• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bu zamanla oluyo :) işte markette filan fuzuli harcama yapmamaya başladığında az çok seninde az harcamalı 0 harcamalı günlerin olacak :)
elimden gediğince dikkat etmeye başladım. ama biz toplu bir alışveriş yapıp ayı kapatamıyoruz. mutlaka ekstralar, unuttuklarımız çıkıyor. mesela dün margarin almaya gittim, bugün kulak çubuğum bitmiş onu alıcam.

elimden gediğince dikkat etmeye başladım. ama biz toplu bir alışveriş yapıp ayı kapatamıyoruz. mutlaka ekstralar, unuttuklarımız çıkıyor. mesela dün margarin almaya gittim, bugün kulak çubuğum bitmiş onu alıcam.
Olur öyle arada... :) mutlaka alışverişe çıktığımızda elinizde liste olsun. Toplu alıyoruz demişsin. Mesela acelesi olmayan evdeki birkaç gün idare edecek durumdaysa listeye alın... Zaten bir hafta içinde az çok liste oluşur. Belli bir sure de düzene oturur zaten. Merak etmeyin. :)

Olur öyle arada... :) mutlaka alışverişe çıktığımızda elinizde liste olsun. Toplu alıyoruz demişsin. Mesela acelesi olmayan evdeki birkaç gün idare edecek durumdaysa listeye alın... Zaten bir hafta içinde az çok liste oluşur. Belli bir sure de düzene oturur zaten. Merak etmeyin. :)
teşekkür ederim

h
ekmek almaya da mı uğramıyorsunuz? sadece ekmek ve sigara bile alsak her gün mecbur uğruyoruz:cry:
ekmegi firindan alin sigarayida birakmaya bakin birakaman diyorsaniz sadece biriniz alsin sahsen ben girersem o lazim bu lazim diye diye cok sey aliyorum veriyorum esimin eline listeyi alip geliyor

h
ekmegi firindan alin sigarayida birakmaya bakin birakaman diyorsaniz sadece biriniz alsin sahsen ben girersem o lazim bu lazim diye diye cok sey aliyorum veriyorum esimin eline listeyi alip geliyor
Bende oyleyim ya. Kucuk seyler lazim oldugunda esime aldiriyorum baska seyler almamak icin.buyuk alisverislerde cikiyorum

kızlar nasıl günü 3-5 lirayla kapatabiliyorsnuz ya? görünce şok oluyorum. ben iş yerinde muhakkak çay, yemek harcıyorum. sonra eve giderken eşimle markete uğruyoruz ve her gün muhakkak alacak birşey çıkıyor.
sallama cay gotursen , ogle yemegide sandvic tarzi seyler hazirlasan kendine ;)

ekmek almaya da mı uğramıyorsunuz? sadece ekmek ve sigara bile alsak her gün mecbur uğruyoruz:cry:
Sigarayı bırakamıyorsanız sarma sigara kullanmayı deneyin.. Marketten aldığınız sigara ile sarma sigara arasında baya fark oluyo. Ayda 100 lira harcıyorsanız sarma sigarada aylık 20-30 liraya düşüyor sigara masrafınız

h
sigarayı bu ara bırakmaya motivasyonum hiç yok ne yazık ki. en azından artık parliamenti bıraktım tasarruf yapcam diye ucuzuna geçtim:oops: eve yakın fırın yok ne yazık ki. mecbur marketten alıyoruz. bi de araba bende olduğundan mecburen alışveriş işini ben yapıyorum, market yürüme mesafesinde de değil. hem öyle olmasa da eşim bensiz gitmez ki:KK48:

sallama cay gotursen , ogle yemegide sandvic tarzi seyler hazirlasan kendine :KK66:
bir ara ofise çaycı aldım, valla zarara girdim. insanlar kantin yerine bana gelir oldular çay yetiştiremedim. sallama çay için kettle alabilirim ama mantıklı. öğle yemeğini götürebilsem çok güzel olacak ah bi üşenmesem

Sigarayı bırakamıyorsanız sarma sigara kullanmayı deneyin.. Marketten aldığınız sigara ile sarma sigara arasında baya fark oluyo. Ayda 100 lira harcıyorsanız sarma sigarada aylık 20-30 liraya düşüyor sigara masrafınız
en pahalısını içiyordum bu ara tasarrufu kafaya koyunca en ucuzuna geçtim. 150 lira karım oldu. bakalım sarma sigara işini bir araştırayım becerebilirsem neden olmasın.

yani aslında bizim evde dışarıda para harcanacak işler hep bende. eşimin iş yerinde ücretsiz yemeği var, sabah servisle gidiyor akşam çıkışta ben alıyorum, aylık çay ocağına 20 lira veriyorlar çay da sınırsız. iş yerinden gün içinde çıkma imkanı olmuyor. arabayı da ben kullanıyorum. markete işten onu alınca birlikte gidiyoruz. velhasıl adamcağızın bensiz harcadığı tek kuruş yok. hatta atm uzak araç yok diye parayı da ben çekiyorum. ne harcarsam ben harcıyorum işte malesef. iş yerinde çay bile pahalı, yemek yok, dışarı çıkıp hergün yemek yiyorum, arabanın yakıtı derken hiç tek haneli rakamlarla günü kapatamıyorum. ha bi de eşim sigara içmez ben içiyorum. ayrıca işimden dolayı çok gezmek zorundayım şehir içinde, illa ki masraf oluyor. bazen diyorum ki ben bu adama külliyen zararım:olamaz:

bende evlendıgım ılk ıkı sene oyleydım şimdi tasarruf yapıcam dıye annem baya bı un verdı undan ekmek yapıcam o derece taktım kafaya:KK71:
un dedinde benim de unum vardi 5 kilo kadar paketliydi yazin hic bisi uapamadim malum cok sicak boceklenmis goturdum attim cok zoruma gitti ama yapicak bisi yok

Back