Ben eski nesilim, 16 yaşında işe başladığımda annem bana 20 lira vermişti, bunu cüzdanının bir yerine koy, başına bir iş gelir zor bir durum olur biner taksiye gelirsin demişti :) o zamandan beri cüzdanımda acil durum nakiti vardır, onu asla harcamam hatta kapkaç çoğalınca minik bir kese ile pantalonuma iğnelemeye başladım cüzdanıma bir şey olursa ortada kalmayayım diye:))) Kart bende kullanıyorum ama uzun zaman önce ıvıra zıvıra kullanmayı bıraktım, çok harcanıyor çünkü, alış verişlerimi nakite döndürdüm öyle olunca daha kolay birikim yapmaya başladım, nakit verince harcayamıyorsun:)) bir de birikim konularında hep yazıyorum bireysel emeklilik, ciddi birikim sağlıyor hele fonlarını altına yönlendirdiysen. Son bir tavsiye inanır mısınız bilmem ama birilerine yardım etmek paraya ciddi bereket getiriyor, mesela ayda 50TL sokak hayvanlarına mama yardımı, 30 TL Darüşşafaka, 2 tane fidan bende fikstir, hayvanlarla ilgili bazen cozutuyorum ama caanları sağolsun. Yıllar evvel, kıyafet, kozmetik, ev alış verişi herşeyi düzene koydum çünkü maaşların boyu belli, sonrasında ciddi birikimler yapabildim