• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

class class sanırım bende senın gıbı düşünüyorum sonrasında kaldıkca kalıyo hep gozume batar ama yaptırmam o yuzden madem battık iyice batalım dı mı?
bugun dısarıda oluruz halı perde araştırması yapıcam ve evde yemek yıcem ekonomı zamanı artık
Aynen su an benim perde lerde gözüme çok batıyor ama önce araba meselesini halletmek istiyorum sonra bütün salonu değiştireceğim seneye inşallah ah benim su koca bir an önce alsa arabayı da bende onu mu görsem :duduk::kızgın:

Paraciklari harcadım da geldim.
70 tl kuaför
152 tl büyük oğlana spor ayakkabi
70 tl küçük oğlana pantolon gömlek
60 tl büyük oğlana gömlek ve tişört
36 tl yemek
10 tl dondurma ve su
toplam 398 tl harcandi.
Anne olunca öncelik çocuklar oluyor ve onlara harcarken hesap yapılmıyor. Kendime alırken yüz kere düşünüyorum oysa. Bugün kendime de bir şey almadım zaten.

Bende bugün harcama yaptim biraz..kizimin yil sonu gosterisi için 90 tl kiyafet aldik..27 yemek 55 ev alisversi 50 yakit..paranin adi var geldiği gibi gidiyor
Bugünleri bir daha geri gelmez. Para biriktiriyoruz diye onları da kısıtlayamayız dimi :) canı sağolsun. Para her zaman biriktirilir de onların mutluluğu, gelişimi filan geri gelmez :)

İnsanları gözlemlemek hoşuma gider.
Dün kuafordeyim; bakıyorum millete de herkes ne kadar bakımlı ve özen gösteriyor kendine. Ellerinde son model telefonlar , giyim kuşam o biçim...
AVM ye geçince gördüm ki yine herkeste bir alma telaşı. Kabinler dolu. Bir şeyler alıp kasaya gecseniz bakıyorsunuz uzun bir kuyruk. Markete girdim şu pahali büyük marketler hani. Herkes hıncahınç doldurmuş arabayi. Yemek yemek istiyorsunuz masalar dolu birileri kalksın diye bekliyorsunuz oturmak icin...
Çağımız tüketim çağı. Her şeyi hızla tüketiyoruz. Parayi , zamanı , sevgiyi , saygıyı , insanlığı...
Ama bayramdan bayrama aldığımız ayakkabınin verdiği mutluluk yok artık içimizde. Sofraların o eski bereketi , evlerin o eski huzuru yok...

Anaaaa...kimsecikler uğramamış yine...böyle olunca kendi kendime konuşur gibi oluyorum ya neyse ben konuşmayı seviyorum bana ne!
Dün çok para harcayınca bugün dışarı çıkmadım. Evimi topladım. İki makina çamaşır yıkadim. Kurudular ve katladim. Utu yaptım. Oğlum suyumuzu doldurdu 1 hafta bize yeter. Geçen hafta bimden yoğurt almıştık beğenmedim ben. Bugün süt aldırdım yoğurt yaptım. Ev yoğurdu daha güzel oluyor. Belki de alışkanlık...Buzdolabında olan biber ve Patlicanlarla birazdan Kızartma ve karniyarik yapacağım iki iki günlük yemeğimiz hazır olsun. Sonra mı?
Sonrası iyilik sağlık en çok da huzur...
Azıcık siz de yazın ne yaptınız ne ettiniz her şeyi devletten beklemeyin size diyorum huuu :63:

