- 23 Mart 2024
- 31
- 26
- 34
Merhaba,Merhabalar hanımlar,
Birikim amacıyla %100 altın fonunda Bireysel emeklilik başvurusu yaptım.1000 TL ile başladım,bir taksit kesildi.Yuzde 30 devlet katkısı da var.Devlet katkısından yararlanmak için ara ödemeler de yapabiliyorum.
Fakat günümüz ekonomik koşullarında iyi bir şey mi yaptım bilmiyorum.
Sizce ?
Merhaba, Agesa Hayat Emeklilik şirketinde birikim ve güvence danışmanıyım. Madem müşterimizsiniz teknoloji fonumuzdan da sepetinize eklenmenizi tavsiye ederim. AVR fonu diye geçer, %90 Amerikan borsasında apple Microsoft Tesla gbi teknoloji devlerinin hisselerine sahip olursunuz. Bu sadece Agesalılara özel bir dondur, mevcut getirisi şu an %144. Özellikle Nisan’dan sonra ciddi bir trend daha yakalayacağını öngörüyoruz.Ben birini agesa diğerini Türkiye finansa yaptırdım bence de hisse döviz altın üçlüsünden oluşan sepet yapin
Ben Agesa Hayat Emeklilik te birikim güvence danışmanı olarak hizmet veriyorum. Size naçizane tavsiyem bulunduğunuz kurumdan kaynaklı takibini iyi yapmanız. Fon seçimini lütfen kuruma bırakmayın ve kendiniz yapın. Hiçbir şey bilmiyorsanız dahi altın fonuna koyun, çünkü maalesef banka kanalları ki buna kendi şirketimin banka ayağıda dahil, bir emeklilik şirketi kadar detaylı takip ve hizmet yapamıyor. Bu noktada para TL de kalıp değer kaybediyor. BEŞ muazzam bir sistem yeter ki doğru yönetin.İs bankasında yaptırdım, Anadolu hayat..
Ne kadar bilinçli yatırımlar yapıyorsunuz. Tebrik ederim. Dilerim güzel getirilerle hedeflerinize ulaşırsınızEşim profesyonel ekonomist ve matematik mühendisi, yarı yabancı bir kurumun da ekonomisti. o ilgileniyor bu işlerle. Düzenli olarak fon sepetini revize edip güncelliyor. Sadece fon değil, temettü geliri, emtia ve viop ile de ilgileniyoruz.
Bu mesleği yapan biri olarak söylüyorum; el koyma olamaz. Paranız Takasbank denilen havuzda korunur. Ayrıca hazine tarafından korunur. Vergi kısmındaysa kapsam çok net. Dilerseniz uygun bir zamanda iletişime geçelim size sistemi kesinti ve katkı miktarlarını detaylıca anlatayım. İçiniz rahat etsin ki böyle bi sistemden fydalanın.Normalde iyi belki ama el koyarlar mi ya da yüksek vergi kesintisi fln getirirler mi tedirginliğim bu konularda benim
Senede 12 kez fon değişim hakkınız bulunuyor. Ama tavsiyem sürekli değiştirmemeniz yönünde. Çünkü burası borsa gibi sürekli fon alıp satabileceğiniz bir alan değil, zira her fonunda bi alım satım değeri var. Bu orta ve uzun vadeli bir program. Ben danışanlarıma 2 yada 3 sepet yaparım. Güncel beklentilere ve aldığımız verilere göre bu bazen 1 e düşer ya da 4e çıkar. Ama beklentimizden eminsek fonu belirler ve pusuya yatarızDenedim olmadı az önce,fon değişiklik yenileme tarihi 15 Şubat 2025 diyor,bir yılı dolunca yani
İs bankasında yaptırdım, Anadolu hayat..
