bireysel emeklilik?

tabi ayda 4000 tl kazancı olup ayda 1000 tl yatırmaya kalkarsanız en kotu olasılıklıka
30 sene sonunda 710.000 tl niz olacakki bir ev alma şansınız olabilr bu durumda aylık maaşınız
6000-6100 tl civarı olur. maaşı 12000 tl olur senelik %4 zam la bankada ona maaşının yarısı verir
Yani bugunku kurla 2000 tl kadar. Mesela bu kişi memursa emekli olunca %70 ni alacagına göre
maaşının. (hani mudur yada genel mudur felan olup maaşı yuksek diyelim yada 2 memur maaşı toplamı)
2800 tl alacak olur emekliliginde 2000 tl de bankadan alsa normal maaşından da yuksek getirisi olur
bu eksigi tamamlar. Ama onun dışında 200 tl ile toplancak para ile belki anca araba alınır 30 sene sonra

kızlar bu devletin verdiği % 25 katkı payı hakkında ne düşünüyorsunuz ? hangi banka yada firmada bireysel emekliliğiniz var ve neden orayı seçtiniz?
istediğinizde nasıl çıkıyorsunuz... biraz bilgi alabilirmiyim?:KK16:
slm ben çalışıyorum işveren katkısı devlet katkısı yaptım yanlız çalışanlar bayanalar şunuda unutmamak lazım eğer işyerinizden kendi isteğinizle ayrılırsanız bu yatırdığınız paralar yanıyor. ama işveren sizi çıkartırsa alabilirsiniz

istersen emekli olduktan sonra paranı topluda çekebilirsiniz maaşda bağlayabiliyorlar sana kalmış birşey
bence emeklilik konusunda en iyisi garanti bankası.:KK1::KK1::KK1::KK1:

slm ben çalışıyorum işveren katkısı devlet katkısı yaptım yanlız çalışanlar bayanalar şunuda unutmamak lazım eğer işyerinizden kendi isteğinizle ayrılırsanız bu yatırdığınız paralar yanıyor. ama işveren sizi çıkartırsa alabilirsiniz

istersen emekli olduktan sonra paranı topluda çekebilirsiniz maaşda bağlayabiliyorlar sana kalmış birşey
bence emeklilik konusunda en iyisi garanti bankası.:KK1::KK1::KK1::KK1:

:) yok ben kndim çıksamda patronm kndii çkrmş gibi gösterir o konuda sorunum yok:) peki basvurunca hemen para vermek lazımm mı? yoksa önümüzdeki ay baslatabiliyormuyuz:)

:) yok ben kndim çıksamda patronm kndii çkrmş gibi gösterir o konuda sorunum yok:) peki basvurunca hemen para vermek lazımm mı? yoksa önümüzdeki ay baslatabiliyormuyuz:)

günaydın işyerinden girdiğim için mesajını şimdi cevaplıyorum başvurduğun zaman ve başlattığın zaman emekliliği paranı vererek başlıyorsun

bireysel emekliliğe girince ordaki parayı unutun kızlar, 1-2 sene sonra çıkarım düşüncesiyle girerseniz hiçbir mantığı yok zarar edersiniz.
ama 10 sene kalırsanız çıkmak istediğinizde de kesintiler daha az olur ve birikiminiz bir işe yarar,
ayrıca aylık katkı paylarınızı her sene en az %10 artırın ki enflasyona karşı paranız erimesin.

bireysel emekliliğe girince ordaki parayı unutun kızlar, 1-2 sene sonra çıkarım düşüncesiyle girerseniz hiçbir mantığı yok zarar edersiniz.
ama 10 sene kalırsanız çıkmak istediğinizde de kesintiler daha az olur ve birikiminiz bir işe yarar,
ayrıca aylık katkı paylarınızı her sene en az %10 artırın ki enflasyona karşı paranız erimesin.

