- 23 Mart 2024
- 31
- 26
- 34
Merhaba,Merhabalar hanımlar,
Birikim amacıyla %100 altın fonunda Bireysel emeklilik başvurusu yaptım.1000 TL ile başladım,bir taksit kesildi.Yuzde 30 devlet katkısı da var.Devlet katkısından yararlanmak için ara ödemeler de yapabiliyorum.
Fakat günümüz ekonomik koşullarında iyi bir şey mi yaptım bilmiyorum.
Sizce ?
Ben Agesa Hayat Emeklilik’te birikim güvence danışmanıyım. Bu işi yapan biri olarak söylemeliyim ki öncelikle geleceğiniz için çok doğru bir karar vermişsiniz. Günümüz ekonomik koşullarına göre bugün gözünüze büyük görünmeyen bir yatırımın nasıl çığ gibi büyüyeceğine tanıklık edersiniz tabii uzun ve orta vadede sabır ve istikrar gösterirseniz. Burada 2 önemli husus var; 1.si doğru fon seçimi ve doğru zamanlarda fonlardaki doğru değişim aksiyonlarını almak. 2.Side eğer bunu yapabileceğiniz bir finansal okur yazarlığınız yoksa çalışmış olduğunuz kurumdan düzenli danışmanlık desteği almak. Eğer danışmanınız sizi aramıyorsa belli dönemlerde sizinle iletişime geçmiyor ve fon performanslarınızı takip etmiyorsa bu bir sorundur. Bu noktada çalıştığınız kurumdan başka bir kuruma tüm haklarınız ve paranız korunarak geçebilirsiniz. Hiçbir kesinti ve zarara da uğramazsınız. TEFAS uygulamasını kullanın, orada sahip olduğunuz fonlarla diğer kurumlardaki muadil fonları karşılaştırabilir ve getirilerini öngörebilirsiniz.