• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

çok güzel anlatmışsın teşekkür ediyorum :)
Kozmetik anlamda atıyorum diş macunu, şampuan, sabun gibi ürünlerde bilmediğim markalara zaten yönelemem.
Ama tuvalet kağıdı, kağıt havlu, ped, bulaşık sabunu (ki elde yıkamıyoruz bunu sadece lavoba yıkarken ve bulaşık akıtırken kullanıyoruz) bunları alabilirim.
Un, süt, yumurta bunları da alabilirim.
Çay, şeker, sıvı yağ bunlarıda alıp kullanabilirim :)
Yani düşününce bim yada a101 den alabileceğim epey şey var.
Buda ciddi anlamda kar getirecektir.

Migros da dediğin gibi güzel indirimler oluyor. Money kart ta bu konuda avantaj sağlıyor.
Sanırım migros dan ayda 4 kalem alışveriş yapıyorsam bunu
1 e düşürerek ordan alabileceklerimi almaya devam edicem :KK56:
Şampuanda ben hacışakir yada durunun şanpuanını kullanıyorum genelde. Arada ipek alıyorum. 3.5 - 4 tl arası. Bir çok ürünü bimden alıyoruz. Bi bakliyatları açık alıyoruz.

Kızlar bezelyeyi haşladım çünkü bir arkadaşında dediği gibi, çok çabuk bakteri üretebiliyor. Bamya zaten sevmiyoruz pek.
Fasulyenin biraz daha düşmesini bekleyeceğim.
Ama kışlık stok için en çok özendiğim ve istediğim domates, onun daha zamanı var.
Bu hafta sıra reçellerimde :)

Domatesi temmuz sonu ağustos ortası gibi yap cnm, hem ucuzlar hem lezzeti o zamanlar oluyo

Yaprakları sarınca pişirip mi buzluğa kaldırıyorsunuz pişirmeden mi? Ona da niyetlendim şimdi.

Pişirmeden cnm

Amaçlarıma daha çabuk ulaşmak için. Yılın bir ayını köyde geçiriyorum ben. Köyde haliylen bakkal yok bişey yok. Gereksiz olan şeyleri yemekten kaçınıyordun bir kere. Bunun daha sağlığı var. Köyde yaşayana bak senden daha sağlıklı. Sende kanser çıkar damar tıkanıklığı çıkar tansiyon çıkar, genç yaşta da olabilirsin. En önemliside kalp krizi 10lu yaşlara kadar düştü şehirde. Köyde bunu göremezsin. 50dinden donra başlıyor ne başlıyorsa. Bir kere köyde yaşaman sağlık açısından iyi. Gerçi kıyde kalsan ye iç yat uyu olmuyor merak etme. Bahçelerinle uğraşırsın hayvanlarınla uğraşırsın. Boş vaktin bile zor oluyor. Olmayan bir vakti sosyal etkinliklerle nasıl doldurmayı düşünüyorsun acaba.?

Benim sosyal hayatım için vaktim olmadığını size kim söyledi? Holding sahipleri bile sosyal hayatlarına vakit ayırıyor,zaten ayıramayan insan biryerde hata yapıyodur.Yılın 1 ayı köyde kalıp bir nevi manevi detox yapmak farklı,ömrü billah herşeyi bırakıp köye taşınmak farklı..Hayvanları çok severim,şehirde de sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalılıyorum hatta hayvan aktivistiyim,bunun içinde köye gitmeye lüzum yok..yeme içme konusuna gelirsek,sağlıklı beslenip spor yaparsak tıpkı avrupadaki insanlar gibi yaş ortalamamız çok yükselir.Sağlık sadece yeme içmeyle alakalı bir durum değil,büyük ihtimal haberiniz yok ama psikosomatik hastalıklar dalı var..kanser,migren,sırt ağrıları vs bu gruba giriyor.Yani insanın ruhunu dinlemesi,duygularını baskılamaması,kendini keşfetmesi de hasta olmamak için çok önemli..çünkü fiziksel hastalıklar ruh dünyamızın yansıması..Ama yılın birkaç ayı kendini dinlemeye gitmek bencede mantıklı