bildiim kadarıyla 5 sene sonrada alınabiliyormuş? birde enflsyon kadar zaten otomatik artılıyormuş herhalde patronumunki öyle oluyor

arkadaslar pekı kac yasında emeklı oluyorsunuz. Emeklı oldugunuzda her ay ne kadar maas alıyorsunuz ve kac sene? Bende yaptırmayı dusunuyorum...

arkadaslar pekı kac yasında emeklı oluyorsunuz. Emeklı oldugunuzda her ay ne kadar maas alıyorsunuz ve kac sene? Bende yaptırmayı dusunuyorum...

benim bildiğim 56 yaşında emekli olunuyordu, şimdi değiştimi bilemem.
emekli maaşın senin aylık yatırdığın katkı payına göre değişiyor,
zaten ilk başta tahmini bir hesaplama yapıyorlar.

kızlar ben kızım için bireysel emeklilik başlattım aylık 100 lira ile kızım 8 yaşında kumbara fonundan çok daha karlı oldugunu anladıgım için esasında aksilik olmassa 10 yıl dokunmayacagız o paraya üniversite yıllarında ilaç gibi gelecegini umut ediyoruz
fakat buradaki yazılanlarıı okuyunca çok çekimser kaldım sizce yanlışmı yaptım:KK43:

kızlar ben kızım için bireysel emeklilik başlattım aylık 100 lira ile kızım 8 yaşında kumbara fonundan çok daha karlı oldugunu anladıgım için esasında aksilik olmassa 10 yıl dokunmayacagız o paraya üniversite yıllarında ilaç gibi gelecegini umut ediyoruz
fakat buradaki yazılanlarıı okuyunca çok çekimser kaldım sizce yanlışmı yaptım:KK43:

birikim birikimdir arkadasım bence iyi yapmıssın.... herşeye bi bahane buluyırlar benm patronum yıllarca herkese yatırmış karsına çocuklarına torunlarına şuan yığınla para alıyorlar. çokta memnun halada yeni torunlarına yaptrmaya devam ediyor.

birikim birikimdir arkadasım bence iyi yapmıssın.... herşeye bi bahane buluyırlar benm patronum yıllarca herkese yatırmış karsına çocuklarına torunlarına şuan yığınla para alıyorlar. çokta memnun halada yeni torunlarına yaptrmaya devam ediyor.
çok haklısın arkadaşım yatırım yatırımdır
teşekür ederim bilgin için

iyi yapmışsın canım, sonuçta 100 tl nereye harcamıyoruz ki,
şimdiden biriktirmeye başlarsan 10 sene sonra size çok faydalı olur,
kızınıda rahatlıkla okutursun.elinde fazla para olursa mesela her ay 100 yatırıyorsun,
bu ay 200 yatırayım para harcanmasın diyebilirsin.

iyi yapmışsın canım, sonuçta 100 tl nereye harcamıyoruz ki,
şimdiden biriktirmeye başlarsan 10 sene sonra size çok faydalı olur,
kızınıda rahatlıkla okutursun.elinde fazla para olursa mesela her ay 100 yatırıyorsun,
bu ay 200 yatırayım para harcanmasın diyebilirsin.

evet aynen :)

:KK16::KK16:

ben de bugün Anadolu Hayat Emeklilikten başlattım. Durumum çok iyi olmadığı için şu an 150 tlden ödücem. Daha sonra artırırım.
kredi kartınızdan otomatik kesiliyo 150 yazıldım am 187,5 ödemiş görüncem bu bile başlamak için bi neden bence. Ama kesinlikle o parayı ölü para olarak görün çıkmayın bırakın bi kenarda biriksin..

ben de bugün Anadolu Hayat Emeklilikten başlattım. Durumum çok iyi olmadığı için şu an 150 tlden ödücem. Daha sonra artırırım.
kredi kartınızdan otomatik kesiliyo 150 yazıldım am 187,5 ödemiş görüncem bu bile başlamak için bi neden bence. Ama kesinlikle o parayı ölü para olarak görün çıkmayın bırakın bi kenarda biriksin..

hadi hayrlı olsun:))

X