- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #7.761
Vergi dilimi?vergi dilimine girdim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vergi dilimi?vergi dilimine girdim
maaşım düştü yaniVergi dilimi?
Çok iyi paralar kazanıp çatlak telefonla gezmek ya da bozuk telefonu ısrarla kullanmaya çalışmak cimriliktir. Ha durumun olmaz tamam. Ama toplumda bir statüye sahipseniz bunlar dikkat çeker. Giyim kuşam gibi. Aynı şekilde sizi dışarıya yemeye gotururlerse ve siz nasıl olsa ben odemiyor um diye normalde yemediginiz şeyleri bile söylerseniz bu gorgusuzluktur. Ha durumun olmaz eyvallah evinde ağrılarsin ama durumun musait oldugu halde sırf fazla para gitmesin diye yarım kilo kıymayla 3 aile ağırlamaya çalışmak ayiptir. Sana yapılan izzeti ikramı durumun olsun olmasın karşılamak gerekir. Aksi takdirde hoş karşılanmaz. Demek istediğim buydu. Katılıp katılmamak size kalmış.telefon konusuna bir şey diyemesem de (çünkü ihtiyaç göreceli bir kavram, işimi görüyorsa ben de pahalı telefonlara rağbet etmem) evde misafir ağırlamaya da bir şey diyemem, ev ortamı bana her zaman için daha sıcak ve samimi gelir. ayrıca ramazan ayında ne zaman dışarı yemeğe gitsem hep pişman olmuşumdur. hadi havuzu da tercih etsin, ama başkasının evinde para gitmesin diye tatil yapanlara gıccıkkkk oluyorum! sırf bu yüzden babam didim'deki yazlığımızı satmıştı. millet gelir aa otelde yer yoktu size gelelim deyip çat kapı geliyordu. ne kadar ayıp bir şey. bir de yemek sipariş edenler mi ararsınız, banyoyu temiz bulup, kirli bırakanlar mı. bunların yaptığı terbiyesizlik, saygısızlık!
söylediğiniz şimdi daha açıklayıcı oldu. çatlak telefon zaten sağlığa zararlıdır. basit özellikleri olan bir telefon işimi görüyorsa binlerce liralık telefon kullanmak bana göre israftır, (işim bilgisayar özelliklerine sahip bir telefon kullanmayı gerektirmiyor)kapitalizme hizmettir, tüketim çılgınlığıdır. şahsen durumum var ve evimde özel ikramlar hazırlamayı çok ama çok severim ve lokantada yemek vermeye tercih ederim. ama birisi yemeğe götürdüğünde hep mütevazi menülere bakarım o başka. sizin bahsettikleriniz pinti, görgüsüz ve ufak hesap peşinde kuşup kısa günün karı diyenlerdenmiş evet. ama genellemelere de karşıyım. bazı şeyler yaşam şekli ve tercih meselesi de olabilir.Çok iyi paralar kazanıp çatlak telefonla gezmek ya da bozuk telefonu ısrarla kullanmaya çalışmak cimriliktir. Ha durumun olmaz tamam. Ama toplumda bir statüye sahipseniz bunlar dikkat çeker. Giyim kuşam gibi. Aynı şekilde sizi dışarıya yemeye gotururlerse ve siz nasıl olsa ben odemiyor um diye normalde yemediginiz şeyleri bile söylerseniz bu gorgusuzluktur. Ha durumun olmaz eyvallah evinde ağrılarsin ama durumun musait oldugu halde sırf fazla para gitmesin diye yarım kilo kıymayla 3 aile ağırlamaya çalışmak ayiptir. Sana yapılan izzeti ikramı durumun olsun olmasın karşılamak gerekir. Aksi takdirde hoş karşılanmaz. Demek istediğim buydu. Katılıp katılmamak size kalmış.
