birikim yapabilmenin yolları

Esmaları bana özelden atarmısınız

size birşey sormak istiyorum eşimle evlendiğimizden beri zekat vermedik borcumuz var diye

büyüklerimizde aşağıdaki gibi der hep;

Zekât vermenin bir şartı da borçlu olmamaktır; bir borçlu elindeki parayla önce borcunu ödemeli. Borçlu olana zekât farz değildir

doğrumu biliyoruz..

Zekat için asıl şart ( benim bildiğim )
Nisab miktarı paranın ( dolar altın euro tl hepsinin toplamı ) bir kenarda olup hicri bir yıl boyunca kenarda durması , yani nisab miktarının altına düşmemesi, eğer o şekilde paranız varsa verilmesi gerekir
En doğru bilgi için diyanetin fetva hattı oluyor orayı arayıp sorabilirsiniz
Ya da ilmihale bakabilirsiniz

alyansımdan başka altın
kumbarada ki 200 tl den başka kenarda paramız yok
resmen borca çalışıyoruz

Esma'larda hakkaten çok fayda görüyorum ben. Salı hariç her gün,o güne ait esma çekmeye başladığımdan beri hayatım değişti diyebilirim. Bide esma her zaman çekilir tabi ama ben sabah güneş doğmadan,ikindiden sonra yada yatsıdan sonra çekiyorum. Böylesinin iyi geldiğini düşünüyorum. Namaz kılmıyorum ama...keşke yapabilsem. Aslında çalışmıyorumda niye terbiye edemiyorum nefsimi bilmiyorum hiç

Kızlar bayilim suraya
Bebis gormeye gittim
Sonra geldim karsi komsu ablanin kizi torunu burda bi de orda bebis sevdim
(Bana msjmidir nedir ikiside kız)
Esimin gelce zaman eve gectim
Yemek hazirladim hamurum mayalanmisti baya az pide yaptim yine
Camasir astim
Simdide esmalari cekicem otururken.
Ben namazi bi kildim bi biraktim tekrar baslasam nasil huzurlu olurum bunuda biliyorum Allah ıslah etsin beni.

Benim mutfak halım bundan. Beyazı...mutfakta sıkıntı oluyo renginden dolayı ama çokta güzel geliyo gözüme
Ayrıca koltuklarınıda çok beğendim.

güzelmiş temizlemesine allah kolaylık versin :) güle güle kullan

Kizlar cok tesekkur ederim
Yikaticam zaman zamanda silicem artik
Benim evim.kuzey cephe ne yazikki odam sabah gunesi almiyo
Mecbur acik renkler secmek zorundaydim
Koltukda baya acik renk bakalim nolcak

Hanımlar şimdi bir küçük kavanozdan kumbara yaptım.içinde 3tl attım. Öyle bir hisse büründüm ki sanki buraya giriş parayla sanki kumbaraya biraz para atmadan size bisi yazamam gibi geldi öyle bir his işte. Ayrıca ben yeniyim ya bu platformda.böyle cins şeyler falan yaparsam şaşırmayın mesela yanlış etiketlemeler hatta etiketleyememeler:)kusuruma bakmayın.

Ay olurmu oyle sey cnm
Gayette guzel yaziyosun anlatimin falanda cok akici
Ben cok sevindim burda bizle olmana
Severek okuyorum yazdilarini fikirlerin hosuma gidiyo
Bereketli olsun paran
Yaz hep bende yazinca sorumluluk hissediyorum ve yazdigimi yapmam gerek diye dusunuyorum hep.

Evet bende ayni soyledigim şeyi yapmasam cok huzursuz oluyorum. Ya bazen diyorumki böyle maaş artışı olsada bana da soylemeseler biriktirseler benim için sonra 2yil sonra deseler al sana 10000 gule gule harca:).