Bu mesleği yapan biri olarak tebrik ederim siziBen de 9 yıldır besteyim, elime geçtikçe de eklemeler yaptım, kazancım fon performans olarak %2600 küsür olarak görünüyor mesela. Çok faydalı ama benim sepet şeklindeydi. Hisse ağırlıklı idi. 200 bin küsür yatırmışım şimdiye kadar, 5 milyonu geçmiş toplam
Bilgilendirme için teşekkürler.Konuyu açtığımda bir bankanin bireyselindeydim,üç gün önce size geçtim.İs yerime gelen bir danışman ile başladık bakalım.Bir arkadaşım 7 yıldır oks de,tl fonunda,oradan çıkıp sizde 10 yılın üzerini tamamlayabilir mi acaba?Merhaba,
Ben Agesa Hayat Emeklilik’te birikim güvence danışmanıyım. Bu işi yapan biri olarak söylemeliyim ki öncelikle geleceğiniz için çok doğru bir karar vermişsiniz. Günümüz ekonomik koşullarına göre bugün gözünüze büyük görünmeyen bir yatırımın nasıl çığ gibi büyüyeceğine tanıklık edersiniz tabii uzun ve orta vadede sabır ve istikrar gösterirseniz. Burada 2 önemli husus var; 1.si doğru fon seçimi ve doğru zamanlarda fonlardaki doğru değişim aksiyonlarını almak. 2.Side eğer bunu yapabileceğiniz bir finansal okur yazarlığınız yoksa çalışmış olduğunuz kurumdan düzenli danışmanlık desteği almak. Eğer danışmanınız sizi aramıyorsa belli dönemlerde sizinle iletişime geçmiyor ve fon performanslarınızı takip etmiyorsa bu bir sorundur. Bu noktada çalıştığınız kurumdan başka bir kuruma tüm haklarınız ve paranız korunarak geçebilirsiniz. Hiçbir kesinti ve zarara da uğramazsınız. TEFAS uygulamasını kullanın, orada sahip olduğunuz fonlarla diğer kurumlardaki muadil fonları karşılaştırabilir ve getirilerini öngörebilirsiniz.
Çalıştığım okula gelen danışman küçük ödemelerde altın büyüklerde sepet önerdi.2000 ile başlangıç yaptım yüzde yüz altın ile başladık limiti artirinca sepete geçerim.Bir sorum olacak: siz kazandıkça biz de kazanıyoruz dedi danışman,doğru muBen Agesa Hayat Emeklilik te birikim güvence danışmanı olarak hizmet veriyorum. Size naçizane tavsiyem bulunduğunuz kurumdan kaynaklı takibini iyi yapmanız. Fon seçimini lütfen kuruma bırakmayın ve kendiniz yapın. Hiçbir şey bilmiyorsanız dahi altın fonuna koyun, çünkü maalesef banka kanalları ki buna kendi şirketimin banka ayağıda dahil, bir emeklilik şirketi kadar detaylı takip ve hizmet yapamıyor. Bu noktada para TL de kalıp değer kaybediyor. BEŞ muazzam bir sistem yeter ki doğru yönetin.
Teşekkürler.Öğrendiğim kadarıyla ilk 5 yıl asgarî ücretin yüzde 8,5 oranında kesinti olup 5 yıldan sonra iade ediliyormuş.Bu mesleği yapan biri olarak söylüyorum; el koyma olamaz. Paranız Takasbank denilen havuzda korunur. Ayrıca hazine tarafından korunur. Vergi kısmındaysa kapsam çok net. Dilerseniz uygun bir zamanda iletişime geçelim size sistemi kesinti ve katkı miktarlarını detaylıca anlatayım. İçiniz rahat etsin ki böyle bi sistemden fydalanın.