Durumu olmayan insan böyle yapmıyo zatenÇok iyi paralar kazanıp çatlak telefonla gezmek ya da bozuk telefonu ısrarla kullanmaya çalışmak cimriliktir. Ha durumun olmaz tamam. Ama toplumda bir statüye sahipseniz bunlar dikkat çeker. Giyim kuşam gibi. Aynı şekilde sizi dışarıya yemeye gotururlerse ve siz nasıl olsa ben odemiyor um diye normalde yemediginiz şeyleri bile söylerseniz bu gorgusuzluktur. Ha durumun olmaz eyvallah evinde ağrılarsin ama durumun musait oldugu halde sırf fazla para gitmesin diye yarım kilo kıymayla 3 aile ağırlamaya çalışmak ayiptir. Sana yapılan izzeti ikramı durumun olsun olmasın karşılamak gerekir. Aksi takdirde hoş karşılanmaz. Demek istediğim buydu. Katılıp katılmamak size kalmış.
İnanın bir şey dediğime pişman ettiniz. Bu kadar üzerinde durmayın ve fazla da irdelemeyin beni. Niyeyse hep benim yazdıklarıma takiliyorsunuz ve bu beni rahatsız ediyor. Daha once de bir salata muhabbeti yuzunden anneligime laf etmistiniz. Bana yorum yapmamanızı rica ediyorum. Lütfen...söylediğiniz şimdi daha açıklayıcı oldu. çatlak telefon zaten sağlığa zararlıdır. basit özellikleri olan bir telefon işimi görüyorsa binlerce liralık telefon kullanmak bana göre israftır, (işim bilgisayar özelliklerine sahip bir telefon kullanmayı gerektirmiyor)kapitalizme hizmettir, tüketim çılgınlığıdır. şahsen durumum var ve evimde özel ikramlar hazırlamayı çok ama çok severim ve lokantada yemek vermeye tercih ederim. ama birisi yemeğe götürdüğünde hep mütevazi menülere bakarım o başka. sizin bahsettikleriniz pinti, görgüsüz ve ufak hesap peşinde kuşup kısa günün karı diyenlerdenmiş evet. ama genellemelere de karşıyım. bazı şeyler yaşam şekli ve tercih meselesi de olabilir.
Sağol canim beni gerçekten anlamissin...Durumu olmayan insan böyle yapmıyo zaten
Durumu olmayan utanıyo herşeyi bol bol yapıyo, durumu olan 2 kişilik salatayla 10 kişi ağırlamaya kalkıyo onlar yemiyormuş yenmez diye düşünmüş..
Bi sürü parası var çocuk Bi dondurma için ağlar almaz! Yada Bi kursa takviyeye yollamaz.
Bi arkadaşım var kurumda 30 kuruşluk çayı içer fişi ne kadar geç versem kardır diyip cebinde gezdirir :) itici ya!!
Tatile gelenlere ayrı sinir olurum. Onlar yer içer gezer ev sahibi yemek yapar yatak toplar bulaşık yıkar. Bi ara misafirler gitti kokuları takip ederek çorap buldum ya.. Genç oğlanları vardı kanepelerin altlarına sıkıştırmış çoraplarını. Bide koyun kenara seneye alırız dediler. Saklayacakmışız
çok agresif ve tahammülsüzsünüz. anneliğinize laf etmediğimi özel mesajla anlatıp eğer kırdıysam diye başlayıp özür dilemiştim. tam aksine ben sizi kendime örnek alıyordum. bu konuda anlaştığımızı düşünüyordum. tekrar gündeme getimeniz beni gerçekten şaşırttı, kırdı ve üzdü. bu konu da genel bir fikir alış verişiydi. size taktığım da yok. neden takayım ki? peki bir daha mesajlarınızı alıntılamam. hayırlı iftarlar diliyorum.İnanın bir şey dediğime pişman ettiniz. Bu kadar üzerinde durmayın ve fazla da irdelemeyin beni. Niyeyse hep benim yazdıklarıma takiliyorsunuz ve bu beni rahatsız ediyor. Daha once de bir salata muhabbeti yuzunden anneligime laf etmistiniz. Bana yorum yapmamanızı rica ediyorum. Lütfen...
