Döviz+altın+hisse şeklinde sepet mi sizinki..Ne güzel 10 yıl bitmişBence mantıklı ama farklı birikim yolları ile birlikte denenmeli. 2014 ten beri Bes ödüyorum, güzel kazandırdı.
Merhaba ben de iki çocuğum için bes hesabı açtım bes in uzun vadede getirisinin iyi olacağını düşünüyorumDöviz+altın+hisse şeklinde sepet mi sizinki..Ne güzel 10 yıl bitmiş
Normalde iyi belki ama el koyarlar mi ya da yüksek vergi kesintisi fln getirirler mi tedirginliğim bu konularda benimMerhaba ben de iki çocuğum için bes hesabı açtım bes in uzun vadede getirisinin iyi olacağını düşünüyorum
Benim de döviz altın hisse seklinde
Yani burası türkiye hiçbir şeyin garantisi yok.arsa tarla dışında onu diyeyim.fiziki altın çalınır dolar altın hesapları dediğini gibi el konur.bilemiyorum en iyi kararı siz vereceksiniz ben mesela bes dişında fiziki altın da biriktiriyorum dolar ve altın hesabımda var.Normalde iyi belki ama el koyarlar mi ya da yüksek vergi kesintisi fln getirirler mi tedirginliğim bu konularda benim
Evet ben de 1000 den bes e devam edeyim bakalım, inşallah bir şey olmaz.Bir yandan fiziki altın ve döviz devamYani burası türkiye hiçbir şeyin garantisi yok.arsa tarla dışında onu diyeyim.fiziki altın çalınır dolar altın hesapları dediğini gibi el konur.bilemiyorum en iyi kararı siz vereceksiniz ben mesela bes dişında fiziki altın da biriktiriyorum dolar ve altın hesabımda var.
Merhaba ben de bugün bireysel emeklilik sistemi girdim bin lira yatırdım ama sadece iki tane fon vardı ben de altını seçtim. Sizin de öyle mi? Çağrı merkezini aradım iki ay böyle olacağını söyledi. Normalde bir kaç fon araştırmıştımEvet ben de 1000 den bes e devam edeyim bakalım, inşallah bir şey olmaz.Bir yandan fiziki altın ve döviz devam
İki ay böyle olacakmış derken??Merhaba ben de bugün bireysel emeklilik sistemi girdim bin lira yatırdım ama sadece iki tane fon vardı ben de altını seçtim. Sizin de öyle mi? Çağrı merkezini aradım iki ay böyle olacağını söyledi. Normalde bir kaç fon araştırmıştım
Ben de 9 yıldır besteyim, elime geçtikçe de eklemeler yaptım, kazancım fon performans olarak %2600 küsür olarak görünüyor mesela. Çok faydalı ama benim sepet şeklindeydi. Hisse ağırlıklı idi. 200 bin küsür yatırmışım şimdiye kadar, 5 milyonu geçmiş toplamMerhabalar hanımlar,
Birikim amacıyla %100 altın fonunda Bireysel emeklilik başvurusu yaptım.1000 TL ile başladım,bir taksit kesildi.Yuzde 30 devlet katkısı da var.Devlet katkısından yararlanmak için ara ödemeler de yapabiliyorum.
Fakat günümüz ekonomik koşullarında iyi bir şey mi yaptım bilmiyorum.
Sizce ?
İki ay cayma hakkı olduğu için sadece emeklilik şirketinin başlangıç fonlarından alabiliyoruz. Normalde befas a ait tüm fonları istediğimiz gibi seçebiliyor olmamız gerekiyor. Mesela sadece garantiye ait fonları değil çok daha fazla kazandıran fonlar varİki ay böyle olacakmış derken??
Ben direkt yüzde yüz altın olsun dedim,sepet de yapılabiliyor
Hisse altından daha çok kazandırmış benim araştırmalarıma göre de . Fonları siz mi seçtiniz yoksa danisaniniz mi var ?Ben de 9 yıldır besteyim, elime geçtikçe de eklemeler yaptım, kazancım fon performans olarak %2600 küsür olarak görünüyor mesela. Çok faydalı ama benim sepet şeklindeydi. Hisse ağırlıklı idi. 200 bin küsür yatırmışım şimdiye kadar, 5 milyonu geçmiş toplam
Ben yüzde 100 altın olarak başladım,sepet mi yapsaydım acaba?İki ay cayma hakkı olduğu için sadece emeklilik şirketinin başlangıç fonlarından alabiliyoruz. Normalde befas a ait tüm fonları istediğimiz gibi seçebiliyor olmamız gerekiyor. Mesela sadece garantiye ait fonları değil çok daha fazla kazandıran fonlar var
Hangi sigorta şirketinden yaptirdinizBen yüzde 100 altın olarak başladım,sepet mi yapsaydım acaba?
İs bankasında yaptırdım, Anadolu hayat..Hangi sigorta şirketinden yaptirdiniz
Ben birini agesa diğerini Türkiye finansa yaptırdım bence de hisse döviz altın üçlüsünden oluşan sepet yapinİs bankasında yaptırdım, Anadolu hayat..
Denedim olmadı az önce,fon değişiklik yenileme tarihi 15 Şubat 2025 diyor,bir yılı dolunca yaniBen birini agesa diğerini Türkiye finansa yaptırdım bence de hisse döviz altın üçlüsünden oluşan sepet yapin
Belki sizinkinde sistem öyledir.zaten altın resmen depar atıyor şu anda bu sene altın yılı olacak diyorlar altında kalsın seneye fon duzenlemesi yaparsinizDenedim olmadı az önce,fon değişiklik yenileme tarihi 15 Şubat 2025 diyor,bir yılı dolunca yani
Eşim profesyonel ekonomist ve matematik mühendisi, yarı yabancı bir kurumun da ekonomisti. o ilgileniyor bu işlerle. Düzenli olarak fon sepetini revize edip güncelliyor. Sadece fon değil, temettü geliri, emtia ve viop ile de ilgileniyoruz.Hisse altından daha çok kazandırmış benim araştırmalarıma göre de . Fonları siz mi seçtiniz yoksa danisaniniz mi var ?