Benim sosyal hayatım için vaktim olmadığını size kim söyledi? Holding sahipleri bile sosyal hayatlarına vakit ayırıyor,zaten ayıramayan insan biryerde hata yapıyodur.Yılın 1 ayı köyde kalıp bir nevi manevi detox yapmak farklı,ömrü billah herşeyi bırakıp köye taşınmak farklı..Hayvanları çok severim,şehirde de sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya çalılıyorum hatta hayvan aktivistiyim,bunun içinde köye gitmeye lüzum yok..yeme içme konusuna gelirsek,sağlıklı beslenip spor yaparsak tıpkı avrupadaki insanlar gibi yaş ortalamamız çok yükselir.Sağlık sadece yeme içmeyle alakalı bir durum değil,büyük ihtimal haberiniz yok ama psikosomatik hastalıklar dalı var..kanser,migren,sırt ağrıları vs bu gruba giriyor.Yani insanın ruhunu dinlemesi,duygularını baskılamaması,kendini keşfetmesi de hasta olmamak için çok önemli..çünkü fiziksel hastalıklar ruh dünyamızın yansıması..Ama yılın birkaç ayı kendini dinlemeye gitmek bencede mantıklı
Size bişey diyen yok hanımefendi. Demek ki yaranız varmış ki gocundunuz. Ayrıca şirket yönetmekle taeımcılığı ve hayvancılığı bir arada yürütenlerle karıştırmayın. Gelin de bir gün size köy hayatı yaşattırayım. Bahçelerin çapasını diplerini temizlemesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları otlatmayı göstereyim. Gelin de size biber, domates, lahana ekmeyi, onları hergün sulamayı, olgunlaşanları toplamayı öğreteyim. Ekim yapılan sadece yazın ekilmez. Kışlık sebzelerde ekilir. Ki bunlardan ancak size arta kalan yemek vakitleriniz kalır. Bunca yorgunluğun üstüne 9 da 10da yatın sabah ezanıyla birlikte kalkın aynı şeyleri yapın. Şuan sadece bir aylık gidiyor olabilirim. Ama liseye kadar köyde yaşamış ve bütün bu olanların hepsinin benim üstümde olduğunu belirteyim. Bundan sonra bir kişiyi tanımadan sakın ama sakın köye sadece bir aylık giden diye küçümsemeyin. Size bütün olanları bir bir anlatır.

Ayrıca vaktin olmazsa nasıl sosyal aktiviteye vakit ayırabilirsin diye sormuşum siz hemen sataşıyorsunuz. Sosyal hayatımın olmadığını kim söyledi diye. Birde kelimeleri doğru duzgun okuyun ne denmiş diye.

Size bişey diyen yok hanımefendi. Demek ki yaranız varmış ki gocundunuz. Ayrıca şirket yönetmekle taeımcılığı ve hayvancılığı bir arada yürütenlerle karıştırmayın. Gelin de bir gün size köy hayatı yaşattırayım. Bahçelerin çapasını diplerini temizlemesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları otlatmayı göstereyim. Gelin de size biber, domates, lahana ekmeyi, onları hergün sulamayı, olgunlaşanları toplamayı öğreteyim. Ekim yapılan sadece yazın ekilmez. Kışlık sebzelerde ekilir. Ki bunlardan ancak size arta kalan yemek vakitleriniz kalır. Bunca yorgunluğun üstüne 9 da 10da yatın sabah ezanıyla birlikte kalkın aynı şeyleri yapın. Şuan sadece bir aylık gidiyor olabilirim. Ama liseye kadar köyde yaşamış ve bütün bu olanların hepsinin benim üstümde olduğunu belirteyim. Bundan sonra bir kişiyi tanımadan sakın ama sakın köye sadece bir aylık giden diye küçümsemeyin. Size bütün olanları bir bir anlatır.

Hanımefendi medeni bir şekilde konuşuyoruz size sataşan yok fikrimi belirttim,kimseyi küçümsemedim hakaret etmedim şuan neden saldırdığınızı da anlamadım? Bana göre sosyal hayat yoksa yaşamakta yoktur.Siz demek ki o şekilde yetiştiğiniz için o şekilde daha çok seviyorsunuz,olabilir herkesin yaşam tarzı,sosyal statusu,zevkleri,imkanları farklı sonuçta..ben saygı duyuyorum siz niye duymuyorsunuz kavgaya çeviriyorsunuz? Oturup sizinle bunun için gerçekten kavga mı edicem? :) kimseyi küçümsemedim ancak siz şuanda kendi kompleksinizi dışarı projekte ediyorsunuz,çok yanlış konuşuyorsunuz.Bırakın küçümsemeyi tam tersi size hak verdim ben.Siz yazdığımı anlamamışsınız heralde

"Holding sahipleri bile sosyal vakitlerine zaman ayırıyor" bu sizin kelimeniz. Oradaki bile lafı bile tarım&hayvancılıkla uğraşan kişilere hakaret olarak algılıyorum kusura bakmayın. Holding sahipleriyle köylülerin statüleri bir mi ki onları aynı kefeye koyuyorsunuz. Eğer fikriniz buysa kusura bakmayın ben bu fikre saygı duymam. Hatırlatırım benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi diye söyleyen manken bozuntusu gibi bir hava var ortada çünkü. Tepkim onadır.

