriye kalanla geciniyorum.
Altin ve nakit olarak biriktiriyorum.

En önemlisi gelirinizi ve giderinizi kalem kalem bilmeniz gerek. Yoksa size kimse yardim edemez burda. Bence bir yazin...ona göre tavsiye verelim

Birik yapıp peşinat olarak kullanıyorum. Sonra bişey alıp kredi çekiyorum. Krediyi ödemek için mecbur maaşın bi kısmı ayrılıyor,işte o benim için birikim. Altın,euro falanda koyuyorum kenara.. giderler eşimde olduğu için daha rahat davranıyorum aslında birikim olayında..

Bende elime geçen paradan ayırıp kalanıyla geçiniyorum. Bir miktarını altın yapıp birazını da doğumum için bankaya koyuyorum.

yüklü miktarda ev kredisi ödediğimiz halde yapıyorum
ay sonu sıkısıyorum bu sekılde ama ayırdıgım parayı yok sayıp elımdekı ıle ıdare etmeye calısıyorum
suanda kenarda bu ay için 400 tl ayırdıgım param var ama ay sonuna kadar cebımde harcayacagım 50 tl m var
Fakırlıkten ölüyorum ama oyle oyle aguıstos ayından berı 12 bin tl biriktirdim

Nakit para ile alışveriş yapıyorum, kredi kartını sadece taksitlendireceğim zaman kullanıyorum, mecbur değilsem taksitlendirmiyorum.

Birikimi asla TL de tutmam, çünkü yemeye daha müsait :) altın veya dövz, ya da vadeli tl de olabilir.

Eskiye nazaran daha minimalist yaşıyorum, gereksiz şeyleri satın almıyorum.
Oğluma kütüphaneden kitap almaya başladım, baya kar ettirdi:) bu tarz küçük değişiklikler çok etkili oluyor.

E peki hiç mi dışarı çıkmıyorsunuz?
Sinemaya, bi arkadasla kahve içmeye ya da aksamlari bir yere eglenmeye??

Valla hesaplar eksi de olmasına rağmen yapıyoruz eşim de ben de. Yarın bir gün toplu para lazım olabilir diye. Biraz altın biraz dolar. Ağırlıklı olarak birikimler eşte. Benim maaşın çoğu kredilere gidiyor. Bir de ben bozukları biriktirip her ay dolar alıyorum. Öyle öyle 500dolar oldu.

Minimalist yaşam önemli. Gereksiz o kadar harcama var ki! Lazım olmadıkça almıyorum. Özellikle giyim konusunda. Bir sürü kıyafet var. Sıkıldım diye yenisini almak saçma geliyor. Kitaplara çok harcıyorum ben de. Bir kitaplığım var dolsun ben de kütüphaneden alacağım. Kuaför masrafım zaten 2ayda bir oluyor. Kaş ve boya başka bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Kozmetik desen tek bir tane alıyorum. Kaliteli olanı tercih ediyorum. O da 6-7ay yetiyor zaten. Yemek evde yemeye çalışırız. Dışarı çıkınca 3liralık yerden değil de bir liralık yerden çay içeriz. Starbuckstan kahve içmeyince ölmüyorum. Ayda yılda bir çok lüks yere gideriz. O da arkadaş ortamında. Böyle böyle masraflar azalıyor. Göze küçük geliyor ama birikince dağ oluyor.

bu iyiymiş. ne kadar sürede 500 oldu? bozuk dediğiniz 1 tl ler dimi?
4-5ay oldu. Şöyle 1likler 50kuruşları kumbaraya atıyorum. Ay sonunda 150-200lira civari bi para oluyor. Eşimdekileri de alıyorum tabi. Üstüne kalanı hesaptan çekip 100dolar yapıyorum. Ufak birikim bu ama işe yarar. Bugün maaş yattı. Bozukları saydım. 235tl çıktı. Şimdi gidip hesaptan çekip üstüne dolar yapacağız.

