• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Şok'tan kışlık erzak alışverişimin bir kısmını yaptım 145 TL tuttu
23 paket makarna
2 paket kirmizi mercimek
2 paket yesil mercimek
3 paket ince bulgur
2 paket pilavlik bulgur
2.5 kg baldo pirinc
1 kilo osmancik pirinc
1 paket kuru fasulye
1 paket nohut
4 paket tuz
Yaş maya
Eti Lilalif yulaf
4 tane capri sun meyve suyu
1 paket falım sakız
6 tane gofret
2 tane makine tuzu
Arko krem
Bref klozet blogu
1 tane tursil jel deterjan
1 tanede elektrikli battaniye aldım

selam hanımlar. şimdi eski yazılanlardan okudum ( ara ara okuyorum baştan itibaren) bi yerde bi arkadaş sormu çeyrek mi alsak tam mı alsak hangisinde satınca işçilik daha az kesiliyor diye. ben tam anlamadım çeyrek, yarım ve tam altınlar satılınca farkediyor mu işçilik?? yani hangisini almak daha mantıklı sizce?? ben başlarda bilezik düşünüyordum ama acaba tam ve ya yarım falan mı alsam?? siz ne diyorsunuz ??

Hayırlı geceler kızlar,

Bugün biraz pazar alışverişi yaptık
2 demet maydanoz 1.5 TL
Yarim kilo brokoli 1 TL
Yarim kilo kabak 75 kuruş
Yarim kilo patlican 75 kurus
Yarim kilo ıspanak 1.5 TL
1 kilo havuc ve turp (karıştırarak aldık) 1.5 TL
1tane haslanmis misir 2 TL
2 kilo domates 1.5 TL
10 TL'lik ceviz

Sonra evin ust sokağına yöresel bir kermes kurulmuş. Oraya ugradık. Oradan da kilosu 35 TLden, 10 TLlik tereyağı
Kilosu 40 TLden, 15 TL tulum peynir,
Kilosu 25 TLden yarım kilo acuka
Kilosu 15 TLdende 1 kilo erişte aldık.

Bir kac farkli harcama daha derken toplam 100 TLyi buldu bugün ki harcamamız

selam hanımlar. şimdi eski yazılanlardan okudum ( ara ara okuyorum baştan itibaren) bi yerde bi arkadaş sormu çeyrek mi alsak tam mı alsak hangisinde satınca işçilik daha az kesiliyor diye. ben tam anlamadım çeyrek, yarım ve tam altınlar satılınca farkediyor mu işçilik?? yani hangisini almak daha mantıklı sizce?? ben başlarda bilezik düşünüyordum ama acaba tam ve ya yarım falan mı alsam?? siz ne diyorsunuz ??

Külçe/has altını tavsiye ederim
Alış-satış arasındaki fark en az bunda oluyor

Alım satımda en az makas farkı internette gram altından alınırken oluyor.
Fiziki altın alacaksınızda eğer sadece yatırım amaçlı ise tam altin almanız daha iyi. Bilezikte işçilik daha fazla olduğu icin değer kaybı oluyor.
Çeyrek tam durumuna gelirsekte. 4 ceyrek 1 tam eder mantıgıyla hareket ediliyor. Ceyrekten 5 TL deger kaybı oluyorsa, tam altından 20 TL deger kaybı oluyor. Tam altin tercih edilmesindeki sebeb de küçük bir miktar icin bozmayayım koca altini diyoruz.
Takmak icin alacaksanızda lazer kesim işçiliği az 22 ayar bilezikleri tercih etmelisiniz.

ya ben beni etiketleyen herkesi tek tek seçip cevap yazmak istiyorum da onu nasıl yapıyorsunuz.. daha kk yı kullanmada yeniyim. hepinizi nasıl seçebilirim. çoklu alıntı var onu tıklıyorum ama değişen birşey yok.. bana bi el atın :KK52::KK52::KK52:

Çoklu alıntı yapıyorsun... Zaten çoklu alıntıyı işsretlediğinde yine bikaç tane seçtiğinde bu mesajımızı yazdığımız kısmın altında dosya yüklenin yanında alıntılsrı kopyala mı yazıyor alıntılsrı cevapla mı yazıyı ona basıyorsun zaten seni yonlendiriyor

Hayırlı geceler kızlar,

Bugün biraz pazar alışverişi yaptık
2 demet maydanoz 1.5 TL
Yarim kilo brokoli 1 TL
Yarim kilo kabak 75 kuruş
Yarim kilo patlican 75 kurus
Yarim kilo ıspanak 1.5 TL
1 kilo havuc ve turp (karıştırarak aldık) 1.5 TL
1tane haslanmis misir 2 TL
2 kilo domates 1.5 TL
10 TL'lik ceviz

Sonra evin ust sokağına yöresel bir kermes kurulmuş. Oraya ugradık. Oradan da kilosu 35 TLden, 10 TLlik tereyağı
Kilosu 40 TLden, 15 TL tulum peynir,
Kilosu 25 TLden yarım kilo acuka
Kilosu 15 TLdende 1 kilo erişte aldık.

Bir kac farkli harcama daha derken toplam 100 TLyi buldu bugün ki harcamamız
Afiyetle yiyin inşallah ben adana da yaşıyorum tereyağını kg. 25 liradan aldım. Sizin orada biraz pahalı gibime geldi.

Çoklu alıntı yapıyorsun... Zaten çoklu alıntıyı işsretlediğinde yine bikaç tane seçtiğinde bu mesajımızı yazdığımız kısmın altında dosya yüklenin yanında alıntılsrı kopyala mı yazıyor alıntılsrı cevapla mı yazıyı ona basıyorsun zaten seni yonlendiriyor
deneme :)
yok canım benim sorduğum şu. mesela senin yazına cevapla dedim yazdım. işte bi kaç kişinin aynı anda tek sayfada olacak şekilde cevap yazıyorsunuz ya onu nasıl yapıyorsunuz onu bulamadım.
deneme 2

ben iş çıkışı hastaneye gidecem kızkardeşimin yanına. sonra vaktim kalsa pazar var oraya uğrarım. meyve almam lazım, karnabahar, domates salatalık, yeşillik, yani ne alacam daha tam bilmiyorum baktıkça aklıma gelir. pazara çıkacak vaktim olmuyor genelde o sebepten pek tecrubeli değilim pazar konusunda. ama pazara gitmeyi çok severim keşke hep gidebilsem. işten çıkınca pazar kalkmış oluyor burda.. dün eve çıkmadan bim e uğradım ACE çamaşırsuyu+cif diye bi ürün gelmişti uygun geldi, 1 adet 2,95 tlden 3 tane aldım stokladım.. yılbaşından sonra zam gelir herşeye şimdi indirimden bulduklarımı stok yapmaya çalışıyorum..

Back