• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Bizde kullaniliyor elektrik sobasi yoksa iceri sicak mutfak soguk hasta oluyoruz normalde kaleriferli evdeydik burasi annem yakin diye tasindik ama kalorifer yok mecvur yaniyor soba ona ragmen anne ogul hasta oluyoruz yine de korktugum kadar cok gelmedi haftada iki kadar firin calisiyor banyoda oyle utu durmuyor camasir makinesi durmuyor esimde ben de isten eve gelip ustumuzu oldugu gibi degistirip kirliye atiyoruz oglusum zaten gunde bazen ucdort ust degisiyor en iyi ihtimalle iki
Haklisin kalorifer yoksa mecbur hele ki saglik herseyden onemli

Bu gun eveden cikmayi planlamiyorum iki tane ekmek aldim baska para harcamadim kumbaraya para atamadim ama para da harcamadim bu da guzel

Biz eşimle aylık -alışverişsiz günler geçirme- planı yaptık. Henüz bir gün geçirebildik.
Kızlar kumbaralarınızı uzun vadeli yapmanızı öneririm. En azından aylık yapın.
Bugün aylık alışverişe çıkacağım. Maksimum 250 tl harcama yapmayı planladım. Bu ay tam manasıyla sağlıklı yaşam üzerine besleneceğiz. :KK51:

[QUOst: 45039004, member: 709467"]Biz eşimle aylık -alışverişsiz günler geçirme- planı yaptık. Henüz bir gün geçirebildik.
Kızlar kumbaralarınızı uzun vadeli yapmanızı öneririm. En azından aylık yapın.
Bugün aylık alışverişe çıkacağım. Maksimum 250 tl harcama yapmayı planladım. Bu ay tam manasıyla sağlıklı yaşam üzerine besleneceğiz. :KK51:[/QUOTE]
Bravo Tebrik ediyorum ben aylik isini beceremiyorum daha yeni yeni haftalik alisveris isini duzene koydum haftada bir alisveris yapiyorum

Bende an itibariyle eşimle kumbara hesabımı ayırdım:)sabah kumbaraya para attı,ben doldururum bunu dedi..dediyse doldurur...da bana kalmaz o para..bende gittim kendime daha küçük bi açılmayan kumbara aldım..
dahada atmam onun attığı kumbaraya:)
11.75 attım bile..bereketli olur inş.

belllma .!.:
Bende an itibariyle eşimle kumbara hesabımı ayırdım:)sabah kumbaraya para attı,ben doldururum bunu dedi..dediyse doldurur...da bana kalmaz o para..bende gittim kendime daha küçük bi açılmayan kumbara aldım..
:) bereketli olsun ins

Abur cubur masraflarını kısarsanız birikim yapmak daha kolay olur. Haftalık menü listesi hazırlayıp alışverişe çıkabilirsiniz tabi listenin dışına çıkmayın, bozukları da kumbaraya atarsınız. Yok uğraşamam çok zahmetli diyorsanız zarf yardımıyla bütçe yapabilirsiniz (haftalık) örn :

1. zarf yeme - içme = 100 tl
2. zarf giyim = 50 tl
3. zarf gezi....

ve bütçenin dışına çıkmayın.
Son yöntem ise maaşınızı aldığınız gün kenara x tl atıp geri kalanla ay boyunca idare etmeniz.

Size en uygun yöntemi bulduktan sonra birikim yapmak çok kolay.

Abur cubur masraflarını kısarsanız birikim yapmak daha kolay olur. Haftalık menü listesi hazırlayıp alışverişe çıkabilirsiniz tabi listenin dışına çıkmayın, bozukları da kumbaraya atarsınız. Yok uğraşamam çok zahmetli diyorsanız zarf yardımıyla bütçe yapabilirsiniz (haftalık) örn :

1. zarf yeme - içme = 100 tl
2. zarf giyim = 50 tl
3. zarf gezi....

ve bütçenin dışına çıkmayın.
Son yöntem ise maaşınızı aldığınız gün kenara x tl atıp geri kalanla ay boyunca idare etmeniz.

