bireysel emeklilik?

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
kızlar bu devletin verdiği % 25 katkı payı hakkında ne düşünüyorsunuz ? hangi banka yada firmada bireysel emekliliğiniz var ve neden orayı seçtiniz?
istediğinizde nasıl çıkıyorsunuz... biraz bilgi alabilirmiyim?:KK16:

Bende yaptırdım bugün bakalım Allah utandırmasın 10 sene boyunca para yatırıcam emekli olmadan çıkarsam %10 luk bir kesinti var ama o kesintide faizinden kesiliyor ana paran olduğu gibi kalıyor. Para biriktirmek için böyle bir şey yaptırmam gerekiyordu inş pişman olmam.

Bende yaptırdım bugün bakalım Allah utandırmasın 10 sene boyunca para yatırıcam emekli olmadan çıkarsam %10 luk bir kesinti var ama o kesintide faizinden kesiliyor ana paran olduğu gibi kalıyor. Para biriktirmek için böyle bir şey yaptırmam gerekiyordu inş pişman olmam.

inşalah peki nasıl yaptırdın açık bilgi verebilirmisin ben yapı kreidden düşünyorum ama seninki nerden cnm ?

kızlar bu devletin verdiği % 25 katkı payı hakkında ne düşünüyorsunuz ? hangi banka yada firmada bireysel emekliliğiniz var ve neden orayı seçtiniz?

Ben 2 ay önce iş bankasından bıreysel emeklılık yaptırdım anadolu hayat benımkısı yatırdıgın prımın %25 kadar devlet yatırıyormus senın adına cıkarkende o devletın yatırdıgı paranın % 60 ını sana verıyorlar 10 yıl sonunda cıkarsan yatırdıgın prımden kesıntı yapılmıyor yasın gencse 3 ayda bır maasta alabılıyorsun tercıh senın 56 yas emeklılık yasıymıs ben iş bankasını sectım cunku eşimin bıreysel emeklılıgı var orda 4 yıldır oduyor benımkısınınde ordan baslattık ama hepsı aynı dedıler bana bankaların sıstemı aynıymıs:KK31:5 yıl sonundada cıkarsan bıraz kesıntı olabılıyormus cok fazla degıl ama. Nekadar prım yatırırsan okadar para alırsın her yıl bıraz arttıyormus ama ıstersen sabıtte kalıyor yada dusuredenılıyorsun esım 200 lırayla baslamıs 230 oduyor suan her yıl 10 arttırmıs bende 150 ıle basladım. Anadolu hayat emeklılık bazı özel hastanelere %30,%40 gıbı ındırım saglıyormus kurumuna gore degısıyormus bu rakam netten arastırdıgında lıste cıkar ınceleyebılırsın ıstersen. Aklına takılan bırsey olursa yardımcı olurum

Ben Akbank' a yaptırdım heray 120 TL ödeme şartıyla ister ayda öde ister 3 ayda istersen de 1 senenin sonunda hepsini yatır sana bırakıyorlar ilk giriş ücreti diye bir tutar var 200 TL 2 sene boyunca çıkmazsan o parayı senden almıyorlarmış.
10 sene beklemeyip çıkarsan %15, 10 senede yatırıp çıkarsan %10 ,emekli olup çıkarsan da %5 kesinti oluyor. Ama kazandığın faizden kesinti yapıyorlar yani ana paranda bir kesinti olmuyor para biriktirmem için en ideal bireysel emeklilik ti yaptırdım gitti :KK70:

Ben 2 ay önce iş bankasından bıreysel emeklılık yaptırdım anadolu hayat benımkısı yatırdıgın prımın %25 kadar devlet yatırıyormus senın adına cıkarkende o devletın yatırdıgı paranın % 60 ını sana verıyorlar 10 yıl sonunda cıkarsan yatırdıgın prımden kesıntı yapılmıyor yasın gencse 3 ayda bır maasta alabılıyorsun tercıh senın 56 yas emeklılık yasıymıs ben iş bankasını sectım cunku eşimin bıreysel emeklılıgı var orda 4 yıldır oduyor benımkısınınde ordan baslattık ama hepsı aynı dedıler bana bankaların sıstemı aynıymıs:KK31:5 yıl sonundada cıkarsan bıraz kesıntı olabılıyormus cok fazla degıl ama. Nekadar prım yatırırsan okadar para alırsın her yıl bıraz arttıyormus ama ıstersen sabıtte kalıyor yada dusuredenılıyorsun esım 200 lırayla baslamıs 230 oduyor suan her yıl 10 arttırmıs bende 150 ıle basladım. Anadolu hayat emeklılık bazı özel hastanelere %30,%40 gıbı ındırım saglıyormus kurumuna gore degısıyormus bu rakam netten arastırdıgında lıste cıkar ınceleyebılırsın ıstersen. Aklına takılan bırsey olursa yardımcı olurum

