• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Öğrenciyim abi acıyın bana :KK70: :KK70: ya ben 16-17 yaşımdan beri aklımda vardı ev almak. Şuan 24 yaşındayım daha yeni yeni, anca anca kenarda birikimim oluşmaya başladı. 6-7 ay gibi bir surede 2 çeyrek, 10 dolar ve 23 kirada bakitim var. Daha ne olsun. Parttime iş bakıyorum eğer biyere girersem oradan gelecek mmaşımın buyuk kısmı zaten birikime gidecek.
sen baya iyisin ben o yaşlardayken ev almak aklıma bile gelmezdi :)

Bugün ki harcamam
2 TL simit ve peynir
6 TL öğle yemeği
16 TL eczaneye ilaç parası
15 TL terziye tadilat parası
16 TL pasta ( arkadaşımıza gittik. Elimiz boş gitmeyelim dedik)
10.25 TL kumbaraya
Toplam: 65.25 TL

Hedeflerde yazılmış.
2009 yılında aldığımız bir evin var. Evimden memnunum. Kilerim 2 banyom var. Yatak odasının balkonunu pimapenle kapatıp heryerinde dolap yaptırdık. Giyinme odası oldu bize.
2011 ve 2016 model iki arabamız var.
Bi de oğlumuz var.
Ev ve araba almak değiştirmek gibi bi hayalimiz yok.
Yatak odamın değişmesi gerek. 16 yıllık dökülüyor artık. Yaptıracağız. Mobilyacı 3000 tutar dedi. Perdesi halısı derken 6 bin olur.
Salon takımım değişse olacak. Sehbalatın üstğnde bardak izleri var. Ama acelesi yok.
Bornoz takımı almam gerek. 16 yıldır kullanıyoruz ama hala kullanılabilir durumda. Bekliyor şimdilik
Mutfağa ve mutfak balkona duvar kağıdı yaptırmak istiyorum.
Salon balkonuma tavana kadar dolap yaptırmak istiyorum.
Yavaş yavaş olur gider inşallah.
Hunların dışında kenarda 10 bin liramız olsa. Hastalık var sağlık var.
Onun dışında tüm paramı sadece ve sadece gezmeye yeni kültürler görmeye ayırmak istiyorum.

Ayyyyy en son ben yazmışım ya yine
Neyse bugün
1 TL fermuar
3.5 TL pencere tutucu gibi bişi
20 TL pastaya vardim.
4.75 lirada kumbaraya gitti

slm bu günkü harcamalarım
kahvaltı için börek aldım 15 lira
öğle yemeği 16 lira
küpe 15 lira
aktara 10 lira
56 lira gitti yine:mad:

kimse kalmadı galiba
bu gün 9 tl kahvaltı 1.5 tl yol iş çıkışı annemle avmye gittik ekmek vs bişiler almaya girdim 75 tl market tuttu eksikler vardı. marketi karttan ödedim. 10 tl kumbaraya

cuma : evdeydim hiç dışarı çıkmadım sıfır lira

dün:
20 tl dışarda arkadaşlarla çay falan içtik
15 tl hastneye gittim hasta ziyareti meyve ve meyve suyu aldım
10 tl süt parası 5 lt

bugün: şu ana kadar sıfır lira ...

Eşimin kredi kartı gene 2000in altına düşmemiş, 2300 küsur

Şu taksitler bitse de rahatlasak

Ev alabilme fikri var kafamızda ama icraata geçemiyoruz eşimin morali bozuluyo biz kredi faiz oranları düşmezse kümes dahi alamayız diyo, bebiş de var, ben ücretsiz izin düşünüyorum, eşim strese giriyo, 1000 tl araba kredisi ödüyoruz 800 tl kira olunca... Keşke şu araba bari bitse ama daha önümüzde 26 taksit var:(

Kızımızın şansına Rabbim bize de bi ev nasip eder dimi? Tabiki öncelk sağlık ve mutluluk ancak zaman çabuk geçiyo, kiracılık zor, hakkımızda hayırlısı

2300 kk
1800 kira+araba
Şimdiden 4100:(

Ev alabilme fikri var kafamızda ama icraata geçemiyoruz eşimin morali bozuluyo biz kredi faiz oranları düşmezse kümes dahi alamayız diyo, bebiş de var, ben ücretsiz izin düşünüyorum, eşim strese giriyo, 1000 tl araba kredisi ödüyoruz 800 tl kira olunca... Keşke şu araba bari bitse ama daha önümüzde 26 taksit var:KK43:

Kızımızın şansına Rabbim bize de bi ev nasip eder dimi? Tabiki öncelk sağlık ve mutluluk ancak zaman çabuk geçiyo, kiracılık zor, hakkımızda hayırlısı

2300 kk
1800 kira+araba
Şimdiden 4100:KK43:
Rabbim hakkinizda hayirlisini versin inşallah biran önce kavusursunuz istediklerinize

Ev alabilme fikri var kafamızda ama icraata geçemiyoruz eşimin morali bozuluyo biz kredi faiz oranları düşmezse kümes dahi alamayız diyo, bebiş de var, ben ücretsiz izin düşünüyorum, eşim strese giriyo, 1000 tl araba kredisi ödüyoruz 800 tl kira olunca... Keşke şu araba bari bitse ama daha önümüzde 26 taksit var:KK43:

2300 kk
1800 kira+araba
Şimdiden 4100:KK43:
Sen kalbini temiz tut eninde sonunda isteklerin gerçekleşir

Kredi kartımız bu ay 700 geldi taksit yok hepsi tek çekim.... Ve hepsi benim harcamalarım:)

Gıda olarak bu ay 500 harcamisiz içinde et masrafimiz yok kasap masrafimiz 150 gibi biseydir ( 2 tane hür gezen organik tavuk 60 tl 3 kiloda kiyma 90 lira gibi bişey tutuyo)
Bu ay baya aşağı düştü fiyat bunu her pazar pazara çıkmama bağlıyorum , bide buzluktaki yiyecekleri bu ay çok tukettim mart geldi artık taze sebzeler çıktı buz luk bitsin diye yuklenince market alışverişi otomatik düştü buzlukta boşaldı tabi:) haftada 3 gün buzluktan yedik sanirim:)

Back