Sürekli bir açık bir eksik arama derdindesiniz. Bunu yalniz bana karsi yapiyorsunuz ben de bunu anlamiyorum. Yaşım 38. Sürekli beni sorgulamaniz hoşuma gitmiyor. Ayrıca tepkinizle kimin agresif olduğunu ortaya koydunuz. Ben sizden kibarca ricada bulunmuştum. İyi akşamlar.çok agresifsiniz. anneliğinize laf etmediğimi özel mesajla anlatıp eğer kırdıysam diye başlayıp özür dilemiştim. tam aksine ben sizi kendime örnek alıyordum. bu konuda anlaştığımızı düşünüyordum. tekrar gündeme getimeniz beni gerçekten şaşırttı, kırdı ve üzdü. bu konu da genel bir fikir alış verişiydi. size taktığım da yok. neden takayım ki? peki bir daha mesajlarınızı alıntılamam. hayırlı iftarlar diliyorum.
Onu bende tasvip etmiyorum. Bir arkadaşım vardı işsizken gel sana çay ısmarlıyım havasındaydı şimdi çalışıyor şimdi bana ve birkaç arkadaşına karşı tavrı şimdi benden bişey isterler param gitmesin kaygısında.Çok iyi paralar kazanıp çatlak telefonla gezmek ya da bozuk telefonu ısrarla kullanmaya çalışmak cimriliktir. Ha durumun olmaz tamam. Ama toplumda bir statüye sahipseniz bunlar dikkat çeker. Giyim kuşam gibi. Aynı şekilde sizi dışarıya yemeye gotururlerse ve siz nasıl olsa ben odemiyor um diye normalde yemediginiz şeyleri bile söylerseniz bu gorgusuzluktur. Ha durumun olmaz eyvallah evinde ağrılarsin ama durumun musait oldugu halde sırf fazla para gitmesin diye yarım kilo kıymayla 3 aile ağırlamaya çalışmak ayiptir. Sana yapılan izzeti ikramı durumun olsun olmasın karşılamak gerekir. Aksi takdirde hoş karşılanmaz. Demek istediğim buydu. Katılıp katılmamak size kalmış.
Aynen canım. Durumu olmayan kişiler daha eli açık oluyor :)Durumu olmayan insan böyle yapmıyo zaten
Durumu olmayan utanıyo herşeyi bol bol yapıyo, durumu olan 2 kişilik salatayla 10 kişi ağırlamaya kalkıyo onlar yemiyormuş yenmez diye düşünmüş..
Bi sürü parası var çocuk Bi dondurma için ağlar almaz! Yada Bi kursa takviyeye yollamaz.
Bi arkadaşım var kurumda 30 kuruşluk çayı içer fişi ne kadar geç versem kardır diyip cebinde gezdirir :) itici ya!!
Tatile gelenlere ayrı sinir olurum. Onlar yer içer gezer ev sahibi yemek yapar yatak toplar bulaşık yıkar. Bi ara misafirler gitti kokuları takip ederek çorap buldum ya.. Genç oğlanları vardı kanepelerin altlarına sıkıştırmış çoraplarını. Bide koyun kenara seneye alırız dediler. Saklayacakmışız
peki.Sürekli bir açık bir eksik arama derdindesiniz. Bunu yalniz bana karsi yapiyorsunuz ben de bunu anlamiyorum. Yaşım 38. Sürekli beni sorgulamaniz hoşuma gitmiyor. Ayrıca tepkinizle kimin agresif olduğunu ortaya koydunuz. Ben sizden kibarca ricada bulunmuştum. İyi akşamlar.
Kusura bakma Pınar'cım...Hanımlar... Gerginlik istemiyorum..
rahat ol pınar gerginlik yok.Hanımlar... Gerginlik istemiyorum..
evet iyi ki var ve gayet motive edici topikler burdan çok şey öğrendim, inşallah öğrenmeye de devamhanımlar lutfen burayı bırazda rahatlamak amacıyla kullanıyoruz gergınlık bende yaşasam başkası da yaşasa uzuluyorum mesajlarınızı sakin kafayla okusanız hakıkaten bırsey yok bazen hanımların alınganlıkları uzerınde oluyor bende dahıl bırı bısey dese parlayıverıyoruz hepınızı cookkk sevıyorum ıyıkı burası var
Kusura bakma Pınar'cım...
Samimiyetle ve tamamen gördüğüm yaşadığım şeyleri yazmıştım. Gerginlik yaratayım diye bir düşüncem asla olamaz.
rahat ol pınar gerginlik yok.