birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

özel değilse ben pek anlayamadım siz hem evinize arkadaş buldunuz hem de ailenizle kalıyorsunuz ?
Ben normalde başka bir şehirde yaşıyorum canım, şuan annem tedavi gördüğü için izinliyim ocağa kadar annemle ilgilenmek için buradayım. Oradaki evime ev arkadaşı aldım:)

Ben normalde başka bir şehirde yaşıyorum canım, şuan annem tedavi gördüğü için izinliyim ocağa kadar annemle ilgilenmek için buradayım. Oradaki evime ev arkadaşı aldım:)

Geçmiş olsun cnm Alah şifa versin
Ocağa kadar hem ailen ile ilgilenmek hem de hayatını maddi ve manevi olarak düzene sokman için güzel bir zaman dilimi

Bereketli olsun canım, durumuna göre evden yapılabilecek işleri de araştırabilirsin. Örgü, nikah bebek şekeri vs yapabilirsin. Ben de bu aralar düşünüyorum, araştırmadayım şimdi. Kısa sürede gönlüne göre bıl kazançlı bir iş bulursun inşallah.
Geçmiş olsun cnm Alah şifa versin
Ocağa kadar hem ailen ile ilgilenmek hem de hayatını maddi ve manevi olarak düzene sokman için güzel bir zaman dilimi
Sağol canım. Şükür gelirimiz iyi ama ev kredisi vs vardı yeni bitti sayılır. Rahat geçinme durumunun dışında israf olmasın ve ne olur ne olmaz kenarda birikimimiz olsun istiyorum. Henüz evlenen yok bizde ve insan bekarken rahat olup geldiği kadar harcıyor. Dikkat etmediğimizde gelen para ile giden birebir oluyor, bakıyorum nereye gitmiş diye ortada alınmış bir şey yok. Dikkat edip israf etmeden geliri yönetmek çok önemli ve ben daha yeni başladım buna.

Sağol canım. Zaten yavaş yavaş başladım. Şuan amway'e üye oldum. Şimdi fotoğraf çekimleri için bazen kilolu kişi arıyorlar. Onlara başvuracağım. Dediğin gibi evde yapılsbilecek işlere bakıyorum ve bir yandan iş arıyorum. :)

Bensendetutuklukaldim sınav olayına uzuldum ama Allah oyle kapılar acmıstır kı belki dıgerınden daha hayırlıdır bılemeyız canım...

Selam kızlar
Bugün harcama 2 tl Poğaça
Kumbaraya da 5 tl attım

Dünkü harcamam da 15 idi.
canım bakıyorum da her gun neredeyse poğaca alıyorsun. evde onceden yapıp koysan yesen daha ıyı olmaz mı senın ıcın.

bırde bugunnnnnnnn sıfır harcamaaaaa

KıZlaaaar bana acil bi yardım gerek

Bi akıl verin yahuuuu

Aylık sabit Giderler=
Kira+aidat: 850
Elektrik+su+ttnet=140
Kyk: 240
İHH= 100
Otopark:75

Kredi kartları :
Paraf:1525-645-615-615-470-250-117.25(Kasım'dan Nisa'na kadar)
Bonus:450-425-380-375-365(Kasım'dan Mart'a kadar)
Finans: 335-228.11-110(Kasım'dan ocağa kadar)
Maxımum:40-40-40-40-40 (Kasım'dan Mart'a kadar)

Arkadaşlarım ben Doğum iznindeyim ve üç buçuk aydır maaş almıyorum
İniaallah Aralık'ta toplu alacağım
Yani hesaplarına göre 10bin tl
Ve 6 ay da ücretsiz izne çıkıyorum biiznillah
Eşimin maaşı 3900 tl

Nasıl bi yol izlememi önerirsiniz?

Gelen maaşım bankada kalsın mı?
Yoksa kartları kapatıp devam mı edelim? Ki birikimi yerine ya koyamazsak diye de düşünürüm
Bu ay 11 çeyrek gelecek günden
Onu bozdursam mı dursa mı

Kısacası kart borçlarını kapatıp rahatça mı devam edelim yoksa aylık maaştan ödeyip dişimizi sıkalım mı?
Artık giyim eşyası ev eşyası almıyoruz
Sadece market alışverişlerimiz olacak
Bir de nasipse iki çeyrek olarak güne devam edeceğiz?

Fikirlerinizi beyan eder misiniz?

Bence eşinizin maaşıyla idare edin toplu parayı harcamayın derim

Sahihuban kartları kapattıktan sonra rehavete kapılıp yeniden harcama yapabilirsiniz belki. Eğer kartların tamamını ödeyebiliyorsanız bence toplu para kenarda dursun. Ama karta faiz de ödüyorsanız mantıklı olanı kapatmak.

Papatyacım
Karta faiz ödemiyoruz
Gecikmiş değil hiç biri
Kartların tamamını ancak benim gelecek olan toplu maaşla ödeyebiliriz
Onun dışında çeyrekleri bozdursam da 2bin tl anca edecek kapatmaya yetmez eldeki altından da olurum
Eşimin maaşı mesela kasım da 3800 E iner
Toplam borç kasımda geliri anca karşılıyor
Arta para bile kalmıyor ve maaşesef kart kullanmak zorunda kalıyoruz
Kafam karışıyor işte
Harcama mutlaka yapılıyor
Nereden kıssam bilemedim
Birkaç aydır ne cilt bakımı ne eş ayla bakımına gitmiyorum mesela

canım sen bakım ıcın her ay bır yere mı gıdıyorsun? (fıkrımı dıger topikte yazdım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…