birikim yapabilmenin yolları

Netten beyaz eşya alan var mı ?
Benim aldığım çamaşır makinesinin aynısı nette 315 tl daha ucuzmuş
Kazık mı yedim , yoksa illa bir sıkıntısı mıvardır ?
Servisi garantisi teslimi mağazadan alınanla aynı mıdır ?

Canım benim sana bu konuda naçizane bir önerim olacak.. Ne kadar şanslısın ki vicdanlı ve merhametli bir evladın var.. Amcak kendini savunma şeklini böyle bir yolla ogretmemeliyiz.. Yanlışa yanlışla karşılık vermiş olacak.. Ve itip kalkmayı bir süre sonra senin çocuğunda normal görmeye başlayacak... Arkadaşlarıyla konuşarak bu işi çözmesi üzerinde dur bence.. İletişim kurmayı öğret ona..diğerleri gibi kavga etmeye yönlendirirsin maalesef.. Veya bu tür konusmalarla çocuk üstünde bir baskı oluşturup daha çok içine kapanmasını sağlarsın.. Bence biraz kendini geri çekip koruyucu ve müdahaleci davranma.. kendi kimliğini kendisinin oluşturmasına fırsat ver.. farkında olmadan ozguvenini zedeleyebilirsin Anneyiz elbette evlatlarımız için en iyisini istiyoruz.. Ama kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat etmeliyiz

Haklısınız
İlk ve tek çocuk .. Yakınımızda da küçük çocuk olmayınca hepten tecrübesiz olup neyi nasıl yapacağımı bazen bilemiyorum ..
İnşaAllah her zaman en doğruyu yaparız ..

Aynı çocuk sürekli itince çok sinir oldum ve en sonunda ben de oğluma öyle söyledim yanlış olduğunu bilmeme rağmen , o da öyle yapmayacağını söyledi ve yapmadı da zaten..
Ben de o zaman , "beni itme" diyip öğretmenine söylemesini söyledim ..
Ama Geçen gün bir kaç arkadaşı kovalayıp ısırmışlar , oğulcuğum da öğretmenine söylediğinde "siz kendiniz hallediceksiniz" demiş , buna daha çok sinir oldum .. Yani yanlış yapanları yanına çağırıp o davranışın yanlış olduğunu anlatması gerekmez mi ?
Ya da sınıfta oyunlarla yanlış davranışları öğretip anlatması gerekmez mi ?

Konuştuğumda da "evet itme huyunu hala yenemedik" diyor , iyi de bu çocuk ağustosta başlamış , 5 aydır olumsuzu olumlulaştıramamış ..

Isırmaya da "onu ısırarak sevmişler , ısırınca sevdiğini sanıyor" diyor .. Tamam da öyle olmadığını öğretmesi gerekmez mi ?

Başka bir yere gitse şimdikinden iyi mi kötü mü olacak onu bilemediğimden , Bu öğretmenle devam edip etmemesi konusunda kararsızım ..

Dışarıda cok şiddetli bir yagmur var.
Dolap tam takır pazar ve market alışverisi yapmam gerekiyor. Marketi yine hallederim ama pazar alısverisi kaldi sanirim.

Üstten evi toparlayip, alisverisi yapıp arkadaşımla yemeğe gidecegim bugün dışarıya.

Bol harcamalı bir pazar gunu beni bekliyor

Size bizim yaptığımız uygulamadan bahsetmek istiyorum. Sadece fikriniz olması açısından her aile çocuğunu maalasef çok farklı yetiştiriyor. Biz de sizin gibi kimseye zarar vermesin, kimsenin canı yanmasın derken çocukta ister istemez bir geri çekim oluyor. Bizde sizdeki benzer sorunları yaşadık ve ben öğretmeni ile gidip konuştuğumda her zaman onu kollayamam oldu. O zaman anladım benim ondan istediğim çocuğumu koruması değil ve ondan sonra da hiç bu konuyu açmadım. Eşimle bir gün bu konuyu konuşuyorduk ve onun için ne yapabiliriz diye ben çok üzülüyordum. Kızım iyi niyetli biri olduğu için dışlanıyordu. Biz o gün bu sorunu çözdük küçük bir ilçede olmamıza rağmen kendisini savunmasını öğrenmesi açısından bir teakwonda kursuna yazdırdık. İnan ki kendine güveni geldi,derslerinde başarısı arttı ve şimdi de zaten mühendis aldığı kararlar girdiği pro jelerde hep başarılı aynı yöntemi küçük kızımıza da uyguladık çok şükür şimdilik o da ablasının yolundan gidiyor.

