• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Esimin maasindan kalan 450 lira onun 50 sini mutfak icin ayirdim 200 200 paylaştık.10- 15 ine kadar gelecek para yok o yuzden kumbaraya para atamadim. Benim maasimdan 1200 lira bir odemem var bir de elektrik su gelirse onlar var onlari bu ay kredi kartindan oderiz artik o kadar cok acilmisiz ki gelir gideri karsilamiyor

Merhaba kizlar uzun zamandir yazilanlari okuyorum bnde yazmaya karar verdim
Esimde bugun maasi aldi cok sukur
Gecen ay cok harcamistik arkadasi biz ayda 900 tl harciyoruz size 2300 yetmiyor demis. Cok hakli gecinmesini bilmiyoruz.:KK12:
Bu ay kemerleri iyice sıkcam
Annem salcami kavurmami meyvemi sagolsun gondermis
Bu ay artik kasaba manava para vermem:KK49:
Kumbara da yaptim bozuklari biriktircem:KK69:

Bozuklar için kumbara yapmanızı öneririm. Açılmayan bir kumbara. İçine yalnızca 1 tl ve 50 krş atın. O hayalet paralar, göze görünmeyen paraların nasıl bereketli olduğuna nasıl çoğaldığında inanamayacaksınız bir süre sonra.

Ekimden beri bozukları attığım bir kavanoz var içini de göremiyorum. O kadar ağırlaştı ki anlatamam. Sanırım en az 500 tl çıkacak içinden.

Küçük bozuklukları da ayrı bir kutuya atıyorum ben. Bağış yapıyoruz onlarla da.

Bozuklar için kumbara yapmanızı öneririm. Açılmayan bir kumbara. İçine yalnızca 1 tl ve 50 krş atın. O hayalet paralar, göze görünmeyen paraların nasıl bereketli olduğuna nasıl çoğaldığında inanamayacaksınız bir süre sonra.

Ekimden beri bozukları attığım bir kavanoz var içini de göremiyorum. O kadar ağırlaştı ki anlatamam. Sanırım en az 500 tl çıkacak içinden.

Küçük bozuklukları da ayrı bir kutuya atıyorum ben. Bağış yapıyoruz onlarla da.

Küçük bozuklukları bağış yapma fikrinizi okumuştum daha önce,çok hoşuma gitti..açılan bir kumbaranın içinde birikiriyorum bende artık onları
1 ve 50 kuruşlarıda açılmayan kumbaraya..Dolana kadar açmak istemiyorum kısmetse,bakalım

Küçük bozuklukları bağış yapma fikrinizi okumuştum daha önce,çok hoşuma gitti..açılan bir kumbaranın içinde birikiriyorum bende artık onları
1 ve 50 kuruşlarıda açılmayan kumbaraya..Dolana kadar açmak istemiyorum kısmetse,bakalım

Açılmayan kumbara çok mantıklı sürekli içinden tırtıklarsanız bereketi kaçıyor. Kumbara bir süre sonra zevke dönüşüyor inanın.
Ben Ekim'de başlamıştım. Amacım yaza doğru olacak doğumlar ve düğünler için çeyrek almaktı. 2 aya dolar sanıyordum fakat dolmuyor. :)
Ama artık yarısını epey geçti 4 te biri kaldı diyebilirim. Çok sabırsızlanıyorum. Kağıt birikimler bile bu kadar heyecanlandırmıyor beni.
Çünkü bozuk birikimleri çevremde kim yaptıysa sonucu hep şaşırtıcı oldu. :)

Benimkide zor dolar heralde,büyük boy olandan.Ben çok sabırsızım ama..1 ay olmamıştır heralde başlayalı

Ben de yapı olarak sabırsız bir insanımdır, eşim frenliyor o yüzden açılmayan kumbara yaptık. Benim ki klasik bir salça kavanozuydu.
Küçük pet şişeler 330 tl alıyor 1 tl olarak. O minvalde düşünürsek kavanoz daha çok alır gibi. Sonra saymasının keyfini yaşayacaksınız öyle düşünün.

