• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kimsenin parasi kalmamis bncee :)
Bn yazim 95 tl harcadim
Daha da eksikler var
Sonrada memlekete gitcem yol parasi hediye parasi vs.
Kisacasi; battim benn ..
Hayat baya pahalı ya. Küçükken hatırlıyorum da... Paranın bile bir bereketi vardı.

WP_20160424_001.jpg

Bugun de piknikte 85 tl harcandi. Kahvaltılık , mangal malzemesi ve içecek için. Bu hafta sonu çok harcadım ama çok güzel iki gün geçirdim. Yarından itibaren de daha dikkatli olurum. Yarın için dolma doldurdum. Kabak içinden de Mücver yapacağım. Zeytinimiz bitmişti babam getirdi ona da para vermeyecegim yani. Yarın gelecek paralarim var. Ödemeleri ayırıp birseyler atmaya çalışacağım. Her ay bir Cumhuriyet almayi istiyordum bakalım yarın fiyati uygun olursa alırım belki. Yoğun ve stresli bir hafta olacak. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Mutlu akşamlar...

Dün eşimle güzel bi pazar keyfi yaptık, önce kahvaltıya gittik 50 tl, öğlen arkadaşlarımızın nikahına gittik. Sonra birbirimize taze sıkılmış portakal suyu ısmarladık 20 tl ama bütün hesapları o ödedi tabi:) Akşama annemlere yemeğe gittik dönüşte dondurma keyfi yaptık 6 tl :) Bir de arada eşime öğrencilerinin aldığın gömleği değiştirdik üstüne 7 tl verecektik bozuğun var mı dedi, var ama faiziyle alırım dedim. 7 tl bana 50 tl olarak geri döndü, kısa günün karı :)

Aynen canim annem hep der disari adim at para . Gercekten oyle bi tek oksijen bedava :)

gerçekten öyle. dışarı çıktığımızda her şey para :KK43:

En iyisi köyde yaşamak. Yada köy gibi bir yerde. Sosyal hayatı pek olmayan. :)

valla ben hep küçük bir şehirde işe girmek istemiştim, sakin rahat ve az masraflı olur diye. gel gör ki en büyük şehirlerden birindeyim maalesef. küçük şehirdekiler kıymetini bilsin bence :)

kafam çok karıştı bu aralar.
7000 kyk borcum var.
3000 eşimin amcasına borcu var.
ayrıca 1-2 ay sonra evin su tesisatını değiştireceğiz. hazır iş çıkmışken tuvalet ve banyoda sıfırdan tadilat yapılacak.
bir de iyi bir tatil yapmak istiyorum yazın. 2 yıldır tatile çıkamamıştık.
son olarak benim kuzenimin ve eşimin abisinin düğünleri var.

çok fazla masraf var. hangisine öncelik vereceğimi bilmiyorum. eşim tadilatı peşin parayla yaparız dedi. ama ne kadar tutacak bilmiyorum. bu arada tadilatı yazın yapacağız.

Günaydın kızlarcım.

Dün ailecek pikniğe gidip yaklaşık olarak 100 tl civarında harcama yaptık, değdi mi değdi. İnsan stresini atıyor, değişiklik oluyor.
Ay sonuna 5 gün kaldı hala kredi kartına bulaşmadık şükür.
Ay sonu arkadaşım için bir çeyrek alacağım onun parası hazır kumbarada.

Hepinize güzel, sorunsuz , keyifli bir hafta diliyorum.

Bir de sağlıkla ve hayırlısı ile anne olmayı çok istiyorum artık. Ne zamandır kendimi dinliyorum gerçekten heves değil istek artık.
Rabbim en uygun zamanda nasip etsin İnş bana ve isteyen herkese. :)

Dün eşimle güzel bi pazar keyfi yaptık, önce kahvaltıya gittik 50 tl, öğlen arkadaşlarımızın nikahına gittik. Sonra birbirimize taze sıkılmış portakal suyu ısmarladık 20 tl ama bütün hesapları o ödedi tabi:) Akşama annemlere yemeğe gittik dönüşte dondurma keyfi yaptık 6 tl :) Bir de arada eşime öğrencilerinin aldığın gömleği değiştirdik üstüne 7 tl verecektik bozuğun var mı dedi, var ama faiziyle alırım dedim. 7 tl bana 50 tl olarak geri döndü, kısa günün karı :)
Güzel taktikmiş. Benden de bazen bozukluk alıyorlar. Bende öyle yapayım :D

gerçekten öyle. dışarı çıktığımızda her şey para :KK43:

valla ben hep küçük bir şehirde işe girmek istemiştim, sakin rahat ve az masraflı olur diye. gel gör ki en büyük şehirlerden birindeyim maalesef. küçük şehirdekiler kıymetini bilsin bence :)
Halbuki köydekilerde şehre gelmek istiyor. Bi bilseler ki geçinemiyoruz. Kendi hallerine şukrederler.

Halbuki köydekilerde şehre gelmek istiyor. Bi bilseler ki geçinemiyoruz. Kendi hallerine şukrederler.

biz de eşimle köye gitmek, çiftlikte yaşayıp her şeyimizi kendimiz yetiştirmek istiyoruz :)
bi 10 yıl sonra yazarım buraya biz doğaya dönüyoruz diye.

kafam çok karıştı bu aralar.
7000 kyk borcum var.
3000 eşimin amcasına borcu var.
ayrıca 1-2 ay sonra evin su tesisatını değiştireceğiz. hazır iş çıkmışken tuvalet ve banyoda sıfırdan tadilat yapılacak.
bir de iyi bir tatil yapmak istiyorum yazın. 2 yıldır tatile çıkamamıştık.
son olarak benim kuzenimin ve eşimin abisinin düğünleri var.

çok fazla masraf var. hangisine öncelik vereceğimi bilmiyorum. eşim tadilatı peşin parayla yaparız dedi. ama ne kadar tutacak bilmiyorum. bu arada tadilatı yazın yapacağız.
Şimdi desem ki borçları erteleyin tatile çıkın desem. Bu sefer kyk bişey değil en fazla faiz yer de amca şöyle düşünebilir. Hani borcunu ödemiyorlar ama tatile gidiyorlar.
Tesisatı ve kyk borcunu erteleyin desem tesisat ne durumda bilmiyorum.
En azından ben kendi açımdan söyleyeyim bir yıl daha sabreder bu yıl tatile çıkmazdım. En azından şu borçlardan kurtulmaya bakarım.

biz de eşimle köye gitmek, çiftlikte yaşayıp her şeyimizi kendimiz yetiştirmek istiyoruz :)
bi 10 yıl sonra yazarım buraya biz doğaya dönüyoruz diye.
Eşinin kendi memleketinde köyde yeri filan yok mu.. Valla biz babamdan dolayı şanslıyız. Şileliyiz biz. Ağvalı. Ağvada dededen kalma yerler var. Ev var köyde

Back