• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Sigara için günlük 20 tl bu parayı biriktirseniz yazın 2 haftallığına 5 yıldızlı hotelde tatil yapılır veya biryerlerde pansiyon kiralanor yeni, yeni yerler keşfedilir yazık o paraya
Aslına bakarsan öğrencilikle alakası yok yapı meselesi yada yetişme şekliyle alakalı diye düşünüyorum. Tutumlu insanlara hayranım umarım sonunda bizde öyle olabiliriz. Sanırım sende sigara içiyorsun. o zaten başlı başına büyük bir gider.Karı koca iki paket sigara günlük 20 tl

Bu gün Kü harcamaların sabah oluşumlar bisiklet turu yaptık ona bizden süt ve süt dilimi aldım 4.5 TL onun dışında harcama yapmadık diye sevinirken tüp bitti :)

Bu gün Kü harcamaların sabah oluşumlar bisiklet turu yaptık ona bizden süt ve süt dilimi aldım 4.5 TL onun dışında harcama yapmadık diye sevinirken tüp bitti :)

Bu günkü harcamaların, sabah oğluşumla bisiklet turu yaptık ona bimden süt ve süt dilimi aldım 4.5 TL onun dışında harcama yapmadık diye sevinirken tüp bitti :)

Bu günkü harcamaların, sabah oğluşumla bisiklet turu yaptık ona bimden süt ve süt dilimi aldım 4.5 TL onun dışında harcama yapmadık diye sevinirken tüp bitti :)

dün yogundu yazamadım doktor işleri vardı. 21 lira filme verdim. dişarda yemeğe 70 lira verdim markete 70 lira verdim içinde aburcubur yok. onun dışında para harcamadım diye hatırlıyorum

bu gün dün harcadıklarım yüzünden çok daha dikkatliydim yol 3 tl yemek 6 tl geçiştirdim sigara ve çay 13tl çayı sallama aldım işyerinde daha ekonomik olsun diye birde sabah kahvaltıya 2 tl harcadım. yuhh harcamamıştım oysa bakınca harcamışım .sigarayı bırakabilsem çok güzel olacak da bırakınca direk kilo alıyorum birde sınav yaklaşıyor kafamızı kaldırmaya vakit yok sitresten ona sarıldım iyice

yarın bir arkadaşıma sözüm vardı 50 tl kadar hediye almak için gidecek ama onun dışında kahvaltıyı evde yapmayı planlıyorum yemek ve yol dışında harcama yapmayı düşünmüyorum

:) merhaba hanımlar guzel bi topik açmışsınız::) bende katılmak isterim:)

bundan bir sene öncesine kadar baya iyi birikim yapıyodum , bi arabamız var ve bide 2.5 yıl önce aldıgımız bi evimiz
benim için birikim ev ve araba demek ihtiyacımı karşılayacak kadar.... geçen senelerde birikim yapıyodum öyle çok diil am kenarda kesin 400-500 liram olurdu

sonra bi boşlama geldi zaten her ay bi avuç parayı eve yatırıyoruz birikim olarak diye düşündüm çokda kasmadım kendimi , geçen sene resmen göçtük diyebilirim:) elimizde olmayan sebeplerle eşimin kardeşi geçen aralıkda nişanlandı
memlekete git gel , takısını tak 800 tl , aradan 3 ay geçti kuzenim evlendi takısını tak kıyafet al 500 tl , aradan bir ay bile geçmedi eşimin kuzeni evlendi ve bize bilezik takmışlardı bilezik al kıyafet ayarla yol masrafı 1600 tl , aradan 2 ay geçti diğer kuzenim nişanlandı yol masrafı takısı kıyafet 500 tl , yazboyu memleketten eşimin annesi sürekli aradı o evleniyo şu evleniyo bu niaşnalanıyo diye çok yakın gerçekten takılması gerekenlere çeyrek yolladık sanırım 3 tane , 20 gün sonra eşimin kardeşi evlendi nişanlı olan bilezik , kıyafet ,memlekete git gel 2000 lira artı kurban:) kurban parasını kenara şöyle böyle ayırmıştım ama 200 tll si eksik kaldı onuda tamaladık bayram dönüşü eve geldiğimizde yani ekim ayında tatile çıkamamış zaten eşimin işide elvermedi yoksa sırf bu nedenlerle gidemeseydik çok üzülürdüm... ekim ayında eve geldiğimizde kredi kartımızın 3 aylık ödemesi 2000 lira civarı , eksi hesap 1000 lirada , ve birde nurtopu gibi bir bilezik borcumuz vardı:) artı bu kadar düğün olunca gelen giden sürekli misafir ağırladım ve masraf , yazın evimi böcek bastı badana yapmak zorunda kaldım hiç yoktan yere , arabamızın lastiklerinin acil değişmesi gerekti 500 tl , ben tabi başımıza bunların geleceğini bilemediğim için mart ayı gibi tatil satın aldım uçak biletleri vs 1400 tl(nisan ayına ertelettim onu bidahaki ay gidicez)...,... ay delircem şimdi ne çok şey yaşamışız .... sonuçta ekim ayında resmen borç batağındaydık..... hemde durduk yere hiçbişey yapmadan....

ekim ayında ilk hedefim eksi hesaptan kurtulmak oldu ocak ayıydı onu kapattık bu arada kredi kartınıda bi yandan ödemeye çalıştık derken oda kapandı geçen ay şubatta ... nisanda da bilezik borcumuzu verirsek inş... tamamen bitiriyorum bu işi , bidaha bana kimse evlencem şu bu demesin , o neydi başımıza gelen ya

7 ay sonra ev kredimiz yarıya iniyo o zaman çok daha güzel birikim yapabilmeyi umuyorum ama şu anda euro hesabı açtım geçen ay başladım hesabıma para yattığı anda atıyorum 615 tl yattı 15 tl sine euro alıyorum 20 tl ye kadar olan küsürleri euro yapıyorum şu an 50 eurom oldu tabi kumbarayada başladım bunun yanında:)

Back