- 27 Şubat 2008
- 9.940
- 12.714
- 823
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #3.081
Günaydın canım.. Oh mis.. en iyisi.. çalışmasan bende uyuyor olurdum muhtemelen:))Gunaydın kızlar... Hava kapalı olunca bende bu saatlere kadar uyuyorum.
İnş canım..Rabbim tüm kılmak isteyipte bir türlü kılamayan kim varsa herkese nasip etsin inşş...Bu mübarek cuma gününün yüzü suyu hürmetinee..Amiiiiiiiiiiiiiinnn.ohh miss iyi yapmışsın dinlenmişsindir de
bu arada 5 vakit namaz kılıyormuşsun rabbim kabul etsin inşallah
bizim içinde dua edermisin rabbim ben ve namaz kılmak isteyen herkesi huzuruna çağırsn kimseyi şeytana uydurmasın inşallah
Günaydın canım.. Oh mis.. en iyisi.. çalışmasan bende uyuyor olurdum muhtemelen:))
Tez zamanda namaz kılmayanlar başlar inşallah.. Birde içinde varsa namaz kılmak er geç kılarsın. Benim bir arkadaşım vardı ben başlamadan önce kılmaya başlıcam bilmem ne... Abdest nasıl alınır gibi bilgileri tekrarladı unuttuğum var mı diyerekten. Ama başlamadı. -çok süslüdür bu arada. İkide bir makyajı silip tekrar yapmak üşendirmiştir-ohh miss iyi yapmışsın dinlenmişsindir de
bu arada 5 vakit namaz kılıyormuşsun rabbim kabul etsin inşallah
bizim içinde dua edermisin rabbim ben ve namaz kılmak isteyen herkesi huzuruna çağırsn kimseyi şeytana uydurmasın inşallah
ne güzel düzenli bir şekilde çekiyorsun. Allah kabul etsin. zaten yaşam hedeflerim. 1- namaz kılmaya başlamak 2- sig arayı bırakmak 3-para biriktirmek bunları yaptımmı ohhhhhhhhh mis vallaha
bende 1,5 yıllık evliyim canım korkularının aynılarını yaşadım.
dügün kredimiz vardı ama 1 yılımız doldugunda bileziklerle kapattık ama araba aldık yine borca girdik inş yazın baya borç bitecek.
ev almadan çocuk yapmam diyordum ama en az 3 yıl ev alamayız yaşım 26 oldu. evliliğim çok şükür çok iyi çok mutluyum.
bende ilk başlarda bebeğim eksiksiz büyüsün ne görsem alayım fikri vardı sonra abartmak saçma geldi misal bebek odası almak mantıksız hevesim vardı ama şimdi almıcam 3-4 yaşında eğitici ve oyun oynayabileceği bir ortam yapıcam.
bebek hemen büyüdüğü için kıyafetleri az ama kaliteli alıcam.
benim emekli olma hakkıma 3 yıl var sonra yaşımı beklicem yani hakkım dolduğunda tazminatımın bir kısmını çocugumun gelecegi için kenarda tutucam gibi birçok şey düşünüyorum.
29 yaşında emeklilik hakkı nasıl oluyor ?
Canım Merhaba allah evladını sana bagislasin insallah
Bizim suan kazancimizin yüzde 90 i borca kiraya faturaya gidiyor yemeyi icmeyi saymiyorum ben bu durumda ertelemek zorundayım kendimle birlikte minicik masumu calismadigim zaman kat be kat artacak sıkıntılara sürükleyemem
İyi Diyonuz güzel diyonuz da iki kisinin toplam 5bin kazanç olup yüzde 90i ile borç kira fatura odeyen siz olsanız aynı şeyleri düşünüp yazarmiydiniz
Aslında evlenirken ayağı yorgana göre uzatıp çok borca girmeden halletmek gerekir
Az öz eşya ile
Sade bir ev kurarak
Borç bataklık gibi
Rabbim tüm borçluları kurtarsın
16 yaşında çalışmaya başlarsan 3600 gün dolsa yetiyor. tabi bir dönem sigortasız çalıştım
Şuan bayanlarda emeklilik için 3600 gün mü gerekiyor
Erkeklerde kaç gün?
çok şükür biz ayağımızı yorganımıza göre uzattık
ama düğün sonrası tatsız bir sürü şeyler oldu kv ve kp kendimiz yapıyruz dedikleri masrafları üzerimize yıkıp
düğünün ertesi günü memlekete gidince üzerine eşim ağır bir rahatsızlık geçirip bir süre çalışamayınca haliyle borç üzerine borç bindi ben bu sıkıntıları yaşarken düşük yaptım insanlar neler yaşıyor neler
çok eşya meraklısı biri değilimdir zaten evimi gelsenizde görseniz keşke :)
rabbim kimseyi zor duruma düşürmesin kimseyide kimseye muhtaç etmesin inşallah
2007 de bir yasa çıkcaktı o dönem 7-8 ay sigortam yattı. herkez bebekleri bile sigorta girişi yaptırmıştı. şimdi yaşta yükseldi sigorta günüde sanırım yani pek anlamam bu işlerden ama ben sorgulattım 900 gün civarı kalmış emeklilik hakkıma.
Yine iyi gelmiş... Bende hatırladığım kadarıyla şimdiki eve taşınmadan önceki evimizde bu havalarda 250 den aşağı gelmezdiEvet beklene doğalgaz faturam gelmiş.. geçen haftadan beri havalar biraz iyi gibi olduğundan idare ettim..2 gündü hiç yakmadım..geceleri kapattım.. ve gelen fatura 156,5 Tl .. buna şükür.. geçen ay 195 TL gelmiş idi..
Sizin için söylemedim genel yazdım
Ekstra şeyler de illaki oluyor sınav dünyası sonuçta , böyle durumlarda sabırlı olabilmeli , yine de bizden daha kötü ve zor şartlarda olanları düşünüp elhmdülillah demeli halimize
Benim de evlendiğimden beri çalıştığım havaya gitti
Ailem herşeyimi en kalitelisinden fazla fazla aldığı halde
Hiç borç kredi kredi kartı vb olmadığı halde kenara hiç para koyamadığımız gibi düğündeki bileziklerden bozdurdum
Niyetim ocaktan artan maaşı diğer aylara ihtiyaç oldukça takviye yapmak
Şubat maaşı ve sonrası maaşlara dokunmamak
İnşaAllah yapabilirim ( biriken parayla da 100 gr lık bir tane burma bilezik almak istiyorum)
Sonuçta küçük çocuğumu bırakıp işe gidiyorum
Kenara birşeyler koymam lazım
Evet beklene doğalgaz faturam gelmiş.. geçen haftadan beri havalar biraz iyi gibi olduğundan idare ettim..2 gündü hiç yakmadım..geceleri kapattım.. ve gelen fatura 156,5 Tl .. buna şükür.. geçen ay 195 TL gelmiş idi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?