- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi olcayayana
papatyacım yine bir topikde daha karşılaştık:)Ben de bugün 6 TL suya 10 TL de yemeğe verdim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
papatyacım yine bir topikde daha karşılaştık:)Ben de bugün 6 TL suya 10 TL de yemeğe verdim.
Hep aynı topiklerde yazdığımıza göre birbirimize benziyoruz bencepapatyacım yine bir topikde daha karşılaştık:)
Öyle birşey var mı bilmiyorum ama yazsak fena olmaz değil mihergün buraya ne kadar harcadığımızımı yazıcaz???
aynı benim kafa yemin ediyorumkalinkaselin hoşgeldin. Bak ben de buradayım...
Bizimse çok şükür evimiz arabamız var. Arabanın birimin kredisi haziran da bitecek. Diğeri ocak ta başladık daha.
Her ay 100 Euro alıyoruz genelde. Onu da yurtdışında harçlık yapıyoruz.
Yıllardır oğluma her ay 1 gr altın alıyoruz.
Eğer yapabilirsek her ay 100 dolar almaya çalışıyoruz.
Ben bu dan sonra ev araba alma hayali kurmuyorum.
Yatak odamın değişmesi lazım. Onun dışında hastalık var sağlık var diye 3-5 kenarda olsa iyi olur.
Gezmeyi çok seviyorum. Onun için de bütçe ayırmaya özen gösteriyoruz.
şöyle bi baktım herkes bu gün şunu harcadım harcamadım yazmışda. öylemi yapcaz dedim ama güzel olur ....Hep aynı topiklerde yazdığımıza göre birbirimize benziyoruz bence
Öyle birşey var mı bilmiyorum ama yazsak fena olmaz değil mi
Bu ay kart harcamalarını azaltmak amacıyla kartı nerdeyse hiç kullanmadık mazot dışında. El harçlığı 1000 TL yi buldu. En azından yazarsak belki daha rahat görürüz nereye ne harcadığımızışöyle bi baktım herkes bu gün şunu harcadım harcamadım yazmışda. öylemi yapcaz dedim ama güzel olur ....
papatyacım bu saydıklarım yani kardeş seviyesinde görüştüğümüz insnalar hepsininde aynı yıl evleniceği nişanlanacağı tuttu başkada yok evlencek kuzen falan zaten iki tane var küçük onlar yapmak zorundaydık....Kalinkaselin biz kuzen düğünlerini duymuyoruz... Ne yapalım bitmek bilmiyor. Duyarsak da para takıyoruz
evet ya aslında hepsini toplu görebiliriz... güzel olur diğerleri ne dicek acaba?Bu ay kart harcamalarını azaltmak amacıyla kartı nerdeyse hiç kullanmadık mazot dışında. El harçlığı 1000 TL yi buldu. En azından yazarsak belki daha rahat görürüz nereye ne harcadığımızı
Ay sonunda da bildirim yapsak.
O ay ne birimin yaptık diye.
Tabi ilişkiler de çok önemli. Biz hep dışarıda olduğumuz için ben bazı kuzenlerimi tanımıyorum bile.papatyacım bu saydıklarım yani kardeş seviyesinde görüştüğümüz insnalar hepsininde aynı yıl evleniceği nişanlanacağı tuttu başkada yok evlencek kuzen falan zaten iki tane var küçük onlar yapmak zorundaydık....
Olumlu bakacaklarını düşünüyorum.evet ya aslında hepsini toplu görebiliriz... güzel olur diğerleri ne dicek acaba?