Size en uygun yöntemi bulduktan sonra birikim yapmak çok kolay.
Sana katiliyorum bnde haftalik ymk listesi hazrlayp ona gore alisvrs yapiyorum bn abur cubur sevmem ama onuda esim icin aliyorum

Ben çalışmıyorum. Haftalık eşimden 300 alıyorum. 50 şimdi sigaraya gidiyo. 250 diyelim. Hafta sonunda beraber kredi kartıyla yapıyoruz alışverişi. Gezme ve giyim bu paraya dahil değil. Buna rağmen kenarda param yok.
bugün yaptığımızı yarın yemiyorlar,haliyle israfta oluyo arada ne kadar dikjat Etsemde. Ben bu yüzden bereketim yok diyorum artık

Merhaba kızlar
Burada başka topiklerden tanıdıkları gördüm. Eeee birikim benim de kafayı bozduğum konulardan biri. Beni de alır mısınız aranıza...
Hiç kenarda çok paramız olmadı. Bundan 2 yıl önce 8 bin gibi bi paramız oldu. Onu da vadeliye yatırmıştık. Yaz döneminde para resmen pul oldu. Uçtu gitti. O günden sonra vadeye para yatırmadım.
Bir evimiz var. En son taksidini ocak ta ödedik hatta. 2 tane de arabamız var. Kenarda da 1500 TL filan.
Eşim benden çok para harcıyor. Ben de onu harcıcam bi gün Haberi yok.
Bundan sonrası için ev ve araba gibi bi hayalim yok. Ama her insanın kenarda en az 10 bin lirası olmalı. Allah korusun bi hastalık olsa dünyanın parası gider.

Sana katiliyorum bnde haftalik ymk listesi hazrlayp ona gore alisvrs yapiyorum bn abur cubur sevmem ama onuda esim icin aliyorum
Iyi yapıyorsunuz hem yemek çöpe gitmiyor hem de bütçenizi kontrol altında tutmuş oluyorsunuz. Abur cubur için indirimleri takip edin belki ordan da üç beş kuruş kenara atabilirsiniz.

Merhaba kızlar
Burada başka topiklerden tanıdıkları gördüm. Eeee birikim benim de kafayı bozduğum konulardan biri. Beni de alır mısınız aranıza...
Hiç kenarda çok paramız olmadı. Bundan 2 yıl önce 8 bin gibi bi paramız oldu. Onu da vadeliye yatırmıştık. Yaz döneminde para resmen pul oldu. Uçtu gitti. O günden sonra vadeye para yatırmadım.
Bir evimiz var. En son taksidini ocak ta ödedik hatta. 2 tane de arabamız var. Kenarda da 1500 TL filan.
Eşim benden çok para harcıyor. Ben de onu harcıcam bi gün Haberi yok.
Bundan sonrası için ev ve araba gibi bi hayalim yok. Ama her insanın kenarda en az 10 bin lirası olmalı. Allah korusun bi hastalık olsa dünyanın parası gider.
Canim vadeliye para yatirdik uctu gitti demissin merak ettim harcadin mi yoksa bankada mi bi sey oldu o_O

Canim vadeliye para yatirdik uctu gitti demissin merak ettim harcadin mi yoksa bankada mi bi sey oldu o_O
Harcadık ama o kadar bereketsizdi ki vallahi başkası söylese inanmam. O günden sonra Vadeli işini kapattık artık.
Biz o dönemde hem ev hem de araba kredisi ödüyorduk. Yaz döneminde benim ders ücretim çok azaldığı için kıştan para koyup yazın harcıyorduk. O yaz o para ne oldu anlamadık.

Harcadık ama o kadar bereketsizdi ki vallahi başkası söylese inanmam. O günden sonra Vadeli işini kapattık artık.
Biz o dönemde hem ev hem de araba kredisi ödüyorduk. Yaz döneminde benim ders ücretim çok azaldığı için kıştan para koyup yazın harcıyorduk. O yaz o para ne oldu anlamadık.
Him anladim canim dogru soyluyorsun bereketi olmuyor ..

Back