Kızlar bugün teog sınavı sonrası oglumla ofise oradan da pazara gittik. Pazar çok uygundu. Aldıklarım 2 hafta gider ki 30 tl tuttu. Zaten 6 tl si erik. 2 kilo bezelye aldım. Ben iki üç senedir direkt atıyordum Haslamiyordum. Cevremde de herkes oyle yapiyordu. Birsey olmadık şimdiye dek ama bundan sonra haşlayıp atayım ben de...

Kızlar bugün teog sınavı sonrası oglumla ofise oradan da pazara gittik. Pazar çok uygundu. Aldıklarım 2 hafta gider ki 30 tl tuttu. Zaten 6 tl si erik. 2 kilo bezelye aldım. Ben iki üç senedir direkt atıyordum Haslamiyordum. Cevremde de herkes oyle yapiyordu. Birsey olmadık şimdiye dek ama bundan sonra haşlayıp atayım ben de...
Bende o bilgiyi öğrendikten sonra :)

Insallah sonucuda iyi gelir. Tam haşlamiyorsun zaten cnm kaynar suda 2 dk falan tutup sonra soğuk suya atıyorsun.

Insallah sonucuda iyi gelir. Tam haşlamiyorsun zaten cnm kaynar suda 2 dk falan tutup sonra soğuk suya atıyorsun.
Tamam canım o şekilde yapayım...teşekkür ederim...
Yarın teog un 2. Günü inşallah iyi geçer. Bugünkü çok zormuş çıkan çocuklar ağlayarak çıktılar yazık...Bizim iyi çok şükür...

günaydın hanımlar :)

dün usta geldi eve tesisatı değiştirmek için. daha doğrusu bakıp fiyat vermek için. galiba 6000-7000'e çıkacak bizim işler.
tuvalet ve banyo çeşmelerine kadar değişecek.
mutfakta dolapların arasındaki fayanslar ve batarya değişecek.
kombiyi kilerdeydi. onu dışarı çıkarıcaz.
ara holün fayansları kırılacak. hazır kırılmışken yenisi döşenecek.
küvet, duşakabin, alaturka ve alafranga tuvaletler, banyo dolabı, tuvalet ve banyoya fayans, ara hole fayans, mutfağa fayans ve 5 batarya alınacak.

fiyat iyi bile çıktı bence :) 15 gün sürecek.

hanımlar bezelye koymaya başlamışsınız buzluğa, kışlık hazırlıklar başladı ne güzel :)
benim bir sorum var. ben garnitürü hazır almak istemiyorum. evde kendim 3-4 poşet hazırlayıp sadece kışın değil her zaman kullanmak istiyorum.
sorum şu: garnitür yaparken bezelyeyi 2 dk. mı yoksa yumuşayana kadar mı haşlamak gerekiyor?

kışlık hazırlık için çok erken değil mi arkadaşlar? :kk77:

öğlen eve uğramam gerekti...giderken pazardan geçtim bir kg çilek, 1 kg kiraz, bir kg kadar muz ve iki kavun aldım yaklaşık 40 tl. tuttu...olan için hiç bir şey, olmayan için çok şey... bu devirde tek maaşla, asgari ücretle geçinmeye çalışanlara Allah yardım etsin.....

ofis elemanlarım aylık 2 gr altınına gün yapıp beni de dahil etmişler... :)) kırmadım... :)

dün akşam kalabalık bir gurup misafirim vardı yemekli, bu akşam ben davetliyim.. :)

birikim konusuna gelirsek :) ev alım-satım işlerini hallettikten sonra tekrar birikime başladım ama şu an tl. olarak tutuyorum.... nasıl değerlendireceğim konusuna henüz karar veremedim... :)

yaz geldi... bizim yıllık tatil ( yaklaşık bir ay kadar çıkıyoruz, hem büyük ziyaretleri, hem varsa arada düğün vs. olayları hem de yol nereye giderse gezip tozma :) ) dışında her hafta sonu kısa süreli ( günü birlik, iki gecelik vs. ) kaçamaklarımız olur.... tatil harcamalarına hiç girmeyeyim... :)

benden şimdilik bu kadar... :)

Back