E peki hiç mi dışarı çıkmıyorsunuz?
Sinemaya, bi arkadasla kahve içmeye ya da aksamlari bir yere eglenmeye??
çıkıyoruz tabiki.
eğlenmeye cıkmıyoruz ama yemek kahve ,sinema tabiki de cıkıyoruz:)
eşim karsılıyor bunları , ben kendı maasımdan bırıkım yapıyorum.

eşimin maaşı bu ay zamlandı biz de yeni yeni başlayacağız birikime. konuyu takipteyim

Bakin hic kotu niyetim yok pesinen soyleyeyim. Benim birikimle ilgili konum da var bakabilirsiniz. Sunu sormak istiyorum. Evet ev zaruri. Ev icin biseylerden kisilir borca girilir basimin ustune. Ama bunun disinda mesela parayi ne yapacaksiniz da bu kadar kendinizi kisiyorsunuz? Para tabii degerlendirilir ama bu kadar kistiginiza degecek ne yapiyorsunuz?

Mesela bi arkadas cagirsa kahve icelim dese ne diyorsunuz? Caniniz bi sinemaya gitmek veya bi pasta da mi istemiyor? Hic mi gezmiyorsunuz?

Ben bu konudan cok muzdaribim. Ondan soruyorum.

*-df

eşimle benim aylık gelirimiz 8 bin tl
burdan hesap edebilirsiniz .
ben kendi maaşımdan yaptıgım birikimden bahsettim , pasta almak kahve içmek demişsiniz.
senede 2-3 kere tatile gideriz biz pasta ne ki:)
güldürdünüz beni açıkcası

bu kadar para dediğiniz ne onu da anlamadım pek.
şuanda evimiz için borca girdik kredi ödüyoruz.
onun dısında fuzuli harcamalar yapmıyorum
saatlerım , parfümlerim takılarım kıyafetlerım hep markalıdır
dikkat ederim
ama cebimde fazladan para olunca illa o gidecek bir yer bulur
ben de kendıme bır sınır belırleyıp kalanla idare edıyorum

bu kadar parayı ne yapacaksınız deyınce sasırdım acıkcası :)

Bende çok harcıyorum.birde artık markalara taktım kafayi istedigimin dışındakiler bana kalitesiz ve sıradan geliyor.almasam bile sevdiğim markalari takip ediyorum ve kendime gıcık oluyorum.telefonuma gelen indirim mesajlari gelince kalbim çarpıyor gitmek için can atıyorum.ama hiç bir zaman kendimi parasız bırakmam yani zor duruma düşünmedim çok şükür.hamileyken almıyordum.siskoyum diye demekki kendimi frenliyebiliyorum.ama su özel gün yılbaşı anneler günü vb indirimini görünce çok fena oluyorum.

Bende çok harcıyorum.birde artık markalara taktım kafayi istedigimin dışındakiler bana kalitesiz ve sıradan geliyor.almasam bile sevdiğim markalari takip ediyorum ve kendime gıcık oluyorum.telefonuma gelen indirim mesajlari gelince kalbim çarpıyor gitmek için can atıyorum.ama hiç bir zaman kendimi parasız bırakmam yani zor duruma düşünmedim çok şükür.hamileyken almıyordum.siskoyum diye demekki kendimi frenliyebiliyorum.ama su özel gün yılbaşı anneler günü vb indirimini görünce çok fena oluyorum.

evde yemek yemeye nasıl alıştınız bize yürüme mesafesi 5 dk yemek yapmayı bazen gözüm kesmiyor eve 8de geliyorum ne ara yemek yapıp yicem evde yemek yoksa .... hemen fast food a saldırıyoruz bunu ayda 2 3 kere yapıyoruz malesef

Birikim yapabiliyor musunuz,yapıyorsanız nasıl..ipuçlarını paylaşalım.
büyük bir kumbara al içine 1 tl at cepte ne kadar varsa işte dün açtım ben kumbaramı elimiz sıkışıktı 295 tl çıktı çok para değil ama zor zamanda 1 krş bile değerlidir ... o 5 kr 10 kr 25 krş lar varya onlarıda dolmuş param yaparım ya da ekmek alcaksam ordan alırım küçükler ama iş görüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…