birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

E yani başka birine minnet edeceğine kendi yaşında kavrulursun canım... O kadar kredi kartı borcu olan kredi çekip borcu olan insan var. Ve nasıl ödeyeceğim derdindeler. Hep hesapsız harcamalar. Bizimde belki bir gün hesapsız harcamamız olur ama bunlar gibi olmayız en azından :)
Aynen canım anlatmistim ya sana
Kücükken ailemle cok zorluk cektik sürekli para biriktirirdik annem babam cok tutumludur 4 tane cocuk okuttular memur maaşıyla
Şimdi ise hepimize birer ev ve bankada bizim için biriktirdikleri bir hesap var.
Bana düsen evi satip bankadaki parayi üzerine eklersem avukatlik ofisi icin yer satin alirim.
Iyiki bunlari düsünmüsler zamaninda yoksa su an ben de bircok arkadasim gibi gelecek kaygisina düserdim.

selam kızlar nasıl gidiyo birikimler ben hiç kumbarama bişeyler atamıyorum :KK43:
lazere başladım bide bırakın birikim yapmayı para yetmiyor :işsiz:
ek gelir gibi şeyler araştırmaya başladım internetten para kazanma katalog işleri vs :KK69:
ev de yapabileceğim yada sizin yaptığınız oldu mu hiç fikirlerinize ihtiyacım var

ek gelir gibi şeyler araştırmaya başladım internetten para kazanma katalog işleri vs :KK69:
ev de yapabileceğim yada sizin yaptığınız oldu mu hiç fikirlerinize ihtiyacım var

Bunu ben de düşünüyorum, ama daha önce yapan birini bulamadım bilgi almak için.
Dün 5 tl kendi cüzdanımdan alıp attım az önce de ablamdan 10 tl aldım doğru kumbaraya:KK49:
Bu ay benim için harcaması bol olsa da bereketli oldu çok şükür, evde olunca masrafım azaldı ondan galiba.

En popüleri katalog işler canım. Katalog işinde de başı avon amwaygibi kozmetik markaları çekiyor. Pierre cardin'inde katalogları var

selam kızlar nasıl gidiyo birikimler ben hiç kumbarama bişeyler atamıyorum :KK43:
lazere başladım bide bırakın birikim yapmayı para yetmiyor :işsiz:

Annem alışveriş yapmış 10 lira para üstünü bana verdi kumbarama attım tabi hemen:KK9:
Bu gün de dışarı çıkmadım 0 harcama, maşallah geçen haftadan beri sadece 50 tl internetten bişey aldım onun dışında harcama yapmadım.

En popüleri katalog işler canım. Katalog işinde de başı avon amwaygibi kozmetik markaları çekiyor. Pierre cardin'inde katalogları var
Kardeşim oriflame yapıyor bayanlar kazancı da iyi aşamaları var ilerleyince maaş bile veriyorlar yükseldikçe maaşın artıyor ayrıca ürünleri satarken de kar ediyorsunuz bilgi almak isteyen olursa özelden yazabilir

Kardeşim oriflame yapıyor bayanlar kazancı da iyi aşamaları var ilerleyince maaş bile veriyorlar yükseldikçe maaşın artıyor ayrıca ürünleri satarken de kar ediyorsunuz bilgi almak isteyen olursa özelden yazabilir
Avon ve amwayde de aynı canım... Şimdi amway avon ce oriflame en ünlüleri... Farmasi biobellinda vb vb daha bir sürü marka var. Hepsinde aynı sistem var. :) bende amway'e üyeyim. :)

Slm
Yarin kaynanamgil gelecek o yuzden eve alisveris yaptik 48 tl.harcadim
Meyve cok pahaliydi..
Ev temizledim, kurabiye yaptim.
Kumbise 2 tl.atabildim.:KK69:

Ekim ayında 3 çeyrek aldım.
Kumbaramda 150 tl civarında bir para var, ayın 1'ine kadar topladığımla 1 çeyrek daha alırım muhtemelen, gerçek birikim o zaman çıkar ortaya.

15 kasıma kadar elimde 700 tl var, bunun içinden kendi evimin faturaları ödenecek, telefon, internet ve elektrik toplam 120 tl civarında olur diye tahmin ediyorum. Ailemin faturalarını da ödedim. 130 tl tuttu(Bu arada Eylül ayından kalan 500 tlyi harcamadım duruyor . Ne olur ne olmaz parası. Sürpriz harcama çıkarsa birikime dokunmadan harcamak için olduğu gibi tutacağım bir süre daha) Onun dışında dışarı çıkmadığım için harcamam da yok. Kumbaraya 5 tl daha attım.

X