birikim yapabilmenin yolları

bu yaşta bu kadar birikim (bilgi) biraz fazla... :) şaka bir yana da seni alan yaşadı pınar... :))
Çaktırmıyorum ama evlenince cimrileşcem, pintileşcem.. :D :D buralarda takıla takıla daha şimdilerde bizimkilere açık ışık bıraktıklarında paranız çok galiba demekten alıkoyamıyorum kendimi :D

merhaba hanımlar kumbaramı actım 142 tl para çıktı ceyrek falan alamıcam zaten altın da yüksek koydum kenara. boyanan evi temizletmek için kadını cagırdım 100 tl de ona verdm cam kapı yerleri falan silecek. halıları yıkamacıya verdim metresi 3 liradan koltuklarımı temizleticem 75 liradan bu ay masrafm cok bakalım ama lojmana gecince daha cok birkim yapabilcem inşallah

50 bin liralık altın borcu mu? Birinden borç alırken altın olarak mı aldınız. Yani ufak tefek tasarruflarla çok güzel para biriktirilebiliyor. Birikim yaparken mesela harcayacağınız kalemleri belirleyin. Sonra bir miktar para ayıtın maaşınızdan. En başta ayırmanız sizin yararınıza olacaktır. Mesela havalar sıcakken kombiyi en duşuğe alarak doğalgaz faturasını az da olsa düşürtmek, kullanmadığımız odalarda lambaları açık bırakmayarak, izlemeyeceğimiz zaman tv yi kapatmak fişini çekmek, telefon şarjlarını bazen prizde bırakırız onları da çıkarırız, çamaşır - bulaşık mak. Kullanmadığım zaman fişini çekerek elektirik faturası düşürülebilir. Duş alırken sıcak suyun gelmesini bekleriz değil mi... O surede akan suyu bir kovaya şişeye filan doldurarak onun boşa akmasını engellemiş olursunuz... Ve birçok yerde de kullanılabilir. Çiçeklere su dokerken, balkon trmizlerken, ev temizliği yaptığında illa vileda kullanırsınız... Bunların haricinde nutfak alışverişi yaparken indirim takip edin... Birde alışverişe çıkarken mutlaka elinizde liste olsun... Haftalık veya aylık olarak bir alışveriş yapabilirsiniz... Buyuk oranda tasarruf yapabilmenin yollarıdır bunlar... Ayrıca giysi dolabınızı elden grçirin. Giyilebilecekleri ayırın hiç giymediklerinizi öne getirin. Birde elinizde kumbara olsun. Ufak paraları yani bozuklukları ona atın.... Küçümsediğimiz o paralar bir müddet sonra cankurtaran durumuna geliyor. Biraz uzun oldu ama :)
çok sağol canım..önerilerini dikkate alacağım..Şuana kadar pek brirkimle falan işimiz olmadı.. o yüzden eve girelim dedim..peşinatta olmayınca altında yerinde sayarken altın borcu yaptık..bilsem bu kadar zıplayacaını o 50 binide kredi çekerdim.. neyse sağlık olsun yapcak bişey yok...10 bin dışındakiler uzun vadeli zaten onları sıkıntı etmiyorumda ama bişekilde biriktirmem lazım.. 6000 gelir var 2000 kredi desek 400 de taksitler enaz 1500 koymam gerek.. takipteyim sizi artık :)

Alışverişleri büyük marketlerden yapmayı bırakarak başlıyorum..Hafta sonu elimde liste felan olmadan bi girioruz 200-250 tl gidio en az..Şimdiye kadar hiç fiyat karşılaştırması falan yapmadım maaesef..3 kişiyiz akşama kadar da evde yokuz..pazar bi dışarı çıkıoz benzindi şuydu buydu 100-150 gidio..herşeyden kısmaya karar verdim artık..Geçen pazartesi evin yanına bim açıldı.. Bim marketin en çok hangi ürünlerini tavsiye edersiniz.

