birikim yapabilmenin yolları

pırasa mücver nasıl oluyor..lezzetlimi

pırasa mücver nasıl oluyor..lezzetlimi

Eşim pırasa yemiyor diye ben yapıyorum güzel oluyor
pırasanın yeşil yaprakları var ya hani pazarcılar sorar verelim mi abla diye
onları yıkayıp incecik dilimliyorum
tuz ile ovuyorum
1 yumurta
malzemeye göre aldığı kadar mısır unu
baharatlar ile karıştırıp yağda kızartıyorum
mısır unu da kıyır kıyır oluyor yoğurtla servis yapıyorum
karadenizli bir abladan öğrenmiştim yöresel bir adı da var ama unuttum ben

kızlar ben 3 ceşit yemek yapıp hayatta dolaba buzluga atmam.
o yemek taze gibi gelmez bana
benimki yeni pişecek sıcak sıcak yiyecen
ocaktan indirip.
eve gidiyorum ne yapacaksam koyuluyorum hemen pişiriyorum
ben sebze yemeklerinide düdüklüde pişiririm
en fazla 15 dk da hazır zaten
ne diye 3 4 cesit yapıyorsunuz kızlar
vaktinizmi olmuyor

Ben buzluğa atmıyorum. Bana da taze gelmez buzluktan yemek. Buzdolabına koyuyorum. Pişirilmesi son ana bırakılabilecek yemeklerin içini hazırlıyorum sadece ben de. Dolma, sarma ve karnıyarık gibi. Ya da yıkaması ayıklaması zaman alacak şeyler var mesela ıspanak gibi. Onları hazırlıyorum. İki çeşit de soğuk yenebilen, ya da ısıtılabilen yemek oldu mu kenarda yemek derdim yok diyorum kafam rahat oluyor.

Anladım canım..teşekkür ederim.. denemek lazım

royemm :):):) çok sevindim seni gördüğüme. daha sık gel buralara :)
bizim yazdan bakliyat, makarna, erişte, mantı ve yazlık sebze stoğumuz var zaten evde. Haftada 2-3 gün bunlardan yemek yapıyorum. haftada bir tavuk, et yada balık oluyor. 1 gün de kışlık sebze. hafta sonu da evde kimin canı ne isterse onu yapıyoruz.

yemek listesi hem alışveriş için iyi oluyor. hem de her gün ne yemek yapacam diye düşünmüyorum. mesela bugün sütlü domates çorbası - haşlanmış tavuk(eşime) - karnabahar kızartması var. dün akşamdan tavuğu haşladım. çorbayı yaptım. bakıcım da bugün karnabahar kızartması yaptı. eve gittiğimde yemekler ısınana kadar salata yapacam o kadar. yani işten geldiğimde uzun uzun yemek yapmakla uğraşmadığım için liste yapmak rahat oluyor benim için.

Günaydın kızlar.
Evimi topladım, düzenledim, bulaşık makinesini yerleştirdim, büyük tencereleri falan elde yıkadım, evimi havalandırdım, çöpümü attım çıktım.
Öğlen oğlum yemeğe geldiği için ona mercimek çorbası yaptım. Fazla yaptım ki akşama da kalsın.
Karnıbaharlar vardı dolapta. Onları parçalayıp yıkadım. Akşam eve gidince ya yemeğini yaparım ya da kızartırım.
Yarın yine pazara çıkmam gerekecek evde bir şey kalmadı.
Bugün de markete uğrayacağım. Kahvaltılık falan alacağım. Ayrıca Bim'e kuru börülce gelecekti bugün. Her zaman her markette bulunmuyor ondan da alacağım.
Mutlu, bereketli bir gün dileğiyle...

Günaydın hanımlar... A101 e dikiş makinesi geliyor perşembe günü... Annem çok istiyor aslında. Ben karşılıyım diyorum. Şuan kararsız kaldı... Bu arada kendime yeni bir kumbara aldım. 1 yıl hedef koydum. Çunku hazmede hazmede doldurmak istiyorum. Daha erken dolarsa da erken de açarım ama. Şuan için 1 yıllık hedef var.

Doğru diyorsu
ben düdüklü tençereyi çoğunlukla kullaniyorum. Hayati kolaylastiriyor. Hem tasarruf yapiyorum tüp ten ve zamandan sizde düdüklü tencereyi korkmayin kulanin zamanla alisirsiniz

Değişik güzel fikir pirasa mucveri en kısa zamanda deneyecegim

Tesekkür ederim canim,ben de sein gördpgüme sevindim.Diger topiktende biliyorum seni,insallah Zampano buldukca gelirim canim cok sagol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…