• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba arkadaşlar
Esimle benim toplam aylik geliri 4 bin yakin.
Ve 1500 kredi oduyorum ev ve araba toplam...
Diğer masraf ise 1500 lira gidiyor doğalgaz elektrik ne varsa hepsi
Geri kalan 1000 kaliyor
Mutfak giderleri de gidecek..
Ve kalani birikime aktariyoruz biz. Kayinpederim emekli olucak temmuzda inşallah...
Artik esim 900 lira ailesine vermiycek..
Böylelikle birikim daha aktacak inşallah..
Yeni ev alabilirim yada en üst kata ev yaptircaz.. Allah nasip ederse insallah..
Ben düşünüyorum birşeyler için
Bide kumbara bozuklukları atiyorum:)

oiyy ne güzel pambuk pambuktu şimdi oralar:))çıtı çıtır yanan sobanın alevinde soba üstünde kızarmış ekmekler:))off içim gitti şimdi:)
Kaçalım gidelim kanki
Ödev yok,ders yok,elaler,laleler,cay isteyen kocalar,is,temizlik kafalar pırıl pırıl tek derdimiz keyfimiz. :KK70:
Müge Anlı da bulamasın bizi.
Sobaya odunu attıkmıydı yaslan camdan kar izle

Merhaba arkadaşlar
Esimle benim toplam aylik geliri 4 bin yakin.
Ve 1500 kredi oduyorum ev ve araba toplam...
Diğer masraf ise 1500 lira gidiyor doğalgaz elektrik ne varsa hepsi
Geri kalan 1000 kaliyor
Mutfak giderleri de gidecek..
Ve kalani birikime aktariyoruz biz. Kayinpederim emekli olucak temmuzda inşallah...
Artik esim 900 lira ailesine vermiycek..
Böylelikle birikim daha aktacak inşallah..
Yeni ev alabilirim yada en üst kata ev yaptircaz.. Allah nasip ederse insallah..
Ben düşünüyorum birşeyler için
Bide kumbara bozuklukları atiyorum:)
Bereketli olsun, daim olsun
İnsAllah olur Allah ev alanla evlenene yardım eder derler ya istikrarlı olmak lazım.

6tl hatcadım ben
Bugunde baska arkadasımı agirladım
2tane pogca,su falan aldım.
Zula 600de kaldı
İlerleme yok
Su 37tl gelmis
Elektrikde gelse de yatirim hepsini.
Alisverise cikarim hafta sonu sanirim
Kahvaltiliklar bitti gibi
Meyve bitti
Bisiler almam lazım.
Esim kumbaraya 1000tlden fazla
atmisimdir her ay dedi.
Esimi ev firi sardo galina bu sefer ben konuyu acmadan o actı
Krediyi 100.000cekelim 3000oderiz diye kafami bulandiriyo
Ben istemiyorum.
Fazla kredi fazla faiz senesi kısa olur faiz cok olmaz diye beni sıkıcak bu sefer
Seneye oglumu dershaneye falan vericem nasıl olcak öyle ya diye kafam karısıyo

Ay olaya borc karisinca ben bi duruyorum
Zira cok yorgunum borc ödemekden artik.

6tl hatcadım ben
Bugunde baska arkadasımı agirladım
2tane pogca,su falan aldım.
Zula 600de kaldı
İlerleme yok
Su 37tl gelmis
Elektrikde gelse de yatirim hepsini.
Alisverise cikarim hafta sonu sanirim
Kahvaltiliklar bitti gibi
Meyve bitti
Bisiler almam lazım.
Esim kumbaraya 1000tlden fazla
atmisimdir her ay dedi.
Esimi ev firi sardo galina bu sefer ben konuyu acmadan o actı
Krediyi 100.000cekelim 3000oderiz diye kafami bulandiriyo
Ben istemiyorum.
Fazla kredi fazla faiz senesi kısa olur faiz cok olmaz diye beni sıkıcak bu sefer
Seneye oglumu dershaneye falan vericem nasıl olcak öyle ya diye kafam karısıyo

Ay olaya borc karisinca ben bi duruyorum
Zira cok yorgunum borc ödemekden artik.
100000 kredi bile çok yüksek faiz fazla.. Birikim yapin yada bankaya atin birikimleri iyi olur bole