anladm cnm çok teşekkür ederim:) peki ben ben şmdii yapı kreidden düşünüyorum hangi evraklarla gitmem gerekiyor, birde hemen başlarken nekadarla baslıcaksak o parayı hemen veriyormuyuz ve nasıl veriyoruz ? hesabamza felanmı yatırıoruz yada kredi kartı çıkartıp karttan mı kestrioruz? olaki çok lazm oldu 8 ay sonra ben o parayı çektiim yatrdğm kadar mı çekerim yoksa devletin verdiğinden de aldığım olurmu? ve bunu çektikten sonra yine sonraki ay bu işlem devam eder mi yoksa iptalmi olur

anladm cnm çok teşekkür ederim:) peki ben ben şmdii yapı kreidden düşünüyorum hangi evraklarla gitmem gerekiyor, birde hemen başlarken nekadarla baslıcaksak o parayı hemen veriyormuyuz ve nasıl veriyoruz ? hesabamza felanmı yatırıoruz yada kredi kartı çıkartıp karttan mı kestrioruz? olaki çok lazm oldu 8 ay sonra ben o parayı çektiim yatrdğm kadar mı çekerim yoksa devletin verdiğinden de aldığım olurmu? ve bunu çektikten sonra yine sonraki ay bu işlem devam eder mi yoksa iptalmi olur

Sen kımlıgınle gıt onlar form evrak falan doldurtıyorlar sana ben hemen baslattım sen ıstersen bırdahakı ayda baslatabılırsın en az 80 lıra ile bız kredı kartından cektırıyoruz ıstersen bankanın gısesındende yatırıyorsun 8 ayda cıkarsan çok kesıntın olur ama ıstersen dondurabılıyorsun durumun ıyıleşince tekrar devam edebılırsın erken cıkarsan devletın verdıgınınalamıyorsun hemde kendı parandan kesıntı oluyor

Sen kımlıgınle gıt onlar form evrak falan doldurtıyorlar sana ben hemen baslattım sen ıstersen bırdahakı ayda baslatabılırsın en az 80 lıra ile bız kredı kartından cektırıyoruz ıstersen bankanın gısesındende yatırıyorsun 8 ayda cıkarsan çok kesıntın olur ama ıstersen dondurabılıyorsun durumun ıyıleşince tekrar devam edebılırsın erken cıkarsan devletın verdıgınınalamıyorsun hemde kendı parandan kesıntı oluyor

anladımmm çok teşekküürr ederiiimmm bilgiiin ve ilgin için :KK16::KK16:

canım bende bireysel emekliğim iş bankasında
benmde 3 yıl oluyor. eski üyelere %25 devley katkısı var dımı? eşinin öyle yanii
ben bide heray 100 tl yatırıyorum. az mı arttırsammı bilemedim.ilerde alcagım para değişcek ona göre dımı
bide hangi hastaneler bi bilgin varmı nerden bakabilirim. netten bkm bulabilcekmiyim saol

benmde 3 yıl oluyor. eski üyelere %25 devley katkısı var dımı? eşinin öyle yanii
ben bide heray 100 tl yatırıyorum. az mı arttırsammı bilemedim.ilerde alcagım para değişcek ona göre dımı
bide hangi hastaneler bi bilgin varmı nerden bakabilirim. netten bkm bulabilcekmiyim saol

eski üyelere değil cnm bildiğim kadaryla ayırım ypmadan herkeze % 25 devlet katkı payı var ocak 2013ten itibaren

Eskı uyeler 10 yıl degılde 9 yıl sonunda cıkabılıyormus onlara oyle bır ayrıcalık yapılmıs ama sızede bu kanun cıktıgından ıtıbaren sızededevlet prım yatırıyor:KK31:netten bulabılırsın canım o lısteyı hangı sehrı ıstıyorsan arastırabılırsın özel saglık sigortası degıl ama azda olsa katkı saglıyor 1000 lıra yerıne 700 lıra öduyorsun hastaneye gore degısıyr bu oran:KK31:prımde nekadar cok yatırırsan okadar fazla alırsın

En iyisi İŞ BANKASI diyorlar
Şuan bende düşünüyorum en düşüğü 100 tl diye duydum
İstediğimizde çıkamıyoruz 5 yıl sonra çıkabiliyoruz.