Anaaaa...kimsecikler uğramamış yine...böyle olunca kendi kendime konuşur gibi oluyorum ya neyse ben konuşmayı seviyorum bana ne!
Dün çok para harcayınca bugün dışarı çıkmadım. Evimi topladım. İki makina çamaşır yıkadim. Kurudular ve katladim. Utu yaptım. Oğlum suyumuzu doldurdu 1 hafta bize yeter. Geçen hafta bimden yoğurt almıştık beğenmedim ben. Bugün süt aldırdım yoğurt yaptım. Ev yoğurdu daha güzel oluyor. Belki de alışkanlık...Buzdolabında olan biber ve Patlicanlarla birazdan Kızartma ve karniyarik yapacağım iki iki günlük yemeğimiz hazır olsun. Sonra mı?
Azıcık siz de yazın ne yaptınız ne ettiniz her şeyi devletten beklemeyin size diyorum huuu :63:
Ben bugün full dışarıdaydım.ama sadece 50 kuruş harcadım. O da su parası. Haftasonu olunca kk'ya giren pek olmuyor canım. :)

ben buradayım :)
kızlar bugun evın halılarına 1750 tl harcadım :KK57::KK57:
ama mutfak halısını kucuk almısım ya ne yapcam ben onu :mad::mad: sadece masa altını kapatıyo
Mutfak masa altına halı serilmez. Yemek kırıntı dökülür. Temizliği zor olur. Boş yere ser. Ben hep boş bırakırım. Çocuk olunca her öğünden sonra masa altını çektiririm
Ben mi yanlış biliyorum masa altı boş olur dekorasyon da öyledir

Mutfak masa altına halı serilmez. Yemek kırıntı dökülür. Temizliği zor olur. Boş yere ser. Ben hep boş bırakırım. Çocuk olunca her öğünden sonra masa altını çektiririm
Ben mi yanlış biliyorum masa altı boş olur dekorasyon da öyledir
Evet masa altı boş bırakılır canım.

Pazar gününü değerlendirip tüm gün gezdim kızlar eve girer girmezde soluğu burda aldım. Tüm gün gezmeme rağmen hiç para harcamadım. Hatta arkadaşlar bi gelin arabasının önünü kesip 10 lira aldılar ve onuda bana verdiler :KK70:
Hal böyle oluncada kumbaraya 50 lira attım. Ama bu ay kredi kartına çok yuklenmistim 600 lira gelmiş onu yatircam yarın ve aksilik ya tüp te bitti offf her şey masraf

Merhaba Can'ım
Uzun zamandır girmiyorum.... Ama sen hep yaz...seni okumak zevk veriyor bana
Ben yazmaya kalksam bir günümü üç sayfada anlatamam diye hiç yazmama yolunu seçiyorum :))
İşin şakası bi yana öyle yoğunum ki
Oğlanların yıl sonu toplantı,balo,piknik, kahvaltı vs leri, evden çok şükür ki eksik olmayan misafirler ve yoğun iş temposu, bir güne sığdırılmak zorunda kalınan yoğun aktiviteler vs vs
Mesela bugün sabah seçim ,sonrasında İstanbul a üç saatlik mesafede bir yerde kahvaltı piknik sonrasında arkadaşla buluşma akşamında akraba ziyareti ve 23:30 da eve varış
Çocukları toparla vs derken bu saatte nette :)
Birikim konularına gelirsek
Harcama tam gaz devam
Ne evin eksiği bitiyor ne de bizim Fuzuli harcamalarımız
Eşim sağolsun birikimmiş yatırımmış hiiiiç zoru yok :))
Ben de bu ara ipin ucunu kaçırdım
Hesaplasam bir gün harcanan parayla bir aile bir ay gider
Bi dur demenin vakti geldi de eşim öyle rahat olunca benim de hiiiiç uğraşasım gelmiyor ;)) üzüm üzüme baka baka misali :)
Yine de bir taraftan birikim yapıyorum
Bu ara altın dolar değil de tamamen tl deyim
Rabbim sağlık versin de her şey hallolur...
Gece gece çenem düştü
Eee uzun Zaman yazmayınca :)

Bi de telden yazıyorum ifadeler çıkmıyor ;) yazı çok ciddi kalıyor komik oluyor :)

Back