Benim amacım aslında kendi işimden emekli olana kadar ev alamayacak gibi görünüyorum,bireyselden emekli olup kendi tazminatım bireyselden gelen para ve aracın ucretini birleştirip ev almak.Kendim sırf o tazminatımı almak için devletten emekli olup özel okulda çalışmaya devam etmek planım.Uzun vadeli bir plan bilmiyorum nasıl olur.Fakat her halükarda 10 yıl kalıp 56 yi beklemek istiyorum bütün yatirimimi bireysele atmaktan vazgeçecek olsam bileSenede 12 kez fon değişim hakkınız bulunuyor. Ama tavsiyem sürekli değiştirmemeniz yönünde. Çünkü burası borsa gibi sürekli fon alıp satabileceğiniz bir alan değil, zira her fonunda bi alım satım değeri var. Bu orta ve uzun vadeli bir program. Ben danışanlarıma 2 yada 3 sepet yaparım. Güncel beklentilere ve aldığımız verilere göre bu bazen 1 e düşer ya da 4e çıkar. Ama beklentimizden eminsek fonu belirler ve pusuya yatarızçünkü danışmanıma agresif bir fon seçimi bile yapsak orta ve uzun vadede zaten kazanacak hemde yüksek getiriyle. O yüzden uzun vadeli planınız varsa cesur olun, agresif yatırımlar yapın paranızı hızlı bir şekilde büyüttükleri sonra güvenli limanlara geçebilirsiniz.
Ben de AHE deydim,fon yönetimini kendiniz mi yapıyorsunuz? Ben takip edemem diye danışmanlık hizmeti alabileceğim yere gectimBen de 3 ay önce %80 altın fonuna geçtim, kalanı hisse senedi yoğun fon. Öncesinde borsanın yükselişte olduğu dönemde tam tersiydi; %20 altın kalan %80'i hisse yoğundu. O dönem iyi kazandırdığını düşünüyorum. Sık değişim yapmamak gerekiyor ben ortalama 6 ayda bir ya da yılda 1 değiştiriyorum. İş Bankası'nın Anadolu Hayat Emeklilik'indeyim.
fBilgilendirme için teşekkürler.Konuyu açtığımda bir bankanin bireyselindeydim,üç gün önce size geçtim.İs yerime gelen bir danışman ile başladık bakalım.Bir arkadaşım 7 yıldır oks de,tl fonunda,oradan çıkıp sizde 10 yılın üzerini tamamlayabilir mi acaba?
Çalıştığım okula gelen danışman küçük ödemelerde altın büyüklerde sepet önerdi.2000 ile başlangıç yaptım yüzde yüz altın ile başladık limiti artirinca sepete geçerim.Bir sorum olacak: siz kazandıkça biz de kazanıyoruz dedi danışman,doğru mu
Teşekkürler.Öğrendiğim kadarıyla ilk 5 yıl asgarî ücretin yüzde 8,5 oranında kesinti olup 5 yıldan sonra iade ediliyormuş.
3 yıldan önce cikilirsa devlet katkısı alınamıyor.
3-6 yıl arasında cikilirsa yüzde 30 Luk devlet katkisinin yüzde 15 i alınıyor
6-10 arasında cikilirsa yüzde 30 Luk devlet katkisinin yüzde 30 u
10 yıl kalıp 56 dolmadan cikilirsa yüzde 30 Luk devlet katkisinin yüzde 60 i
56 beklenirse tamamı aliniyornus .
Başka bilmem gereken bir şey var ni kesinti ve katkı olarak ?
Ben de 3 ay önce %80 altın fonuna geçtim, kalanı hisse senedi yoğun fon. Öncesinde borsanın yükselişte olduğu dönemde tam tersiydi; %20 altın kalan %80'i hisse yoğundu. O dönem iyi kazandırdığını düşünüyorum. Sık değişim yapmamak gerekiyor ben ortalama 6 ayda bir ya da yılda 1 değiştiriyorum. İş Bankası'nın Anadolu Hayat Emeklilik'indeyim.
Ben de 3 ay önce %80 altın fonuna geçtim, kalanı hisse senedi yoğun fon. Öncesinde borsanın yükselişte olduğu dönemde tam tersiydi; %20 altın kalan %80'i hisse yoğundu. O dönem iyi kazandırdığını düşünüyorum. Sık değişim yapmamak gerekiyor ben ortalama 6 ayda bir ya da yılda 1 değiştiriyorum. İş Bankası'nın Anadolu Hayat Emeklilik'indeyim.