- 6 Ağustos 2010
- 39.406
- 69.905
- 798
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #11.521
Hayır canım herşey çok şükür şimdilik yolundaAnasınıfına gidenle
Gitmeyen arasında olumlu olumsuz herhangi bir fark oldu mu
Keşke küçüğünü de verseydim ya da büyüğünü de vermeseydim şeklinde düşündüğünüz oldu mu
Hayır canım herşey çok şükür şimdilik yolunda
Canım benim sana bu konuda naçizane bir önerim olacak.. Ne kadar şanslısın ki vicdanlı ve merhametli bir evladın var.. Amcak kendini savunma şeklini böyle bir yolla ogretmemeliyiz.. Yanlışa yanlışla karşılık vermiş olacak.. Ve itip kalkmayı bir süre sonra senin çocuğunda normal görmeye başlayacak... Arkadaşlarıyla konuşarak bu işi çözmesi üzerinde dur bence.. İletişim kurmayı öğret ona..diğerleri gibi kavga etmeye yönlendirirsin maalesef.. Veya bu tür konusmalarla çocuk üstünde bir baskı oluşturup daha çok içine kapanmasını sağlarsın.. Bence biraz kendini geri çekip koruyucu ve müdahaleci davranma.. kendi kimliğini kendisinin oluşturmasına fırsat ver.. farkında olmadan ozguvenini zedeleyebilirsinEzilmemesini nasıl sağlarız şuan bilemiyorum açıkcası
Evde drama yapıyoruz , ben ne yaparsam aynısını yap diyorum yapıyor eli de ağır aslında ama okulda yapmıyor , sen kimseye gidip vurma ama arkadaşın seni iterse sen de onu itebilirsin diyorum.. Ama ben itmek istemiyorum diyor , canı acır diyor ..
Canım benim sana bu konuda naçizane bir önerim olacak.. Ne kadar şanslısın ki vicdanlı ve merhametli bir evladın var.. Amcak kendini savunma şeklini böyle bir yolla ogretmemeliyiz.. Yanlışa yanlışla karşılık vermiş olacak.. Ve itip kalkmayı bir süre sonra senin çocuğunda normal görmeye başlayacak... Arkadaşlarıyla konuşarak bu işi çözmesi üzerinde dur bence.. İletişim kurmayı öğret ona..diğerleri gibi kavga etmeye yönlendirirsin maalesef.. Veya bu tür konusmalarla çocuk üstünde bir baskı oluşturup daha çok içine kapanmasını sağlarsın.. Bence biraz kendini geri çekip koruyucu ve müdahaleci davranma.. kendi kimliğini kendisinin oluşturmasına fırsat ver.. farkında olmadan ozguvenini zedeleyebilirsinAnneyiz elbette evlatlarımız için en iyisini istiyoruz.. Ama kaş yaparken göz çıkarmamaya dikkat etmeliyiz
Size bizim yaptığımız uygulamadan bahsetmek istiyorum. Sadece fikriniz olması açısından her aile çocuğunu maalasef çok farklı yetiştiriyor. Biz de sizin gibi kimseye zarar vermesin, kimsenin canı yanmasın derken çocukta ister istemez bir geri çekim oluyor. Bizde sizdeki benzer sorunları yaşadık ve ben öğretmeni ile gidip konuştuğumda her zaman onu kollayamam oldu. O zaman anladım benim ondan istediğim çocuğumu koruması değil ve ondan sonra da hiç bu konuyu açmadım. Eşimle bir gün bu konuyu konuşuyorduk ve onun için ne yapabiliriz diye ben çok üzülüyordum. Kızım iyi niyetli biri olduğu için dışlanıyordu. Biz o gün bu sorunu çözdük küçük bir ilçede olmamıza rağmen kendisini savunmasını öğrenmesi açısından bir teakwonda kursuna yazdırdık. İnan ki kendine güveni geldi,derslerinde başarısı arttı ve şimdi de zaten mühendis aldığı kararlar girdiği pro jelerde hep başarılı aynı yöntemi küçük kızımıza da uyguladık çok şükür şimdilik o da ablasının yolundan gidiyor.Haklısınız
İlk ve tek çocuk .. Yakınımızda da küçük çocuk olmayınca hepten tecrübesiz olup neyi nasıl yapacağımı bazen bilemiyorum ..
İnşaAllah her zaman en doğruyu yaparız ..
Aynı çocuk sürekli itince çok sinir oldum ve en sonunda ben de oğluma öyle söyledim yanlış olduğunu bilmeme rağmen , o da öyle yapmayacağını söyledi ve yapmadı da zaten..
Ben de o zaman , "beni itme" diyip öğretmenine söylemesini söyledim ..
Ama Geçen gün bir kaç arkadaşı kovalayıp ısırmışlar , oğulcuğum da öğretmenine söylediğinde "siz kendiniz hallediceksiniz" demiş , buna daha çok sinir oldum .. Yani yanlış yapanları yanına çağırıp o davranışın yanlış olduğunu anlatması gerekmez mi ?
Ya da sınıfta oyunlarla yanlış davranışları öğretip anlatması gerekmez mi ?
Konuştuğumda da "evet itme huyunu hala yenemedik" diyor , iyi de bu çocuk ağustosta başlamış , 5 aydır olumsuzu olumlulaştıramamış ..
Isırmaya da "onu ısırarak sevmişler , ısırınca sevdiğini sanıyor" diyor .. Tamam da öyle olmadığını öğretmesi gerekmez mi ?
Başka bir yere gitse şimdikinden iyi mi kötü mü olacak onu bilemediğimden , Bu öğretmenle devam edip etmemesi konusunda kararsızım ..
