- 27 Ekim 2014
- 3.120
- 4.250
- 133
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #2.721
bu da cok guzelmiş canım.güle güle kullanCok hoslarmis ama haliyi aldik o an
Direk aldik ciktik
Resmini cekebilirmiyim dedim adam haliyla poz verdi resmen
Yarin gelck ama halim
Eki Görüntüle 1760267
Esmaları bana özelden atarmısınız@Papatya sana cok ama cok tesekkur ederim
Senden duymasam esmalari arastirmicaktim bilmicektim
Cok sey kaybetmisim
Bir cok sey ogrendim cok da ferahladim sagolasin
Esmaları bana özelden atarmısınız
size birşey sormak istiyorum eşimle evlendiğimizden beri zekat vermedik borcumuz var diye
büyüklerimizde aşağıdaki gibi der hep;
Zekât vermenin bir şartı da borçlu olmamaktır; bir borçlu elindeki parayla önce borcunu ödemeli. Borçlu olana zekât farz değildir
doğrumu biliyoruz..
Zekat için asıl şart ( benim bildiğim )
Nisab miktarı paranın ( dolar altın euro tl hepsinin toplamı ) bir kenarda olup hicri bir yıl boyunca kenarda durması , yani nisab miktarının altına düşmemesi, eğer o şekilde paranız varsa verilmesi gerekir
En doğru bilgi için diyanetin fetva hattı oluyor orayı arayıp sorabilirsiniz
Ya da ilmihale bakabilirsiniz
Benim mutfak halım bundan. Beyazı...mutfakta sıkıntı oluyo renginden dolayı ama çokta güzel geliyo gözüme
Ayrıca koltuklarınıda çok beğendim.
güzelmiş temizlemesine allah kolaylık versin :) güle güle kullan
Ay olurmu oyle sey cnmHanımlar şimdi bir küçük kavanozdan kumbara yaptım.içinde 3tl attım. Öyle bir hisse büründüm ki sanki buraya giriş parayla sanki kumbaraya biraz para atmadan size bisi yazamam gibi geldi öyle bir his işte. Ayrıca ben yeniyim ya bu platformda.böyle cins şeyler falan yaparsam şaşırmayın mesela yanlış etiketlemeler hatta etiketleyememeler:)kusuruma bakmayın.
Sagol canım ya bende hepinizi çok sevdim.ahanda cikarsiz arkadasliklarAy olurmu oyle sey cnm
Gayette guzel yaziyosun anlatimin falanda cok akici
Ben cok sevindim burda bizle olmana
Severek okuyorum yazdilarini fikirlerin hosuma gidiyo
Bereketli olsun paran
Yaz hep bende yazinca sorumluluk hissediyorum ve yazdigimi yapmam gerek diye dusunuyorum hep.
Musteriye o konularda oyleler.Evet bende ayni soyledigim şeyi yapmasam cok huzursuz oluyorum. Ya bazen diyorumki böyle maaş artışı olsada bana da soylemeseler biriktirseler benim için sonra 2yil sonra deseler al sana 10000 gule gule harca:).
Bu akşam annemle ikimiz çarşıya çıkacaktık oğlumda gelmek istedi. Aslında oğlumu almak istemedim.çünkü onsuz alışveriş yapmak istedim.Annemde kiyamadi.anneme ip aldık dantel yapiyorda. 29tl oglusumada boncuk ve misina aldım.mağazaya girdim üstüme bisiler denerken oğlum "anne çişim geldi" dedi.koskoca mağaza da sordum lavabo varmı diye iki çalışan aynı anda hayır maalesef dediler.bende yüksek sesle yokmuş oğlum ablalarin tuvaleti hiç gelmiyormuş dedim. Ve hiç bir şey almadan eve geldik. Biraz sinirlendim bisi alamadım diye ama .şimdi ben napcam almisim gibi kredi kartından 3e bolmusum gibi 30tl koycam her ay ayrıca.ne demişler"Harcamadigin 5tl, kazandigin 5tl'dir."
Rabbim nasip etsinHe o haller bende de oluyor.bi yoğunlaşıyorum bi her şeyi kontrol etmek istiyorum.Ama öyle şeyler yaşadım ki öyle tecrübeler.ve şunu öğrendim.biz bir kuluz plan yapariz Allahın verdiği akılla önlemler alırız ama her şeyi kontrol edemeyiz.tabi bunu herkes bilir aklın yolu birdir ancak.ben icsellestirdim .benimde ömrüm plan yapmaya gecer hatta eşim kızar bana . hayal kurma diye ama ben severim hoşuma gidiyor olmayınca olmasın varsın.hayal kurma parayla değil ya. Sen yine olan evin için bisiler düşünüyorsun ben hiç evim yokken her bir şeyini düşünüyorum. Bu oturdugumuz kıradaki eve ne projeler cizdim.güzel oluyor. Severiz taş üstüne taş koymayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?