Dün ben de bimden eksilen bakliyatlarımı aldım. Toplamda 45 tl ödedim ama dolu dolu 3 poşetti. Bana baya bir zaman gider. Ben bimdeki ürünlerin çoğunu beğeniyorum. Makarnası hariç. Onu da Şoktan alıyorum. ucuz ve güzel. Peynir, zeytin, yumurta, çerez, baharat, kağıt havlu vs. devamlı Bimden alırım memnunum.
Nasipse bugün de pazar alışverişimi yapacağım. Meyve, sebze ve balık alayım istiyorum. Bugün şehir dışındaydım. Ben gelesiye kadar sayfalar ilerlemiş. Okuyup hayatımıza uygulayacağız bunları kızlar. Yavaş yavaş hedefe ulaşacağız inşallah. Sabır ve istikrar lazım yalnızca...

Alışverişleri büyük marketlerden yapmayı bırakarak başlıyorum..Hafta sonu elimde liste felan olmadan bi girioruz 200-250 tl gidio en az..Şimdiye kadar hiç fiyat karşılaştırması falan yapmadım maaesef..3 kişiyiz akşama kadar da evde yokuz..pazar bi dışarı çıkıoz benzindi şuydu buydu 100-150 gidio..herşeyden kısmaya karar verdim artık..Geçen pazartesi evin yanına bim açıldı.. Bim marketin en çok hangi ürünlerini tavsiye edersiniz.
Bimin çoğu ürünü güzel. Rn azından ben beğeniyorum.

Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim senin yöntemle 12.75 tl birikmiş 1 haftada :)
ama artık ne arabada ne ortada para bırakan olmuyor :(:(:(
Çok iyi birikmiş... Ben minibuse bindiğimde filan o kalan bozukluklar olursa onları başka bir cebime koyuyorum eve gidince kumbaraya atıyorum. Yine oyle market alışverişlerine gonderirlerse aynısını yapıyorum

Dün ben de bimden eksilen bakliyatlarımı aldım. Toplamda 45 tl ödedim ama dolu dolu 3 poşetti. Bana baya bir zaman gider. Ben bimdeki ürünlerin çoğunu beğeniyorum. Makarnası hariç. Onu da Şoktan alıyorum. ucuz ve güzel. Peynir, zeytin, yumurta, çerez, baharat, kağıt havlu vs. devamlı Bimden alırım memnunum.
Nasipse bugün de pazar alışverişimi yapacağım. Meyve, sebze ve balık alayım istiyorum. Bugün şehir dışındaydım. Ben gelesiye kadar sayfalar ilerlemiş. Okuyup hayatımıza uygulayacağız bunları kızlar. Yavaş yavaş hedefe ulaşacağız inşallah. Sabır ve istikrar lazım yalnızca...
Bende bugünden itibaren BİMciyim ozaman :) İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin..Şu borçları bitireyim..sonrada alışmışken birikime bende geçerim inşallah :) Bende sebze ve meyveyi marketten alıyordum..Pazara gideyim en iyisi...

Bende bugünden itibaren BİMciyim ozaman :) İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin..Şu borçları bitireyim..sonrada alışmışken birikime bende geçerim inşallah :) Bende sebze ve meyveyi marketten alıyordum..Pazara gideyim en iyisi...
Evet pazar daha uygun olabiliyor. Hem taze taze iyi olur

Ofisten çıkıp pazara uğradım. Balık , marul , yeşillik , havuç, ıspanak, bakla, pırasa, elma , portakal, muz , domates aldım. Toplamda 29 tl harcadım. Bana iki hafta yeter. Arada bakliyat , tavuk , köfte ve buzluktan da yapıyorum çünkü. Şu an evde her şey var. Artık harcamadan biraz birikim yapmalıyım. Yaparım da. Yapacağım inşallah. (Kendimi motive ediyorum böyle kızlar )

Ofisten çıkıp pazara uğradım. Balık , marul , yeşillik , havuç, ıspanak, bakla, pırasa, elma , portakal, muz , domates aldım. Toplamda 29 tl harcadım. Bana iki hafta yeter. Arada bakliyat , tavuk , köfte ve buzluktan da yapıyorum çünkü. Şu an evde her şey var. Artık harcamadan biraz birikim yapmalıyım. Yaparım da. Yapacağım inşallah. (Kendimi motive ediyorum böyle kızlar )
Çok iyi harcamışsın ya ağzım açık kaldı. :-o bizim burada aldıklarını 40 liraya kapatırsın. Buralarda böyle dolandıkça diğer arkadaşlarında yaptığı birikimleri görünce ben daha çok motive okuyorum. Maşallah nasıl biriktirmiş diyorum. :) uğraşmış yapmış diyorum. :)

Back