hoş geldin sebepler farklıda olsa aynen borçla uğraşıp duruyoruz.:) merhaba hanımlar guzel bi topik açmışsınız::) bende katılmak isterim:)
bundan bir sene öncesine kadar baya iyi birikim yapıyodum , bi arabamız var ve bide 2.5 yıl önce aldıgımız bi evimiz
benim için birikim ev ve araba demek ihtiyacımı karşılayacak kadar.... geçen senelerde birikim yapıyodum öyle çok diil am kenarda kesin 400-500 liram olurdu
sonra bi boşlama geldi zaten her ay bi avuç parayı eve yatırıyoruz birikim olarak diye düşündüm çokda kasmadım kendimi , geçen sene resmen göçtük diyebilirim:) elimizde olmayan sebeplerle eşimin kardeşi geçen aralıkda nişanlandı
memlekete git gel , takısını tak 800 tl , aradan 3 ay geçti kuzenim evlendi takısını tak kıyafet al 500 tl , aradan bir ay bile geçmedi eşimin kuzeni evlendi ve bize bilezik takmışlardı bilezik al kıyafet ayarla yol masrafı 1600 tl , aradan 2 ay geçti diğer kuzenim nişanlandı yol masrafı takısı kıyafet 500 tl , yazboyu memleketten eşimin annesi sürekli aradı o evleniyo şu evleniyo bu niaşnalanıyo diye çok yakın gerçekten takılması gerekenlere çeyrek yolladık sanırım 3 tane , 20 gün sonra eşimin kardeşi evlendi nişanlı olan bilezik , kıyafet ,memlekete git gel 2000 lira artı kurban:) kurban parasını kenara şöyle böyle ayırmıştım ama 200 tll si eksik kaldı onuda tamaladık bayram dönüşü eve geldiğimizde yani ekim ayında tatile çıkamamış zaten eşimin işide elvermedi yoksa sırf bu nedenlerle gidemeseydik çok üzülürdüm... ekim ayında eve geldiğimizde kredi kartımızın 3 aylık ödemesi 2000 lira civarı , eksi hesap 1000 lirada , ve birde nurtopu gibi bir bilezik borcumuz vardı:) artı bu kadar düğün olunca gelen giden sürekli misafir ağırladım ve masraf , yazın evimi böcek bastı badana yapmak zorunda kaldım hiç yoktan yere , arabamızın lastiklerinin acil değişmesi gerekti 500 tl , ben tabi başımıza bunların geleceğini bilemediğim için mart ayı gibi tatil satın aldım uçak biletleri vs 1400 tl(nisan ayına ertelettim onu bidahaki ay gidicez)...,... ay delircem şimdi ne çok şey yaşamışız .... sonuçta ekim ayında resmen borç batağındaydık..... hemde durduk yere hiçbişey yapmadan....
ekim ayında ilk hedefim eksi hesaptan kurtulmak oldu ocak ayıydı onu kapattık bu arada kredi kartınıda bi yandan ödemeye çalıştık derken oda kapandı geçen ay şubatta ... nisanda da bilezik borcumuzu verirsek inş... tamamen bitiriyorum bu işi , bidaha bana kimse evlencem şu bu demesin , o neydi başımıza gelen ya
7 ay sonra ev kredimiz yarıya iniyo o zaman çok daha güzel birikim yapabilmeyi umuyorum ama şu anda euro hesabı açtım geçen ay başladım hesabıma para yattığı anda atıyorum 615 tl yattı 15 tl sine euro alıyorum 20 tl ye kadar olan küsürleri euro yapıyorum şu an 50 eurom oldu tabi kumbarayada başladım bunun yanında:)
güzel fikir bence katılmak isteyen herkes 1 nisanda ne kadar birikim yaptıgını yazsın hatta belli bir süre belirleyelim herkes kendi hedefini koysun ulaşmaya çalışalım 3 ay 6 ay 9 ay vs hangisi uyarsaevet ya aslında hepsini toplu görebiliriz... güzel olur diğerleri ne dicek acaba?
öyle bir zorunluluk yok kendi adıma yazınca kendimi daha iyi görüyorum isteyen yazsın hem birbirimizi desteklerizHep aynı topiklerde yazdığımıza göre birbirimize benziyoruz bence
Öyle birşey var mı bilmiyorum ama yazsak fena olmaz değil mi
Valla ben bu biriktirmeye 5 yıla bile zor alırım evi ama şuan e kadar biriktirebilirsem kar. En azından peşinatı. I zamana kadar belki işe girebilirim. Beni 5 yılla sınırlsndıralım o zaman :)güzel fikir bence katılmak isteyen herkes 1 nisanda ne kadar birikim yaptıgını yazsın hatta belli bir süre belirleyelim herkes kendi hedefini koysun ulaşmaya çalışalım 3 ay 6 ay 9 ay vs hangisi uyarsa
ooooo o çok büyük zaman o kadar süre biriktirebilsem keşke . Ben onu kastetmedim kısa süreli mesela 3-6 ay gibi o hedefe ulaşınca yeni hedefler oluşturmak gibi. hedef büyük olunca gözümde büyüyor ve hiç ulaşamıyorum.Valla ben bu biriktirmeye 5 yıla bile zor alırım evi ama şuan e kadar biriktirebilirsem kar. En azından peşinatı. I zamana kadar belki işe girebilirim. Beni 5 yılla sınırlsndıralım o zaman :)
Öğrenciyim abi acıyın bana ya ben 16-17 yaşımdan beri aklımda vardı ev almak. Şuan 24 yaşındayım daha yeni yeni, anca anca kenarda birikimim oluşmaya başladı. 6-7 ay gibi bir surede 2 çeyrek, 10 dolar ve 23 kirada bakitim var. Daha ne olsun. Parttime iş bakıyorum eğer biyere girersem oradan gelecek mmaşımın buyuk kısmı zaten birikime gidecek.ooooo o çok büyük zaman o kadar süre biriktirebilsem keşke . Ben onu kastetmedim kısa süreli mesela 3-6 ay gibi o hedefe ulaşınca yeni hedefler oluşturmak gibi. hedef büyük olunca gözümde büyüyor ve hiç ulaşamıyorum.