2 kisiyiz ve elektrik faturamiz 80 tl gelmis sok oldum:KK43:
Kumbara cok mantikli 2 aydir biriktirip gram aliyorum biraz birikince tumleyip bozuklari ekmege veriyorum
Bu ay hirs yaptim elektrik faturasiyla hesaplascazzz ! :KK11:
Daimi buzdolabi, ocak , internet
Gunluk 2 kez sofben, 1 kez kettle
Haftalik 2 defa camasr mak. 2 defa supurge
Onun dışında prizde fis birakmiyorm:KK12:

2 kisiyiz ve elektrik faturamiz 80 tl gelmis sok oldum:KK43:
Kumbara cok mantikli 2 aydir biriktirip gram aliyorum biraz birikince tumleyip bozuklari ekmege veriyorum

Bu ay istisna. Herkes şoklarda elektrik faturası sebebiyle. Bende çok dikkatli davranıyorum kettle çok etkiliyor. Şubat ayında ne kadar gelecek beklemedeyim.

Maaşımı alır almaz, 100 tl birikime ekledim ben de.

ektrik faturamiz 80 tl gelmis sok oldum:KK43:
Cok kontrollusun ben kac kez neyi calostirdigimi bilmiyorum camasir makinesi hemen hemen hergun calisiyor esimin isik kapatma huyu yok gerci bende firin vs cok calisiyor klimayla isiniyoruz 190 elektrik sobasi yaktim bazi gunler diger odada ona ragmen bana iyi gelmis umarim gelecek olan fatura da insafli gelir

Akdenizde ısınma cok problem olmuyor iki ay cok soguk sonra yine yaz gibi klima elektrik sobasi yetiyor cocuk olunca sıkıntı odalar arasi gecis tek eksisi o benim isimma da ocinde elektrik 190 gelmisti yenisi gelmedi bir kac gune gelir su 50-60 civariydi bakalim bu ay ne gelecek

Bakmadım ama bugün bi arkadaşla konuştuk 45 günlükmüş elekt.galiba
Benim faturalarda hep çok gelir

Bugün hiç aklımda yokken 200 lira attım bankaya. Zaten aniden gelmişti para,dolarmı yapsam altınmı alsam derken biranda bankamatikte buldum kendimi.banka kartını ablama vermeyi düşünüyorum. Bazen haftada 1 bazen ayda 1 görüşüyoruz. Arada biriktirdiklerimide veririm. Yoksa karttan alışverişi pek bir severim
50 liradada harcadım. 15 tamamrn gereksiz. Neyse çıkacağı varmış demek

Cok kontrollusun ben kac kez neyi calostirdigimi bilmiyorum camasir makinesi hemen hemen hergun calisiyor esimin isik kapatma huyu yok gerci bende firin vs cok calisiyor klimayla isiniyoruz 190 elektrik sobasi yaktim bazi gunler diger odada ona ragmen bana iyi gelmis umarim gelecek olan fatura da insafli gelir
Evt ya firin felakett !
Bu ay firin calistirmamaya kararliyim bu yuzden hamsi almicam bu ay :KK12:hep firina atiyodum evi cok kokutuyor diye
Elektrik sobasi cok yakiyo bizim ev kalorifer var ev sahibi komur yakiyo aksamlari yetiyor isisi gunduzde evim gunes goruyo bayaa hmde.. esim istersen ufo falanda alalim gunduz icin dedi sakin dedim eve elektrk sobasi flan almam mutlaka kullanilir fatura patlar :KK20:
Bir yillik evliyim hazr cocuk yokken para biriktirme derdindeyim ..

Evt ya firin felakett !
Bu ay firin calistirmamaya kararliyim bu yuzden hamsi almicam bu ay :KK12:hep firina atiyodum evi cok kokutuyor diye
Elektrik sobasi cok yakiyo bizim ev kalorifer var ev sahibi komur yakiyo aksamlari yetiyor isisi gunduzde evim gunes goruyo bayaa hmde.. esim istersen ufo falanda alalim gunduz icin dedi sakin dedim eve elektrk sobasi flan almam mutlaka kullanilir fatura patlar :KK20:
Bir yillik evliyim hazr cocuk yokken para biriktirme derdindeyim ..
Bizde kullaniliyor elektrik sobasi yoksa iceri sicak mutfak soguk hasta oluyoruz normalde kaleriferli evdeydik burasi annem yakin diye tasindik ama kalorifer yok mecvur yaniyor soba ona ragmen anne ogul hasta oluyoruz yine de korktugum kadar cok gelmedi haftada iki kadar firin calisiyor banyoda oyle utu durmuyor camasir makinesi durmuyor esimde ben de isten eve gelip ustumuzu oldugu gibi degistirip kirliye atiyoruz oglusum zaten gunde bazen ucdort ust degisiyor en iyi ihtimalle iki

Back