Benim her iki kızım da birinci sınıfta başlatmıştık. Küçükler kategorisinde.Teşekkür ederim fikir için ..
Taekwondo 10 yaş sonrası ideal olur , benimki küçük ..
Sizinki Kaç yaşında gitmişti ?
öğretmen konusunda sonuna kadar haklsın zaten canım.. Öğretmenin elbette yol gösterici olması gerek.. Bu konuda öğretmen umarsız davranıyorsa bence yönetimle konuşmalısın..Birde sana tavsiyem şunuda yapabilrisin benim kzımında ana sınıfında anlaşamadığı bir kız vardı..Ve ben bikaç defa okula gidip bu çocukla kendi çocuğumu alıp karşıma konuştum..Aralarındaki kopukluğu iletişimsizliği anlamaya çalıştım..uzaktan takip ettim..Gün geçtikçe daha iyiye gitti.Hatta yıl sonunda kanka oldular..Öğretmen ve kendi ailesi vermiosa sen ön plana geçip duruma el koy derim..Haklısınız
İlk ve tek çocuk .. Yakınımızda da küçük çocuk olmayınca hepten tecrübesiz olup neyi nasıl yapacağımı bazen bilemiyorum ..
İnşaAllah her zaman en doğruyu yaparız ..
Aynı çocuk sürekli itince çok sinir oldum ve en sonunda ben de oğluma öyle söyledim yanlış olduğunu bilmeme rağmen , o da öyle yapmayacağını söyledi ve yapmadı da zaten..
Ben de o zaman , "beni itme" diyip öğretmenine söylemesini söyledim ..
Ama Geçen gün bir kaç arkadaşı kovalayıp ısırmışlar , oğulcuğum da öğretmenine söylediğinde "siz kendiniz hallediceksiniz" demiş , buna daha çok sinir oldum .. Yani yanlış yapanları yanına çağırıp o davranışın yanlış olduğunu anlatması gerekmez mi ?
Ya da sınıfta oyunlarla yanlış davranışları öğretip anlatması gerekmez mi ?
Konuştuğumda da "evet itme huyunu hala yenemedik" diyor , iyi de bu çocuk ağustosta başlamış , 5 aydır olumsuzu olumlulaştıramamış ..
Isırmaya da "onu ısırarak sevmişler , ısırınca sevdiğini sanıyor" diyor .. Tamam da öyle olmadığını öğretmesi gerekmez mi ?
Başka bir yere gitse şimdikinden iyi mi kötü mü olacak onu bilemediğimden , Bu öğretmenle devam edip etmemesi konusunda kararsızım ..
Merhaba hanımlar bende baştan başlayıp sizi okuyorum öğreniyorum öğrendiklerimi çevremdekilere aktarıyorum. Yalnız birikim yapamıyorum. Eşimden gizli 50_60ne varsa biriktiriyorum ama dayanamayıp söylüyorum ve para gidiyor. Pardon önce kendimi tanıtayım memurum 2400 maaş var ev aldık kredi ödüyoz ama ben aynı zamanda birikim yapmak istiyorum yardım edin lütfen banadaAnamm 3 sayfa bensiz konusmuslar
Vayys esim bana senden korkulur diyo hep bende kendimden korkmaya basladim
Sabahın cininde cuma pazarina gittim tek basima(sali pazari yani cumada kuruluyo)
Tulumun siparisini verdim(takintili ve tezcanli oldugumu soylemistim dimi)
Burda 750 tl fiyat ceken kurnazlara para verirmiyim ben be
O göz var mi bende yemisim markasini
Bu model
Eki Görüntüle 1764878
Duz sık pile tül ve ayni model 2pembe kanat 150tl
Sali gunune yapicak
Kapora biraktim 50tl
Sus top ve miknatisli tul tokasinida 30tl aldim
2de silikon yastik aldim ikisi 15tl geldim
Bi de islandim
Bi de usudum
Metro ne buyuk velinimet valla
Tık bindim indim hallettim geldim
Esim kumbaraya 100tl atti sabah
Bende totelde 95 tl harcadim geldim.
Zigon sordum(evdekini boyicaktim esim ugrasma dedi supermanimyenisi 200tl almadim henuz fiyat bakiyorum.
Odanin eksigi kalmadi gibi.
Kuzu ozelden atiyorum
Hoşgeldiniz, istemek başarmanım yarısıdır diye boşuna dememişler. Eşiniz harcayan bir tipse ve her biriktirdiginiz gidiyorsa söylememeniz en iyisi olacak sizin. Öncelikle mutlaka bir kumbara edinin. Damlaya damlaya göl olurmuş. Daha sonra ne kadar biriktigine siz bile şaşacaksınız. Biraz biriktirdikten sonra iyice hevesleniyorsunuz zaten. Sonra para harcamak bile istemiyorsunuz. Birde burda yazıştıkca insan dahada gaza geliyor birbirimizi dahada motive ediyoruz. Bugun sıfır harcama diye yaristığımız arkadaslarimız bile var :)Merhaba hanımlar bende baştan başlayıp sizi okuyorum öğreniyorum öğrendiklerimi çevremdekilere aktarıyorum. Yalnız birikim yapamıyorum. Eşimden gizli 50_60ne varsa biriktiriyorum ama dayanamayıp söylüyorum ve para gidiyor. Pardon önce kendimi tanıtayım memurum 2400 maaş var ev aldık kredi ödüyoz ama ben aynı zamanda birikim yapmak istiyorum yardım edin lütfen banada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?