Bu akşam annemle ikimiz çarşıya çıkacaktık oğlumda gelmek istedi. Aslında oğlumu almak istemedim.çünkü onsuz alışveriş yapmak istedim.Annemde kiyamadi.anneme ip aldık dantel yapiyorda. 29tl oglusumada boncuk ve misina aldım.mağazaya girdim üstüme bisiler denerken oğlum "anne çişim geldi" dedi.koskoca mağaza da sordum lavabo varmı diye iki çalışan aynı anda hayır maalesef dediler.bende yüksek sesle yokmuş oğlum ablalarin tuvaleti hiç gelmiyormuş dedim. Ve hiç bir şey almadan eve geldik. Biraz sinirlendim bisi alamadım diye ama .şimdi ben napcam almisim gibi kredi kartından 3e bolmusum gibi 30tl koycam her ay ayrıca.ne demişler"Harcamadigin 5tl, kazandigin 5tl'dir."

Sagol canım ya bende hepinizi çok sevdim.ahanda cikarsiz arkadasliklar

Musteriye o konularda oyleler.
Kendileri kullaniyo sadece sanirim.
Biz 2-3gundur hic bisi atamadik malum acildik
Yaza kadrda sıkıscaz (taksitlendirdik öderiz artık
Ben cok geriliyorum,tezcanliyim ve cok plan kuruyorum
Mesela eksik listesi yapiyorum kafamda nekadar tutar, hemen alim, hemen yarin olsun istiyorum
Benim wc ve banyoda yapilcak mesela aslinda en uygununu alip yaptircam o bile ayy yaptiramicaz kesin bir suru sey cikar diye sanki kotuyu cagiriyorum
Esim bugun ne var orda ya yaptiririZ diyo mesela gayet rahat ben yok yok kesin bisiler daha cikcak masraf cikcak diyorum.

Evhamli halimden nefret ediyorum

He o haller bende de oluyor.bi yoğunlaşıyorum bi her şeyi kontrol etmek istiyorum.Ama öyle şeyler yaşadım ki öyle tecrübeler.ve şunu öğrendim.biz bir kuluz plan yapariz Allahın verdiği akılla önlemler alırız ama her şeyi kontrol edemeyiz.tabi bunu herkes bilir aklın yolu birdir ancak.ben icsellestirdim .benimde ömrüm plan yapmaya gecer hatta eşim kızar bana . hayal kurma diye ama ben severim hoşuma gidiyor olmayınca olmasın varsın.hayal kurma parayla değil ya. Sen yine olan evin için bisiler düşünüyorsun ben hiç evim yokken her bir şeyini düşünüyorum. Bu oturdugumuz kıradaki eve ne projeler cizdim.güzel oluyor. Severiz taş üstüne taş koymayı.

Rabbim nasip etsin
Bende biraz tabiri caizse adam etmeye calisiyorum
Cok daha vahimdi biraz tamirat yaptirdim
Eski bi bina ama icime sinmiyodu hic
Cok agladim mecburiyetten oturuyo olmam cabasi.
Sonra yine o laf aklima geldi
"Oldugun yeri cennet yapamadigin surece kactigin her yer cehennemdir" gibi bir soz vardi
Tamam icime sinmiyo tamam cok sukur hic yoktan iyi tamam sevmiyorum ama neden sevilesi hale gelmesin diye dusundum
Para gidiyo diye icim gidiyo orasi ayri konu
Bu sebepden lux degil ihtiyacim olan ucuzlukda bulup halletmeye calisiyorum

Amann hayal kurmadan olur mu hic?
Hayaller, hayatlar oluyo hep ama olsun.
Napalım evi super lux esyalari en pahali x magzadan oluop huzursuz olan yakinen tanidiklarim var
Ve bana ozenip huzurlusun! Diyen var.
Ahh kimse kimsenin cektigini bilmez.

Allah hepimize once saglik sonra huzur versin.

tr_lelli espoyraz kızlar bende cok plan yapıyorum ya kafamdan alacaklarım eksikler yapacağım yemekler almayı düşündüğüm ev araba neler yapabileceğim filan sürekli mesgul kafa.bazen yanlış yaptığımı düşünüyorum.eşim çok rahattır bu konuda.ben böyle yaptıkça da aksilik cıkıyor hep ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…