Son düzenleme:
kızlar ben şunu merak ediyorum.mesala ben 30 yaşında başladım ve 56ya kadar ödeyeceğim.ödediğim miktar da 100-150 lira olsun.şu zamanın parasına göre hesaplayalım tabi.emekli olunca ayda ne kadar elime geçecek bunu merak ediyorum.bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.

kızlar ben şunu merak ediyorum.mesala ben 30 yaşında başladım ve 56ya kadar ödeyeceğim.ödediğim miktar da 100-150 lira olsun.şu zamanın parasına göre hesaplayalım tabi.emekli olunca ayda ne kadar elime geçecek bunu merak ediyorum.bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.

ben bunu birkaç kişiye sordum ama nekadar doğru cevap verdiler bilemem tabi..
Ister paranın tümünü çekiyormussunuz isterseniz dilediğiniz miktarda maaşa bağlanıyormuş

breysel emekliligi hic önermem neden mi ?

mesela 35 yaşından 65 yaşına kadar 30 sene ayda 200 tl ödeme yapacaksınız

iyimser senaryo ele alalım önce 30 sene sonuda hesabınızda 281.923 tl birikcek mesela
30 sene sonra bu paraya artık ne alabilirseniz.

diyelim 65-75 arası 10 sene boyunca maaş olarak alacam derseniz

aylık alacagınız geri döngü ayda 2200-2500 tl arası bi para olacak

bu arada 30 sene sonunda senelik %4,5 enflasyon zammı ile 30 sene sonunda asgari ucret 2800 tl
olduguna bakarsanız anca maaşınız kadar bir maaş verilcek size oda IYI HALDE

yani bugunku acıdan bakarsanız 770 tl e 770 tl de maaş verilcek.

Ama kötü senaryo olursa yani istenildigi gibi gitmezse ki genelde öyle oluyor ulkemizde

birikecek para 131.412 TL , bu durumda aylık maaşınız da 1200 tl civarı olarak
yani anca maaşınızın yarısı kadar.

Kısacası BES den beklenti pek yuksek olmamalı, anca ayda 1000 tl ve ustu bir
birikinti yapan cok kazanıcak

Son düzenleme:
breysel emekliligi hic önermem neden mi ?

Mesela 35 yaşından 65 yaşına kadar 30 sene ayda 200 tl ödeme yapacaksınız

iyimser senaryo ele alalım önce 30 sene sonuda hesabınızda 281.923 tl birikcek mesela
30 sene sonra bu paraya artık ne alabilirseniz.

Diyelim 65-75 arası 10 sene boyunca maaş olarak alacam derseniz

aylık alacagınız geri döngü ayda 2200-2500 tl arası bi para olacak

bu arada 30 sene sonunda senelik %4,5 enflasyon zammı ile 30 sene sonunda asgari ucret 2800 tl
olduguna bakarsanız anca maaşınız kadar bir maaş verilcek size oda ıyı halde

yani bugunku acıdan bakarsanız 770 tl e 770 tl de maaş verilcek.

Ama kötü senaryo olursa yani istenildigi gibi gitmezse ki genelde öyle oluyor ulkemizde

birikecek para 131.412 tl , bu durumda aylık maaşınız da 1200 tl civarı olarak
yani anca maaşınızın yarısı kadar.

Kısacası bes den beklenti pek yuksek olmamalı, anca ayda 1000 tl ve ustu bir
birikinti yapan cok kazanıcak

haklısın belkide yinde bi şansımız deneyelim:)

babam yıllar once girmiş emeklilikde size 5000 tl verilcek dendiginde o zaman maaşı 100 tl idimiş bugun 5000 tl aldı ve onla ne yapacak adamcagız
anca evin kombisini felan yeniledi bize birseyler aldı o kadar. bugun bile 150.000 tl -250.000 tl arasında en basit ev fiyatı (buyuk sehirler haric)
30 sene sonra ev fiyatlarını gmport sitesine göre ev fiyatları 25 senede 3,5 kat artmış bu durumda bugun 250.000 tl olan ev o zaman buyuk olasılık
750.000 tl olacak. yani eldeki para ile ev mev felan alınmaz. Anca belki kiranız olur.

mesela senelik %4,5 kiraya zam gelse bugun 300 tl olan evinizin kirası o zaman 1400 tl olacak. yani maaşınızın yarısı kadar olacak
doğalgaza 10 senede %187 zam gelmiş (%32 sadece 1 senede) bundan sonraki 30 senede %500 olsa demek oluyorki
dogal gaz faturanız bugun 200 tl ise o zaman 1000 tl olacak + 1400 tl kiranız = 2400 tl , nerdeyse asgari ucret tumden uctu gitti.
Daha elektrik, su felan fişman var. elektrige zam 10 sene %750 , son 4 yılda %88 , bu durumda 30 senede %2000 olsa 20 kat eder
100 tl olan faturanız artık kac tl olur varın siz dusunun. Hani son 4 sene referans alsak ekonomi duzeldi ya %560 zam olsa 30 senede
560 tl olur elektrik faturanız 30 sene sonra

bu arada arabanız var diyelim benzin 10 senede %250 arttı, 30 senede %750 olsa bu demek 5 kat artacak aylık benzin
buda ayda 1 depo olsa 160 x 5 = 800 tl (benzin)

1000 tl gaz + 1400 tl kira + 560 tl elektrik+800 tl benzin = 3700 tl etti.

işde buda emeklinin hali.

Son düzenleme:
X