Bugün 8 tl daha attım kumbarama... Şimdilik kumbaramda 24 lira 15 kuruş var. Bir arkadaşım annesi benim annem ben filan güne girdik ocakta başlıcaz... İşaret dili kursuna gidiyorum gelemeyen birkaç kişi vardı onlarda arkadaşları çok özledim diyor... Onlara dicem gün olayını bakalım ne dicekler. Bu arada su 97 tl gelmiş bizim. 70 i geçmeyen su faturası 90 dan aşağı gelmez oldu

Bugun,ihtiyacim olan birsey icin ciktim,her seyi aldim ama asil almam gereken seyi unutmusum.Neyse ,temizlik ve kisisel bakim urunu,kizima uc parca indirimden kuyafet ve bir iki ivir zivir derken 35 harcamisim ,5 tlyi yarin kumbaraya aticam esimden gizli.yoksa cikarip harciyor.Defter tutmaya basladim,buhunku harcamalarimi yazdim.
Evde kilerde,dolapta olanlari yazdim.
Yarin,yogurt mayalarim.
Bi ,tatli yaparim.
Dolabi duzenler temizlerim diye Plan yaptim bakalim.
Balik alayim yarina,cikmisken bu sefer asil olan ihtiyacimi da alip geleyim.

Ne güzel bir konu bu yaa,sabah sabah iyi geldi:KK45:
Bu arada herkese günaydın,hayırlı cumalar...

İlk sayfalarda kumbaraya gram altın atmaktan bahsedilmiş, bunu yapan başka arkadaşlar var mı? Borcumuz bittikten sonra hiç bir şekilde birikim yapamıyoruz,daha çok açılıyoruz fuzuli harcamalara başladık. Ocak ayından itibaren ben de kumbaraya altın atmaya başlayacağım. Sizce 2 tam altın ya da 1 tam 1 yarım altın şeklinde kumbaraya mı atayım yoksa kızımın banka hesabı var oraya 1500,bazen duruma göre her ay 1000 tl mi atayım? Hangisi daha karlı olur?

Günaydın kızlar.

Dün eşim maaşını aldı kağıt kumbaraya 100 tl gitti.

Hoşgeldin C CeYz

Tek yönlü birikimi pek önermiyorlar açıkçası. Hem altın, hem döviz hem Tl olarak değerlendirmek daha avantajlı diye biliyorum. Biz Tl'den devam ediyoruz birikime.
Hoşbulduk canım :) Döviz işlerinden pek anlamıyorum,altın ve para birikimi yapmak istiyorum açıkçası.Ben en iyisi 3 tane kumbara alayım (Kilitli bir şey almak lazım bir önerin var mı?:KK64:);birine yarım/çeyrek altın,birine bozuk para diğerine de kağıt para atarız :KK45:Ama her ay maaş aldığımızda koymamız lazım, parayı ortadan kaldırmazsak harcanmaya mahkum oluyor

C CeYz

Benim 2 kumbaram bir gizli zulam var. (sözde gizli, eşim de biliyor)

Kağıt kumbarasını dikdörtgen bir kutudan eşimle birlikte yaptık. Bantaldık, kapladık ne içini görebiliyoruz ne açabiliyoruz. Bir yıl sonra açacağız inşallah. Evin birkaç eksiği ve prof. fotoğraf makinesi için bu para.

Bozuk para kavanozum var. Onunda etrafını kapladık ne içi görülüyor ne açılıyor. Onu dolunca açıcaz çeyrek alıcaz düğünler, doğumlar v.s için. Kalanı bebek için birikim.

Gizli zulamda kendime ait bir birikim o da ya ev peşinatı ya da bebek için birikim hangisi önce gelirse. Belki tatilde olabilir. :KK45:

Biriktiriyoruz işte. Nereye kısmet olacaksa. İyi şeyler için kullanalım kafi.

Birikime başlayınca zevke dönüşüyor zamanla. İsraf etmemeyi öğreniyorsun.

Önceki sayfaları okursan tr_lelli tr_lelli nin damacana birikimini görürsün. Ondan feyz aldım açıkçası, kendisine teşekkür ederim burdan.

