- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #5.521
Çaktırmıyorum ama evlenince cimrileşcem, pintileşcem..bu yaşta bu kadar birikim (bilgi) biraz fazla... :) şaka bir yana da seni alan yaşadı pınar... :))
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çaktırmıyorum ama evlenince cimrileşcem, pintileşcem..bu yaşta bu kadar birikim (bilgi) biraz fazla... :) şaka bir yana da seni alan yaşadı pınar... :))
Yapanlar yapmış amabole bır yol yok bnce:)
çok sağol canım..önerilerini dikkate alacağım..Şuana kadar pek brirkimle falan işimiz olmadı.. o yüzden eve girelim dedim..peşinatta olmayınca altında yerinde sayarken altın borcu yaptık..bilsem bu kadar zıplayacaını o 50 binide kredi çekerdim.. neyse sağlık olsun yapcak bişey yok...10 bin dışındakiler uzun vadeli zaten onları sıkıntı etmiyorumda ama bişekilde biriktirmem lazım.. 6000 gelir var 2000 kredi desek 400 de taksitler enaz 1500 koymam gerek.. takipteyim sizi artık :)50 bin liralık altın borcu mu? Birinden borç alırken altın olarak mı aldınız. Yani ufak tefek tasarruflarla çok güzel para biriktirilebiliyor. Birikim yaparken mesela harcayacağınız kalemleri belirleyin. Sonra bir miktar para ayıtın maaşınızdan. En başta ayırmanız sizin yararınıza olacaktır. Mesela havalar sıcakken kombiyi en duşuğe alarak doğalgaz faturasını az da olsa düşürtmek, kullanmadığımız odalarda lambaları açık bırakmayarak, izlemeyeceğimiz zaman tv yi kapatmak fişini çekmek, telefon şarjlarını bazen prizde bırakırız onları da çıkarırız, çamaşır - bulaşık mak. Kullanmadığım zaman fişini çekerek elektirik faturası düşürülebilir. Duş alırken sıcak suyun gelmesini bekleriz değil mi... O surede akan suyu bir kovaya şişeye filan doldurarak onun boşa akmasını engellemiş olursunuz... Ve birçok yerde de kullanılabilir. Çiçeklere su dokerken, balkon trmizlerken, ev temizliği yaptığında illa vileda kullanırsınız... Bunların haricinde nutfak alışverişi yaparken indirim takip edin... Birde alışverişe çıkarken mutlaka elinizde liste olsun... Haftalık veya aylık olarak bir alışveriş yapabilirsiniz... Buyuk oranda tasarruf yapabilmenin yollarıdır bunlar... Ayrıca giysi dolabınızı elden grçirin. Giyilebilecekleri ayırın hiç giymediklerinizi öne getirin. Birde elinizde kumbara olsun. Ufak paraları yani bozuklukları ona atın.... Küçümsediğimiz o paralar bir müddet sonra cankurtaran durumuna geliyor. Biraz uzun oldu ama :)
evet canım maalesef.. geçen yıl şubatta bu borç 35 bindi 50 bin oldu altınlar artınca50 bin gercektn cok fzlaymiss![]()
Bimin çoğu ürünü güzel. Rn azından ben beğeniyorum.Alışverişleri büyük marketlerden yapmayı bırakarak başlıyorum..Hafta sonu elimde liste felan olmadan bi girioruz 200-250 tl gidio en az..Şimdiye kadar hiç fiyat karşılaştırması falan yapmadım maaesef..3 kişiyiz akşama kadar da evde yokuz..pazar bi dışarı çıkıoz benzindi şuydu buydu 100-150 gidio..herşeyden kısmaya karar verdim artık..Geçen pazartesi evin yanına bim açıldı.. Bim marketin en çok hangi ürünlerini tavsiye edersiniz.
Çok iyi birikmiş... Ben minibuse bindiğimde filan o kalan bozukluklar olursa onları başka bir cebime koyuyorum eve gidince kumbaraya atıyorum. Yine oyle market alışverişlerine gonderirlerse aynısını yapıyorumBensendetutuklukaldim senin yöntemle 12.75 tl birikmiş 1 haftada :)
ama artık ne arabada ne ortada para bırakan olmuyor![]()
Bende bugünden itibaren BİMciyim ozaman :) İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin..Şu borçları bitireyim..sonrada alışmışken birikime bende geçerim inşallah :) Bende sebze ve meyveyi marketten alıyordum..Pazara gideyim en iyisi...Dün ben de bimden eksilen bakliyatlarımı aldım. Toplamda 45 tl ödedim ama dolu dolu 3 poşetti. Bana baya bir zaman gider. Ben bimdeki ürünlerin çoğunu beğeniyorum. Makarnası hariç. Onu da Şoktan alıyorum. ucuz ve güzel. Peynir, zeytin, yumurta, çerez, baharat, kağıt havlu vs. devamlı Bimden alırım memnunum.
Nasipse bugün de pazar alışverişimi yapacağım. Meyve, sebze ve balık alayım istiyorum. Bugün şehir dışındaydım. Ben gelesiye kadar sayfalar ilerlemiş. Okuyup hayatımıza uygulayacağız bunları kızlar. Yavaş yavaş hedefe ulaşacağız inşallah. Sabır ve istikrar lazım yalnızca...
tm canım deneyeceğim bundan sonra inşallahBimin çoğu ürünü güzel. Rn azından ben beğeniyorum.
Evet pazar daha uygun olabiliyor. Hem taze taze iyi olurBende bugünden itibaren BİMciyim ozaman :) İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin..Şu borçları bitireyim..sonrada alışmışken birikime bende geçerim inşallah :) Bende sebze ve meyveyi marketten alıyordum..Pazara gideyim en iyisi...
Çok iyi harcamışsın ya ağzım açık kaldı. :-o bizim burada aldıklarını 40 liraya kapatırsın. Buralarda böyle dolandıkça diğer arkadaşlarında yaptığı birikimleri görünce ben daha çok motive okuyorum. Maşallah nasıl biriktirmiş diyorum. :) uğraşmış yapmış diyorum. :)Ofisten çıkıp pazara uğradım. Balık , marul , yeşillik , havuç, ıspanak, bakla, pırasa, elma , portakal, muz , domates aldım. Toplamda 29 tl harcadım. Bana iki hafta yeter. Arada bakliyat , tavuk , köfte ve buzluktan da yapıyorum çünkü. Şu an evde her şey var. Artık harcamadan biraz birikim yapmalıyım. Yaparım da. Yapacağım inşallah. (Kendimi motive ediyorum böyle kızlar )
İyi gelmiş... Bizimkiler hala geçen ayın su faturasını odemediler... Aman aman bir para da değil 69 tl idi...Merhaba hanimlar
Mutluyummmm gecen ay elektrik fatiram 80 gelmisti bu ay cok dikkat ettimmmmm veeee faturam 37,90 geldi![]()
Su faturasinin suresi uzun oluyo bnde dha odemedimİyi gelmiş... Bizimkiler hala geçen ayın su faturasını odemediler... Aman aman bir para da değil 69 tl idi...
Son ödemesi geçti ya... 23 şubattı son ödeme. Ayın ilk günlerinde okunuyo geliyo su faturası bizde.Su faturasinin suresi uzun oluyo bnde dha odemedim![]()