Ben 2 ay önce iş bankasından bıreysel emeklılık yaptırdım anadolu hayat benımkısı yatırdıgın prımın %25 kadar devlet yatırıyormus senın adına cıkarkende o devletın yatırdıgı paranın % 60 ını sana verıyorlar 10 yıl sonunda cıkarsan yatırdıgın prımden kesıntı yapılmıyor yasın gencse 3 ayda bır maasta alabılıyorsun tercıh senın 56 yas emeklılık yasıymıs ben iş bankasını sectım cunku eşimin bıreysel emeklılıgı var orda 4 yıldır oduyor benımkısınınde ordan baslattık ama hepsı aynı dedıler bana bankaların sıstemı aynıymıs
5 yıl sonundada cıkarsan bıraz kesıntı olabılıyormus cok fazla degıl ama. Nekadar prım yatırırsan okadar para alırsın her yıl bıraz arttıyormus ama ıstersen sabıtte kalıyor yada dusuredenılıyorsun esım 200 lırayla baslamıs 230 oduyor suan her yıl 10 arttırmıs bende 150 ıle basladım. Anadolu hayat emeklılık bazı özel hastanelere %30,%40 gıbı ındırım saglıyormus kurumuna gore degısıyormus bu rakam netten arastırdıgında lıste cıkar ınceleyebılırsın ıstersen. Aklına takılan bırsey olursa yardımcı olurum