Diğer tüm arkadaşlarda aynı şekilde. Destek olup motive oluyoruz. Herkes farklı bir şey için birikim yapıyor.

Katıl bize.

C CeYz

Benim 2 kumbaram bir gizli zulam var. (sözde gizli, eşim de biliyor)

Kağıt kumbarasını dikdörtgen bir kutudan eşimle birlikte yaptık. Bantaldık, kapladık ne içini görebiliyoruz ne açabiliyoruz. Bir yıl sonra açacağız inşallah. Evin birkaç eksiği ve prof. fotoğraf makinesi için bu para.

Bozuk para kavanozum var. Onunda etrafını kapladık ne içi görülüyor ne açılıyor. Onu dolunca açıcaz çeyrek alıcaz düğünler, doğumlar v.s için. Kalanı bebek için birikim.

Gizli zulamda kendime ait bir birikim o da ya ev peşinatı ya da bebek için birikim hangisi önce gelirse. Belki tatilde olabilir. :KK45:

Biriktiriyoruz işte. Nereye kısmet olacaksa. İyi şeyler için kullanalım kafi.

Birikime başlayınca zevke dönüşüyor zamanla. İsraf etmemeyi öğreniyorsun.

Önceki sayfaları okursan tr_lelli tr_lelli nin damacana birikimini görürsün. Ondan feyz aldım açıkçası, kendisine teşekkür ederim burdan.

Diğer tüm arkadaşlarda aynı şekilde. Destek olup motive oluyoruz. Herkes farklı bir şey için birikim yapıyor.

Katıl bize.
Damacana mı vay be :)) Şuan bizim evdeki tek birikim, kızımın kumbarası ve bankadaki parası. 2 buçuk yaşında daha ama sadece bayram harçlıklarıyla 2bine yakın parası oldu bir de çeyrekleri var. Ben istiyorumki biz de ayrı bir yerde bişeyler biriktirelim,insan gerçekten çok mutlu oluyor çünkü.

Biz genelde önce borç yapıp sonra onu ödüyoruz. Mesela eşim yarın telefon alacak,bugün maaş alıyoruz 2800 ona gidecek,1500u peşin verecek kalanı karttan. Bu ay, yaz tatili için de karttan ödeme yapacağız mecburen yoksa erken rezervasyonu kaçırmış olacağız.Havadan 4 buçuk 5bine yakın kart borcu olacak. Keşke şu birikim konusunu bu senenin başında yapsaydım,bu ödemeleri çıkarmış olurduk :KK43: Neyse azimliyim, seneye sıfır ödemeyle,sadece kumbaradaki parayla tatile gideriz inş.:KK36:

The Black The Black tesekkurler bende umutsuzluga kapıldıgımda sizlerle tekrar motive oluyorun
C CeYz sayfa 45 sanırım

İstikrarlı bir insan olsamda bazı sebepler bazen moralimi bozup yıldıryo beni.
Ama yinede o ev kararından caydırmıyo
Ben zulamı kocaman yapamasamda esim kumbaraya para atmaya devam ediyo

Bugun ogluma biraz uzun mont/kaban bakıcam(var ama kısa spor biraz sarsın kuzumu istiyorum)
89tl idi sanirim lcw bakmistim öyle bi.

Buzdolabı artık isyan ediyo
Meyve yok diye mizmizlaniyo benimkiler
Ben almayinca esimde almiyo alsam kesin o da alir
Liste yaptim patates, sogan,kasar,sut,peynir,un hepsi eksik listesinde
Kart 600tl olmus(300ünü ben o moralim bozukken yedim)
Kesim tarihi ayın 20sinde
1000tlden assa ödemiyoruz zaten.
Yine 1000olucak bu ayda bu gidisle.

C CeYz

Ah ben de o kadar isterdim ki 2015in başında birikime başlamış olmayı. İnanki standardımızda hiçbir şey değişmedi. Yine aynı şekilde yaşıyor yiyoruz, içiyoruz, geziyoruz.

Sadece gereksiz isteklerimin üzerini çizdim ve elle tutulur bir birikimim var 2 aydır.

O zaman bu zamanmış demek ki.

Back