• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Gecende pizza yaptığım hamurdan artmıştı. Direk poşete koyup kaldırdım canım. Cozulunce eski haline geliyor. Dene mutlaka. Ben memnun kaldım.

Yarın hem pazar hem market alışverişi yapmam lazım. Ev tam takir kuru bakır :kk77:
Bugün ay sonu hesap kitap islerini de yaptım. Bakalım haziran nasıl olacak...

O zmn bende atayım buzluğa çok rahat olur. Desene yüklü bir alışveriş seni bekliyor :)

Keyifli bir Haziran gününden merhaba kızlar.

Bebeğim uyuyor, çayımı kaygısız yudumluyorum.

Masraf çok, gelir azalacak, hayırlısı olsun.
Bebeğimin ilk yılında onunla zaman geçirebilmek, onun gelişimine tanıklık edebilmek, onu doyasıya emzirebilmek için işi 1 yıllığına bırakıyorum.Ücretsiz izne ayrılma aşamasındayım.Eşimin maaşıyla idare etmeye çalışacağız. Rabbim darda koymaz eminim.

Bin şükür.

Keyifli bir Haziran gününden merhaba kızlar.

Bebeğim uyuyor, çayımı kaygısız yudumluyorum.

Masraf çok, gelir azalacak, hayırlısı olsun.
Bebeğimin ilk yılında onunla zaman geçirebilmek, onun gelişimine tanıklık edebilmek, onu doyasıya emzirebilmek için işi 1 yıllığına bırakıyorum.Ücretsiz izne ayrılma aşamasındayım.Eşimin maaşıyla idare etmeye çalışacağız. Rabbim darda koymaz eminim.

Bin şükür.
En doğru kararı vermissiniz. Para daha sonra da kazanılır ama o ilk yıllar geri gelmiyor. Allah yardım eder inşallah.

O zmn bende atayım buzluğa çok rahat olur. Desene yüklü bir alışveriş seni bekliyor :)
her türlü hamuru buzluga atıyorum ben.mayalı mayasız.cıkart beklet buzu cözülünce kullan.hiç bişey olmaz.ben genelde pişi hamurunu atarım buzluga cıkarır kızartırım.

İnşallah canım... Haziran dan umutluyum: )
Ben değilim canım çünkü bizim meslek serbest meslek ve insanlar ödemelerini genelde bayram sonrasına bırakırlar bizde. Ayrıca yaz gelmesiyle beraber işler biraz durgunlaşır, duruşmalar ertelenir, izinler, tayinler başlar, para fazla dönmez. Ardından da adli tatil gelir kenardan yemeye başlarız.
Ayrıca pazartesi Ramazan başlıyor. Ramazanda canımız her şeyden çeker. İftara yakın market, pideci, tatlıcı, çerezci derken ipin ucu kaçar...
Yemek davetleri ve dışarıda yemeler de artar...
Ve tabiki bayram yaklaşırken illaki bayram alışverişleri...
Gelirin azaldığı, giderin arttığı bir döneme giriyoruz.
Hayırlısı bakalım, yine elimizden geleni yapacağız inşallah. Hedef belli...
Allah evlerimize Halil İbrahim bereketi versin inşallah...

Bir ara eskiden bir topik varmış burada, ona baktım... tesadüfen sayfalarda gezdim...kirli çıkılar topiği...
Vallahi bravo dedim hepsi altını takip etmişler sürekli altın almışlar bundan 5 yıl önce falan üstelik...
Düşündüm de çoğu istediği, hedeflediği şeye ulaşmış olmalı...
İstedikten sonra olmayacak bir şey yok...yeter ki biriktirmeyi aklına koysun insan...

Bir ara eskiden bir topik varmış burada, ona baktım... tesadüfen sayfalarda gezdim...kirli çıkılar topiği...
Vallahi bravo dedim hepsi altını takip etmişler sürekli altın almışlar bundan 5 yıl önce falan üstelik...
Düşündüm de çoğu istediği, hedeflediği şeye ulaşmış olmalı...
İstedikten sonra olmayacak bir şey yok...yeter ki biriktirmeyi aklına koysun insan...

Aynen, yeter ki isteyelim. İnşallah önümüzdeki yıl tüm maaşımın kendime kalacak şekilde olan hedefimi tutturabilirim:)

Çevremde gelir durumu çok iyi olduğu halde kenarda bırakın 3 kuruşu olmayı, borç içinde yüzen insanlar var...Kaç defa böylelerinin evine hacze gittim...
Yine geliri fazla olmadığı halde her ay bir şeyler koymaya çalışan insanlar da var.
Geçen gün bir müvekkil teyzem anlatıyor kadının biri yaşlılık maaşıyla 5 tane sarı lira yapmış...
Benim büyük annem vardı anneannemin annesi yani...o da eşini de benim gibi çok genç yaşta kaybetmiş...evlenmemiş yine benim gibi...ama mesleği de olmadığı halde oya yapar, dantel yapar satarmış ve kimseye muhtaç olmazmış... öldüğünde yastığının içinden bir sürü altın çıkmış...
Dedem de zengin değildi ama iki üç ayda bir anneannemin koluna bir bilezik yapardı...
marifet çoğu bulunca çarçur etmek değil, azı bulunca şükretmek ve yarını düşünebilmek...kenara bir şeyler koyabilmek..
iyi günün kötüsünü, gençliğin yaşlılığını düşünebilmek...

Çevremde gelir durumu çok iyi olduğu halde kenarda bırakın 3 kuruşu olmayı, borç içinde yüzen insanlar var...Kaç defa böylelerinin evine hacze gittim...
Yine geliri fazla olmadığı halde her ay bir şeyler koymaya çalışan insanlar da var.
Geçen gün bir müvekkil teyzem anlatıyor kadının biri yaşlılık maaşıyla 5 tane sarı lira yapmış...
Benim büyük annem vardı anneannemin annesi yani...o da eşini de benim gibi çok genç yaşta kaybetmiş...evlenmemiş yine benim gibi...ama mesleği de olmadığı halde oya yapar, dantel yapar satarmış ve kimseye muhtaç olmazmış... öldüğünde yastığının içinden bir sürü altın çıkmış...
Dedem de zengin değildi ama iki üç ayda bir anneannemin koluna bir bilezik yapardı...
marifet çoğu bulunca çarçur etmek değil, azı bulunca şükretmek ve yarını düşünebilmek...kenara bir şeyler koyabilmek..
Çok Haklısınız dediklerinize harfiyen katılıyorum
Ben birikim olayını henüz yeni farketmiş biriyim dediğim gibi 30uma gelince dank etti.
Umarim alışkanlık haline getiririm

Ama ya biz ölünce altınlar yastıkdan cıkmasın, hani biriktirip, gönlümüzden geçenlere harcamak da nasip olsun: )

Çok Haklısınız dediklerinize harfiyen katılıyorum
Ben birikim olayını henüz yeni farketmiş biriyim dediğim gibi 30uma gelince dank etti.
Umarim alışkanlık haline getiririm

Zararın neresınden donsek kardır. Sağlıkla huzurla biriktirelim inş. Güzel yerlerde harcamayı nasip etsin rabbim...

Back