Teşekkür ederim fikir için ..
Taekwondo 10 yaş sonrası ideal olur , benimki küçük ..
Sizinki Kaç yaşında gitmişti ?

Günyadın kızlar,
Sabah sınavım vardı okula gidip geldim. Dönerken de simit aldım. Bugün ki harcamam 5 TL

Öğledensonra bir sınavım daha var yine okula gideceğim.

Dolar, euro almış başını gidiyor. Pazar fiyatlarıda öyle. Dolapta sebze namına hiçbir şey yok bu hafta.

Cuma günü düşerse alıcam yoksa yine almam. Patlıcanın, kabağın,biberin kilosu 10 TL, Domates 8 TLydi bu hafta pazarda

Merhaba kızlar,
Burada da hava şartlarından dolayı pazar çok pahalı. 2 haftadır pazara çıkmıyorum. Evde hiç sebze kalmadı. Bugün salatalık malzeme almaya gideceğim. Yeşillik ve meyve olmadan zorlanıyorum ben.
Bir ara da kuaföre gitmem gerekiyor, ama sürekli erteliyorum. Sadece kesim yaptıracağım için 50 tl ayırdım.
50 tl de eşimden alıp cüzdanımın gizli bölmesine ayırdım. Umarım bu ay sonunu da rahatlıkla getiririz. 2 aydır kredi kartı kullanmıyoruz şükür.

öğretmen konusunda sonuna kadar haklsın zaten canım.. Öğretmenin elbette yol gösterici olması gerek.. Bu konuda öğretmen umarsız davranıyorsa bence yönetimle konuşmalısın..Birde sana tavsiyem şunuda yapabilrisin benim kzımında ana sınıfında anlaşamadığı bir kız vardı..Ve ben bikaç defa okula gidip bu çocukla kendi çocuğumu alıp karşıma konuştum..Aralarındaki kopukluğu iletişimsizliği anlamaya çalıştım..uzaktan takip ettim..Gün geçtikçe daha iyiye gitti.Hatta yıl sonunda kanka oldular..Öğretmen ve kendi ailesi vermiosa sen ön plana geçip duruma el koy derim..

Merhaba hanımlar bende baştan başlayıp sizi okuyorum öğreniyorum öğrendiklerimi çevremdekilere aktarıyorum. Yalnız birikim yapamıyorum. Eşimden gizli 50_60ne varsa biriktiriyorum ama dayanamayıp söylüyorum ve para gidiyor. Pardon önce kendimi tanıtayım memurum 2400 maaş var ev aldık kredi ödüyoz ama ben aynı zamanda birikim yapmak istiyorum yardım edin lütfen banada

Hoşgeldiniz, istemek başarmanım yarısıdır diye boşuna dememişler. Eşiniz harcayan bir tipse ve her biriktirdiginiz gidiyorsa söylememeniz en iyisi olacak sizin. Öncelikle mutlaka bir kumbara edinin. Damlaya damlaya göl olurmuş. Daha sonra ne kadar biriktigine siz bile şaşacaksınız. Biraz biriktirdikten sonra iyice hevesleniyorsunuz zaten. Sonra para harcamak bile istemiyorsunuz. Birde burda yazıştıkca insan dahada gaza geliyor birbirimizi dahada motive ediyoruz. Bugun sıfır harcama diye yaristığımız arkadaslarimız bile var :)

Bugün son sınavıma gittim. Aceleyle çıkmak zorunda olduğum için kahvaltıyı okulda yaptım 5 TL harcadım.Bir ay okula gitmeyeceğim için yol parası derdim olmayacak.

Akşam menüm
  • Nohutlu tavuklu pirinç pilavı
  • Karnıyarık (buzluktan)
  • turşu, ayran

Artık uzun bir süre evdekilerle idare etmeye çalışıcam bir yudum mutluluk 'un dediği gibi buzluğu bugünler için doldurduk biz

Yarın sadece yeşillik almak için pazara gidicem. Çünkü salata yemeden doymuyoruz biz.

Altınları sattım evet kar ettim belki ama pişman oldum. 135'e falan düşerse yeniden alıcam. Birde bir arkadaşımın elinde 75 doları var. Satmayı düşünüyor sanırım. Eğer satarsa yarın onun dolarlarını da almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…